HABERLER>POLİTİKA
3 Nisan 2020 Cuma - 00:21

AK Partili Kaya CHP’lilere çıkıştı: Şaka mısınız?

Büyükşehir Belediyesi’nin otel ve yurt kiralayarak sağlıkçılar için sunmak istediği konaklama hizmeti DEÜ rektörlüğü tarafından reddedilince kentte AK Parti ile CHP karşı karşıya geldi. Belediye Başkanı Soyer, üniversite yönetimini, ‘Bu nasıl kindir anlamış değilim” sözleriyle eleştirdi. AK Partili Kaya, “Rektöründen Başhekimine, Doktorlarından Hemşirelerine, Teknisyeninden Temizlikçisine kadar bütün hastane kenetlenmiş, koronavirüs mücadelesi veriyor, İzmir'deki CHP'li siyasetçiler "size otel ayarladık, burada kalın, neden kalmıyorsunuz, sizi kınıyoruz" diyor. Şaka mısınız?” diye konuştu.

AK Partili Kaya CHP’lilere çıkıştı: Şaka mısınız?

EGEDESONSÖZ-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs ile mücadele edildiği günlerde sağlık personelleri için kiraladığı yurt ve otelin Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından reddedilmesi kriz yarattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel ve milletvekillerinin de katılım gösterdiği online basın açıklamasında üniversite yönetimi için, “Bu nasıl kibirdir anlamış değilim. Çok üzücü…” ifadelerini kullanmıştı.

Gelişmeler üzerine AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya açıklamalarda bulundu. Vekil Kaya, CHP’lileri sert bir dille hedef alırken şunları söyledi:

Her zaman söylediğimiz bir şey var. Zor günlerden geçiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde, birbirimizi gözeterek, birbirimize sahip çıkarak zorlukları aşacağız. Çünkü biz birlikte Türkiye'yiz. Birlikte güçlüyüz. Bu salgına karşı mücadelemizden de hep birlikte galip çıkacağız.

Bu zor günleri birlik ve beraberlik duygusuyla aşabileceğimizi herkes anladı, bir tek İzmir'deki CHP'li siyasetçiler anlamadı. İnsanların sağlığı üzerinden siyaset yapılmaz. Hep ayrıştırma, hep düşmanlık, hep kin, her şeyi istismar, inanın bu toplumu yordunuz, artık yeter.

?Maalesef, İzmir'deki CHP'li siyasetçilerin nefreti bitmek tükenmek bilmiyor. Son olarak, yaşanan pandemiye karşı büyük bir mücadele veren, İzmir'in amiral gemisi sağlık kuruluşlarından olan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanemizi haksız ithamlarla karşı karşıya bıraktılar.

Rektöründen Başhekimine, Doktorlarından Hemşirelerine, Teknisyeninden Temizlikçisine kadar bütün hastane kenetlenmiş, koronavirüs mücadelesi veriyor, İzmir'deki CHP'li siyasetçiler "size otel ayarladık, burada kalın, neden kalmıyorsunuz, sizi kınıyoruz" diyor. Şaka mısınız?

Rektörlük, üniversite ve hastanenin imkanlarının yeterli olduğunu, personelin konaklaması için bir yer arayışı içerisinde olmadıklarını açıkladı. Hepsi hedefe kilitlenmiş, bu illetten kurtulmamız için seferber olmuşlar, dertleri sadece ve sadece sağlığımız. Sizin derdiniz ne?

?Yapılan açıklamaya rağmen, yalana ara vermiyorsunuz. Eski tarihli bir SMS'i sanki bugün atılmış gibi paylaşıyor, İzmirli hemşehrilerimizi yanıltmaya çalışıyorsunuz. Bu virüs gider, sağlıklı günler geri gelir. Ama sizdeki bu "yalan virüsü" korkarım hiç bitmeyecek. Çok yazık.

Ne istiyorsunuz, anlamadık! Eğer derdiniz siyaset değil hizmet üretmek ise, milletin sağlığı için elinizi taşın altına koyacaksanız sizi bekleyen başka ödevleriniz var, hatırlatırız. Toplu taşıma kullanan, pazaryerleri ve marketlere giren herkese maske dağıtabilirsiniz mesela.

Hassas ve ciddi bir süreçten geçiyoruz. Şov yapmayı, bu işlerden siyasi çıkarım yapma sevdasını terk edin. Bu mücadeleye gerçekten katkı koymak istiyorsanız, samimiyseniz, yerel yönetim olarak yapacağınız çok iş var, onları yapın! Ve İzmir'i germekten artık vazgeçin.

 
İçişleri genelgeyi yayınladı: Kimler il dışına çıkabilir? İşte şartlar!
 
AK Partili Dağ o mesajlar için CHP’ye patladı: Bir süre yalanlarınıza ara verin!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir 4 Nisan 2020 Cumartesi 13:00

Bu işte parmağınız yok yani öyle diyorsanız doğrudur . Doktorlar ve sağlık çalışanları evdeki ailelerinden izole bir hayat yaşamak zorunda bunun içinde çok sevindikleri bir haberdi ama nedense gizli bir el bu işede parmak attı ama inanıyorum o parmağın sahibi çok büyük beddualar alıyor ve hak ediyor .....

Yorumu oyla      3      3  
Gürkan 4 Nisan 2020 Cumartesi 02:06

Kim kimi kınamış? Ne şovu, ne ayrımcılığı, ne kini? Belediye ihtiyaç olur diye bir yer ayarlamış ama verilen cevaplara bak! Teşekkür edersin, ihtiyacımız şu an için yok ama duruma göre değerlendirilir denir konu kapanır. Uzatmanın ne manası var? Fuar alanı da ihtiyaç olur diye tahsis edilmek istendi. Bu da mı şov? Anlaşılır gibi değil. İstanbul, Ankara'nın kaybedilmesinin şoku hala daha geçmiş değil, hala.

Yorumu oyla      2      3  
Nihat Şit 4 Nisan 2020 Cumartesi 01:52

Sn vekilim ağzına sağlık yüreğinze sağlık buların zihniyeti Ak Parti ''ye nasil darbe planı yapalım sanki sağlik Çalişanlar yatacak yerimiz yok diye sıtem yapmiş gibi bakın biz size otel kıraladık gidip kalabilirsiniz Rektorümüze teşekkür ederim. Biz Bize yeteriz Türkiyem

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Gençlik’ten CHP Gençlik Kolları açıklamasına salvo!
CHP’li yöneticilerin Dünya’da ve Türkiye’de cereyan eden her krizi, toplumsal ...
CHP’li Arslan: EPDK yetkilileri hangi ülkede yaşıyor?
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan koronavirüs tedbirleri kapsamında ...
MHP İzmir'den Türkeş'in ölüm yıl dönümü için açıklama: Atatürk'ün izinde bir hayat
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin Başbuğ ...
 
CHP’de online basın toplantısı: Yücel ve Soyer’den net mesajlar!
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in organize ettiği basın toplantısında Büyükşehir ...
CHP’li Kılıç'tan 'Konuk Evi' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Bergama ...
Vekil Sertel’in ev mesaisi: En büyük hasretim torunum Atlas’a!
Yetkililerin uyarılarını dikkate alan ve koronavirüs ile mücadele edildiği ...
 
Kılıçdaroğlu: Faturalar ertelensin! İhtiyacı olana 2000 TL maaş verilsin
Kemal Kılıçdaroğlu, ihtiyacı olanlara 2 bin lira maaş ödenmesi ve faturaların ...
Soyer’in o sözlerine Vekil Kaya ve Başkan Sürekli’den çifte cevap!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, “Onlar para derdinde, biz can derdindeyiz” ...
Başkan Çiftçioğlu’ndan Tugay’a sert eleştiri: Virüs için yollanan parayla maaş ödeyecekler
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, koronavirüs nedeniyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva