HABERLER>POLİTİKA
26 Şubat 2018 Pazartesi - 12:27

CHP’li Bayır’dan Başkan Kocaoğlu çıkışı: 2019’da aday olmayacak!

İzmir Milletvekili Bayır, Başkan Kocaoğlu’nun yeni dönemde aday olmayacağını söylerken, “Aziz Bey kötü bir insan değil. Ama kontenjanla geldin ben sana İzmir’i dizayn ettirmem dersen birileri de 3 dönem tombaladan belediye başkanı oldun diyerek tak diye önüne koyarlar” dedi.

CHP’li Bayır’dan Başkan Kocaoğlu çıkışı: 2019’da aday olmayacak!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

İzmir Milletvekili Bayır, ülke gündemine dair pek çok konuda birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Vekil Bayır, yer yer merkezi hükümete uygulanan politikalardan dolayı eleştiri getirdi.  Geride kalan kurultay süreci ve İzmir il kongresi özelinde açıklamalar yapan Bayır parti içi mesajlar verdi.

Bayır ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019’da aday olmayacağını da ifade etti.

Bayır, İzmir Ticaret Odası’nın 9 Nisan’da yapılacak seçimleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"BU İKTİDAR EĞİTİM SEVİYESİNİN YÜKSEK OLDUĞU YERLERDEN OY ALAMIYOR"
Bayır, eğitim sisteminde başarısızlık gördüğünü ifade ederken, politikalar üzerinden hükümeti hedef aldı. Bayır, “Bu iktidar eğitim seviyesinin yükseldiği yerlerden oy alamıyor. Belki de buna istinaden eğitim sisteminin başarısız olmasını isteyebilirler. Bunu açıkça söylemeyebilirler ama söylediklerim araştırma sonucu elde edilen bir bilgi. Eğitimin yükseldiği yerde eriyorlar.  Çocuklarımız artık ne olacağına karar veremiyor. Önceden doktor, mühendis, öğretmen olacağım derdi. Şimdiki çocuklar ‘büyüyünce ne olacaksın?’ sorusuna cevap veremiyor. Meslekleri öyle itibarsızlaştırdılar ki. Siyaseti itibarsızlaştırdılar. 35 yıllık siyasi hayatımda seviyenin bu kadar yerlerde olduğunu görmedim. Bana göre siyasetçi de itibarsızlaştırıldı” dedi.

"İYİ Kİ CHP VAR"
İktidara yönelik eleştirilerini sürdüren Bayır, “İktidarın 15 yıl içinde ülkede yarattığı tahribat bizi çok geriye attı. Gerek ekonomi, gerek eğitim, gerekse askerlerimizin içinde bulunduğu durumda deneme yanılma yöntemi bize zarar verdi. Bir değişim kaçınılmaz. Bunun adresi CHP’dir. İyi ki CHP var. Başka tutunacak dalımız kalmadı. Bize oy vermeyen arkadaşlarımıza sesleniyorum. Gelin bu iktidar partisinin karşısında güce omuz verelim, destek olalım, birlikte yürüyelim. Bize oy vermeyen bir kesim insan adalet yürüyüşü sırasında bize dedi ki evet bu ülkenin gerçekten ihtiyacı olduğu şey adalet… 15 Temmuz’u fırsat bilerek 20 Temmuz’da asıl darbeyi yapanlar, halkın seçtiği başbakanı, belediye başkanlarını alaşağı edenler asıl darbenin habercisiydi. 600 binden fazla insanı mağdur ettiler. Okuldan atılan öğretmenler, eşleri, askeri liselerde okuyan Atatürkçü çocuklar, sözde FETÖ’cü damgası vurularak atılan çocuklar, hakim, savcı, emniyet mensuplarına baktığınız zaman bu bir kıyım. Asıl darbe orada başlıyor” diye konuştu.

"NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?"
Bayır, “Yaşadıklarımız gelişmiş ülkelerde olsa insanlar sokaklara dökülür. Halk yönetimden şikayetçi ama sokağa çıkarak kaos istemiyor. Askerle halk karşı karşıya gelmek istemiyor. 15 Temmuz afişlerini gördüğümde ürperdim. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Bugün Türkiye’de görev yapan asker de, polis de bu vatanın evladı, akrabamız. Bunun için 2019’daki seçimler çok önemli. Oraya dikkat etmek gerekiyor” dedi.

"SIFIR SORUNDU SIRF SORUN OLDU"
Ekonomi üzerinden konuşan Bayır, “Nerede güçlü Türkiye? Ekonomi iyi falan gitmiyor. Madem iyi niye cumhuriyetin temel değerlerini satıyorsun? İthalatı ihracatından fazla… AKP iktidara gelmeden önce tüm komşularımıza mal satıyorduk. Turizm de öyleydi. Şimdi bunların hepsinde sınıfta kaldık. Sıfır sorundan sırf soruna geldik. İlişkilerinizi bu kadar kötü tutarsanız sizden kim mal alacak? Hangi turist gelecek? Sata sata bitiremediler. Artık toprak satmaya başladılar. BOP projesinin eş başkanı oldukları sırada Arap milyarderlerin paralarını dönem dönem aktararak suni bir kontrol sağlıyorlar. Bu büyük bir biçimde patlayacak ve başımız derde girecek bence. Yerli ve milli iktidar diyorlar. Bizim şu anda yerli ve milli olan hiçbir şeyimiz yok. Bizim yerli ve milli olanımız Atatürk’ün cumhuriyet sonrasında kazandırdıklarıydı. Bizim yerli ve milli hiçbir şeyimiz kalmadı. Yerli otomobil diye bir safsata çıkardı. 75 milyon Euro para verildi. Üretime geçilecek. En az 5 yıllık proje. Bir türlü geçilemedi. Eski bir projeye para yatırdılar. Millet elektrikli araç üretimine geçiyor biz hala benzinli taslağı aldık. 2019’da araç üretebilirsiniz ama satamazsınız. Para biriktirdiniz ve bilmediğiniz bir arabaya sadece milli ve yerli diye para verir misiniz? Sen devlet başkanı, bakanlar olarak altlarındaki Mercedesleri bırakıp bu araca binebiliyor mu? Sen örnek olacaksın. Bir şeyi üretmeniz için bunun müşterisi olmalı. Komisyonda söyledim. ‘Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında bu yerli üretim kullanılacak. Bütün ticari taksiler bu araçlardan olacak. ÖTV almayacağız diyebiliyor musunuz?’ dedim. Sen bunu yaptığın zaman dışarıdaki otomobil üreticileri baskı yapacaktır” açıklamasında bulundu.

"HAKİMİN HIRSIZLIK YAPACAĞI AKLIMIZA GELMEDİ"
Referandum sırasında çalınan oylar olduğunu belirten ve özeleştiri yapan Bayır, “Doğu ve Güneydoğu’da çok ciddi oyumuzu çaldılar. Biz de suçluyuz, çaldırmamalıydık. 2019’da çaldırmayacağız. Ama YSK’nın oy çalacağı aklımıza gelmedi. Hakim seviyesinde bir adamın hırsızlık yapacağı aklımıza gelmedi. Ama bundan sonra ona da dikkat edeceğiz. Önümüzdeki seçimlere iyi hazırlanıyoruz. Halk bizden bunu bekliyor. 2019’da seçimlerin en önemli olanı cumhurbaşkanlığı seçimidir. TBMM’yi devre dışı bırakıyor. 2019’da cumhurbaşkanı mutlak suretle değişmesi lazım. Cumhuriyetin kurucu değerlerine geri dönülmesi gerekir. Herkesin gönlünde biri yatar ama parti lideri seçmiyoruz. Bu muhafazakar kesimi de, cumhuriyetçi kesimi de, herkesi mutlu etmeli. Sınav vereceğiz. Daha önce düştüğümüz hataya düşmemeliyiz” dedi.

"TALİMATLA BIYIK BIRAKIYORLAR"
Bayır, AK Parti temsilcilerinin söylemleri hakkında konuşurken, “İktidar partisi vekil arkadaşların ne yapmak istediklerini anlıyorum ama ne söylediklerini anlamıyorum. 15 yılda iktidarda olanlar kendileri, şunu şunu niye yapmadınız diye bize soruyorlar. Bir açıklama var, akıl alır gibi değil. Şeker fabrikaları satışından CHP’yi suçluyor. Bu fabrikaları onlar yaptı, yapmasaydı işsiz kalmayacaktınız diyorlar. 15 yıldır iktidarda olanlar neyi yapıp neyi yapmadıklarını bal gibi biliyorlar. Ülkenin iyi yönetilmediğini onlar da biliyor. Ellerinde bir şey yok. Patronuna şirin gözükmek istiyor. Bizde böyle bir şey yok. Bazen abartıyoruz. Parti içi demokrasi diye her şeyi söyleyebiliriz diye düşünüyoruz. Ama bugün ülkede parti içi demokrasinin en iyi temsil edildiği parti CHP’dir. Herkes düşüncesini söylüyor. Kapalı toplantılarda genel başkanı bile eleştirebiliyor. Ama AK Parti’de biat kültürü var. Bir talimat geliyor. Bıyık bırakacaksınız diyor. Mecliste görüyoruz bıyık bırakıp geliyorlar. Garip garip davranış biçimleri… İnsan üzülüyor” açıklamasında bulundu. 

"İZMİRLİ BAŞBAKAN VAR MI?"
Kent özelindeki demeçlere değinen Bayır, “İzmir’e gelelim. Çok ciddi söylemleri var. İzmirli başbakan diyorlar da bir başbakan var mı yok mu göremiyoruz. Artık bir adam var. Hangi kanalı açsanız o konuşuyor. Başbakanımızın bir 35 projesi vardı. Bir sormak lazım, onlar ne aşamada? Birkaçını yaptılar, teşekkür ediyoruz. Ama bize bağ bahçe yapmıyorlar. Bizim vergilerimizle yapıyorlar. İstanbul ve Ankara’ya öyle yapmıyorlar. Bize hak ettiğimizi vermiyorlar. İzmir’i cezalandırarak kendilerine oy verilmesini bekleyenler yanılırlar” dedi.

"ÖYLE BİR DÜNYA YOK, NE KATLIYORLAR, PANTOLON MU?"
“Çok ciddi söylemleri var” diyen Bayır, “İzmir’de ilçeleri İkiye katlamaktan falan bahsediyorlar. Neyi katlıyorsunuz? Pantolon mu katlıyorsunuz. 8 ilçeyi de onlar kazanmadı. Genel merkezimizin, büyükşehir belediye başkanımızın ve başkalarının da hatası vardır. Bu sefer o hataları yapmayacağız. 30 ilçenin 30’unu da alacağız. Belki 1-2 fire olur. Ama 7-8’i, 14-15 yağacağız diyorlar. Öyle bir dünya yok. Bulundukları kenti bilmiyorlar herhalde. İzmir’de AKP’nin fazla şansı olmadığını düşünüyorum. Ama biz de CHP olarak ev ödevimizi iyi çalışacağız. Rehavete kapılmayacağız” diye konuştu.  

"İKİ TARAF DA ERİDİĞİN FARKINDA"
AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) oluşturduğu ‘Cumhur İttifakı’na değinen Bayır, “İnsanlar niye ittifak yapar? Erdiği için. Bana göre her iki taraf da eridiğinin farkında. Özellikle MHP biliyor ki ilk seçimde baraja takılır ve meclis dışı kalır. İnişe geçen AKP’ye takılıyor. Bazen bir artı bir iki etmiyor. Bu ittifak bir şey getirmeyecek. Bizim herhangi bir ittifakımız yok. Birinci turdaki temennim cumhuriyet kanadının yüzde 60 almasıdır. Bildiğim bir şey var Tayyip Bey ilk turda seçilemeyecek” dedi.

"DÜNE KADAR PKK BİZİM İÇİN NEYSE ÖSO ORADA OYDU"
38’inci gününde olan Zeytin Dalı Operasyonu hakkında konuşan Bayır, “Afrin’deki mücadele terörle mücadele açısından doğru. Sonrasında ne olacak? Başarılı olduk, topraklarımıza döneceğiz. Buradaki Suriyeliler de ülkesine dönecek. Ama birine teslim edeceksin. Kime teslim edeceksin? Özgür Suriye Ordusu’na mı? ÖSO’yu kimler kurdu, destekledi? Düne kadar hükümete karşı hareket ediyordu. PKK bizim için neyse ÖSO orada oydu. Bu işin sonunda biz bu işin idaresinin ÖSO’ya bırakacaksak bir terör örgütünü bitiriyorsun yeni bir örgüte bırakıyorsun. Yarın onun bize saldırmayacağı ne malum? Bizim her halükarda Esad’la görüşmemiz gerekiyor” açıklamasında bulundu.

"TİCARET ODASI İÇİN BİR SENARYO VE DEDİKODU VAR: ÖZGENER’İ BÜYÜKŞEHİR’E ADAY GÖSTERECEKLER"
Bayır, İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) 9 Nisan’da gerçekleşecek seçimler özelinde değerlendirme yaptı.  Mevcut Başkan Ekrem Demirtaş ile Mahmut Özgener’in arasındaki yarışa sahne olması beklenen seçimler için konuşan Bayır, “Bugünkü iktidar bu tür odaların etkisini azaltmaya çalışıyor. Kim ne derse desin başarılı bir yönetim var. Şimdi ona karşı bir hamle var. Biz bunun iktidar kanadından geldiğin farkındayız. Yanındaki insanlara bakıldığında bu çok açık. Farklı bir senaryoya göre; Mahmut Özgener’i ticaret odası başkanı yapmak, Ekrem Bey’i devirmek. Bir sonraki seçimlerde ise büyükşehir belediye başkanı adayı olarak Özgener’i göstermek. Bu süreçte medyada tanınırlığını arttırmak. Böyle bir dedikodu var. Ben ortak akılla yönetmek gerektiğini düşünüyorum” dedi.

"AZİZ BEY KENDİ AMİRİNİ SEÇEN ADAM KONUMUNDA OLDU"
Deniz Yücel’in başkan seçildiği 7 Ocak’taki il kongresine ve sürecine değinen Bayır önemli mesajlar verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun o dönem örgüt temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıları ve hamleleri eleştiren Bayır, “Alışkın olmadığımız bir biçimde ilk defa CHP il yönetimi yok sayılarak Sayın Aziz Kocaoğlu ilçe başkanlarını büyükşehir binasına çağırarak nabız yokladı ve il başkanı belirleneceğini ifade eti. Benim kafamda bir aday yok dedi. Çok aday olmasın. Kavga, dövüş olmasın dedi. Sonra milletvekili arkadaşları çağırdı. Ben ve Musa arkadaşım katılmadık. 35 yıllık parti geleneğinde böyle bir şey yok. CHP il başkanı büyükşehir belediye meclisinin grup başkanıdır. Büyükşehir belediye başkanının görevleri bellidir. Ama il başkanının da denetim yetkisi vardır. CHP grubunun aldığı meclis kararlarını parti programına uygun kararlar alıp olmadığını denetler. Eğer birisi amirse CHP il başkanıdır. Genel başkanı temsil eder. CHP geleneğinde böyle bir şey yok. Aziz Bey, kendi amirini seçen adam konumunda oldu. Her şeyi ben bilirim diye bir şey yok” açıklamasında bulundu.  

"DEMEK Kİ GENEL BAŞKAN GİDİŞATTAN MEMNUN DEĞİL"
Bayır, “İl kongresinde patladım. İki tane çocuk pırıl pırıl. Aziz Bey’e sordum; ‘Niye buna mecbur bıraktın beni? Niye bu iki öz evladım karşısında taraf olmak zorunda bıraktın?’ Sen bunların gelecek siyasetine de damga vuruyorsun. Aziz Başkan daha sonra Ankara’ya gitti geldi. Şunlar girsin, girmesin dedi. Sonuç? İzmir kaybetti. PM 7 tane azaldı. MYK’DA 4 kişi vardı. Şimdi 1 kişi var. Demek ki genel başkan gidişattan memnun değil. Aziz bey bunları yaparken başka bir arkadaş gurubu da başka işler yapıyordu. Herkes görevini bilecek. Bizim artık bunlara tahammülümüz yok. Onun görevi ayrı, bizimki ayrı. Birbirimize müdahale etmeyeceğiz. Ben nasıl genel sekreteri bu olacak diyemiyorsam, il başkanını da örgüt belirlesin” dedi.

NE AZİZLER GELDİ GEÇTİ, İZMİR CHP’DİR CHP KALACAK!
Başkan Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde AK Partili vekilleri kast ederek, ‘Beni kızdırmasınlar, yeniden aday olurum’ açıklamasını doğru bulmadığını vurgulayan Bayır, “Üslubu doğru bulmuyorum. Bizi değil AK Partilileri kast ediyor ama nasıl Tayyip Bey’in genel başkanımıza ‘ulan’ diyerek kullandığı üslubunu ve hitap etmesini doğru bulmuyorsam bunu da doğru bulmuyorum. Ben aday olursam hava alırsınız mı diyor? Öyle bir şey yok. Hani bir milletvekili arkadaşım diyor ya, ‘İzmir CHP’dir CHP kalacak’ diye evet, biz de öyle diyoruz. Bazı arkadaşlar İzmir Aziz’dir Aziz kalacak diyorlar biz de karşılık olarak İzmir CHP’dir CHP kalacak’ diyoruz.  İzmir’den ne ‘Aziz’ler, ‘Çakmur’lar, ‘Piriştina’lar geldi geçti. Bizler ölümlü insanlarız. Gelip geçeceğiz. İzmir CHP’dir CHP kalacak” diye konuştu.  

"KİŞİSEL KANAATİME GÖRE ADAY OLMAYACAK"
Başkan Kocaoğlu’nun yeni dönemde aday olmayacağını öne süren Bayır, “Benim kişisel kanaatime göre tekrar aday olmayacak. Yaş itibariyle son duruma göre, partiden aldığımız duyumlara göre aday olmayacak. Şu aşamada AKP’nin halkın oylarıyla seçilmiş başkanların alıp yerlerine yeni oyuncuları devreye sokacağı dönemde bizim eskilerle yola devam etme lüksümüzün olmadığını düşünüyorum. Aziz Bey büyükşehir belediye bakanı olmasaydı İzmir’de kimseyle sorunu olmazdı. Hiç yıpranmamış isim varken, ara sıra kaza yapan Aziz Bey’le devam edilmesi daha çok yıpratabilir” dedi.

"AZİZ BEY KÖTÜ BİR İNSAN DEĞİL AMA KONTENJANDAN GELDİN DERSEN SANA DA BİRİ TOMBALADAN BAŞKANLIK YAPTIN DER!"
İzmir siyasetinde zaman zaman karşı karşıya geldiği Başkan Kocaoğlu’nun özelinde konuşan Bayır, “Aziz Bey kötü bir insan değil. İzmirli Aziz Bey’i seviyor. İzmir’de Aziz Bey’e her istediğini yaptıramayanlar olduğu için sevmeyenler çoğaldı. İl başkanını seçmek büyükşehir belediye başkanı görevleri arasında yok. Siz bunu yaparsanız olmaz.  Milletvekiline tepeden bakarsan, her şeyi ben bilirim dersen. Kontenjanla geldin ben sana İzmir’i dizayn ettirmem dersen sana da karşı bir şey derler. Sen de kontenjandan geldin. 3 dönem tombaladan belediye başkanı oldun diyerek tak diye önüne koyarlar. 2019 Mart’a kadar görevini yapar. Çok güzel emekler, hizmetler yaptı. Sanki 2019’da farklı bir isim olacak. Taze kan gelecek. Ortak söylem kullanan birileri gelebilir. İsim çok konuşuluyor. Parti ciddi bir kamuoyu yapacak. Bizim talebimiz net. Büyükşehir belediye başkanı kim olmalı sorusu tüm örgüte sorulmalı. O zaman biz ceketimizi ilikleriz” diye konuştu.

"GÖZDEN GEÇİRİLİP BAŞKA BİR SİSTEME GEÇİLEBİLİRDİ"
İzmir ulaşımının can damarı olan İZBAN’da uygulamaya konulan artı para sistemi ve tartışmalara ilişkin konuşan Bayır, “İZBAN’ın yüzde 50’si İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, yüzde 50’si kamuya ait. Tamamı Büyükşehir Belediyesi’ne ait değil. Burada bir uygulama yapılıyor. Toplu taşıma dışında ticari bir mantıkla hareket ediliyor. Gittiğiniz mesafeye göre bir ücret uygulaması var. Yapılan şey şu; siz bir duraktan biniyorsunuz en uzak noktaya gidiyormuşsunuz gibi parayı kesiyor. Yakın mesafedeyseniz iade ediyor. Bence bu sistem gözden geçirilip, farklı bir yönteme geçilebilirdi. Üçü ana arter belirlenebilirdi. Böyle bir ücretlendirme yapılabilirdi” dedi.

"İYİ PARTİ BİZDEN 1 ALIRSA AKP’DEN 3 ALIR!"
İYİ Parti değerlendirmesi yapan Bayır, “Meral Akşener bir boşluğu doldurdu. Başarılı olacaklarını ümit ediyorum. Belki birincide değil ama ikinci üçüncü de olabilir. Baraj sorunu yaşayacaklarını düşünmüyorum. Bizden 1 alırsa AKP’den 3 oy alacağına adımın Tacettin Bayır olduğu gibi eminim. Herkes hesabını ona göre yapsın. İzmir’de bizi çok rencide edeceğine inanmıyorum. İYİ Parti’nin daha ziyade İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz’de daha etkili olacağını düşünüyorum. MHP’de bir baraj problemi var. AKP ile nişan ve söz yapıyorlar. Flörtleri baya uzun sürdü. İYİ Parti’ye başarılar diliyoruz. Bizim zaten ölümüz bu. Yüzde 25-28 en tabanımızdır. Biz bunu nasıl yüzde 50 artı 1 yaparız derdindeyiz. İttifakı zaman gösterecek. Partinin kurulları buna karar verecektir. Amaç aynıysa neden olmasın?” ifadelerini kullandı.

"SANMIYORUM, AKP’NİN YAKALADIĞI BİR RÜZGAR YOK"
Erken seçim ihtimali üzerinde konuşan Bayır, “Zaten normal seçimlere 12 ay var. Erken seçim ülkeye ne getirebilir? Ben pek ihtimal vermiyorum. AKP’nin yakaladığı bir rüzgar yok. 3 kez istikrar için bana oy verin dedi. Her seferinde halkı kandırdı. Halk da gitti oyunu verdi. Ama bir türlü istikrarı sağlayamadılar. Seçimler zamanında olur” dedi.

"BU KURULTAY ÖZGÜRLÜK GETİRECEK"
Bayır, 9-10 Mart’ta gerçekleşecek tüzük kurultayı hakkında, “Bu tüzük kurultayının daha özgürlük getireceğini düşünüyorum. Belediye başkanlarının da ön seçimle gelmesini istiyorum. Bunun ilettik. Bu talebin karşılık bulacağını düşünüyorum. Aktif pasif üye uygulamasına geçilmesi için çalışma var. Üyelerin karnelerinin olmasını istiyoruz. Sandık örgütlenmesine önem veriyoruz” yorumunda bulundu.

 
Salih Müslim hakkında bir karar daha!
 
Menemen Belediyespor koptu geliyor!
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aziz mi 27 Şubat 2018 Salı 08:16

Aziz baskan aday olsun chp ye oy vermeyecek cok fazla chp li var.

Yorumu oyla      10      5  
Mahmut Özgener? 26 Şubat 2018 Pazartesi 22:45

Nereden çıktı Mahmut Özgener? Ben şimdiye kadar adamın aday olduğunu duymadım. AKP'den aday olursa avucunu yalar ve İzmir'deki sempatisinin büyük bölümünü yitirir. Binali Yıldırım aday oldu da ne oldu? RTE aday olsa ne yazar? Özgener'i biraz daha AKP ile özdeşleştiriseniz İTO'daki şansını da sıfırlarsınız.

Yorumu oyla      20      5  
mahmut durmaz 26 Şubat 2018 Pazartesi 21:42

azizin calısanları burada yazmakla olmaz. anket yapılsın halka soralım. izban zamı, tramvay, su zamları, en pahalı ulasım, yollar delik deşik., kent dönüsümü yapılamıyor. AZİZ ADAY OLURSA CHP KENDİ ELİYLE AKP YE SEHRİ TESLİM EDER.

Yorumu oyla      14      17  
gitsin artık yeter 26 Şubat 2018 Pazartesi 21:37

agzına saglık tacettin bey. İzmir diktayı sevmez ve oy vermez. Aziz kocaoglunun gidişatını iyi bulmuyorum. 75 yasında adamdan belediye baskanı olmaz. gitmeli artık.

Yorumu oyla      15      16  
K.yaka 26 Şubat 2018 Pazartesi 20:10

Sayın Aziz Kocaoğlu’nun görev süresinin bitmesini bekliyoruz. İzmir’in trafiği hiç bu kadar kötü olmamıştı. Mahmut Özgener’i memnuniyetle destekleyeceğim.

Yorumu oyla      22      13  
Dilin kemiği yok 26 Şubat 2018 Pazartesi 19:47

Şık olmamış Sayın Bayır

Yorumu oyla      28      7  
Ulaşım 26 Şubat 2018 Pazartesi 19:42

Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda; 90 dk aktarma hakkında çevre kent, merkez kent ayrımcılığı devam ediyor. Merkeze sübvanse var, taşraya yok. Adı ise hizmet eşitliği oldu ! İzmir İl Başkanlığı ile Milletvekilleri bu haksızlığa bugüne kadar neden müdahale etmedi ?

Yorumu oyla      25      7  
CHP emekçisi 26 Şubat 2018 Pazartesi 19:34

CHP li bir milletvekilinin Kendi partisinin Büyükşehir Belediye Başkanını basın önünde eleştirmesini şiddetle kınıyorum.Üstelik başarıları ülke dışına taşmış ödüllendirilmiş Aziz Kocaoğlunu eleştirmek hakkıda, haddide değil.

Yorumu oyla      27      12  
Balçovalı 26 Şubat 2018 Pazartesi 19:09

İzmir bu sefer Mahmut özgeneri destekleyecek

Yorumu oyla      16      22  
Özgür 26 Şubat 2018 Pazartesi 18:59

Sayın vekilim tv programında izmir büyük şehir belediye başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu önümüzdeki dönem aday olmaz il başkanlığı seçimlerinde şöyle taraf oldu genel merkezde karşılığı şu oldu demeyi doğru bulmadım Aziz Başkan sizinde dediğiniz gibi iyi biri

Yorumu oyla      27      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hükümet'ten 'sefer görev emri' açıklaması!
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bozdağ, ...
AK Partili Kalkan'dan 'yerli otomobil' mesajları
TBMM'de Görüşülen 2018 yılı Bütçe Kanun Tasarısında Enerji Bakanlığına ...
Putin'in paralı askerleri: Wagner Grubu!
İlk olarak 2015'te Ukrayna'da ortaya çıkan Wagner Grubu’nu, Rusya uzmanı ...
 
CHP İzmir’in patronu Yücel, Özkan’ın ziyaretleri için konuştu: İnşallah bir dahaki sefere!
Başkan Yücel, Genel Başkan Yardımcısı Özkan’ın ilçe ziyaretleri sonrasında ...
Erdoğan'dan Salih Müslim için ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa İl Kongresi öncesinde vatandaşlara ...
Erdoğan: Sefer görevi emri çıktığında...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Gaziantep İl Kongresi’nde ...
 
Bakan Soylu helallik istedi: Geri çekilmekte...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün katıldığı AK Parti Ortahisar İlçe ...
Başbakan duyurdu: 350 bin kişi dönecek!
Başbakan Yıldırım, "Tamamen PKK/PYD/YPG-DEAŞ bölgeden temizlendikten sonra ...
İzmirli vekilden hayvan hakları için 4 ayrı kanun teklifi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan hayvan haklarının ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva