HABERLER>POLİTİKA
24 Aralık 2014 Çarşamba - 13:52

AK Partili üyelerden Ödemiş çıkarması: Kocaoğlu'na yaylım ateşi

Başkan Kocaoğlu’nun mecliste görev yapan meclis üyelerini gruplar halinde listeledikten sonra ilçelere gönderme planına AK Parti’den gelen karşı hamle ilk olarak Ödemiş’te hayata geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Partili meclis üyeleri, grup toplantısı için Ödemiş’te buluştu. Grup Başkanvekili Bilal Doğan Başkanlığındaki grup ilçe esnafı ve Belediye Başkanı Badem’le bir araya gelirken, Kocaoğlu’na sert eleştiriler geldi.

AK Partili üyelerden Ödemiş çıkarması: Kocaoğlu na yaylım ateşi

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ak Partili Meclis üyeleri, Büyükşehir’in olağanüstü meclis kararı alması üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan Başkanlığında Ödemiş’te grup toplantısını gerçekleştirdi. 
 
AK Partili heyet, milli mücadelenin ve Ödemiş tarihinin anlatıldığı Ödemiş Yıldız Kent Arşivi Müzesini ve Bedia Akartürk Sanat Merkezi’ni ziyaret etti.
 
Sokakta esnafın nabzını tutan üyeler şehir turu attıktan sonra Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’i makamında ziyaret etti.


 
AZİZ KOCAOĞLU AYRIMCILIK YAPIYOR
Grup toplantısı öncesi açıklama yapan Bilal Doğan, AK Partili Belediyelere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ayrımcılık yaptığını ifade etti. Doğan, ”Ödemiş bana göre çoktan il olmayı hak etmiş bir yerdir. Belediye başkanımız da bizim efe belediye başkanlarımızdan biridir. Mahmut Badem bana göre Ödemiş’in efsane belediye başkanıdır. Ödemiş’in kökeni 1881 yılına dayanıyor.  Ödemiş eskiden patates ve köfte ile meşhurdu. Başkan badem ile birlikte tarihi dokusu da önem kazandı ve bu yönü ön plana çıktı. Mahmut Badem başkanlığındaki dönemde meyve fidancılığı döneminde büyük artış sağladı.  Tarımdan kültüre, sanayiden ticarete başkan arı gibi çalışmaktadır. Ödemiş Belediyesi’ne Büyükşehir gereken ilgiliyi göstermiyor.  Başkan Kocaoğlu,  AK Partili belediyelere ayrımcılık yapıyor. Biz diyoruz ki CHP’li belediyelere ne yaptıysa diğer AK Partili belediyelere de aynı hizmeti uygulamalıdır. Aziz Kocaoğlu, AK Partili belediyelere haksızlık, kötü anlamda ayrımcılık yapıyor. Biz buradan çağrı yapıyoruz. Siz, İzmirlinin oyları ile seçilmiş bir başkansınız. Herkese eşit davranmalısınız.  Başkan Kocaoğlu’nun Son dönemlerde AK Partili belediyelere yakınlarda yaptığı tek icraat büyük LED ekranlarla yapacaklarını anlatıyor. Mahmut   Başkan, bir önceki dönemde ödenmeyecek kadar borç aldı. Bu borçlarla yatırım nasıl yapacaksınız. Başkan altından kalkılamayacak borçların altından kalkarak ödemişte yeni yatırımlar yapacaktır.  Ödemişliler hizmetin en iyisine layıktır” diye konuştu
 
İZSU ELEŞTİRİSİ
Doğan, İZSU ve Ödemiş’teki eksiklikleri, “Ödemiş, Büyükşehir belediyesi hizmetine girdikten sonra çöp toplama dışında hizmet verilmiyor. Büyükşehir üstüne düşen hiçbir hizmeti gerçekleştirmiyor. İZSU içme suyu sıkıntısı. Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan fiyatlandırma yapılıyor. Türkiye’nin en pahalı suyunu İzmirli içiyor. Kayıp kaçak oranları çok yüksek... İzmir’de İZSU’nun kasası ağzına kadar dolu ama yüzde 10 zam yapıldı. 1 Temmuz’dan önce yapılan zamdan önce bile en yüksek bedeli ödüyorduk. İz su kasasındaki para ile İzmirlilere sağlıklı güzel su içirmek zorunda. 10 yılda hiçbir düzelme yok ama zam çok” dedi.


 
TORPİL AÇIKLAMASI
Makamında AK Partili üyeleri kabul eden Başkan Mahmut Badem, kardeşini belediye başkan danışmanı, kardeşinin bacanağını kültür müdürü, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun kız kardeşini de özel kalem müdürü atama eleştirilerine tepki gösterdi.  

Badem, “Bu konunun arkasında konuşmaya gerek yok. Biraderine bacanağa torpil konuşuluyor. Eğer gazeteciler haberden önce sorsalardı gerekeni anlatırdım. Kardeşim daha önce çalıştığı devlet memurluğu görevinden ayrılıp fedakarlık yaparak geldi.  Eski Görevinden daha düşük bir maaşla çalışıyor. Ben güvendiğim insanlarla çalışmak zorundayım. Ben daha önce Ödemiş’te belediye başkanlığı yaptım. Bu işleri iyi biliyorum. Sırtınızı dayayacağınız, arkanıza bakmadan gideceğiniz insanları görevlere getirirsiniz. Ben de onu yaptım. Güvendiğim insanı göreve getirdim. Daha önce bu belediyede yüzde yarım tenzilatla ihaleler yapıldığını gördüm. Birçok konuda deneyimliyim” dedi.


 
ESNAF BAŞKANDAN MEMNUN
Bilal Doğan Ödemiş ziyaretini değerlendirdi. Doğan, "Bizim küçük Menderes havzasındaki en büyük belediye başkanını ziyaret etmekten gurur duyuyorum. Ödemiş’te değişim ve dönüşümün mimarı olmuştur. Fakat Ödemişliler 2009 seçimlerinde nasıl olsa başkan kazanacaktır deyip oy kullanmaya gitmemişlerdir. Sayın Badem Başkan değilken de Ödemiş için çalıştı. Son seçimlerde de başkanı yeniden seçtiler. Belediyecilik güvenilir insanlarla çalışmayı gerektirmektedir. Başkanın aldığı kararların arkasındayız. Başkan önümüzdeki dönemde de önemli işler yapacaktır. Esnaf ziyaretlerinde herkesin başkandan mutlu olduğunu gördük. Ödemişli’nin daha mutlu olması için Ödemiş'in sorunlarının takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de bir başkan daha vekillik için yola çıktı
Genel seçimde aday olmak için 2 buçuk yıldır yürüttüğü görevinden istifa ...
Davutoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Şişli salvosu!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Şişli'yi bir ...
AK Parti İzmir’de görev dağılımı: Hangi vekil hangi bakanı aldı?
AK Parti İzmir milletvekilleri kentten gelen taleplerin yerinde değerlendirilmesi ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Noel mesajı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Noel Yortusu’nu kutlayarak, “Bizler, nasıl ...
İzmir’deki okullara mescit genelgesi Meclis’e taşındı
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, mescide dönüştürülen laboratuar, ...
‘Ebeveynleri ölen engellileri devlet koruyor mu?’
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, ebeveynleri ölen engellilerin ...
 
Davutoğlu'na Fuat Avni'yi yorumu: Anonim bir hesap
Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Twitter fenomeni Fuat Avni soruldu.
TOBB Başkanı'ndan AK Partili vekile büyük övgü
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ...
MHP'nin 17 Aralık pankartını polis indirdi
MHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı'na asılan ve üzerinde 'Hırsızlık Oğuldan ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva