HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2017 Pazartesi - 10:13

AK Parti'den Karşıyaka Anıtı çıkışı: Uzlaşı bunun neresinde?

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe, Karşıyaka Anıtı ile ilgili yaşanan tartışma için açıklamalarda bulundu. Boztepe,“Her fırsatta toplumsal uzlaşıdan bahseden başkan bu kavramı bizzat çiğnedi. Hiç kimseye danışmadan yıkım yapıyor. Karşıyakalılar buna dur diyecektir” dedi.

AK Parti den Karşıyaka Anıtı çıkışı: Uzlaşı bunun neresinde?

Karşıyaka’da bulunan Karşıyaka-Atatürk-Annesi ve Kadın Hakları Anıtı ile ilgili yapılan düzenleme çalışmaları ile ilgili olarak tartışmalar büyüyor. Yapılan çalışmalara bu kez AK Parti kanadından tepki geldi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın hiçbir kuruma ve kanaat önderlerine danışmadan tarihi değerleri yok saydığını belirtti.

Boztepe’nin açıklaması şu şekilde oldu:

“Karşıyaka’nın geçmişten günümüze kadar tüm hatıralarında yer alan bu anıt kim ne derse desin tarihi bir değer taşır. Çünkü anıt,  Karşıyaka’da askerlik yapan, eğitim gören, seyahat için gelen ya da eş-dost akrabaları bulunan herkesin hatıralarında yer alır ve onların anılarında kart postallarında hatıralar taşır. Bu anıt, sadece Karşıyakalılıkların değil kendisini İzmirli olarak tarif eden herkesin değeridir. Kente gelenlerin de hatıralarında izler taşır.

Bu anıt, o dönemin şartlarında bağışlarla yapılmıştır. Hiçbir kurum ve devletin desteği olmadan tamamen gönüllerin bir araya gelmesiyle inşa edilmiştir. Bunu görmek istemeyenler tarihe bakmalı, anıları açmalıdır. Kitap yazdığını ifade ederek şehir ve aşk kelimelerini bir arada kullananlar önce Karşıyaka’nın tarihine ve Karşıyaka ile ilgili yazılan kitapları, anıları, hatıraları okumalıdır. Karşıyakalılık bilinci demek bu semtin değerlerini anlamak ve idrak etmekten geçer. Siz eğer, Hergele Meydanı’nda bulunmadıysanız,  Reşadiye Fırını’ndan gevrek yemediyseniz, Hıdrellez’de sahilde yürümediyseniz, Çarşı’nın Karakulağına yabancıysanız, Palet Restoran’ın hatıralarında yoksanız, Tilla’da çay yudumlamadıysanız, Elif-Cihan, Melek ya da Ses Sinemaları’nda film seyretmediyseniz zaten Karşıyaka’yı hissedemezsiniz.

HESAP VERECEK!
Anıtı yıkıp “daha büyüğünü yapıyoruz” demek hem o dönem anıtın yapımında emeği geçen insanları yok saymak hem de o dönemin zor şartlarında para toplamak için kurulan derneğin üyelerine hakaret etmektir. Bugünün şartlarında irade sahibi olanlar bu mantık ve anlayışa göre hareket ederlerse İzmir’in simgelerinden Asansör’ü, Tarihi Saat Kulesi’ni, Hasan Tahsin Anıtı’nı, Milli Kütüphane’yi, Belkahve Atatürk Haykeli’ni ya da birçok eseri yıkmaları mı gerekir? Ne yazık ki bugün Karşıyaka Belediyesi’nin başkanlık koltuğunda oturan zat-ı muhterem anıta emek verenler içinde bulunan Heykeltıraş Tamer Başoğlu ile telefon görüşmesine dayanak yıkım kararı alırken Mimar merhum Erkal Güngören’in ailesine danışma tenezzülünde bile bulunmamıştır.  Karşıyaka’da belediye başkanlığı yapmış başta Nevzat Çobanoğlu’na, Kemal Baysak’a, Cihan Türsen’e, Şebnem Tabak’a ve Cevat Durak’a vicdani sorumlulukları vardır. Hiçbirisi bu anıtı ve Karşıyakalıların değerlerini görmezden gelemez. Buna sessiz kalamaz, kalmamalıdır.

Göreve geldiği günden bu yana geçmişin kazanımlarının üstüne bir şey koymayan miras yedi belediye başkanı bugün bir kez daha sıfatını tescillemiştir. Kendisine itiraz edip, yol göstermeye çalışanları bir avuç güruh (değersiz, aşağı  görülen, küçümsenen topluluk, ayak takımı, sürü)  olarak nitelendiren başkan elbet bunun hesabını Karşıyakalılara verecektir.

TOPLUMSAL UZLAŞI BUNUN NERESİNDE?
Belediye başkanı olmak demek önce ait olduğu yerin değerlerini tanımaktan ve halkın sesini dinlemekten geçer. Siz eğer ‘ben yaparım, olur’ mantığı ile hareket ederseniz siyasi tarihin çöplüğüne gönderilirsiniz.  Belediye başkanına bir Karşıyakalı olarak da önerim acilen ilçenin sorunlarına eğilmesi, bir belediye başkanı gibi davranmasıdır. Afişçi belediye başkanlığını bırakıp hizmet eden belediye başkanlığı sıfatını yerine getirmesidir. 

Şimdiye kadar dilinden birliği, beraberliği, halkı, toplumu ve uzlaşıyı dilinden düşürmeyen başkana soruyorum.  Toplumsal uzlaşı bunun neresinde?  Halkın değerlerine sahip çıkmak, hemşerileriyle kucaklaşmak nerede? Vatandaşın vergilerini kamu yararına kullanmak anlayışı hangi icraatta?

Yaptığınız bu ihale  Üstelik Karşıyaka’nın geleceğini ipotek altına alacak Karşıyakalıları  borçlandırarak  bunu yapıyorsunuz..

Sayın Başkan ivedilikle anıtın restorasyonunu yapsın ve koruma altına alsın vatandaşın vergisini hoyratça harcamasın"

 
Karşıyaka'da sevimli patiler podyuma çıktı
 
Kordon'a yakışmayan görüntüler...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yücel yıldız 7 Haziran 2017 Çarşamba 19:26

Bir Karşıyakalı olarak yapılan tespitleri sonuna kadar haklı buluyorum, sayın belediye başkanı artık yüzünü halka dönmeli. Saygılarımla

Yorumu oyla      11      5  
Çağrı 6 Haziran 2017 Salı 10:20

Anıtı yıkıp daha büyüğünü yapmak istemek abesle iştigaldir. Sn başkanın elinden gelse; pisayı eğik diye düzeltir, eyfeli de çıplak diye üzerine dantel örerdi? Manayı atlayan, bütünü de atlar.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan'dan Göztepe mesajı: 'Yıldırım' tebrik!
Başbakan Yıldırım, Spor Toto Süper Lig'e yükselen Göztepe Kulübü Başkanı Sepil'i tebrik etti.
CHP'li Bakan tarihi hastaneyi Meclis'e taşıdı!
Murat Bakan tarihi Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nin göz hastanesi olacağının ...
'Rektör eşinin atamasını doğru bulmuyorum'
Bakan İsmet Yılmaz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın ...
 
CHP'li Özel: Cumhurbaşkanı tükenmişlik sendromu ile...
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasette ...
AK Partili Hotar KADEM iftarında konuştu
AK Parti İzmir Milletvekili Hotar: "Ülkemizin geleceği bugününden çok ...
CHP'li Sındır: Zeytin üreticileri tek yürek olmalı!
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Dikili Bademli’de zeytin üreticileri ...
 
Başbakan Yıldırım'dan bedelli askerlik açıklaması!
Başbakan Yıldırım bedelli askerlik hakkında ' Gündemde böyle bir şey yok. ...
AK Partili Dağ'dan terörle mücadele mesajları: İnlerine girildi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Menderes ...
CHP'li Sındır'dan zeytin üreticilerine destek sözü
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir'in ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva