HABERLER>POLİTİKA
7 Ağustos 2017 Pazartesi - 13:28

Aliağa'da kazan kaynıyor: O satışa çifte tepki!

CHP Aliağa ilçe Başkanı Durmaz belediyenin 597 bin metrekarelik arazinin encümen kararıyla gerçekleşen satışı için, “Meclisin kararı gasp edilmiştir. Hileli işlem yapılmıştır. Yapılan satışla Aliağa devasa bir zarara uğratılmıştır” dedi. Bir tepki de Aliağa AK Parti'den geldi.

Aliağa da kazan kaynıyor: O satışa çifte tepki!

EGEDESONSÖZ - Aliağa’da Çaltılıdere Mahallesi’nde bulunan 597 bin metrekarelik, denize sıfır arsanın belediye tarafından satılmasının ardından başlayan tartışma büyüyor.

Arazide bulunan 13 bin metrekarelik hisseyi satın alan İstanbullu iş adamı Murat Gülibrahimoğlu, geri kalan 597 bin metrekarelik parseli satın almak için Belediye’ye talepte bulunduğunu belirten Durmaz, 13 bin metrekarelik arazinin 25 Temmuz günü alındığına dikkat çekmiş ve satış talebinin Encümen’e geldiğini belirtmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Özcan Durmaz 25, TL metrekare bedelle bir şahsa yapılan satışı ilk olarak sosyal medya hesabından duyurmuştu. Durmaz, satışın gerçekleşmesi sonrasında ise basın açıklaması yaptı.

HİLELİ İŞLEM YAPILMIŞTIR!
CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir milletvekili Atilla Sertel ile Musa Çam, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda konuşan Durmaz belediyeye yüklenirken vatandaşlara seslendi. Durmaz, “Söz konusu arsanın bedavaya yakın bir rakama devredilmesi yönünde encümenden bir karar çıkmıştır. Meclisin vermesi kararı encümenin vermesi sakat bir işlemdir. Meclisin kararı gasp edilmiştir. Hileli işlem yapılmıştır. Yapılan satışla Aliağa devasa bir zarara uğratılmıştır. Alınan arsa fiyatı Aliağa için kahkahalarla gülünecek boyuttadır. Aliağa’da arsaların fiyatları katlanarak artmaktadır” dedi.  

GEREK HUKUK GEREKSE SOKAK…
Durmaz, “Haksızca devredilen arazi başta olmak üzere Aliağa çıkarlarını korumak için gerek hukukta gerekse sokakta mücadele vereceğimizi kamuoyunun bir kez daha bildirmek istiyoruz” açıklamasını yaptı. 

BİR TEPKİ DE AK PARTİ’DEN…
Satış ile ilgili bir tepki de AK Parti'den geldi. AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ise şunları söyledi:

"Bu yapılan Aliağa'ya hakarettir, ihanettir. Yakın bir dönemde imara açılacak olan denize sıfır böylesine değerli bir arazinin değerinin çok-çok altında dönümü 25 bin lira gibi komik bir fiyata Belediye Encümeni kararıyla satılmış olması çok büyük yanlıştır, kul hakkı, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemektir, 100 bin nüfuslu Aliağa'nın hakkını yemektir.

TOKİ’NİN YAPTIĞI GİBİ YAP: 2 MİLYONLUK ARSAYI 6 MİLYONA SAT!
Serkan Acar, sen dürüst bir adamsan, şeffaf bir belediye başkanıysan, şu an Büyükşehir'de 1/1000'likler imza bekliyor, onay bekliyor. Onaydan sonra oradaki 300-400 metrekarelik bir parsel nereden bakarsanız-bakın 500-600 bin liralara satılabilecek. Dolayısıyla getirisi bugün satılan fiyatın kat be kat üstünde olacak. Onaydan sonra yapsana bu işi. Hadi diyelim ki bekleyemeyeceksin, Belediyenin paraya ihtiyacı var. İhaleye çıkar, ihaleyle satarsın, aynen TOKİ'nin yaptığı gibi. 2 milyon değerindeki arsaları ihalede açık arttırmayla 6 milyona sattı TOKİ, yakın zamanda.

KUL HAKKI YENİYOR
Baştan beri söylüyorum, Serkan Acar'ın kafasının arkasındakiler ve yapmaya çalıştıkları bellidir. Burada maalesef kul hakkı yeniyor. Biz gücümüzün yettiği kadar, Ak Parti meclis üyeleri ve grubu olarak elde edilmek istenen rantın önünü kesmeye çalıştık hep. Encümen'den yapılan satışları engelleyebilmek gibi bir durumumuz yok maalesef. Bunun yasal yönüyle ilgili avukatlarımız çalışma yapıyorlar. Eğer bu satış gerçekleşirse, tüm samimiyetimle söylüyorum, kamuoyu oluşturmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Ancak satış gerçekleşirse, bu satışı yargıya taşıyacağız. Kamuyu zarar ettirdiklerinden dolayı ki bunu daha önce de yaptılar Avcı Ramadan'a yakın bir yerde.

ORASI İMARA AÇILDIĞINDA…
Biz Yalı Mahallesindeki arsalar için kıymetli diyoruz ama önünden yol geçiyor oysa bu arazi denize sıfır. Sen bunu getirip bir tek şahsa satıyorsun, bu şahsın kim olduğu önemli değil. Bizim şahıslarla işimiz yok. Buradaki mantık ve işin yapılış şekli çok yanlıştır, olmamalıdır. Buradan tüm Aliağa Halkına, kamuoyuna sesleniyorum, buna herkes tepki göstersin. Bugün oranın tamamını 16 milyon lira gibi bir paraya satacaklar, çünkü Kıymet Takdir Komisyonundan dönümüne 25 bin lira değer biçildi. Orası imara açıldığında bunun kat be kat üstünde değer kazanacaktır.

BURADA NELER DÖNÜYOR?
Encümen toplantıları yarım saat falan sürer en fazla. Dün yapılan toplantı 2 buçuk saat sürmüştür. Encümen'deki iki arkadaşımız satışın olmaması için gereken her şeyi yapmıştır. Burada neler dönüyor, nasıl bir paylaşımları var, bunların hepsinin hesabını soracağız, merak etmesinler. Her taraf köstebek yuvasına dönmüşken gelip burada iki sponsorla pas yapacaksın, 550 bin liralık yemek yiyeceksin, 55 bin liralık kuruyemiş yiyip-çay içeceksin, bunların hepsinin hesabını sorarız sana…"

 
Roman Bandosu’nun ünü İzmir’i aştı
 
Göztepe'ye bir iyi, bir kötü haber!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Purçu’dan 'yeni devlet kuruyoruz' sözlerine tepki: Vatana ihanettir!
İzmir milletvekilleri Purçu, Bakan ve Bayır, AK Partili Oğan’ın, ‘Yeni ...
CHP'li Altıok açıkladı: Kadın cinayetlerinde ürkütücü tablo
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, geçen temmuz ayında 28 kadının ...
AK Partili Sürekli'den Bergama çıkarması
Kanlı darbe girişiminde Türk Milletinin büyük bir sınav verdiğine değinen ...
 
CHP’li Bingöl itirazlar için konuştu: Takip ediyoruz!
Kongre sürecinin yaşandığı CHP’de üyelerin itirazları il yönetim kurulları ...
CHP'li Sertel sormuştu: İşte Türkiye'deki emekli sayısı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye’deki emekli sayısının 11 ...
CHP’den Kuşadası'nda emek zirvesi
Türkiye’de çok sayıda ilde, İzmir’de ise 26 ilçede aktif olarak faaliyet ...
 
Feyzioğlu'ndan tek tip kıyafet itirazı!
Feyzioğlu, FETÖ sanıklarına tek tip kıyafet uygulaması getirilmesi için ...
MHP İl Başkanı Karataş çok sert: Üç beş kıblesiz...
MHP Çeşme İlçe teşkilatındaki istifa depreminin ardından MHP İzmir İl ...
''Yeni devlet'' sözüne bir tepki de Kılıçdaroğlu'ndan
AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Ogan'ın "yeni devlet kuruluyor" sözleri ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva