HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2024 Salı - 10:28

Araştırmacı Yaldız ‘sorumlu muhalefet’ dedi, ekledi: Tencere bu iktidarı deviremiyor!

Gazeteci - Yazar ve İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, Türkiye Cumhuriyeti’nin 9’uncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in ‘tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur’ sözünü anımsatarak “Tencere bu iktidarı deviremiyor. AK Parti'nin rakibi CHP değil. Rakibi ekonomik ortam. Cumhurbaşkanının mitinglerini izliyorsan zannedersin ki muhalefet lideri konuşuyor, Demirel konuşuyor. Bunları konuşması gereken muhalefet. Muhalefet hala atadığı adaylar ile ilgili sancıları dindirmeye çalışıyor. Muhalefetin derdi bu. Arabın derdi kırmızı pabuç” dedi.

Araştırmacı Yaldız ‘sorumlu muhalefet’ dedi, ekledi: Tencere bu iktidarı deviremiyor!

EGEDESONSÖZ - Gazeteci - Yazar ve İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Yaldız, 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN MUHALEFET LİDERİ GİBİ KONUŞUYOR
Yaldız, AK Parti’nin en büyük rakibinin ekonomi olduğunu belirterek “insanların harcayacağı parası yok. Emeklinin kaç para aldığını biliyoruz. Çarşı pazar fiyatları ortada. Kira fiyatları ortada. Ekonomi baştan aşağıya felaket tablosuyla dolu. Hayat memat meselesi denilerek seçim süreci haline getirilmiş bir süreç yaşadık. Onun üstüne Kahramanmaraş merkezli deprem ile bilinmezlik çok daha büyük boyuttaydı. Ne oldu? Seçimi etkilemedi. Türkiye'deki yoksulluk ve ekonomik nedenler görevdeki iktidara zarar vermiyor. Yaşanan bu döneme mahsus konu. Bir zamanlar Türkiye'nin 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in bir sözü vardı.  ‘Tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur’ demiştir. Tencere bu iktidarı deviremiyor. AK Parti'nin rakibi CHP değil. Rakibi ekonomik ortam. Cumhurbaşkanının mitinglerini izliyorsan zannedersin ki muhalefet lideri konuşuyor, Demirel konuşuyor. Bunları konuşması gereken muhalefet” diye konuştu.

GÜNDEM EKONOMİ, ARABIN DERDİ KIRMIZI PABUÇ!
Muhalefet ile iktidar partisi arasındaki söylem farkına dikkat çeken Yaldız, “Erdoğan ‘ekonomiyi yöneteceğiz. Seçimden sonra daha iyi olacağız’  diyor. Muhalefet ne diyor? Bizim adaylarımız 2 dil biliyor, genç diyor.  42 dil biliyorlar diyor. Muhalefet hala atadığı adaylar ile ilgili sancıları dindirmeye çalışıyor. Muhalefetin derdi bu. Arabın derdi kırmızı pabuç... Ekonomi, tencere, mutfak sorunları enflasyon... Bunlar arada söylemiyor değiller. Ancak öteki mesajlar öyle baskın ki... Ekonomi ile ilgili muhalefet edemiyorlar. ‘Tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur’ diyen merhum Demirel haklı ancak o tencere siyasetini yapabilen, bu konuda halkı ikna eden muhalefetin yerinde yeller esiyor” ifadelerini kullandı.

ÜLKEYİ MUHALEFETİN DAHA İYİ YÖNETİR ALGISI DAĞITILMIYOR
Yaptıkları anketlerde önemli bir detaya da dikkat çeken Yaldız, “Biz daha iyi yönetiriz algısını kim oluşturacak? Erdoğan diyor ki ‘ülkemizde büyük ekonomik kriz var, enflasyon belimizi büküyor’ diyor ve bunu da bir yerlere bağlıyor. Ancak ‘bunu biz yönetiriz’ diyor. Vatandaşa soruyoruz, yüzde 60'ı memnun değil. ‘Peki kim daha iyi yönetir?’ diyoruz, en az az yarısı ‘kimse yönetemez’ diyor.  Bu tablo değişmiyor. Bu değişmediği sürece iktidar da değişmez. Ülkeyi muhalefetin daha iyi yönetir algısı dağıtılmıyor” dedi.

 
Göç yolundaki denizanaları çıyanların avı oldu
 
Bilimden kuraklık uyarısı... Ne kadar yağış o kadar balık!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 6 Mart 2024 Çarşamba 07:35

500 yıl Osmanlı Dünya yı adalet ile yönetmiştir. Sefenad gerçken koskocaman ama içi boş bir kafanız var.

Yorumu oyla      0      0  
Basri Koyuncuoğulları 5 Mart 2024 Salı 21:56

DOĞRU düşünüyorsunuz.Bunun örneğini geçen haafta Konak ve kemaeraltındaki iki işyerinde fiilen yaşarak gördüm.Türk halkı değerleri ile çatışan insanlara sıcak bakmıyor.Bu arada ben CHP'liyim bilinsin istedim.Bu konuda sayfalarca yazabilrirm

Yorumu oyla      1      0  
Lombak 5 Mart 2024 Salı 21:49

Hatay'da kentsel dönüşüm karşıtı Belediye Başkanı yüzünden yenilenmeyen binalardan bahsetmemişsin. Neden acaba?

Yorumu oyla      3      0  
baran 5 Mart 2024 Salı 19:47

Serenad kentsel dönüşüme her yerde çıkan Chp ve şirekasıdır. Bunu da iyi anlayın artık. Aynı şeyleri anlatmak zorunda bırakmayın. Elazığ da da aynı deprem oldu. Önceki depremde çok tahrip olduğu için Toki aşağı yukarı bütün binaları yeniledi. Alışmışsınız sabit kafa ile bozuk plak gibi aynı sözleri tekrarlamaya. İzmir in hali ortada utanın biraz.

Yorumu oyla      2      1  
İZMİRİN BELEDİYE BAŞKANINDAN ŞANSIZ BİR ŞEHİR, UĞUR DÜNDUR SÖZÜ 5 Mart 2024 Salı 15:56

ÇOK YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUNUZ, İZMİRİ CHP YÖNETİYOR 25 YILDIR İZMİR KÖY GECEKONDU PERİŞAN BİR ŞEHİR OLMUŞ... MARDİN, DİYARBAKIR , BATMANA GİDİN, PARİS OLMUŞ İZMİR KÖY OLMUŞ... HİZMET YOK...

Yorumu oyla      4      6  
serenad 5 Mart 2024 Salı 13:59

baran kardes, imar affi yüzünden yikilan binalarin sebebi sanirim konjektürel durum degil kendi ellerimizle sebep oldugumuz bir durumdur. EYT de sirf secmene sirin görünmek icin cikarilmis bir yasa idi. Bunun sucunu marslilarami atalim simdi ? kendinizi kandirmaktan ne zaman vazgececeksiniz ?

Yorumu oyla      5      1  
Bulut 5 Mart 2024 Salı 13:19

Araştırma şirketi sanırım anketlerini 1100 odalı ihtişamlı sarayda yapıyor.

Yorumu oyla      8      2  
baran 5 Mart 2024 Salı 13:13

Yok canım. Vatandaş bazı zorlukların konjektürel durumlardan kaynaklandığının gayet farkında! 2023 e kadar en azından belirli debir denge vardı. depremden sonra bozuldu. Allah aşkına kolay mı 11 şehir çökmüş yerle yeksan olmuş ki bu zaman kadar da Elazığ Van depremleri olmuştu. Üstüne bir de kaç milyon EYT li dahil oldu. Ha bir de ister istemez savunma sanayiinde projeler gelişti bunlarında karşılığını yeni yeni alıyoruz. Bu işler laf cambazlığı ile olmayacağını vatandaşta bilir chp lilerde bilir. Kuru gürültüyü bırakalım. Ayrıca Chp nin genel seçim öncesi zerre kadar umut ta vermedi adeta bir anlamda bana mahkumsunuz sizi perişan edeceğim der gibiydi. Şimdi izmir de olduğu gibi.

Yorumu oyla      4      6  
Tıpış tıpış oy asla yok 5 Mart 2024 Salı 13:03

Chp izmir ve ilçeleri için aday olduğu ilçelerin yollarını dahi bilmeyen insanları aday gösterirse... Daha uzun yıllar akp asla devrilmez de kimse devrilsin diye de boşa beklemesin!

Yorumu oyla      7      5  
serenad 5 Mart 2024 Salı 12:57

500 yil " Padisahim sen cok yasa " dan baska bir sey diyemeyen, demokratik kültürden nasibini almamis bir halk olmaktan olabilirmi acaba ? Yönetecek kadro yerine " Lider " arayan toplumlarin sancisidir bu. Sayin Yaldizda cok iyi biliyorki,Sayin Cumhurbaskani bugün AKP´yi biraksin , yarin AKP diye bir sey kalmaz.Dagilir gider. Bu durumda hangi Iktidar hangi muhaleftten bahsedecegiz.Her cenahta, dogruya degil, liderin söyledigine bakildigi müddettce bu böyle devam eder gider. Kimse kendini kandirmasin. Liderlerin her söyledigini kabul eden, dünkü söyledigini ve bügün tersinide söylese alkislayan halk bu sanciyi cekmeye mahkumdur.

Yorumu oyla      6      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bayraklı adayı Önal açılışta konuştu... Sosyal belediyecilik mesajı
Seçim ofisi açılışında konuşan CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan ...
CHP adayı Mutlu'dan Basmane'ye ziyaret
Seçim çalışmalarına devam eden CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ...
CHP adayı Mutlu, projelerini anlattı: Konak yeni bir kimlik kazanacak!
Gültepe’de kentsel dönüşüm için bir hayli yol kat edildiğini belirten ...
 
TKH İzmir Adayı Deniz Çelik: Seçimler örgütlenmek için bir fırsat
TKH İzmir Adayı Deniz Çelik: Seçimler örgütlenmek için bir fırsat
Murat Bakan’dan liste dışı kalanlara mesaj: Herkes görev almak zorunda değil!
Aday gösterilmeyen belediye başkanları ve meclis üyesi listesine yazılmayan ...
Mehmet KARABEL yazdı... Dengeleri bozar mı?
Mehmet KARABEL yazdı... Dengeleri bozar mı?
 
Akşener: İttifak olunca kaybolup gidiyorsun
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ...
CHP adayı Tugay çıtayı yükseltti: En az yüzde 50 ile seçimi alırız!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, 2014 Seçimleri'nde ...
'Teröristan hayallerini kabusa çevireceğiz!'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'yi güney sınırları boyunca ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva