HABERLER>GÜNCEL
2 Aralık 2017 Cumartesi - 14:30

AK Partili Delican: Hayatı paylaşmak için engel yok

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda "Hayatı paylaşmak için engel yok" dedi.

AK Partili Delican: Hayatı paylaşmak için engel yok

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Hayatın içindeki tüm engellerin farkındalık, sevgi ve dayanışma ile aşılabileceğine dikkat çektiği mesajında; böyle günlerin de; daha çok toplumun genelinde hassasiyet tazeleyen idrak günleri  olduğunu belirtti.

15 yıllık AK Parti iktidarının, engelli vatandaşlara yasal ve sosyal haklarının teslim edildiği reform niteliğinde adımlar attığını hatırlatan Delican; mesajında şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti; her zaman engelli kardeşlerimizin yanında ve destekçisi oldu. Biz biliyoruz ki; engelli olmak bir insanın tercihi değildir ve asla hayata katılmaya engel değildir. Önemli olan toplumsal duyarlılığımızı koruyup geliştirmek ve engelli vatandaşlarımızı kavrayarak, hayatlarını kolaylaştıracak dayanışmayı göstermektir. Asıl engelin, sevmekten, paylaşmak duygusundan yoksun olmak olduğunu gözler önüne seren pek çok engelli vatandaşımız var. Bugüne kadar; ülkemizi eğitimden, sanata; spordan, edebiyata pek çok alanda pek çok büyük ve anlamlı başarıya taşıyan engelli kardeşimiz, büyüğümüz var. Onların üretme ve yaratma potansiyelleri; ülkemizin gerek ekonomik gerekse sosyal ve kültürel alanında oluşan katma değerde büyük paya sahip. Yarının bizlere neler getireceğini bilemeyiz ve bu nedenle günlük yaşamdan çalışma hayatına kadar onların önünü açmak ve desteklemek hepimizin görevi."

Engelsiz bir Türkiye, Engelsiz bir dünya için...

Mesajında; engelli vatandaşlara eşit koşullar sunmak üzere çalıştıklarını ve istihdam, ücret iyileştirmeleri, ve sosyal hayata katılmaları noktasında bir çok ilke imza attıklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; hem onların hem de ailelerin her zaman yanında olduklarını hatırlattı. Delican; sözlerini şöyle sürdürdü;

"Kısa süreli ücretsiz bakım hizmetleri, engelli yaşam merkezleri, umut evleri gibi pek çok proje ile yüz binlerce engelli vatandaşımız ve ailelerine ulaştık. Bilgi ve teknolojiden yararlanmalarını sağladık. Engellilerimiz de herkes gibi sağlık, çalışma, eğitim gibi temel hak ve özgürlüklerden yararlanmak ve normal bir hayat sürmek hakkına sahip. AK Parti iktidarı, 2005 yılında 'bin 500 maddelik engelliler hukuku" oluşturarak engellilerin sorunlarını çözmek ve haklarını teslim etmek üzere  Cumhuriyet tarihinin en büyük adımını atmıştır. 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile de bu reform sürecini üst aşamaya taşıyarak, engellilere yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık. Elbette, bu çalışmalar bir son değil, gerekli düzenlemeleri yapmaya ve yeni projeler geliştirmeye devam ediyoruz. 3

Aralık Dünya Engelliler Günü; engelli vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin bu bilinçle kavrandığı, desteklendiği bir dünyanın vesilesi olsun dilerim. Toplumun tüm kesimlerinin gerekli hassasiyeti göstererek, engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir dünya için çaba göstermesi temennisi ile, tüm engelli kardeşlerimi selamlıyor, kucaklıyorum"

 
İzmir'de bit pazarına dev operasyon!
 
Başkan Kocaoğlu'ndan Ankara'ya mesaj: Başarmaya niyetleri yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de bit pazarına dev operasyon!
İzmir'in Konak ilçesinde kurulan 'bitpazarı', gelen yoğun şikayetler üzerine ...
Trump'tan ayağa kaldıracak hamle hazırlıklıkları
ABD Başkanı Donald Trump'ın bir yandan Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan ...
İzmir'de arazi kumpası... İlk işlerinde enselendiler!
İzmir'de yaşlı kadına ait arsayı hazırladıkları sahte evrakla satmaya ...
 
Gündeş'in mal varlığına neden el konulmadı?
stanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün Reza Zarrab'ın, kızı Alara ile 22 ...
Firari FETÖ'cüler, Hakan Atilla davasında
Firari FETÖ'cüler Uslu ile Arslan'ın Atilla davasını yerinde takip edip ...
SDG'den kaçtı, ABD-PYD/PKK ilişkilerini anlattı
Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın paravan kuruluşu SDG'den kaçan Talal ...
 
İzmir'de sözde Ege Bölge imamı da yakalanmıştı... Mahkeme ne karar verdi?
İzmir merkezli 10 ilde, Ege Bölgesi'nde yeniden yapılanmaya çalışan terör ...
İzmir'de kaçak ava ceza!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, avlanmanın yasak olduğu Bademli Barajı'nda ...
Bursa'da feci kaza: 4 ölü, 11 yaralı
Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde işçileri taşıyan bir midibüs ile iki ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva