HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Şubat 2019 Çarşamba - 10:20

Adaylığı düşürülseydi yapacaklarını anlattı: Pazarda limon, maydonoz satardım

İzmir'de adaylığı İlçe Seçim Kurulu tarafından düşürülen, İl Seçim Kurulu'nun aldığı karar ile seçime girme hakkını yeniden kazanan Balçova Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Ali Çalkaya, yaşadığı 2 günlük zorlu süreci anlattı. Kararın bozulmaması durumunda belediye lojmanından çıkacağını kiralık ev arayacağını belirten Çalkaya, "Eğer karar kesinleşseydi, önce turizm sektöründe iş bakardım. Bu alanda iş bulamadığım takdirde ise pazarda limon, maydanoz satardım. Bu tür planlar yapmaya başlamıştık" dedi.

Adaylığı düşürülseydi yapacaklarını anlattı: Pazarda limon, maydonoz satardım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 11 ay 20 gün ceza alan, ardından bu ceza paraya çevrilen Balçova Belediye Başkanı ve adayı Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığı İlçe Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. 'Memnu hakların iadesi' belgesinin istendiği Çalkaya, İl Seçim Kurulu'na itiraz etti. İtirazı olumlu sonuçlanan ve adaylığının önündeki engel ortadan kalkan Çalkaya, o süreçte yaşadıklarını anlattı. Bireysel bir endişe taşımadığını, cumartesi günü yeni hayatı için planlar yapmaya başladığını söyleyen Çalkaya, "15 yıl belediye başkanlığı yaptım bu kentte. Bireysel olarak çok fazla bir beklentim yok. Siyaseti kendi çıkarlarım üzerine hiç kurgulamadım. Kurgulamış olsaydım zaten bugün bunların hiçbiri konuşuluyor olmazdı. 17 yaşından beri siyaset yapıyorum. Buluğ çağına yeni girmiş çocuğun herhalde ilk önce sevgilisi olur. Benim en çok avukatım oldu, sevgilim değil de 17 yaşındayken ilk önce avukatım oldu. Beni savunacak bir avukata ihtiyaç duydum. O zaman da siyaset yapmıştım, üniversite yıllarında da siyaset yaptım, bugün de siyaset yaptım ama bunu bireysel bir beklenti üzerine kurmadım" dedi.

'EVİMİ VE YAZLIĞIMI SATTIM'
Belediye başkanlığı yaptığı dönemde ekonomik olarak çok zayıfladığını kaydeden Çalkaya, şu anda oğlu Ozan'ın üniversitede okuduğunu belirterek şunları söyledi: "Üç dönem belediye başkan adaylığı seçimlerine katıldım. Her seçim döneminde kampanyalarımı kendi cebimden karşıladığım için ekonomik olarak zayıfladım. Siyasete girerken bir yazlığım vardı. Bir de Torbalı'da evim vardı. 2014 seçimlerinden 15 gün önce 105 bin liraya dairemi sattım. Yazlığımı daha önce satmıştım."



BELEDİYEYE SEFERTASIYLA YEMEĞİNİ GETİRİYOR
Hayatında hiç sıfır otomobile binmediğini, bu tarz özentilerinin olmadığını da anlatan Çalkaya, "Belediyeye gelirken, öğlen yemeğimi sefertasları ile yanımda getiriyorum. Pazar günleri pazara giderek alışveriş yapan bir belediye başkanıyım. Belediye başkanı gibi değil de bu toprakların insanı gibi yaşayan biriyim" diye konuştu. Belediyenin imkanlarını kullanmadığını belirten Çalkaya, "Bu nedenle adaylığım düşecek diye endişeye kapılmadım. Buradaki kapı bana kapandığında, gider başka bir iş yerinde çalışırım. Benim komplekslerim yok. 'Belediye başkanıyım, bu işi yapmam' demem. Pazarda limon bile satarım. Öğrencilik yıllarımda yaptım bu işi. Alınterinizle kazandığınız paranın eleştirilecek yanı yok" diye konuştu.

'KİRALIK LOJMANDA KALIYORUM'
Belediye başkanı olmadan önce çalıştığı işinin daha avantajlı olduğunu söyleyen Çalkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediyenin lojmanında kirada kalıyorum. Benim buraya gelmeden önce çalıştığım yer çok daha avantajlıydı ama o makamların avantajlarını kullanmadım. Belediyede de durum aynı. Buranın avantajlarını hiç kullanmadım. Makam şoförüme sorun, belki en az yorulan odur. Çünkü buradan çıkıyorum, evime beni bırakıyor. Belki parti çağırır, oraya giderim. Aracı da o şekilde kullanırım. Cumartesi ve pazar günleri makam arabasına binmem. Kendi arabamı kullanırım."

İlçe Seçim Kurulu'nun kararının ardından, eşi ve çocukları ile kiralık ev bakmaya başladıklarını açıklayan Mehmet Ali Çalkaya, "Cumartesi akşamı, ev bakmaya, kiraları araştırmaya başladık. Kiralar çok yüksek. İş için de turizm sektörüne bakacaktım. Eğer bu alanda bir iş bulamazsam, limon satarım. Bir kasa limon, bir çuval da maydanoz." (DHA)

 
Karşıyakalılar mart ayında sanata doyacak
 
Özel hastanede taciz iddiası!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Biçici 1 Mart 2019 Cuma 13:57

Koca yürekli adam yanındayız balçova seninle gurur duymalı

Yorumu oyla      4      5  
muhtat eroglu 28 Şubat 2019 Perşembe 09:30

sizi bilen biliyor yolunuz açık olsun başkanım

Yorumu oyla      4      5  
Quantum 27 Şubat 2019 Çarşamba 19:47

Örnek bir belediye başkanı, çıtayı yükseltmesi gerekli.Daha yukarılarda da başarılı olur...

Yorumu oyla      4      5  
hukukçu 27 Şubat 2019 Çarşamba 16:37

memdu hakların iadesi belgesini almadan nasıl aday olmasına il seçim kurulu karar verdi hayret. anayasaya göre bir kişi memdu hakları belgesini almadan ne seçme ne seçilme hakkını kullanabilir.ileride biri anayasa mahkemesine şikayet ederse başkanlığı düşebilir. yada YSK bir kişi şikayet ederse adaylığı düşebilir. birçok aday adayı memdu hakların iadesi belgesini alamadığı için aday olamadı mesala chp bodrum adayı bu belgeyi alamadığı için aday olamadı.

Yorumu oyla      7      5  
Erdem 27 Şubat 2019 Çarşamba 15:43

Türk milleti açindırmayı sevmezse böyle konuşamaz ama sorun bizde. Neler yaptığını bilen biliyor. Limona düsmemek gerekir.

Yorumu oyla      11      6  
karşıyakalı 27 Şubat 2019 Çarşamba 14:30

Alnı açık adam.Diğerleri bunu yapabilir mi?Basın önünde mal varlıklarını(yakınları dahil)açıklayabilirler mi?Bir maaşla gelenler bugün ne durumdalar..Anlatmak uzun sürer..

Yorumu oyla      8      7  
ST 27 Şubat 2019 Çarşamba 13:54

Yapılan haksızlıktı tabii ama limon, maydanoz işi biraz fantazi.

Yorumu oyla      13      5  
Refik akgün 27 Şubat 2019 Çarşamba 12:45

Yerelde siyasi görüş bakilmamali her belediyeye senin gibi bir belediye başkanı seçilmeli seni çok iyi tanıyoruz güzel yürekli abim adam gibi adamsın iyilik meliğisin Allah yolunu açık etsin

Yorumu oyla      10      9  
Sarı Çizmeli Memed'A. 27 Şubat 2019 Çarşamba 12:02

"Pazarda limon" kolaydı, hee?

Yorumu oyla      15      7  
asasasas 27 Şubat 2019 Çarşamba 11:47

yanındayız başkan.dürüst,ilkeli,adam gibi adam yolun açık olsun.

Yorumu oyla      14      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalılar mart ayında sanata doyacak
Kültür ve sanat kenti Karşıyaka’da Mart ayı birbirinden renkli konserlerle ...
Hocalı Katliamı Bornova'da unutulmadı
Bornova Belediyesi, Hocalı Katliamı'nın 27. yılında Karacaoğlan Mahallesi'ndeki ...
Kocaoğlu'ndan hükümete 'metro' salvosu: Bu paraya İstanbul'dan kepçe gelmez!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2019 yılında metro yatırımları ...
 
Kocaoğlu'ndan Torbalı mesaisinde mesajlar: Uygur'a kefilim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bugün Millet İttifakı’nın ...
Hocalı katliamı Karabağlar’da unutulmadı
Ermeni birliklerinin 26 Şubat 1992'de Hocalı’da yaptığı katliamın kurbanları, ...
Kadınlardan vefa buluşmasında birlik sözü
İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, beş yıl boyunca omuz omuza çalıştıkları ...
 
Başkan Atila mahalle ziyaretleriyle veda ediyor
Beş yıl boyunca mahalle ziyaretlerine aralıksız devam eden Bornova Belediye ...
İzmir'e Lizbon daveti
Avrupalı yöneticilerin kentteki kültür, sanat ve sosyal etkinliklerle ...
İzmir'de 'uzay serüveni' heyecanı
Türkiye’de “Bilim Kahramanları Buluşuyor” adıyla düzenlenen FIRST®  LEGO®  ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva