HABERLER>POLİTİKA
26 Şubat 2018 Pazartesi - 14:32

AK Parti İzmir'de değişim için düğmeye basıldı: Hangi ilçede, kimlerin adı geçiyor?

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün değişim için düğmeye bastığı 19 ilçede hareket başladı. Başkanların yönetimleriyle birlikte istifası alınacak ilçelerde çok sayıda isim gündeme geldi. İşte o isimler…

AK Parti İzmir de değişim için düğmeye basıldı: Hangi ilçede, kimlerin adı geçiyor?

EGEDESONSÖZ-  (KULİS HABER) AK Parti’nin İzmir İl Başkanlığı görevine atadığı eski Milletvekili Aydın Şengül’ün teşkilata yönelik çalışmaları sürüyor. Görevi devralır devralmaz düğmeye basan Şengül, 30 ilçeden 19’u için değişim kararı aldı.  Partide kurduğu koordinatör isimler iki hafta boyunca ilçelerde taramalar yaptı. Eski yeni birçok kişiyle görüşmeler yapılırken ortaya çıkan isimler de netleşmeye başladı.

İŞTE O İSİMLER…

KONAK
Partide değişim kararı alınan metropol ilçelerin en büyükleri arasında Konak yer alıyor. Uzun süredir İlçe Başkanlığı’nı yürüten Temel Yıldırım’ın yerine İl Başkan Yardımcısı Mirhan Bedir, Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Sait Başdaş,  Av. Serhat Metin, Kadın Kolları İlçe Başkanı Seyran Yıldız, Konak eski İlçe Başkanı ve eski İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Feyzi Bayram, Yerel Yönetimler eski Başkanı Nimet Çelebi’nin isimleri geçiyor.

BORNOVA
Partide ilçe başkanı değiştirilecek yerler arasında bulunan Bornova’da Arslan Keskin’in yerine de birçok isim gündemde. İl eski Başkan Yardımcısı Dursun Ali Özkan, Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Bornova Belediye Meclis Üyesi Hasan Ali Karaman, Kayhan Erkoç, Cevdet Çayır, Büyükşehir Meclis Üyesi Fatih Taştan, Teyfik Aguş, Cengiz Baştürk, Dursun Çetin ve Musa Yılmaz gibi isimler konuşuluyor. Rekabetin oldukça yoğun yaşandığı Bornova’da adaylar arasında çok sayıda deneyimli isim bulunuyor.

KARŞIYAKA
İlçe Başkanı ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu’nun da görevine son verilecek olan Karşıyaka’da özellikle kadın isim üzerinde bir arayışın olduğu dile getirildi. Teşkilata yönelik yoklamalarda İlçe eski Başkanı Tuncay Bozkurt, Kızılay Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Anadolu Birliği Genel Başkanı Veysel Güldoğan, Belediye Meclis Üyesi Müslüm Karakeçili, Gülşen Gezici, Tülay Kalıpçılar. Abdulkadir Akgün ve Ahmet Türkyılmaz gibi isimler gündeme geldi.

BUCA
İl Başkanı Aydın Şengül’ün son dakikada “değişecekler” arasına koyduğu ilçeler arasında bulunan Buca’da da hareketlilik yaşanıyor. Mevcut İlçe Başkanı Mustafa Arslan’ın yerine geçmek için birçok isim kulis yapıyor. Potansiyel başkan adayları arasında Mustafa Solmaz,  Cafer Büyükalmus, Ünal Ömür, Ahmet Selik, Serkan Elçi, Neşat Arslan, Adnan Öztekin gibi isimler yer alıyor.

ÇİĞLİ
Partinin teşkilat olarak güçlü olduğu metropol ilçeler arasında yer alan Çiğli’de Sedat Karatekin’in yerine de birçok isim gündeme geldi.  İlçede, ilk çalışma kapsamında eski İlçe Başkanı Özgür Kaner, Osman Yılmaz, Erdal Ertan, Ahmet Tok, Emre Sarı, Süleyman Yalçın, Mahmut Polat gibi isimler konuşulmaya başlandı. Çalışmalar dahilinde yapılacak raporlama sonrasında Karatekin’in yerine geçecek isim belli olacak.

Öte yandan Gaziemir’de görevden alınması kesinleşen İlçe Başkanı Hüseyin Uzun’un yerine geçecek isimler arasında Belediye Başkan Adayı Kerem Fahri Baykalmış, Serdar Muçay,  Deniz Doğan, Selahattin Dağlıer, Yılmaz Eroğlu, Fatih Ertürk, Yılmaz Akın gibi isimler bulunuyor.

BAKIRÇAY HAREKETLİ
AK Parti’nin 2014 yerel seçim sonrasında Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ile birlikte tek belediye sahibi olduğu Bakırçay Havzası’nda da büyük değişim bekleniyor. Kınık Belediye Başkanı Doğruer, tercihini ve talebini mevcut İlçe Başkanı Sami Mollaahmet’ten yana kullandı. Komşu ilce Bergama’da ise Büyükşehir Meclis Üyesi Hakan Koştu ilçe başkanlığına atanmıştı. Kınık ve Bergama’da değişim beklenmiyor.

Havza’nın en sorunlu yerleri arasında Dikili geliyor. Değişim kapsamında Dikili İlçe Başkanlığı’na atanan Engin Karadağ değiştirilecek. Karadağ’ın yönetiminde derin çatlaklar olduğu belirtilirken yerine eski İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Önder Akşengür, Zafer Afyon ve Semih Yalın isimleri gündeme geldi.

İzmir siyasetinde tüm partiler için oldukça hareketli bir yapıya sahip Aliağa İlçesi’nde de mevcut Başkan Yaşar Akbulut değiştirilecek. Akbulut’un yerine ilçe başkanlığına geçecek isimler arasında İsa Önal, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Mehmet Şimşek,  Zeki Ateş ve Zülküf Koçoğlu isimleri yer alıyor.

Uzun yıllardır Kadir Özgirgin’in başkanlık yaptığı Foça’da ise Sinem Atan, Sinem Güler, Ali Çelik, İrfan Çalışkan ve Metin Öngünşen isimleri konuşuluyor.

Bakırçay Havzası’nın başlangıç noktası Menemen’de ise mevcut İlçe Başkanı Mithat Çetin’in yerine ise Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakkı Durmaz, Mustafa Furuncu ve Gökhan Çelik isimleri ön plana çıktı.

YARIMADA’DA DEĞİŞİM
Partinin İzmir’deki en zayıf olduğu yerler arasında bulunan Yarımada Bölgesi’nde de hareketlilik yaşanıyor. Çeşme İlçe Başkanı Alparslan Ertürk’ün görevinden ayrılacağı süreçte yerine geçebilecek isimler arasında Eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mustafa Cenger, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun danışmanı İl Genel Meclisi eski Üyesi Arif Barata, Kadın Kolları Başkanı Fulya Barbaros yer alıyor.

Karaburun İlçe Başkanı Ahmet Değirmenci de değiştirilecek ilçe başkanları arasında bulunuyor. Değirmenci’nin yerine Ahmet Toros’un ismi ön plana çıkıyor.

Parti, Seferihisar’da eski Belediye Başkanı ve İlçe Başkanı Hamit Nişancı ile devam etme kararı aldı. Komşu ilçe Urla’da ise değişim yaşanacak. Urla İlçe Başkanı Ahmet Olgun Bilici de görevinden alınacak. Bilici’nin yerine öne çıkan isimler arasında Ahmet Çetin Tutar, Şahin Emre ve Önder Şengüler yer alıyor. Partinin uzun yıllar İlçe Başkanlığı görevini yürüten Tarkan Bakırlı da isimler arasında bulunuyor.

Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi’nin devam edeceği bölgede komşu İlçe Balçova’da değişim yaşanacak. Balçova İlçe Başkanı Evrim Özen değiştirilecek.

İlçe Başkanı Vasfi Çakıroğlu’nun hayatını kaybettiği Güzelbahçe’de ise Oğuz Taboğlu yeniden gündeme gelirken Necdet Güler ve Semih Salnur gibi isimler parti içinde konuşuluyor.

MENDERES HAVZASI’NDA SÜRPRİZ
Partide değişimin yaşanacağı Menderes Havzası’nda da bazı ilçelerde yeni isimlere görev verilecek. Bölgede en önemli gelişme Ödemiş ve Selçuk’ta yaşanıyor. Belediye başkanlarının AK Partili olduğu iki ilçede ilçelerin değiştirilmesi gündemde. Ödemiş’te Halil Demir ile Selçuk’ta Sema Yeşilçimen’in yerine yeni isimler aranıyor. İki ilçeyle ilgili kesin kararı genel merkezin vermesi bekleniyor. Öte yandan, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın, araları açık olan Yeşilçimen’in değiştirilmesi yönünde talepte bulunduğu da biliniyor.

Parti, Tire’de de ilçe başkanını değiştirecek. Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçioğlu’nun yerine isim arayışını sürdürüyor.  Torbalı, Bayındır ve Menderes’in ilçe başkanlarının devam edeceği yeni süreçte Beydağ İlçe Başkanı Ogün Asil Aydoğdu’nun da değiştirilmesi gündeme geldi.

 
Karşıyaka kahroluyor!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron ile görüştü
YORUMLAR
Toplam 75 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Burak 27 Şubat 2018 Salı 17:02

Çiğlide #çaresarı

Yorumu oyla      9      5  
zehra esirkis 27 Şubat 2018 Salı 15:06

Buca Buca olaali boyle bir hizmet gormemistir G erek yaptigi calismalarla gerek halkla kurdugu iliskilerle gülryüzlü ilgili insanlarin derdini dinleyen MUSTAFA ASLAN KADIN KOLLARI BASKANI ZÜLFÜYE KULA hanim Büyuk bir dayanisma icinde cok yol kat ettiklerini düsünütyorum baskanlarin degismesi buca icin partimizi toparlamisken oy kaybettirir. Bu benim nacizane fikrim

Yorumu oyla      9      5  
ALİAĞALI 27 Şubat 2018 Salı 10:11

Valla aliağada kim gelir bilmem ama yaşar akbulutun yaptığı tahrifatı zor onarır benden söylemesi. meclise karışıp herşeye hayır dedirtmesi, belediyenin yapacağı battı çıktıları engelletip hala çivi dahi çakılmaması bunlar sadece ilk aklıma gelenler.

Yorumu oyla      10      5  
Bucalı 27 Şubat 2018 Salı 09:50

yahu Mustafa Aslan Akparti Buca ilçe Teşkilatı'nı paramparça yaptı..etnik kimlikler üzerine neler söylediğini cümle Bucalı biliyor.. Hala Buca Mustafa diyorlar..not. Büyük ihtimalle o iyi yorumlarıda kendi adamları yapıyordur...

Yorumu oyla      10      5  
MENDERESLİ 27 Şubat 2018 Salı 09:20

EVET BENCEDE MENDERESTE AYNI KADROLA DEVAM ETSİN ÇÜNKÜ BU KADRO GELDİĞİ GÜNDEN BERİ 12 BİNİN ALTINDA FARK YEMEDİ AKP Yİ MENDERES İLÇESİNDEN SOĞUTAN KADROYLA DEVAM EDİN

Yorumu oyla      12      5  
halil uzun 27 Şubat 2018 Salı 09:00

çiğlinin çalışkan ismi ahmet tok geliyor artık

Yorumu oyla      9      5  
güler 27 Şubat 2018 Salı 08:43

bucada her kesimi kucaklayan bir yönetim olmalı, yoksa ak partinin işi zor

Yorumu oyla      10      5  
ali 27 Şubat 2018 Salı 08:34

bucada değişim şart

Yorumu oyla      10      5  
adnan mertoğlu 27 Şubat 2018 Salı 00:58

Gaziemir'i resmen dilim dilim doğrayan kendinden başka kimse yokmuş havası verenler 2014 seçimlere 24 gün kala 12 aday çıkartıp hepsinin kerem baykalmış aleyhinde çalışmasını hazırlayanlar utansın pırlanta gibi bir adayla kazanılacak seçimlerde bizim kaleyi içten yıkanları gaziemirliler unutmadı herkez her şeyi iyi biliyor.. o gün ak parti yönetiminden istifa edip CHP li belediye başkanıyla kol kola girenleri de unutmadık..gaziemirde geçmişe ait hafızaları silmeye çalışanlar unutmasın her bilgi ve her ihanet daha dün gibi tazeleğini koruyor KEREM BAYKALMIŞA OY VERMEDİK DİYE övünecek kadar cüretkar pervasızları da gaziemirliler unutmadı şimdi siz sanıyormusunuz tecrübeli bilge başkan aydın şengül bu yapılan edilenleri bilmiyordur avcunuzu yalayın elbette her şey hafızalarda yazılı GAZİEMİR İÇİN PIRLANTA GİBİ BİR ADAYIMIZ VAR KEREM BAYKALMIŞ İLE GAZİEMİR ŞAHLANACAK..

Yorumu oyla      9      5  
Fuat 27 Şubat 2018 Salı 00:58

Buca’da Mustafa Arslan’ın gitmesi, çok büyük hata olur. Yaklaşık 2 senedir çok iyi işler yaptığını ve çok iyi ikili ilişkiler geliştirdiğini tüm buca gördü. Umarım hata yapmaz il yönetimi!

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bayır’dan Başkan Kocaoğlu çıkışı: 2019’da aday olmayacak!
İzmir Milletvekili Bayır, Başkan Kocaoğlu’nun yeni dönemde aday olmayacağını ...
Hükümet'ten 'sefer görev emri' açıklaması!
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bozdağ, ...
AK Partili Kalkan'dan 'yerli otomobil' mesajları
TBMM'de Görüşülen 2018 yılı Bütçe Kanun Tasarısında Enerji Bakanlığına ...
 
Putin'in paralı askerleri: Wagner Grubu!
İlk olarak 2015'te Ukrayna'da ortaya çıkan Wagner Grubu’nu, Rusya uzmanı ...
CHP İzmir’in patronu Yücel, Özkan’ın ziyaretleri için konuştu: İnşallah bir dahaki sefere!
Başkan Yücel, Genel Başkan Yardımcısı Özkan’ın ilçe ziyaretleri sonrasında ...
Erdoğan'dan Salih Müslim için ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa İl Kongresi öncesinde vatandaşlara ...
 
Erdoğan: Sefer görevi emri çıktığında...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Gaziantep İl Kongresi’nde ...
Bakan Soylu helallik istedi: Geri çekilmekte...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün katıldığı AK Parti Ortahisar İlçe ...
Başbakan duyurdu: 350 bin kişi dönecek!
Başbakan Yıldırım, "Tamamen PKK/PYD/YPG-DEAŞ bölgeden temizlendikten sonra ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva