HABERLER>POLİTİKA
29 Ekim 2016 Cumartesi - 17:31

Alternatif tören: CHP İzmir Ata'nın huzurunda!

CHP resmi törenlerin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması gerçekleştirdi. İl Başkanı Güven başkanlık tartışmaları üzerinden hükümeti eleştirdi.

Alternatif tören: CHP İzmir Ata nın huzurunda!

İZMİR - CHP İzmir Cumhuriyet’in 93.yıldönümü için düzenlenen kutlamada Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi.

Atatürk Anıtı önünde yapılan ‘alternatif törene’ CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Alanda 'Cumhuriyeti yıktırmayız', 'Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir' yazılı pankartlar dikkat çekerken, "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları atıldı.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. CHP Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse’nin Atatürk’ün Bursa Nutuk’unu okurken, alanda konuşan CHP İl Başkanı Güven önemli mesajlar verdi.

Güven, “Cumhuriyet öylesine güçlü bir rejimdir ki, kendisini anlamayarak düşman olanlar bile, en zor anlarında o rejime, yani cumhuriyete sarılmışlar, onun sayesinde hayatta kalmışlar ve bugüne kadar yürüttükleri Cumhuriyet düşmanlığıyla baş başa kalmışlardır" dedi.

CHP İl Başkanı, başta Başbakan olmak üzere, bugünün iktidarının Türkiye'de sanki bir rejim sorunu varmış gibi bir algı yaratma çabasının içinde olduğunu öne sürerken, “Bizzat Başbakan 'Başkanlık sistemi zaten fiilen uygulanmaktadır, yapılacak referandum sadece bu işin prosedürüdür, resmileşmesidir' demiştir. Aynı şekilde Cumhurbaşkanı da konuşmalarında 'valiler artık seçimle seçilerek gelecek' sözleriyle adeta bir eyalet sistemini tarif etmiştir. İzmir'in kalbinden söylüyorum, bunların tarif ettikleri şey, Atatürk'ün tarif ettiği cumhuriyet değildir. Bunların yapmak istedikleri şey sultanlıktır, monarşidir, köleliktir, diktatörlüktür. Ne kadar isterlerse istesinler, hangi oyunları oynarlarsa oynasınlar, Cumhuriyet Halk Partisi ve onun korkusuz örgütü, İzmirliler olduğu sürece buna asla ama asla izin vermeyeceğiz. Bugün kimse Cumhuriyet üzerinden, halkımız üzerinden oyun oynamaya, sabrımızı sınamaya kalkmasın. Bunu daha önce yapmaya çalışanların sonu , 1922'in 9 Eylül'ünde ne olduysa, yarın da o olacaktır" diye konuştu.

ASLINDA TEK ADAMLIK, DİKTATÖRLÜK!
Güven ayrıca, “Ülkede işsizlik almış yürümüş, iş adamlarının zorda, işçinin ezilmeye, emekli her gün kan kaybetmeye devam ediyor. Eğitim sistemi çökmüş okullarda halen kitap yok, hala aydınlatılamamış bir 15 Temmuz yaşanmış, OHAL ile birlikte demokrasi, hukuk insan hakları askıya alınmış. Ülke yangın yeri, insanlar mutsuz umutsuz ama, bu hükümetin tek derdi başkanlık. Anlaşıldı ki adına başkanlık dedikleri ama aslında tek adamlık, diktatörlük olan bu makam uğruna, yani bir kişinin hırsları uğruna AKP Türkiye'yi gözden çıkarmış durumda" diye konuştu.

Güven, Cumhuriyet'i yıkmak ve zarar vermek isteyenlere 93 yıldır izin vermediklerini, bundan sonrada izin vermeyeceklerini söyledi ve sözlerini “Bugün bu ölümsüz emaneti bize bırakan Ata'mızın huzurunda, Cumhuriyetimizi ve tüm değerlerini canımız pahasına koruyacağımıza, ona yönelecek her tehditte göğsümüzü siper edeceğimize, bir kez daha söz veriyoruz" diyerek tamamladı.

 
İzmir'de 'kart yenileme ücreti' için emsal karar!
 
Ve Ankara YHT Garı'nda tarifeli seferler başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan idam sloganına yanıt: Yakın... yakın...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nın açılışında "İDam ...
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir ilk!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'deki ilk törenin ardından, ...
AK Partili Hotar: Cumhuriyet baki kalacak!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hotar Cumhuriyet ...
 
Sındır: Bayramımızı kutlamamıza engel olamazlar!
CHP Genel Sekreteri Sındır, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız genelgelerle ...
Mecliste bütçe maratonu!
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, 1 Aralık'ta bütçeyi TBMM ...
Bozdağ'dan ABD ziyareti raporu: Dosya...
Adalet Bakanı Bozdağ, "FETÖ elebaşı Gülen'in geçici tutuklanmasıyla ilgili ...
 
Devlet erkanının ilk durağı Anıtkabir!
Cumhurbaşkanı başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. ...
İl Seçim Kurulu ilçenin kararını bozdu: Büyükşehir Meclisi’ne girecek isim…
Müsteşar yardımcısı olan Sert’in yerine Büyükşehir Meclisi’ne kimin geleceği ...
Soylu'dan önemli açıklama: Elimizde PKK'nın...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Elimizde PKK'nın önemli düzeydeki yöneticilerinden ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva