HABERLER>SEÇİM 2015
30 Nisan 2015 Perşembe - 12:37

İzmir'de gündem bu fotoğraf: Hedefte Vali Toprak

TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın İzmir’de imam hatip lisesi müdürleri ve işadamlarıyla yaptığı toplantı kent ve ülke gündemine damga vurdu. Toplantıya katılan Vali Toprak muhalefetin hedefi halini aldı. CHP İzmir Milletvekili Çıray ile MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural'dan sert açıklamalar geldi.

İzmir de gündem bu fotoğraf: Hedefte Vali Toprak

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın İzmir’de imam hatip lisesi müdürleri ve işadamlarıyla yaptığı toplantı kent ve ülke gündemine damga vurdu.

Toplantıya İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcıları Emrun Sulayıcı, Hasan Ali Karaman, AK Parti 2'nci bölge SKM sorumlusu Adnan Yılmaz'ın yanı sıra imam hatip çıkışlı işadamları da katıldı.

- BİLAL ERDOĞAN'DAN İZMİR'DE MÜDÜR ZİRVESİ...

Balçova’daki zirveye muhalefet cephesinden ilk tepki CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’dan geldi. Çıray, İzmir Valisi Mustafa Toprak ekseninde hükümeti topa tuttu!

- VURAL'DAN VALİ TOPRAK VE BAKAN EROĞLU'NA BOMBARDIMAN...
 
Çıray il binasında yaptığı basın toplantısında devlet geleneklerinin ve ciddiyetinin yerle bir edildiğini ifade etti.


 
BABASI GİBİ İZMİR’DEN DERSİNİ ALACAK
Çıray, “Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘27 Şubat 2008 tarihinden sonra muhtelif gerçek ve tüzel kişilerce yapılan yurtiçi bağış ve yardımlar 29 milyon 666 bin 533 TL, yurtdışı bağış ve yardımlar 99 milyon 999 bin 990 Amerikan Doları’dır’ diyerek yolsuzluklarını resmen ilân ettiği TÜRGEV’in (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı) Başkanı Bilâl Erdoğan dün İzmir’deydi. Başta İzmir Valisi olmak üzere devletin Milli Eğitim bürokratları ile toplantı yaptı. Bürokratlara AKP Paralel Devleti’nin Başbakan’ı gibi sözde Milli Eğitim politikaları konusunda nasihatlerde bulundu. Ama asıl amacının 7 Haziran seçimlerini devletin bürokrasisini kullanarak yönlendirmek ve eğitim politikaları ile İzmirli çocukları radikal değişime tabi tutmak olduğu çok açıktır. Ancak Türkiye 7 Haziran seçimlerinden sonra CHP’nin iktidara gelmesi ile birlikte yeniden bir anayasal bir hukuk devleti olacaktır. CHP iktidara geldiğinde anda insanlık tarihinin en büyük yolsuzluğunun sanığı olacak olan Bilâl Erdoğan’ın bağımsız bir mahkeme önüne çıkması kaçınılmaz olacaktır. İşte böyle bir figür olan havuz müteahhitlerinin beslediği bir vakfın başkanı Bilal Erdoğan, başta İzmir Valisi olmak üzere eğitim bürokrasi ile gizli bir toplantı düzenlemiştir. Bu tam anlamıyla bir rezalettir, skandaldır. Esasen babasının ahlaki ve siyasi suiistimallerinin en acınası kurbanı olan Bilal Erdoğan, neredeyse istisnasız bütün zorbalık rejimlerinde muktedir çocuklarının düştüğü yanılgıya düşmüştür. Bilal Erdoğan da babası gibi İzmir’den dersini alacak” diye konuştu.
 
BU ÜLKEYİ BABASININ MALI ZANNEDİYOR
Çıray, Bilal Erdoğan bu ülkeyi babasının malı zannettiğinin de vurgusunu yaparken, “Var olan zorbalık iktidarının her ne pahasına olursa olsun bitmeyeceğini düşünüyor. Ne yazık ki İzmir Valisi Toprak ve Milli Eğitim Müdürü de aynı yanılgıya düşmüşler ve paralel AKP devletinin bürokratları gibi davranmışlardır. Sonuç olarak ortaya devlet yönetimine ve kurallarına tamamen aykırı, suç teşkil eden pespaye bir manzara ortaya çıkmıştır. Bilal Erdoğan’ın daha önce başka illerle de benzerlerini düzenlediği bu toplantının İzmir özelinde farklı bir anlam taşıdığını düşünüyorum. Bu toplantı gerek amacı, gerekse düzenleniş biçimiyle seçim öncesinde İzmirlilere yönelik yeni bir meydan okumadır. İzmir’in çağa, dünyaya, Batı medeniyetinin bir parçası olmayı esas alan kolektif ideallerini ve kimliğini yerle bir etmenin eğitimdeki koşullarını hazırlamayı amaçlayan bir saldırıdır” dedi.


 
BİLAL ERDOĞAN’IN MEYDAN OKUYUŞU VIZ GELİR!
İzmir’in nefretini her fırsatta ortaya koyan Baba Erdoğan’a tam on iki yıldır direnmiş ve ayakta kalmış medeni insanların şehri olduğunu ifade eden Çıray, “Aslında hiçbir babanın yapmayacağı şekilde kendisini kirli işlere bulaştıran bir babanın oğlu olmanın başlı başına talihsizlik olduğunun farkında olmayan Bilal Erdoğan’ın meydan okuyuşu İzmirlilere vız gelir tırıs gider. Ancak bu toplantı ile ilgili olarak sessiz kalan ve AKP paralel devletinin elemanına yetki devrinde bulunan İçişleri Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı da soracağımız hesaptan paylarını alacaklardır. Bunu da 8 Haziran’da Bilal Erdoğan’ın dahi anlayabileceği açıklıkla göstereceğiz” diye konuştu.
 
SEÇİM MANİPÜLASYONUDUR
Bilal Erdoğan’ın İzmir’e gelişini seçim manipülasyonu olarak değerlendiren Çıray, “Son zamanlarda AKP yaptırdığı anketlerde CHP’nin yükselişte olması ve aradaki farkın 3 puana düşmesi nedeniyle panik yaşıyor. Bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Davutoğlu’nun açıklamalarında görüyoruz. Öyle anlaşılıyor ki Bilal Erdoğan vakfı aracılığıyla sözde hukuki bir kılıf uydurularak milli eğitimdeki bürokratlar kullanılarak AKP’ye oy devşirilmeye çalışılacak. İzmir’e has özelliklerinin dışında Türkiye’nin başka yerlerinde de yapıldı. Bunlar daima seçim manipülasyonudur. AKP iktidardan gitmenin telaşı içindedir” ifadelerini kullandı. 



DHKP-C’NİN TEKRAR ÇIKMA İHTİMALİ VAR
Çıray, “AKP 1 Mayıs’ın Taksim’de yapılmasını yasaklayarak bilerek ve isteyerek provokatif bir zemin hazırlıyor.  Buna argoda gel gel yapmak denir” teweeti hakkında da konuştu.

Çıray, “1 Mayıs işçi ve bahar bayramıdır. İnsanımız bunu taksimde kutlamak istiyor.  Yasaklanarak işçilerin demokratik gösteri hakları engelleniyor. Binlerce polisin orada olacağı tahrik edilircesine hatırlatılıyor. Çatışma zemini hazırlanıyor. Bana gelen bilgiye göre 1 Mayıs’ta provokasyon yapılacak. Şimdi de dikkat çekmek istiyorum. Gittikçe oyları düşen hükümet rakip gördüğü siyasi partileri terörle ilişkilendirmek onları kavgacı göstermek için 1 Mayıs ve Haziran’da provokasyona hazırlanıyor. O gösterilere katılmak isteyen halkımızı uyarıyorum. Bu oyuna gelmeyin ve seçim öncesi bozun. Bir kere daha bu milletin bu oyunları yutmayacağını gösterin. Bu tarihlerde Türkiye’nin önüne DHKP-C’nin tekrar çıkma ihtimali vardır. Suriye’de olduğu gibi… O tweeti atarak yurttaşlarımızı uyarmak istedim.  İnsanları korkutarak toplantılardan uzaklaştırmak niyetimiz yok” ifadelerini kullandı.
 
VALİ’Yİ GÖREVDEN ALMAYANLAR SUÇLUDUR
Çıray önceki dönemlerde TBMM’de vali Toprak’ın görevden alınması gerektiğini söylediğini ifade ederken, “Benim muhatabım vali değildir. İç işleri bakanlığıdır, siyasilerdir. Bu valiyi görevden almayan siyasi irade suçludur. Siyasi irade görevini kötüye kullanan bir devlet memurunu korumaktadır” dedi.
 
Çıray ayrıca seçimlere ilişkin de şunları söyledi: Seçimlerin siyasi meşruiyeti basın özgürlüğünden geçer. Toplum yeteri kadar bilgilenmezse milli irade sandığa sağlıklı yansımaz. Milli irade üzerine ipotek koyan bu anlayışla hesaplaşacağız. 8 Haziran sabahında Türkiye başka bir iktidara uyanacak.  CHP sandık başlarında sonuna kadar görevini yapacak. Milletçe alkışladığımız gibi milletçe sandık başlarından torbalar teslim edilene kadar ayrılmamalıyız. Sandık bizim namusumuzdur. Askeri darbelerin bile bir hukuku vardı. Türkiye hukuksuz kaldı. Kimse adaletten emin değil. Eskiden darbelerden korkan bu millet bir sabah tutuklanmaktan korkar hale geldi. Milli irade bunu 7 Haziran’da sonlandıracak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 30 Nisan 2015 Perşembe 17:05

bu valiyi, 7 hazirandan sonra izmirli gönderecek.....

Yorumu oyla      17      7  
BİR BİLEN 30 Nisan 2015 Perşembe 16:07

Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı olarak yazıklar olsun diyorum , vay be ülkenin düştüğü duruma bak ,

Yorumu oyla      20      7  
izmirli 30 Nisan 2015 Perşembe 16:06

8 haziran Pazartesi ne yapacaksınız bakalım?...

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’den Başkent’te gece yarısı Mardin hamlesi!
İzmir’de kıran kırana seçim rekabetinde partiler birbirlerine üstünlük ...
AK Parti adayı Sürekli: Önceliğimiz hak ve hürriyetler
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, özgürlüğü benimseyen ...
Kılıçdaroğlu İzmir’e otobüsten seslenecek!
İzmir adayı CHP Genel Başkanı büyük miting öncesinde kente gelerek ikinci ...
 
HDP İzmir’den iddialı miting çıkışı
İzmir mitingi AK Parti ile aynı güne denk gelen HDP, tarihi bir gün öne ...
Kılıçdaroğlu İzmir’e Hıdrellez’e geliyor!
İzmir adayı CHP Genel Başkanı büyük miting öncesinde kente gelerek Roman ...
Gündoğdu arenasına ilk Bahçeli çıkacak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İzmir mitingi tarihi belli oldu.
 
MHP İzmir ilçe çıkarmalarına başladı
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekilleri tam kadro sahaya indi. ...
Vatan Partisi adayları Cumhuriyet kadınlarıyla buluştu
Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) İzmir yeni şubesinin açılışını gerçekleştirdi.. ...
SONAR’dan son anket: Hangi parti/yüzde kaç alıyor?
Ünlü araştırma şirketi, Haziran’daki genel seçimlerle ilgili son anketinin sonuçlarını yayınladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva