HABERLER>POLİTİKA
31 Temmuz 2018 Salı - 12:16

AK Parti İl Başkanı Şengül, Kocaoğlu'nun Ankara davetine ne yanıt verdi?

İl Başkanı Şengül, Başkan Kocaoğlu’nun bakanlıklara yapılacak ziyaretler için kendisini davet etmesine yönelik, “Daha önce söylediğimiz gibi sözümüzün arkasındayız. Bir gün önceden bize haber vermesi durumunda işlerimizi ona göre ayarlar, gideriz. Sorun yok” dedi.

AK Parti İl Başkanı Şengül, Kocaoğlu nun Ankara davetine ne yanıt verdi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklamaları sonrasında Egedesonsöz’e konuştu.

3 bakandan randevu aldığını, önümüzdeki günlerde Ankara’ya ziyaret gerçekleştireceğini ve bu tura kendisini davet edeceğini aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu için konuşan İl Başkanı Şengül, önemli açıklamalarda bulundu.

- BAŞKAN KOCAOĞLU, ÜÇÜNCÜ KEZ ‘DEĞİŞİM’ DEDİ! ŞENGÜL'E DAVET

Ayrıca Kocaoğlu’nun gazetecilere, ‘AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'e tramvayı neden kaldırmak istediğini sorun’ demesi üzerinden konuşan Şengül net ifadeler kullandı.

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ!
Ankara programı için kendilerine gelen davete olumlu adım atacaklarını söyleyen Şengül, “Daha önce söylediğimiz gibi sözümüzün arkasındayız. Bir gün önceden bize haber vermesi durumunda işlerimizi ona göre ayarlar, gideriz. Sorun yok. Büyükşehir’in sorunu Aziz Kocaoğlu’nun sorunu değil. Kentin sorunudur. Kentin sorunu hepimizin sorunu. Bu konuda bize katkı koymak adına düşen bir sorumluluk varsa seve seve koyarız. Problem yok” dedi.

HÜKÜMETİN İZMİR’E YATIRIM YAPMASINDAN RAHATSIZ OLUYORLAR
Şengül öte yandan merkezi hükümetin projelerine yönelik davalar açıldığını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yerel yönetimleri eleştirdi. Şengül, “Kenti korumak için bazı şeylere dava açıyorum diyor. Kenti korumak demek hükümetin yaptığı her şeye dava açmak demek midir? Kenti neden koruyorsunuz? Bizim eleştirdiğimiz konu bu. Hükümet İzmir’e yaptığı her yatırımı İzmirliye, kente yapıyor. Kent küçük olsun, büyümesin, sorunları da büyümesin, küçük olsun bizim olsun anlayışından kurtulmaları lazım. Aynen böyle düşünüyorlar. Şunu fark ediyorum; hükümetin İzmir’e yatırım yapmasından rahatsız oluyorlar. Bunu da açıkça dile getirmeyip arkasından ya Büyükşehir Belediyesi kendi dava açıyor ya da dolaylı olarak odalarla, kurumlarla iş birliği içinde dava açtırıyorlar. Sadece İzmir’deki çevre düzeni planına 100’ün üzerinde dava açmışlar” açıklamasında bulundu.

MAALESEF SIKINTI YAŞIYORUZ
Şengül, “İzmir’in kaliteli, ucuz toplu konuta ihtiyacı yok mu? Halkın yararlanması gerekmiyor mu? Ne kadar şey varsa hepsine dava açıyorlar. Hükümet ne yapıyor? Hazine arazileri alıyor doğal olarak. Arsayı ucuza mal etmek durumunda. Ucuz konut üretip vatandaşa vermeye çalışıyor. Maalesef çoğunda sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

TRAMVAYA DEĞİL GÜZERGAHINA KARŞIYIM!
Kocaoğlu’nun gazetecilere, ‘AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'e tramvayı neden kaldırmak istediğini sorun’ açıklaması karşısında konuşan Şengül, “Vatandaşa sormak lazım, tramvaydan ne kadar memnun?  Nostalji, gezinti için, işi gücü olmayan insanlar için tramvay güzel. Trafik sorununu çözmek için tramvay getiriyorsunuz trafiği içinden çıkılmaz bir hale getirdiniz. Kenti gezmek için çok güzel bir proje. Tramvaya karşı değilim, güzergahlarının yanlışlığına karşıyım. Doğru bir planlama değil. Etütleri çok iyi yapılmamış. Trafiği çözeyim derken inanılmaz içinden çıkılmaz hale getirmiş. Biz ona karşıyız. Yoksa Avrupa’da büyük kentlerde tramvay şehirle iç içe. Ama ona göre çözüm üretilmiş. Trafiği etkilemiyor. Alsancak’a girdiğinizde bir tramvay gelse trafik etkileniyor” ifadelerini kullandı.

 
Ege'nin turizm merkezinde kan donduran olay: Kürekle şahini öldürdü!
 
Süper Kupa maçı Cüneyt Çakır'a emanet
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim Yüncü 1 Ağustos 2018 Çarşamba 08:54

Tramvay için eleştiriler çok yanlış! Konak Gümrük Kordon boyu olmalı idi diyen kesim şunu bilmeli ki böyle bir hat ulaşıma hizmet etmez, okullara öğrenci taşıma sadece turizm öncelikli olur. 1- Çankaya çarşıya 2- Montrö , Atatürk lis. Namık Kemal Lis daha bir çok okul var yörede 3- Halkapınar hattı, Stadyumlara, Gıda çarşısına hizmet ediyor... BU MU YANLIŞ?

Yorumu oyla      10      5  
volkan nicolas 31 Temmuz 2018 Salı 13:41

tranwayı eleştiriyosun ama master planında yer almayan konak tuneliyle ovunuyosun sen tuneli yaparken belediyeye danıştınmı ben yaptım oldu zihniyeti...şimdi konak meydanı akm önü sınır kapısı gibi telörgü taşıt oncelikli bumu sizin insan onceliğiniz bumu sizin şehir planı anlayışınız birini eleştirmeden once kendı yaptıklarınıza bakın

Yorumu oyla      13      5  
Gürkan 31 Temmuz 2018 Salı 13:19

Çok haklı. Trafik sorunu Konak Tüneli ile çözüldü(!) Toplu ulaşım yapmamak lazım. Daha fazla yol, tünel yapıp özel aracı teşvik etmek lazım. Sonra da Avrupa'da tramvay şehir ile iç içe geçmiş, bizde olmasın diye de ekleyelim :) bizde benzin ucuz olduğu için yol lazım. Benzin o kadar ucuz ki daha akşam 22 kuruş zam geldi. Neyse ki ÖTV' den karşılanacakmış, yoksa benzin şu an 8 lirayı çoktan geçmişti. Neyse ki şimdi sadece 6,20 TL :) bu arada Alsancak , trafik diyenlere soruyorum ; belediye Alsancak' da yolu genişlettiği için , tramvay geçirdiği için TCDD 'ye neden kira ödüyor ? Bu para İzmir halkından çıkıyor. Bu şehir zaten her yıl hazineye en çok vergi veren şehirlerin başında gelirken bu uygula nedir ?

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan sordu: İzmir'deki kışlaların akıbeti ne olacak?
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, şehir merkezlerindeki ...
Özkan için flaş iddia: ‘CHP 'de gizli bir karar merkezi var’ dedi!
Gazeteci Sevinç, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın kendisine “CHP'de ...
İnce'nin ofisine teslim edilen imza sayısını açıkladı!
CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş Yol Tv'de katıldığı programda toplanan ...
 
Başkan Şenol’dan Kılıçdaroğlu’na ziyaret
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol CHP Genel Başkanı Kemal ...
MGK: ABD'nin tehdit dili ittifaka saygısızlıktır
Milli Güvenlik Kurulu'nun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçilmesinin ...
Dışişleri Bakanlığı: Hadlerini aşmasınlar!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan Güney Kıbrıs'ta yapılan Büyükelçiler ...
 
CHP'li Torun: Bu kararla belediyeler iflas eder!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, belediyelere ayrılan kaynağın yüzde ...
Erdoğan, Oktar hakkında ilk kez konuştu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen ...
Bahçeli'den Koray Aydın'a sert tepki!
Devlet Bahçeli'den Koray Aydın'ın gafıyla ilgili açıklama geldi. Bahçeli, ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva