HABERLER>SEÇİM 2015
30 Nisan 2015 Perşembe - 12:45

HDP İzmir adayları vitrine çıktı: Hem halay, hem horon hem de zeybek!

HDP İzmir, milletvekilli adaylarını tanıttı. Basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldikleri toplantıda HDP’nin 7 Haziran hedefleri ve çalışmaları anlatıldı. Tanıtım toplantısında konuşan 1. Bölge adayı Ertuğrul Kürkçü, seçim çalışmalarındaki izlenimlerini ve HDP hakkında çıkan iddialara yanıt verdi. Öte yandan 2. Bölge adayı Eylem Yıldız ise, “8 Haziran sabahı Gündoğdu’da hem halay, hem horon hem de zeybek oynamak istiyoruz” dedi.

HDP İzmir adayları vitrine çıktı: Hem halay, hem horon hem de zeybek!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Haziran seçimleri öncesi İzmir adaylarını tanıttı.

HDP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya basın temsilcileri katıldı. Partinin seçim programı ile ilgili adayların bilgilerini paylaştığı toplantı Tepekule İş Merkezi’nde düzenlendi.
 
2011’DEN BERİ YÜKSELİŞTEYİZ
HDP’nin aday tanıtımında konuşan HDP İzmir 1. Bölge, 1’inci sıra Adayı Ertuğrul Kürkçü,  7 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Kürkçü, “HDP seçim çalışmalarına İzmir’de başlayalı uzun süre oldu. 1 Mayıs’ın İzmir’de etkin ve güçlü geçmesi için partimiz elinden geleni yapacaktır. Biz 1 Mayıs’ı 7 Haziran’a bağlayan bir köprü olmak istiyoruz. Biz çalışmalarımız sırasında etrafımıza baktığımızda HDP’den başka kimse çalışmıyor gibi gördük. Bizim biraz daha fazla tesellimiz var. Biz barajı geçmek istiyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalarda barajı arkada bıraktığımızı gözlemliyorum. Bizim için önemli olan 7 Haziran seçimleridir. 2011’den beri girdiğimiz seçimlerde oylarımızı her seçimde arttırdık. Bu yükselen eğri çok açık bir siyaseti sonuca bağlayacak” diye konuştu.  
 


DESTEK VAR
Seçim gezisindeki izlenimlerini aktaran Kürkçü, “İzmir’de HDP’nin etkisini sokakta bir araya geldiğim insanlarda görüyorum. Bunlar bizim daimi seçmenlerimiz değil, yolda karşılaştığımız ziyaret ettiğiniz kişilerden iyi dileklerini alıyorum. Yaptığımız ziyaretlerde İzmir Ticaret Odası’nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, Genel – İş Sendikası’nda ve birçok kuruluşta seçimde yüzde 10 barajını açmamız için iyi dilekleri aldık. İlk kez toplumun genel bir kesimi barajın geçilmesi konusunda fikir birliği içerisinde.
 
HİÇ KİMSE İLE HAKİMİYET İLİŞKİSİNE GİRMEYECEĞİZ
HDP’nin başarılı adımlarından dolayı birçok spekülasyon ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Kürkçü, meclisteki partiler ile koalisyon iddialarına cevap verdi. Kürkçü, “Partimiz için itibarsızlaştırma girişimi artıyor. Cumhurbaşkanı her gün anketlerde HDP’nin yükselişini görüyor.  Bu seçimde HDP’ye toplum ana muhalefet misyonu biçiyor. Her hangi bir hakimiyet ilişkisi içine girmeyeceğiz. Bu tartışmada bize söz düşecek olursa bizim açık bir tutum sergileyeceğiz. En çok yapmayı istediğimiz şey, AKP’nin blok halinde yekpare iktidar hakimiyetini sona erdirmek olacaktır. AKP varken Türkiye’de bir değişim yapmak mümkün değildir. HDP hükümete hiç beklemediği bir darbe indirecektir dedi.
 
DİN DİYANET YOKKEN DE VARDI
Kürkçü ayrıca HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracağına ilişkin söylemleri hakkında çıkan eleştirilere de cevap verdi. 

Kürkçü, “AKP bin yıllık mübalağaya geri döndüğünü görüyoruz. HDP’nin dini kaldıracağına ilişkin bir safsatayı söylüyorlar. Halkın dini inancı ile diyanet işlerinin hiçbir bağı yoktur. Diyanetten önce de din vardı diyanetten sonra da din olacak. Diyanet işleri bizde devlet halkın icabına baksın diye var. Diyanet, AKP’nin arka bahçesi olan bu kurumun yerine halkımızın inançlarını koordine eden, kamu kaynaklarının diğer inançlarla eşit paylaşılacağı bir kurumun gelmesi,  etkili olacaktır. HDP ile ilgili bir tek gerçek senaryo vardır, AKP’nin en az 30 milletvekili koltuğunu alacağımızdır ” diye konuştu.


 
HEM HORON HEM HALAY HEM ZEYBEK
HDP’nin bir kadın partisi olduğunu söyleyen HDP İzmir 2. Bölge 2. Sıra adayı Eylem Yıldız, “İzmir bir kadın şehridir.  HDP de İzmir’e yakışır bir şekilde kadın adaylar çıkardı. Biz İzmir’de mecliste kadınların temsil edilmesi için çabalıyoruz” dedi. İzmir’de Soma, KCK, Gezi Parkı eylemleri gibi birçok davada tutuklanan avukat sayısına dikkat çeken Yıldız,  “Biz İzmir’de her gün hukuksuzluğu yaşadık. Dünyada tutuklanan avukatlara baktığımızda bizde sayıların arttığını görüyoruz. Bu tutuklulukların tek nedeni var, avukat arkadaşlarımızın hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, işçinin, emekçinin, yoksulun hakkını savunmasıdır. Biz parti olarak bu baskıları, ayrımcılığı kaldırmak istiyoruz. Biz 8 Haziran sabahı Gündoğdu Meydan’ında hem zeybek oynamak, hem horon tepmek, hem de halay çekmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de gündem bu fotoğraf: Hedefte Vali Toprak
TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın İzmir’de imam hatip lisesi ...
AK Parti İzmir’den Başkent’te gece yarısı Mardin hamlesi!
İzmir’de kıran kırana seçim rekabetinde partiler birbirlerine üstünlük ...
AK Parti adayı Sürekli: Önceliğimiz hak ve hürriyetler
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, özgürlüğü benimseyen ...
 
Kılıçdaroğlu İzmir’e otobüsten seslenecek!
İzmir adayı CHP Genel Başkanı büyük miting öncesinde kente gelerek ikinci ...
HDP İzmir’den iddialı miting çıkışı
İzmir mitingi AK Parti ile aynı güne denk gelen HDP, tarihi bir gün öne ...
Kılıçdaroğlu İzmir’e Hıdrellez’e geliyor!
İzmir adayı CHP Genel Başkanı büyük miting öncesinde kente gelerek Roman ...
 
Gündoğdu arenasına ilk Bahçeli çıkacak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İzmir mitingi tarihi belli oldu.
MHP İzmir ilçe çıkarmalarına başladı
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekilleri tam kadro sahaya indi. ...
Vatan Partisi adayları Cumhuriyet kadınlarıyla buluştu
Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) İzmir yeni şubesinin açılışını gerçekleştirdi.. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva