HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Aralık 2017 Cumartesi - 15:11

Başkan Kocaoğlu'ndan Ankara'ya mesaj: Başarmaya niyetleri yok!

Üretici kooperatiflerinden yaptığı alımlarla bölge tarımının gelişmesine destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez Seferihisar Gödence’deki zeytin üreticileriyle anlaşma imzaladı. Başkan Kocaoğlu, tarım politikası üzerinden hükümete seslendi.

Başkan Kocaoğlu ndan Ankara ya mesaj: Başarmaya niyetleri yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem Aşevleri Şube Müdürlüğü tarafından kullanmak hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere Seferihisar Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 30 bin 800 litrelik zeytinyağı alım sözleşmesi imzaladı. Büyükşehir Belediyesi ile kooperatif arasındaki imza töreni, Gödence köy meydanında gerçekleştirildi.

Törene İzmir eski milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Sabri Ergül, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş,  Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Seferihisar Belediye Başkan Vekili Yelda Celiloğlu,  meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

TARIM İTHALATINA SERT TEPKİ 
Törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin tarım ürünleri ve hayvan ithalatı politikasını eleştiren  Başkan Kocaoğlu, Ulu Önder Atatürk’ün “Köylü milletin efendisidir” sözünü hatırlatarak, “Hep alırsanız, vermezseniz, dönüp bakmazsanız, köylünün sırtını bile sıvazlamazsanız, köylüyü bu duruma düşürürseniz bu topraklar,  bu insanlar size bakamaz.  Anadolu artık sizi besleyemez. Türkiye gibi dünyanın en verimli ovalarını barındıran bir ülkenin böyle bir duruma düşmesi çok kötü. Siz eğer Sırbistan gibi yeni kurulmuş küçük bir devletten et alıyorsanız, hep beraber oturup halimize ağlamamız gerekir. Bu, bizim ulusumuza yakışan bir durum değil. Bu bizim yöneticilerimize de yakışmıyor” dedi. 



İZMİR MODELİ İLE BAŞARDIK
İzmirli üretici ve tarım kooperatiflerine verdikleri destek sayesinde Türkiye tarımı 10 senede 2.1 büyürken, İzmir tarımında bu oranın yüzde 5.5’e çıktığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu,  “Herkese örnek bir İzmir modeli oluşturduk. Şimdi sıra, üretimle birlikte ambalajlama, depolama ve pazarlamanın desteklenmesine geldi. Örneğin bir ilçemizde arazi kamulaştırıyoruz. Sebze-meyve paketleme tesisi yapacağız” şeklinde konuştu.

BAŞARMAYA NİYETLERİ YOK!
Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği kooperatiflerin dünyaya örnek gösterildiğini, bu yöntemlerin ülke genelinde uygulanması halinde başarının mutlaka geleceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, siyasetçileri de duyarlı olmaya çağırarak şunları söyledi: 

“Birlik olmak durumundayız. Küçük Menderes’te kooperatifler vardı ve  çaba gösteriyorlardı.  Başlarında geçekten yürekli insanlar vardı.  Elimizden gelen desteği verdik,  bu kooperatifler bugün dünyada örnek gösterilir oldu. Kafayı takarsan, ‘bu problemi çözeceğim’ dersen, mutlaka çözersin.  Önemli olan doğru bildiğin şeyi yapmak için inançlı olmaktır. Sabırla,  önündeki barikatları kaldırarak, durmadan, dinlenmeden, inançla, inatla ve tüm konunun uzmanlarıyla birlikte çalışmamız gerekiyor. Kooperatiflerimiz büyüyerek örgütlenecek,  pazarlamada inisiyatif alacak.  Marka yaratmak zorundayız. Büyükşehir Belediyesi olarak biz dokunduk, böyle oldu.  Bir de devletin, Tarım Bakanlığı’nın dokunduğunu düşünün. Bizim İzmir’de 2.5 kat fazla üretim yaptırma yöntemlerimizin ülkenin her tarafında uygulandığını düşünün. Verim artışını, maliyetlerin düşmesini, ürün çeşitliliğini, organik tarım uygulamalarını düşünün. Bu kadar büyük bir potansiyeli değerlendiremiyorsanız, sizin başarmaya niyetiniz yok demek ki! Siz siyaseti niçin yapıyorsunuz.  Siyaseti ülke için,  millet için mi yoksa başka şeyler için mi yapıyorsunuz? Türkiye buraya kilitlenmiştir.  Türkiye, siyasetin  nasıl yapılacağını ve siyasetçinin amacının  ne olması gerektiğini sorgulamak  zorundadır.” 

DOĞRU SİYASETLE BU ÜLKE KALKINIR
Doğru bir siyasetçi modeli ile bu ülkenin kısa sürede kalkınıp borçlarını silebileceğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Siyasetçi iyi insan meziyetlerine sahip olmak durumundadır. Siyasetçi dürüst, namuslu, çalışkan, onurlu, izzeti nefsine düşkün olacak. Yaşam felsefesi,  ilkesi olacak;  yalan söylemeyecek. Siyasetçi modeli buna dönerse, bu ülke kendiliğinden kalkınır” dedi.



BAŞKANIM MI DİYELİM, BAKANIM MI?  
Gödence Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çağatay Özcan Kokulu da yaptığı konuşmada, küçük üreticinin ve kooperatiflerin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve etkinleştirilmesi konusunda verdiği destek ve olağanüstü çabadan dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.  Kokulu, “Size Başkanım mı, Bakanım mı diyeceğim bilemiyorum.  Çünkü siz Türkiye tarımına, belediye başkanlığını aşan sorumlulukta projeler geliştirerek,  bu projelerin finansmanı sağlayacak çok ciddi uygulamalarla destek çıktınız.  Ülkemizin buna ihtiyacı vardı ve siz bunu biliyor, görüyorsunuz. Bu işi ulusal bir görev saydınız. Hep insandan, emekten, üreticiden yana oldunuz. Bu bağlamda tavır koydunuz. Zeytin alanları korunmadan, zeytin tarımı teşvik edilmeden Türkiye’nin sıvı yağda dışa olan  bağımlılığının kırılmayacağını da biliyordunuz. Kızıldağlar köylüleri sizi bağrına basıyor. Size şükranlarımı sunuyorum Başkanım” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİ İLE DÜNYA MARKASI OLACAĞIZ 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile kooperatifin teknolojisini yenilediklerini, geçtiğimiz yıl yapılan protokolün ardından hayatlarının değiştiğini anlatan Kokulu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kooperatifimiz küçük bir köy kooperatifi olmaktan çıktı;  havza kooperatifi olma yolunda ciddi  mesafe aldı.  Zeytinyağı işletmesinde ve üretim kalitesinde yüzde 20’ lik bir artış sağladık. Maliyetleri düşürdük, çevresel sorunları çözdük, enerji tasarrufu sağladık. Kendimize olan özgüvenimiz arttı. Şimdi Yarımada’yı içine alan yerel zeytinyağı borsası projesini hayata geçiriyoruz. Zeytinyağı satışlarımızda üretimimizin yüzde 75’i markalı ve ambalajlı olma noktasına ulaştı. Bu önümüzdeki dönemde yüzde 85 olarak planlandık. Büyükşehir’in verdiği destek, her kuruşuna kadar üreticimize yansıtılmıştır. Üreticimizden aldığımız zeytinyağı fiyatlarına borsa üstünde 1.5 -  2 lira arasında fark yaratılarak üreticinin cebine para kazandırılmıştır. Kızıldağlar ve Gödenceliler olarak söz veriyoruz: Buradan bir dünya markası çıkaracağız. Bizim başarıdan başka gidecek yolumuz yok;  başarıya kilitlendik.” 



DESTEK KATLANIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Gödence Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 9 bin litrelik zeytinyağı alım sözleşmesi imzalamış, aynı zamanda 252 bin liralık destek vererek kooperatife ait kontinü sistem zeytinyağı tesisini yenilemişti. Böylelikle zeytinyağındaki kalitenin ve üretim kapasitesinin artmasını, işletme maliyetlerinin azaltılmasını ve çevresel kirliliğin minimuma indirilmesini sağlamıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl alımını yaptığı 30 bin 800 litrelik zeytinyağı ile birlikte kooperatife iki yılda verilen destek miktarı 1 milyon liraya yaklaştı.

 
AK Partili Delican: Hayatı paylaşmak için engel yok
 
Altınordu takviye yapacak
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bedri Sümer 3 Aralık 2017 Pazar 00:26

Köylümün toplu ulaşımda tek bilet 90 dk aktarma hakları 13.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden ve bu uygulama sosyal belediyecilik anlayışına , kamu hizmetinde eşitlik ilkesine, aykırı olduğjundan hakkımızı arıyoruz.. Toplu ulaşımda ayrıcalık değil eşitlik iistiyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
irfan 2 Aralık 2017 Cumartesi 23:34

Sizin de başarmaya pek niyetiniz yok gibi. İş bilmez bürokratlarla, meslekleriyle alakası olmayan daire başkanları ve şube müdürleriyle idare-i maslahat usulü belediye yönetiyorsunuz. Lütfen 71 yaşına geldiğinizde bu işi sizden daha genç birine bırakın; İzmir'in buna ihtiyacı var.

Yorumu oyla      12      6  
Sagduyu 2 Aralık 2017 Cumartesi 22:23

Azi beyin tarimi destekleme projeleri nokta atisla tam hedefe gitmekte boyle giderse izmir ve Ege tarimi kisa surede cok guzel bir noktaya ulsacak.kooperatifler destek goruyor boylece ciftciler firsatci tuccarlarin ellerinde oyuncak olmuyor .

Yorumu oyla      11      5  
misafir 2 Aralık 2017 Cumartesi 21:36

Yorumcu neden yalan yazıyorsunuz? Çevre ilçelere km hesabı üzerinden 90 dk tanındığını neden yazmıyorsunuz? 90 dakika uygulamasıyla kooperatiflerin desteklenmesinin ilgisi ne? Başkanın dedikleri yanlış mı? Ülkenin her yanında kooperatifler desteklenmiş olsaydı, Et, saman ithal eder miydik? Bunları neden görmezden gelir insan da 90 dakika uygulamasına takılır?

Yorumu oyla      11      5  
Bedri Sümer 2 Aralık 2017 Cumartesi 16:19

Aziz Başkan ; Atatürk’ün söylemi olan “ köylü milletin efendisidir “ sözünü sürekli kullanıyor. Ancak kendisi aynı köylüye toplu ulaşımda tek bilet 90 dk hakkı vermeyerek ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyor. Konuşma yaptığın Gödenceli köylü Mavişehir’de ,Bostanlı’da, Narlıdere’de , Bornova’da ,Gazirmir’de oturan vatandaştan daha mı fazla gelir elde ediyor.

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da 3 Aralık buluşması... “Farklıyız, farkında mıyız”
Bornova Belediyesi 3 Aralık Engelli Hakları Farkındalık Günü kapsamında ...
Karşıyaka’da denetimler sıklaştı!
Karşıyaka Belediyesi, içkili mekanlara yönelik denetim ve uyarılarını ...
Bayındır’da kadın hakları için buluşma
Bayındır Kaymakamlığı konferans salonunda "Birleşmiş Milletler Kadın Dostu ...
 
Başkan Çerçioğlu'na sevgi seli
Germencik ilçesine bağlı Dağyeni mahallesi halkı, mahalleye verdiği hizmetlerden ...
Başkan Bakıcı’dan Engelliler Günü mesajı
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 3 Aralık Dünya Engelliler ...
Başkan Şahin, Egedesonsöz'e konuştu: Bedel ödemeye hazır olacaksın
Başkan Şahin, Egedesonsöz'e konuştu: Bedel ödemeye hazır olacaksın
 
Gölcük Gölü'nde temizlik çalışması
İzmir'in Ödemiş ilçesindeki, Ege'nin Abant'ı olarak bilinen Gölcük Gölü'nün ...
Türkiye’nin gençleri Bornova’da buluştu
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ...
Bornova’da parklar daha güvenli
Yeşil alanları ve çocukların özgürce koşup oynayabileceği  parkların sayısını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva