HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Nisan 2013 Salı - 11:51

‘Çevre’ kavgası: Kocaoğlu’ndan müdürlüğe bir kontra daha!

Başkan Kocaoğlu yazılı bir açıklama yaparak Çevre İl Müdürü Erpolat’ın açıklamalarına ‘sorularla’ yanıt verdi. Kocaoğlu, ‘Başka kimlere ceza kestiniz/ başka kimi savcılığa verdiniz?’ diye sordu. Başkan tutumunu eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’e de ‘tam üstüne başmış’ göndermesi yaptı.

‘Çevre’ kavgası: Kocaoğlu’ndan müdürlüğe bir kontra daha!

İZMİR – Büyükşehir Belediyesi ile Çevre İl Müdürlüğü arasında Büyük Kanal Projesi’ndeki arıza sonrası Körfez’de yaşanan kirlilikle başlayan ve yargıya kadar taşınan kavga giderek büyüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi hakkında peş peşe cezalar kesen ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat’ın “Kasıtlı bir şey yok. Biz görevimizi yapıyoruz” sözlerine “O zaman listenizi açıklayın da, kimlere hangi cezayı kestiğinizi, görevinizi nasıl yaptığınızı herkes öğrensin” şeklinde tepki gösterdi.

RADYASYON TEHLİKESİ İÇİN KİME CEZA KESTİNİZ?
Geçtiğimiz Cuma günü bir basın toplantısı düzenleyerek Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nün Büyükşehir Belediyesi’ne karşı uyguladığı “çifte standardı” örnekleriyle ortaya koyan Başkan Kocaoğlu, “Kafasına göre hareket etmeyip görevini yaptığını” söyleyen Ata Erpolat’a “Peki bunlar göreviniz değil mi?” diyerek şu soruları yöneltti:

 
“Gaziemir’deki eski kurşun fabrikası arazisinde tehlikeli atıkların uzaklaştırılması konusunda ne yaptınız? Oradaki işletme faaliyetteyken denetlediniz mi? O atıklar kentin göbeğinde nasıl durdu? Sanayi tesislerinin tehlikeli atıkları için ne yapıyorsunuz? Nasıl bertaraf ediyorsunuz? Kime hangi cezayı kestiniz? Gediz’deki kirliliğe karşı neler yaptınız? Gediz havzasında dereye deşarj yapan sanayi kuruluşları hakkında hangi yaptırımları uyguluyorsunuz? İzmir’in Çandarlı sahili 1500 ton petrol çamuru ile kaplandı. Siz burada hangi işlemi yaptınız? Kirliliğin kaynağını tesbit ettiniz mi? Kime hangi cezayı kestiniz? Söküm tesislerindeki asbestli ve tehlikeli atıklarla ilgili gerekli denetimleri yaptınız mı? Karaburun’da, Seferihisar’da kurulmak istenen balık çiftliklerinin oluşturduğu kirlilik tehditlerine karşı ne yaptınız? Mevcut çiftliklerin yasal uzaklığa taşınması için hangi adımları attınız. Çevre kirliliği yaratan taş ocaklarına karşı ne yaptınız? İzmir içme suyunun yaklaşık yüzde 40’ını karşılayan Tahtalı Barajı koruma alanı sınırında, yaklaşık 300 bin kişinin içme suyunu karşılamak için planlanan Çamlı Barajı bölgesinde kurulan altın madenlerinin çevreye zararı konusunda bugüne kadar ne yaptınız? Bacalarındaki filtreleri çalıştırmayan sanayi tesislerine karşı hangi yaptırımları uyguladınız?”
 
BAŞKA KİMLERİ SAVCILIĞA VERDİNİZ?
Ata Erpolat’ın “Kasıtlı bir durum yok. Para cezası kestikten sonra Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmak zorundayız” sözlerini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre İl Müdürlüğü’nden savcılığa suç duyurusunda bulundukları kuruluşları açıklamalarını istedi.

Başkan Kocaoğlu, kendisi hakkında “Başkan oldu diye yasalar önünde ayrıcalık yapmak zorunda mı?” diyen AKP İzmir Milletvekili Aydın Şengül’e de, “İşte ben de tam bu noktaya dikkat çekmek istemiştim. Yasalar önünde ayrıcalık yapılmaması ve herkese eşit davranılması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Sayın Şengül’e bu hatırlatmayı yaptığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İSMAİL 24 Nisan 2013 Çarşamba 09:34

ARKANIZI KANDİLE VERİP YÜZÜNÜZÜ İZMİRLİYE ÇEVİRİP .. KENDİNİZİ OLOF PALME YERİNE KOYUYORSUNZU .. YEMEMZZZLERRRRRRRRRRRRRR AMSKENİZ DÜŞÜTÜ

Yorumu oyla      14      6  
BUCALI 24 Nisan 2013 Çarşamba 08:52

CHP de Doğruyu Söyleyen Kovulur Hale Geldi ! Bu Belediye İçerisinde'de Böyle,Bir Personel Müdürüne Şöyle Dese Ya Müdürüm Neden Buca Hasanağa Bahçesi Bitmesi Gereken Tarihte Bitirilmiyor Bu İşi Yapan Firmaya Ceza Kesilmiyor ? Hemen O kişi Göze Batıyor ! Buca Hasanağa Bahçesi Düzenlenmesi Büyükşehir Tarafından Yenileniyor Fakat Bu İşin 26 Mart 2013 Tarihinde Bitmesi Gerekiyordu Her Nedense Büyükşehir Bu Güzide Tesisin İşini Yapan Firmayla Muhatap Olmuyor Sanırım Çünkü İlerleme Hiç Yok !!

Yorumu oyla      14      5  
arda cevahir 24 Nisan 2013 Çarşamba 01:08

CEM YILMAZ DİYORYA NE SOLUYORSUNUZ SİZ BENİM GİBİ OKSİJENMİ? DİYELİMKİ ÖYLE PEKİ ÇEKİP İÇERDE YAKMAK YERİNE ÜSTÜNE Mİ OTURUYORSUNUZ. ÇÜNKÜ BU BEYİN YAPISI SAĞLIKLI DEĞİL OKSİJEN GİTMİYOR BELLİ . ALTTAN ALTTAN KONUŞUYORSUNUZ... İNŞ.AKP.GELİRDE GÖRÜRSÜNÜZ ÖREKESİNİ DİCEM SİNİRDEN, DİYEMİYORUM NEDEN BEN İZMİRLİYİM.KAPAK

Yorumu oyla      12      6  
TC DEMOKRAT 23 Nisan 2013 Salı 19:52

Sanalda Ahkam Kesen Vatandaşa! Asıl Ahkamı Sen Kesmişsinde Haberin Yok.Belediyelerin Meclisleri Ve Encümenleri Vardır.Oraya Belediye Başkanı Teklif Verir.Kordona Masa Atana,Şehirde İşporta Yapana Adamakıllı Ceza Miktarını Arttırır,Hemde Okkalı Olur.Ondan Sonrada Almanyada Olduğu Gibi,Satıcıya Ve İşgalciye Geriye Dönük Maliye Tarafından da Okkalı Ceza Patlatılır.Ortada Aynı Zamanda Vergi Kaybıda Bulunmaktadır.Adamın Bu İşi Çözmeye Niyeti Olmayınca Yapacak Bir Şey Olmuyor Maalesef .Anladınmı!

Yorumu oyla      23      6  
TC.gözlem 23 Nisan 2013 Salı 19:17

SANALDA AHKAM KESENLERE CEVAP BE KARDEŞİM SENİN NE ZABITA NE BELEDİYE YÖNETMELİKLERİNDEN HABERİNVAR BE KARDEŞİM İZMİRİ YÜKSEL ÇAKMUR DİYE CHP NİN ONURU BAŞKAN GİBİ BAŞKAN YÖNETTİ İZMİRİ TA Kİ AZİZ KOCAOĞLU GELENE KADAR SEYYARI BİTİRDİ ONBİN EL ARABASI İMHA ETTİ İZMİRİ TERTEMİZ TESLİM ETTİ TÜRKİYEDE KİMSENİN YAPAMADIĞINI YAPTI MÜNÜBÜSLERİ MERKEZDEN KALDIRDI YASALAR AYNIYDI AZİZ NESİN MİSALİ GEÇMİŞİ KİMSE HATIRLAMAZ ONUN İÇİN BİLMEDİĞİN KONULARDA KONUŞMA DEMOKRAT ARKADAŞ AZ BİLE SÖYLEMİŞ.

Yorumu oyla      23      10  
23 Nisan 2013 Salı 18:48

kaçak molozlarla neden mücadele yok sevgili çevre il müdürüm

Yorumu oyla      20      5  
İZMİRLİ 23 Nisan 2013 Salı 18:38

kessinlikle doğruları söylüyorsun DEMOKRAT rumuzlu arkadaşım.ama bazılarının işine gelmiyor nedense ? başkan barış imzalamaya gidiyor diyarbakır'a ne gerek var oraya gitmeye sen zaten işportayla midyecilerle el arabalı manavlarla barışı sağlamışsın .iddaa ediyorum her zamanda yazıyorum kemeraltı tarihi camii dibinde 9 yıldır barınan işportacılar kollanmaktadır bunlara bir operasyon yapılmamaktadır ! genç kızlarımızı kadınlarımızı taciz eden eşkiya kılıklı işportaya dokunulmamaktadır ...

Yorumu oyla      20      13  
SANALDA AHKAM KESENLERE 23 Nisan 2013 Salı 18:18

TC DEMOKRAT AZİZ BEY DEMİŞ ÇEVRE SEN DİYORSUN SEYYAR ÖNCE YASALARA BAKACAKSIN YASA KOYUCUYA SORACAKSIN SEYYAR SATICIYA VERİLEN CEZA NE 80 TL CAYDIRICIMI HAYIR MALINA EL KOYABİLİYORMUSUN HAYIR KESİLEN CEZA MİKTARINI BİLİYOMUSUN ODA YOK O ZAMAN LAF OLSUN DİYE KONUŞMAYACAKSIN DİYECEKSİNKİ EY HÜKÜMET SEN ADAM GİBİ YASA ÇIKAR ZABITANIN ELİNİ GÜÇLENDİR İŞİN İÇİNE MALİYEYİ SGK EMNİYETİ KAT SONRA YEREL YÖNETİME DEKİ NEDEN ENGELLEMİYOSUN. ANLAYACAĞIN BOŞ KONUŞMA

Yorumu oyla      18      13  
TC DEMOKRAT 23 Nisan 2013 Salı 17:31

Başkanın Önüne Birileri Kağıdı Koymuş Oda Okuyor.Madem Başkan Bizim Sağlığımıza Çok Meraklıysa,O Zaman Şu Kadifekalede Eşşeği Bağlasan Durmayacak Yerlerde Hazırlanan Pis, Virüslü,Bakterili MİDYE leri,İZMİR lilere Yedirirlerken Neden Görmez Acaba.Her Gün Kadifekaleye Kamyonetlerle Tonlarca MİDYE Çıkarılmakta.Bir Allahın Kulu Bunları Görmüyormu.Bal Gibi Görüyorlar Ama İşlerine Gelmiyor.Halka Tatlıcılar İle Midyeciler Milleti ZEHİRLEME Yarışındayken Maalesef Belediye Ortada Yok!

Yorumu oyla      27      12  
egeli 23 Nisan 2013 Salı 16:48

Başkanın söyledikleri bu çevre sorunları kimseyi ilgilendirmiyor galiba siz kafanızı kuma gömmeye devam edin birgün kumdan sizi kurtaracaklar mı orası da meçhul

Yorumu oyla      18      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de 23 Nisan coşkusu sokaklara taştı
Çiğli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yoğun katılımın olduğu ...
Balçova’da 23 Nisan’a alternatif kutlama
İçişleri Bakanlığı’nın yönetmelik değişikliğiyle kutlanış şekli de değişen ...
Çeşme'nin küçük başkanı da TOKİ'ye karşı!
23 Nisan dolayısıyla Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’nun makamını ...
 
Üniversitelilerden Çeşmeli kardeşlerine 23 Nisan hediyesi
İzmirli üniversite öğrencileri, Çeşme Ovacık köy okulunun duvarlarını ...
İzmir'in 'küçük başkanı'ndan en güzel dilek
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İzmir Büyükşehir ...
Tartan 'koltuğu bırakırken' 'gelenek' dedi!
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, her yıl olduğu gibi bu yıl da ...
 
Metin Solak koltuğunu Eda'ya teslim etti!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Çiğli Belediye Başkan ...
Karşıyaka’da yeni Başkan Damla!
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yıl son kez ...
Bornova lider kadın yeştirmeye devam ediyor
Bornova Belediyesi’nin Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği ile birlikte ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva