HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2018 Pazartesi - 14:19

AK Partili Kaya’dan flaş çıkış: Zeybekci, İzmir’i Kocaoğlu’ndan daha iyi tanıyor!

Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci’ye CHP kanadından gelen ‘ithal aday’ eleştirilerine cevap veren Vekil Kaya, “İthal aday söylemine katılmıyorum. Sayın Zeybekci İzmir’i CHP’li Kocaoğlu’ndan daha iyi tanıyor. Lafa değil icraata bakarım. Tramvay konusu… İnsanların istemediği bir projeyi yaptı. İzmir’i bu kadar tanımıyor. Nihat Bey İzmir’in potansiyelini açığa çıkaracaktır. Ege’nin içinden gelen CHP’lilerden daha fazla İzmir’i tanıyan biri adayımız oldu” dedi.

AK Partili Kaya’dan flaş çıkış: Zeybekci, İzmir’i Kocaoğlu’ndan daha iyi tanıyor!

EGEDESONSÖZ- AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Sonsöz TV’de yayınlanan, ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için açıklamalarda bulunan AK Partili Vekil Kaya, İzmir özelinde önemli mesajlar verdi.

Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nihat Zeybekci’ye Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) gelen tepkiler hakkında konuşan Kaya çarpıcı çıkışlar yaptı.İZMİR SADECE İZMİR DEĞİL
Kaya, “İzmir sadece İzmir değil. CHP ne kadar İzmir’i Anadolu’dan soyutlamaya çalışıyorsa da İzmir Türkiye’nin itici gücüdür. Biz İzmir’in bu hüviyetine geri dönmesini istiyoruz. Özellikle ulaşım konusunda önemli bir rolü var. CHP’li belediyeler gelmeden önceki dönemine İzmir’i taşıyacağız” dedi.

ZEYBEKCİ İZMİR’İ CHP’Lİ KOCAOĞLU’NDAN DAHA İYİ TANIYOR
Zeybekci için CHP kanadından gelen eleştirilere değinen Kaya, “İthal aday söylemine katılmıyorum. Sayın Zeybekci İzmir’i CHP’li Kocaoğlu’ndan daha iyi tanıyor. Lafa değil icraata bakarım. Tramvay konusu… İnsanların istemediği bir projeyi yaptı. İzmir’i bu kadar tanımıyor. Nihat Bey İzmir’in potansiyelini açığa çıkaracaktır. Ege’nin içinden gelen CHP’lilerden daha fazla İzmir’i tanıyan biri adayımız oldu.” diye konuştu.

SADECE PARTİLERİNE HAKİM OLMA KAVGALARI VAR
Kaya CHP’li siyasetçilere yönelik eleştirilerini sürdürdü ve “Kocaoğlu da vekiller de kente hakim değil. Sadece partilerine hakim olma kavgaları var. Kongrelerini biliyoruz. Kente hakim olmak gibi kaygı, çalışma ve tempoları yok. Sadece, ‘Kurultayda ne olur?’ hesapları var” açıklamasında bulundu.

CHP’DE TIK YOK, KONTENJAN TUNCAY!
Kaya, “Adayımızı açıkladık. 10-15 gün içinde ilçelerimizi de açıklarız. CHP’de tık yok. İzmir’i dikkate almadıkları için hamle yapmıyorlar. Adayımız Sayın Zeybekci açıklanıyor Tuncay Özkan tepki veriyor. Kocaoğlu’nun dediği gibi Tuncay Özkan, kontenjan Tuncay! Tek özelliği adının altında İzmir Milletvekili yazıyor olması” dedi. 

ZEYBEKCİ’NİN ADAYLIĞI İÇİN “TEŞKİLATTA RAHATSIZLIK OLDU MU?” SORUSUNA YANIT
Zeybekci’nin adaylığı noktasında teşkilatta rahatsızlık oluştuğuna dair iddiaları yorumlayan Kaya, “AK Parti ve CHP birbinden çok farklı. Dünyaya ve Türkiye’e dair belli idealleri olan ve o ideallerin peşinden koşan bir partiyiz. CHP gibi parti içinde çekişmeler ve darılmalar bizde olmaz. Bizim içimizde başka partilerde bulunmuş, geçmişinde yaptığı çekişmeleri partiye yansıtmaya çalışanlarda olmuştur. Hepsi bir dönemlik siyasetçiler olup ayrıldılar. Biz bunları yapımızda tutmayız. Meseleler ‘ben’ diye bakan bir parti değiliz. Her seçimin ayrı bir stratejisi vardır. Perşembe günü il başkanlığımızdaki coşkuyu gördünüz. Partideki birçok insan adaylığı gönlünden geçmiş olabilir. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız Nihat Zeybekci’yi açıkladığı gün onun arkasında dimdik şekilde durduk. Parti içinde bir tartışma yada gerginlik olmadı” dedi.

CHP’Lİ BAYIR’A: KENDİ İŞLERİNE BAKSIN
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın “yüzde 51 ile İzmiri alırız” söylemine CHP’li Tacettin Bayır’ın yaptığı sert eleştirilere yanıt veren Kaya, “Tacettin Beyi çok severim. O kendi içindeki duruma baksın, adaylar açıklanınca canı açıklayacaktır. Özellikle ilçelerde. Herkes kendi içindeki hadiselere baksın. Kendi aralarında yaşattıkları polemikleri İzmir’e çekemezler. İzmir’i ideoloji ekseninde tartışacaksak dün Eş Başkan Pervin Buldan’ın HDP-CHP birlikteliği açıklamalarına bakmak lazım. İzmir’in artık 20 yıllık belediyeciliğnde yaşlanamaz bir hale geldi. İnşallah 31 Mart’ta Konakta zeybeği diz kıra kıra oynayacağız. Yüzde 51 neden olmasın” dedi.

MHP İLE İLÇELERDE İTTİFAK OLABİLİR
MHP ile ittifak konusuna değinen Kaya “Bahçeli’nin özellik büyük illerde HDP-CHP ittifakına kaptırmamak adına 3 büyükşehirde aday çıkarmayacaklarını ifade etmesi çok önemliydi. İzmir özelinde de çalışmalar sürüyor. İlçe düzeyinde de beraber değerlendireceğimiz durumlar oluşabilir. Ülkenin ve İzmir’in sorunları temelinde çok iyi anlaşıyoruz. Ne biz ne MHP bu işe koltuk olarak bakmıyoruz. Biz İzmir içinde CHP-HDP ittifakının kaybetmesini istiyoruz. Bu ideal etrafında ortak bir yolda buluşabiliriz” dedi.

BÜYÜK OYUN: SARNIÇ’TA 1 GÜNLÜĞÜNE EMLAKÇI AÇMIŞLAR
Gaziemir-Sarnıç’ta 2B ve hazie arazilerindeki evlerin yüksek rayiç bedelleri ile ilgili olarak son durumu değerlendiren Kaya, “Sarnıç’taki yüksek rayiçlerle alakalı 3 kez komisyon kuruldu. Sarnıç’ta bir oyun oynanmış. Bürokratlar rayiç bedel için araştırma yapmaya gidiyor ve oradaki emlakçıya soruyorlar. Muhtarlara “emlakçı burada” diyorum “emlakçı yok” diyor. Orada 1 günlüğüne emlakçı açmışlar. Bu ortaya çıkınca komisyondakilerin büyük çoğunluğu emekliliğini istedi. O dönem sorunu çözdük ve en düşük rakama indirdik. Vatandaşımız da bundan memnun oldu. Parası olmayan vatandaş için ise Halk Bankası’ndan kredi olanağı sağladık.

DEFTERDAR YIKIMI DİLEKÇESİNİ GÖNDERİP 1 GÜN SONRA EMEKLİLİK İSTEMİŞ
Bunlar olurken Defterdalık’tan vatandaşlara “evleri 15 günde yıkacağız” dilekçesi geldi. Defterdar bu yazıyı yazıyor ve ertesi gün emekliliğini istiyor. Bunları hallettik fakat bu kez belediye engelini aşamadık. Belediye üzerinden bu tapular verilirse çok cüzi değerlerle verilebiliyor. Sen bunu emlak rayiçleri değerinde tutarsan herkes devreye girecek ve çözülecek. Tek isteğimiz vatandaşı mağdur etmeyecek bir bedel belirlemesidir. Torbalı’nı Ahmetli köyünde 1 liraya verdik. Vatandaşımızın evini onlara yeniden verdik. Başkan Şenol bunu yapamayacağını söyledi. Yapsa sorun çözülecek. Kendi içinde rayiç bedel belirleyemedi ve çözemedi. Biz “emlak beyanı üzerinden vatandaşa ver” dedik. Bunu kabul etmedi. Çok mağdur var. Halil İbrahim Bey bugün kabul etsin, sorun çözülsün. Bunu 2 sene önce konuştuk. Maalesef olumlu karşılık olmadı. İzmir’de düzensizlik düzen olmuş CHP açısından. Şehrin yüzde 62'si imarsız. Düzensizlikten rant sağladılar. Vatandaşa korku salıp oy toplamaya çalıştılar” dedi.

 
CHP’li Dayanç’tan 3 Aralık mesajı: Birlikte yaşamaya inanıyoruz
 
İzmir'de kadınlar eşitlik için davul çaldı
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asıl mesele 4 Aralık 2018 Salı 10:52

İşin aslını konuşalım mı? İzmir her şeyiyle iktidarın hedeflediklerinin tam tersi! Atatürke karşı rte, cumhuriyete karşılık şeriat, bilime karşı safsata, vatandaşa karşı kul, özgürlüğe karşı biat edenler! Bilimsel düşünüp sorgulayanlara karşı aya dört şeritli yola inananlar! Bu haliyle bu kent bi iddia meselesi, tüm ülkede Atatürkçülerin, cumhuriyetçilerin, çağdaş yaşamı seçenlerin umudu, direnç kaynağı. Mesele basit bir belediye seçimi meselesi değil! Mesele kalenin fethi meselesi! Adaylar filan son dakkada sadece ufak bir ayrıntı.

Yorumu oyla      12      5  
çayın taşı, çayın kuşu 4 Aralık 2018 Salı 10:42

Çayın taşıyla çayın kuşunu vurmak! İktidarın körfez geçişiyle yapmaya çalıştığı tam da budur! Döviz bazlı geçiş garantili, havuza kaynak aktarılabilecek bir yatırımın peşindeler! İzmirli bunu yemediği, yemeyeceği için de faturayı belediyeye çıkarmaya çalışıyorlar. Kocaoğlu bu tuzağa düşmedi, geçişe evet dedi! O da biliyor yapılamayacağını ama iktidarın elinden argümanı aldı. Boşuna tartışıyoruz, İzmirde taş üstüne taş koymaya niyetlerinin olmadığını hepimiz biliyoruz. İzmire su verdik, izbanı yaptık diyenlerin, insanların gözünün içine baka baka bu denli yalan söyleyebilenlerin bu kente hayırlı şeyler yapacağına kim inanır?

Yorumu oyla      12      5  
feti deniz 4 Aralık 2018 Salı 10:29

hopppp samantepe ferahlı dayko bilsin nerede oldugunu söz oy vermem......

Yorumu oyla      11      5  
4 Aralık 2018 Salı 10:05

bu zeybekçiyi konağa bıraksanız evinin yolunu bulamaz :)))

Yorumu oyla      14      5  
sezo 4 Aralık 2018 Salı 09:10

yanlış anlama gürkan dogrusu bu yazan arkadaşım. bilale anlatır gibi anlatayım! bakanlık isterse kardeş sen yoruldun çekil kenara biraz da ben ugrasayım deme yetkisine sahip. yani öyle meclisten çıkacak karar ile tüm yetkiyi devretmeye gerek yok. velevki tüm yetkiyi devretmeye gerek olsun ! yahu bakanlık yapıcam dedi de büyük şehir mi devretmedi? hadi bunu da geçtim bakanlıgı savunuyorsun ! halkapınar -otogar hattını kim yapıcak ? ve niye yapmıyor? yani memlekette sanki herşey kuralına göre işliyorda sen meclis kararını bekliyorsun ! merak etme bakanlık en kötü üçyol buca metrosunu ben yapıcam desin. belediye jet hızında emclisten geçirir yetkiyi de verir. ama dediğim gibi sen yanlış biliyorsun bakanlık yapmak isterse meclis kararı falan beklemesine gerek yok. direk el koyabiliyor. anakra da ve istanbul da yarım kalan emtro hatları nasıl oldu sanıyorsun sen ?

Yorumu oyla      14      6  
yanlış anlama diyene 4 Aralık 2018 Salı 00:30

Belediye meclisi yetki devri yapsa hükümet yapacakmış gibi yazmışsınız! Peki, madem öyle nerde Buca tramvayı? Nerde otogar metro? Yetkinin devredilmesi sözkonusu projelerin rafta kalmasına yolaçtı! Zihniyeti öğrendik biz, biz öğrendik de bu yalancılara, soytarılara inanan sizler öğrenemediniz!

Yorumu oyla      13      5  
Mister No 3 Aralık 2018 Pazartesi 22:03

Buca Metrosunun, Halkapinar-Otogar Metrosunun yetkisi verildi ya. Hala uyuyanlar var anlasilan. Arkadasi bir ara dürtünde uyansin.

Yorumu oyla      13      6  
gürkan 3 Aralık 2018 Pazartesi 21:10

Seyhan Mahallesi ile ilgili verdiğin bilgiler de yanlış. 2013 yılında bakanlık alanı riskli alan ilan etmişti ancak tam 1,5 yıl sonra bu karardan vazgeçti ve yetki Buca Belediyesi'ne verildi. Buca Belediyesi'de 85 hektar alanda çalışmalara başladı. Proje ihalesi de yapıldı diye hatırlıyorum. Zannediyorum ki projeler 2019 yılı içinde biter. Sonrası maliyet hesaplaması ve görüşmeler başlar.

Yorumu oyla      12      5  
gürkan 3 Aralık 2018 Pazartesi 20:59

Arkadaş sen benimle kafa mı buluyorsun? Halkapınar-otogar metrosunu bakanlık yapacak. Bu hatla ilgili bakanlar kurulu kararı da var. Karar resmi gazetede de yayımlanarak yürürlüğü de girmiş durumda. Adam şehirden bihaber gelmiş bana akıl veriyor. Ha ha ha ... http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/03/20180329-16.pdf bay çok bilmiş, al da oku.

Yorumu oyla      15      5  
Sezen 3 Aralık 2018 Pazartesi 20:36

İzmir hizmet istiyor acilen belediye değişmeli

Yorumu oyla      9      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Dayanç’tan 3 Aralık mesajı: Birlikte yaşamaya inanıyoruz
Balçova Belediye Başkan Aday Adayı Dayanç, “Engelli olmanın yaşamaya, ...
HDP'den yerel seçimlerde "ortak aday" açıklaması
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yerel seçimlerde "ortak adaylar"ın ...
CHP'li Torun İzmir adayı için tarih verdi
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Ankara, ...
 
DİSK, asgari ücret talebini açıkladı
DİSK yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için talebini 2 bin 800 lira olarak açıkladı.
AK Parti'den önemli açıklama: 2 hafta içinde...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal gündeme dair açıklamalarda ...
MHP’li Osmanağaoğlu: Engelli vatandaşlarımızı dışlamak ahlaksızlıktır
MHP MYK Üyesi, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu 3 Aralık Dünya Engelliler ...
 
CHP’li Böke’den adaylık sorusuna cevap: İzmir’le yol yürümeye devam edeceğim!
Türkiye’nin 2019 yılı bütçesi üzerinden önemli açıklamalarda bulunan İzmir ...
CHP’li Kılıç’tan engelli aileleri için kanun teklifi
CHP PM ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan ...
Aliağa'daki iki mahalle Meclis gündeminde
CHP’li Polat, İzmir’in Aliağa ilçesindeki Bozköy ve Helvacı Mahallelerindeki ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva