YORUMLAR
Toplam 28 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Asıl mesele 4 Aralık 2018 Salı 10:52

İşin aslını konuşalım mı? İzmir her şeyiyle iktidarın hedeflediklerinin tam tersi! Atatürke karşı rte, cumhuriyete karşılık şeriat, bilime karşı safsata, vatandaşa karşı kul, özgürlüğe karşı biat edenler! Bilimsel düşünüp sorgulayanlara karşı aya dört şeritli yola inananlar! Bu haliyle bu kent bi iddia meselesi, tüm ülkede Atatürkçülerin, cumhuriyetçilerin, çağdaş yaşamı seçenlerin umudu, direnç kaynağı. Mesele basit bir belediye seçimi meselesi değil! Mesele kalenin fethi meselesi! Adaylar filan son dakkada sadece ufak bir ayrıntı.

Yorumu oyla      12      5  
çayın taşı, çayın kuşu 4 Aralık 2018 Salı 10:42

Çayın taşıyla çayın kuşunu vurmak! İktidarın körfez geçişiyle yapmaya çalıştığı tam da budur! Döviz bazlı geçiş garantili, havuza kaynak aktarılabilecek bir yatırımın peşindeler! İzmirli bunu yemediği, yemeyeceği için de faturayı belediyeye çıkarmaya çalışıyorlar. Kocaoğlu bu tuzağa düşmedi, geçişe evet dedi! O da biliyor yapılamayacağını ama iktidarın elinden argümanı aldı. Boşuna tartışıyoruz, İzmirde taş üstüne taş koymaya niyetlerinin olmadığını hepimiz biliyoruz. İzmire su verdik, izbanı yaptık diyenlerin, insanların gözünün içine baka baka bu denli yalan söyleyebilenlerin bu kente hayırlı şeyler yapacağına kim inanır?

Yorumu oyla      12      5  
feti deniz 4 Aralık 2018 Salı 10:29

hopppp samantepe ferahlı dayko bilsin nerede oldugunu söz oy vermem......

Yorumu oyla      11      5  
4 Aralık 2018 Salı 10:05

bu zeybekçiyi konağa bıraksanız evinin yolunu bulamaz :)))

Yorumu oyla      14      5  
sezo 4 Aralık 2018 Salı 09:10

yanlış anlama gürkan dogrusu bu yazan arkadaşım. bilale anlatır gibi anlatayım! bakanlık isterse kardeş sen yoruldun çekil kenara biraz da ben ugrasayım deme yetkisine sahip. yani öyle meclisten çıkacak karar ile tüm yetkiyi devretmeye gerek yok. velevki tüm yetkiyi devretmeye gerek olsun ! yahu bakanlık yapıcam dedi de büyük şehir mi devretmedi? hadi bunu da geçtim bakanlıgı savunuyorsun ! halkapınar -otogar hattını kim yapıcak ? ve niye yapmıyor? yani memlekette sanki herşey kuralına göre işliyorda sen meclis kararını bekliyorsun ! merak etme bakanlık en kötü üçyol buca metrosunu ben yapıcam desin. belediye jet hızında emclisten geçirir yetkiyi de verir. ama dediğim gibi sen yanlış biliyorsun bakanlık yapmak isterse meclis kararı falan beklemesine gerek yok. direk el koyabiliyor. anakra da ve istanbul da yarım kalan emtro hatları nasıl oldu sanıyorsun sen ?

Yorumu oyla      14      6  
yanlış anlama diyene 4 Aralık 2018 Salı 00:30

Belediye meclisi yetki devri yapsa hükümet yapacakmış gibi yazmışsınız! Peki, madem öyle nerde Buca tramvayı? Nerde otogar metro? Yetkinin devredilmesi sözkonusu projelerin rafta kalmasına yolaçtı! Zihniyeti öğrendik biz, biz öğrendik de bu yalancılara, soytarılara inanan sizler öğrenemediniz!

Yorumu oyla      13      5  
Mister No 3 Aralık 2018 Pazartesi 22:03

Buca Metrosunun, Halkapinar-Otogar Metrosunun yetkisi verildi ya. Hala uyuyanlar var anlasilan. Arkadasi bir ara dürtünde uyansin.

Yorumu oyla      13      6  
gürkan 3 Aralık 2018 Pazartesi 21:10

Seyhan Mahallesi ile ilgili verdiğin bilgiler de yanlış. 2013 yılında bakanlık alanı riskli alan ilan etmişti ancak tam 1,5 yıl sonra bu karardan vazgeçti ve yetki Buca Belediyesi'ne verildi. Buca Belediyesi'de 85 hektar alanda çalışmalara başladı. Proje ihalesi de yapıldı diye hatırlıyorum. Zannediyorum ki projeler 2019 yılı içinde biter. Sonrası maliyet hesaplaması ve görüşmeler başlar.

Yorumu oyla      12      5  
gürkan 3 Aralık 2018 Pazartesi 20:59

Arkadaş sen benimle kafa mı buluyorsun? Halkapınar-otogar metrosunu bakanlık yapacak. Bu hatla ilgili bakanlar kurulu kararı da var. Karar resmi gazetede de yayımlanarak yürürlüğü de girmiş durumda. Adam şehirden bihaber gelmiş bana akıl veriyor. Ha ha ha ... http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/03/20180329-16.pdf bay çok bilmiş, al da oku.

Yorumu oyla      15      5  
Sezen 3 Aralık 2018 Pazartesi 20:36

İzmir hizmet istiyor acilen belediye değişmeli

Yorumu oyla      9      12  
el insaf 3 Aralık 2018 Pazartesi 20:11

Ak partili buyuksehir belediyelerine hafif rayli sistem ve metro yapimi icin hazineden para yardimi yapiliyor bunun icin hicbir buyuksehir belediye meclis karari yok bu olayin baslama sebebide Melih Gokcektir temel atti yapamadi bakanlik yapti. Buca Seyhan mahallesini belediyeye yetki verdim deyip kimin nasil engelledigini ogrenmeden yorum yapmaya sadece el insaf diyorum

Yorumu oyla      14      5  
yanlış anlama Gürkan doğrusu bu. 3 Aralık 2018 Pazartesi 18:00

Gürkan...Hükümetin Metro yapabilmesi için Büyükşehir meclisinten çıkacak kararla tüm yetkiyi hükümete yada bakanlığa vermesi lazım. bilmeden atmış tutmuşsun. Aziz Kocaoğlu diyecek ki ben yapamıyorum buyrun siz yapın. Yani metro yapım işini hükümet yada bakanlığa devretmediği sürece hükümetin yada bakanlığın bu durumda yapacak bir şeyi yok. Diğer metro yapılan illerde bu böyle olmuştur. Belediye Meclis kararıyla metro yapım işini hattı yapacak ilgili bakanlığıa devretmesi lazım.Bu arada ben buca'da oturuyorum. Buca Belediyesi 5 yıl önce Seyhan mahallesi riskli alan ilan edildiğinde bakanlığa baş vurup burayı belediye olarak ben yaparım demişti.Bakanlık yetki devrini buca belediyesine verdi sonra ne oldu biliyor musun. 5 yıl geçti Seyhan mahallesinin kentsel dönüşüm ile alakalı hiç bir şey yapılmadı kalem dahi oynatılmadı sen neden bahsediyorsun.

Yorumu oyla      11      28  
Sizi gözleri tutmadı mı? 3 Aralık 2018 Pazartesi 17:39

Bay Kaya, Bay Dağ, Bayan Hotar, Bay Delican, Bay Şengün İçinizde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapabilecek kapasitede kimse yok mu da habire ithal adaylar getiyorsunuz. Erzincan'dan bir İthal aday denediniz tutmadı, şimdi de Denizli'den getiriyorsunuz. Sonuçta o da İzmir'lilerden cevabını alıp kös kös Denizli'ye geri döner.

Yorumu oyla      33      7  
Atma Recep 3 Aralık 2018 Pazartesi 17:31

Din kardeşiz!!!

Yorumu oyla      27      7  
Melis 3 Aralık 2018 Pazartesi 16:50

AKP'nin Aziz Kocaoğlu'na muhalefetden sorumlu vekili yine inciler saçmış.Herşeyi Sn.Kocağlundan iyi biliyorlarsa soruyorum: -Üçyol-Tınaztepe metro onayı neyi bekliyor? -Halkapınar-Otobüs Terminali metrosu neyi bekliyor? -Körfez derinleştirme projesi ne alemde? -Yeni vapur iskeleleri neden onaylanmıyor? -Bostanlı vapur barınma tesisi neden onaylanmıyor? Hadi bakalım Atilla Kaya cevaplarını ver. Haa bir de bir kravat tak da imajın biraz düzelsin.

Yorumu oyla      32      7  
İzmirli 3 Aralık 2018 Pazartesi 16:44

Söylesin bakalım en iyi boyozun yanında ne iyi gider?

Yorumu oyla      30      7  
ozzy 3 Aralık 2018 Pazartesi 16:43

Kendi söylediğine kendi de inanmıyor eminim

Yorumu oyla      29      7  
Aziz Izmirli 3 Aralık 2018 Pazartesi 16:42

Levent Yuksel''in çok güzel bir sarkisi vardir "Dedikodu'' diye sozleri de Orhan Veli''ye aittir. O parçadan bir kesit yazıyorum. "Geç bunları anam babam geç bunları...."

Yorumu oyla      27      7  
izmir 3 Aralık 2018 Pazartesi 16:37

1998 yılında projesi hazırlanmış İzmir BALLIKUYU YEŞİLDERE kentsel dönüşüm 2023 2050 2071 yılında mı olacak yada deprem olduğu zaman mı olacak dönüşüm uzlaşma değil zorunlu yerinde dönüşüm olsun. İzmir belediyesi kendi inşaat şirketini kurarsa İZ İNŞAAT ile dönüşüm 5 yıl sürer, eğer kendi inşaat şirketini kurmazsa 50 yıl dönüşüm sürer. Toki ve Diğer İnşaat şirketlerine muhtaç olur. iş çok ağır işler çok mağdur insanlar daha olur ve İZ İNŞAAT şirketi kurulması şarttır.

Yorumu oyla      9      15  
Gürkan 3 Aralık 2018 Pazartesi 16:08

İzmir'e ne metro ne de tramvay YAPMAYAN zihniyet yapanı eleştiriyor. Antalya'da tramvayın 2.etabını, Ankara'da metroyu bakanlık olarak yap, iş İzmir'e gelince de hem yapma hem de yapanı eleştir. Bu arada Davutoğlu Başbakan olduğu dönemde belediyenin ihalesine çıkıp, yer teslimi yaptığı tramvay projeleri AKP'nin seçim beyannamesinden çıkmıştı; sonra olay ortaya çıkınca apar topar beyannameden projeler çıkarılmıştı :) Konya'da, Kayseri'de , İstanbul'da , Antalya'da, Samsun'da tramvay yapılınca açılışı Erdoğan yapar, İzmir'de sırf belediye yaptı diye proje eleştirilir. 2010 yılında belediye Karşıyaka , Konak ve Buca tramvay hatları için Ankara'ya başvurmuştu. Konak ve Karşıyaka için yıllar sonra onay çıkarken, TCDD'nin şu anda atıl durumda olan arazisi verilmedi. TCDD kendisi tramvay hattı yapacak dendi. Hatta afişler açılmıştı. Yapıldı mı, hayır. Binali Yıldırım metro yapacağım dedi. Yapıldı mı, hayır. Sonra belediye 13,5 km 'lik bir metro hattının projelerini yaptırdı. 1,5 yıl önce de Ankara'ya yapımı için başvurdu. Daha hala onay gelecek. Geçen yıl onay gelseydi proje çoktan başlayacaktı. Şimdi euro 6 lira, dolar 5 lira. Bu arada otogar metrosunu da bakanlık 7 yıldır yapacak.

Yorumu oyla      30      6  
Gürkan 3 Aralık 2018 Pazartesi 15:47

Ha ha ha ...

Yorumu oyla      26      6  
tanımak 3 Aralık 2018 Pazartesi 15:41

Denizli'li Sayın Zeybekçi İzmir'i tanıyordur doğrudur ama adının başında İzmir milletvekili olanlar İzmir'i tanımıyor ne yapalım? İzmir'i vekilleri tanısaydı bu ilde yaşam tarzı ve ideolojik sorun olmadığını insanların körfez geçişi değil metro istediğini bilirdi.

Yorumu oyla      18      7  
izmirli 3 Aralık 2018 Pazartesi 15:37

zeybekci konagin ksk nin yolunu biliyormu teskilatta adammi yoktu bunu aday gösterdi tayyip hayal gormeyin sorun kimin aday olmasıda değil söz verdiğiniz seyleri yapmamaniz otogar metro 10 senedir yok buca metro ankarada izin bekliyor yemi gemiler icin sığınak izni? candarli limani? Bornova opera binası hala açılmadı cevre yolu menemene gelmedi daha bunları yapin sonra oy isteyin!!!

Yorumu oyla      19      5  
Hahahaha 3 Aralık 2018 Pazartesi 15:33

Sen, San Diego''yu, Kuala Lumpur''u , Krasnador''u ne kadar tanırsan Zeybekçi de İzmir''i o kadar tanır.Samanı, eti,mercimeği,pirinci ithal ederken adayı da araya kaktırmışsınız.

Yorumu oyla      19      5  
başarısızlık 3 Aralık 2018 Pazartesi 15:03

Haydi belediye vatandaşın istememesine rağmen tramvayı yaptı Allahaşkına yıllardır metro istiyoruz siz niye yapmadınız? Sayın vekil İzmir'e yaptığınız tek bir şey söyleyin Kocaoğlunu eleştirmekten başka. Pazar ve market fiyatları belimizi büktü hala konuşabiliyorsunuz ya helal olsun. İzmir'li metro istiyor siz körfez geçişini sürekli önümüze getiriyorsunuz anlamadığım birisine söz verildi de yapılmayınca huzursuzlanıyor mu? Yap işlet devret modeliniz ortada İstanbulda 2 köprü ve boğaz geçişi bolkepçeden geçiş garantisi verdiniz döviz borcu ortada. Bırakın Chp'yi birşey yapmadığınız için küsüp kırılan Ak Partiyi bırakanlara hayıflanın. Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırları hala sorun niye düzeltmediniz?

Yorumu oyla      18      5  
Gülümser 3 Aralık 2018 Pazartesi 14:45

Tam haberi okuyayım diyorum, başlığı görünce bi gülme tutuyor. :)

Yorumu oyla      18      6  
.. 3 Aralık 2018 Pazartesi 14:41

yaw he hee iyi tanıyor.. Ama yemezler..

Yorumu oyla      17      6  
Ayşe 3 Aralık 2018 Pazartesi 14:32

??????????

Yorumu oyla      16      6