HABERLER>SEÇİM 2015
2 Mayıs 2015 Cumartesi - 14:17

AK Parti’den istifa eden İzmir Vekili açıkladı: Oyum…

AK Parti’den istifa eden isimler arasında yer alan İzmir Milletvekili Erdal Kalkan seçimde tercihini açıkladı. Kalkan, “Bu seçimde HDP’ye oy vereceğim” dedi. Kalkan, HDP’nin kesinlikle barajı aşması gerektiğini söylerken seçimde en kötü sonucu AK Parti’nin alacağını ifade etti.

AK Parti’den istifa eden İzmir Vekili açıkladı: Oyum…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti’de uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra 17 ve 25 Aralık sürecinden koparak istifa eden isimler arasında yer alan İzmir Milletvekili Erdal Kalkan genel seçimde tercihini açıkladı. Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte partiye gelen, daha sonra bağımsız olarak çalışmalarını sürdüren Kalkan, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) oy vereceğini söyledi.
 
Kalkan, “Türkiye’de seçim barajı denilen olağanüstü yanlış bir durum var. Seçmen sayısına baktığınızda yüzde 10 barajı 5,5 milyon kişi ediyor. Yani bütün seçmenler oy kullansa 5 milyon 250 bin oy alan siyasal bir hareket temsil edilmeyecek. Bu ülkede Osmanlı’dan bu yana birlikte yaşadığımız Kürt kökenli vatandaşlar var.  Onların pozisyonu var. Bu insanlar bütün engellemelere rağmen iki seçim döneminde bağımsız adaylarla mecliste temsil edilmeye çalışıyorlar. Bu dönem bir kimlik ve parti mantığı ile seçim kanununa da uygun olarak yola çıktılar. Bu insanların temsili gerekiyor. Şimdiye kadar 4 milyon oy aldılar. Bu kadar insanın temsil edilmemesi olağanüstü bir kaosa, handikaba, anarşiye yol açar. O nedenle bu siyasal hareketin temsili gerekiyor. Kesinlikle barajı aşması lazım.Ben tercihimi HDP’den yana kullanacağım ve bu seçimde oy vereceğim. Erdal Kalkan olarak bu ülkede bir kimliğim var. Ben bir şey yapacaksam bütün güçlerimle birlikte yaparım” dedi. Kalkan,  HDP’ye yakınlarının oy vermesi için kesinlikle çalışacağını dile getirdi.
 
BARAJI KESİNLİKLE AŞMALI
Partinin başarısını arttırdığını dile getiren Kalkan, “HDP’nin genel olarak adaylarına baktığınızda Türkiye partisi olmaya dönük anlayış içerisindeler. Kürt partisi olmak kimliğinden çıkıp bu yönde bir atılım yapıyorlar. Bir de HDP yoksa iktidar anlayışı Türkiye’de bir yere gidemez. Mecliste kesinlikle olmalılar. Gelsinler parlamentoya konuşsunlar, fikirlerini söylesinler. Barajı kesinlikle aşması lazım… Ülkenin barışa kavuşması için bu durum çok önemlidir” dedi.
 
EN ZARARLI AK PARTİ ÇIKACAK
İzmir’deki siyasi durumu da değerlendiren Kalkan, “İzmir’de AK Parti ciddi bir oy kaybedecek. Bu benim kişisel tahminimdir. HDP barajı aşarsa her iki bölgede birer milletvekili çıkartır. MHP de ikişer milletvekili sahibi olur. Sonraki bölünmeyi de söylemek istemiyorum. Bu süreçten ve bu durumdan en çok zararlı çıkacak olan parti Adalet ve Kalkınma Partisi’dir.  Şu da bir gerçektir ki parti Türkiye’de çok önemli işler yaptı. Ülkenin demokratikleşmesi, insan hakları, Avrupa Birliği, gelişim, değişim, ulaştırma ve sağlık gibi alanlarda çok çalıştı. Ben o dönemde partinin hem milletvekili hem de Siyasi Hukuk İşlerden Başkan Yardımcılığı yaptım. Yaptığımız işlerden onur duyuyorum. Kendimi ret eden bir insan değilim. Fakat bu süreçte iyi gitmiyor. Tek adam egemenliğinde bir partiye doğru gelindi. Benim de partiden ayrılmamın da sebebi budur. Yoksa geriye baktığınızda yaptıkları çok doğru şeyleri inkar etmem beni ayıplandırır” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 4 Mayıs 2015 Pazartesi 14:23

Abi ne güldüm yaaa. adam mhp liyim ama oyum hdp ye demiş. sesli güldüm vallaha. biz bunlara trol diyoruz. bir mhp linin hdp ye oy vermesi??? biraz ahlaklı siyaset yapın.

Yorumu oyla      11      5  
ahmet 4 Mayıs 2015 Pazartesi 11:06

hükümetin düşmesi için sol görünümlü kürt milliyetçilerine bel bağlamak tek kelimeyle ayıptır. sanki başka alternatif yok.

Yorumu oyla      11      5  
tarafsız okuyucu 3 Mayıs 2015 Pazar 13:58

Dursun Kartal isimli yorumcu siz Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan gibi isimleri değiştiğinizi ispatlamak, insanları buna inandırmak için partiye davet ettiniz. Gücü ele geçirince de gerçek yüzünüzü gösterdiniz. Erdal Kalkan doğru söylüyor HDP barajı geçerse iktidarınız biter. Bende ailemle beraber CHP yerine HDP'ye oy vereceğim. CHP için 1 puan önemli değil ama HDP için çok önemli. AKP iktidarının sonu HDP'nin elinden olacak.

Yorumu oyla      12      6  
DURSUN KARTAL 3 Mayıs 2015 Pazar 12:39

AK PARTİNİN YÖNETİCİLERİNİN GÖZÜ AÇILDI SİZLERİN SAYESİNDE İNCE ELENİP SIK DOKUNDU MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI BİR MUSUBET BİN NASİHAT DAHA HAYIRLI OLACAK BÖYLECE SİTEMİM SİZE DEĞİL SİZDEN BU TÜR DAVRANIŞLAR BEKLENİYORDU SİTEMİM SİZLERİN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖREMEYECEK KADAR TEŞKİLATIN UYARILARINI CİDDİYE ALAMAYAN EKREM ERDEMİN SAFLIĞINA BAĞLIYORUM

Yorumu oyla      13      6  
çiğlili 3 Mayıs 2015 Pazar 08:46

Benimde oyum hdp ye yaşı genç. malı mülkü olmayan biri saz çalıyor hiç denenmemiş yeni bir yaşam oluşturacağım diyenler var.yüzde 10 luk barajı yıkmak için siyasetçilerin yapmadıgını halk yapmalı kürt kardeşimiz elimizi tutun diyor daha ne olsun hep beraber sarayda ve zenginlik içinde yaşayanlara ve meydanlarda kutsal kitabımızı kullanan sahte din tüccarlarına karşı oyu hdp ye verip hak ettiği milletvekiline ulaşması için oyumuz hdp ye olmalı

Yorumu oyla      15      8  
mb 2 Mayıs 2015 Cumartesi 23:34

hdp ye oy vereceğim diyenler pkk nınkatlettiği polisimiz askerimiz öğretmenimiz sivil vatandaşlarımızın kanı sizin ellerinizede bula şacak o katillerle bir anılacaksınız

Yorumu oyla      14      9  
keltoş tüylü 2 Mayıs 2015 Cumartesi 21:55

hdp barajı geçmesi lazım muhalefet lazım akp için oyumuzu hdp atacagız ailecek

Yorumu oyla      15      11  
esnaf 2 Mayıs 2015 Cumartesi 19:53

Bir mhp li olarak oyum benimde hdp ye gitsin artik bu zalim devlet biktik ya biktik esnafi mahvettiniz yazik sizlere ya yazik insallah kaybedersinizde kurtuluruz sizden.halki polise dusman ettiniz poliside halka.cocugum polis gorunce baba banada vururmu diyor ne hale geldi ulke yazik ya yazik uyan artik ey millet uyan gidisat kotu zaman kenetlenme zamani birakin provokasyonlari secim ustu bunlar oyun zaten oyunlara gelmeyin mantikli olun ya

Yorumu oyla      18      13  
vatandas 2 Mayıs 2015 Cumartesi 19:49

Bende oyumu hdp vericem bir izmirli olarak akp den kurtulmak icin hdp baraji gecmesi sart arkadaslar lutfen mantikli oylar verin dini kürdü türk ü birakin gönlünuz neyi istiyorsa onu verin ben chp liyim

Yorumu oyla      20      13  
ÇOK YAZIK 2 Mayıs 2015 Cumartesi 19:06

Hdp'ye oy vermek demek ,pkk'ya oy vermek demektir!

Yorumu oyla      32      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı netleşti: Açılış, tur ve Hıdrellez
İzmir 2.Bölge Adayı CHP Genel Başkanı Salı günü bir dizi program için ...
AK Parti adayı Sürekli’den esnafa ‘teknolojik’ vaat
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, ekonomide esnafın ...
Bakan Eroğlu’ndan Küçükbay büyük övgü
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orkide ve Ekiz Yağları’nın ...
 
Milli İttifak İzmir adaylarını tanıttı
Milli İttifak İzmir'de genel başkanların katılımıyla 1'inci bölge ve 2'nci ...
AK Parti adayı Nasır: Kazanan İzmir olacak!
AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, 7 Haziran ...
MHP'li adaydan Emniyet Müdürü'ne vakıf baskını tepkisi
MHP Manisa 2'inci sıra milletvekili adayı Zeynel Balkız, polisin Manisa ...
 
Yıldırım ve Hotar'dan CHP'ye yaylım ateşi!
Gaziemir'deki seçim ofisi açılışına katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ...
Bakan Eroğlu’ndan işadamlarına: Ormanlar ve denizler emrinizde!
AK Parti İzmir milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel ...
HDP İzmir adayları vitrine çıktı: Hem halay, hem horon hem de zeybek!
HDP İzmir, milletvekilli adaylarını tanıttı. Basın kuruluşlarının temsilcileri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva