HABERLER>POLİTİKA
21 Şubat 2019 Perşembe - 14:03

Adaylığı çekilen Nezir içini döktü, tek tek anlattı: İstifa edecek mi?

CHP'nin Buca Belediye Başkan adayı olarak açıklandıktan sonra ismi Erhan Kılıç ile değiştirilen Suat Nezir, "Adaylıktan çekildiğime ilişkin hiçbir yazılı ve sözlü beyanım bulunmamasına rağmen böyle bir yalan ve iftiraya maruz kaldım." dedi. Önce parti içi mücadeleyi sürdüreceğini sonuç alamazsa bütün hukuki yolları deneyeceğini dile getiren Nezir, "Ben CHP'liyim. Parti değiştirmeye kesinlikle niyetim yok." dedi.

Adaylığı çekilen Nezir içini döktü, tek tek anlattı: İstifa edecek mi?

Suat Nezir, seçim ofisinde düzenlediği basın toplantısında, ortaya çıkan durumun kendisini aştığını, "hak, hukuk, adalet" arayanların konusu haline geldiğini söyledi. 

İsmet İnönü'nün "Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur." sözünü hatırlatan Nezir, yaklaşık 10 yıldır siyasetin içinde olduğunu, partisinde aldığı tüm görevleri şaibesiz şekilde yerine getirdiğini vurguladı.

CHP'nin en yetkili kurulu olan Parti Meclisi (PM) kararıyla Buca Belediye Başkan adaylığına layık görüldüğünü hatırlatan Nezir, "Adaylık kararımın alındığı gece bir otel odasında, benimle birlikte 5 kişinin şahit olduğu bir gözdağı verme operasyonu nedeniyle adaylığıma maalesef istediğim gibi sevinemedim." diye konuştu. 

- CHP İZMİR'E SİYAH ÇELENKLİ PROTESTO!

"BU LİSTEYE TEPKİ GÖSTERDİM"
Nezir, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ile hazırladıkları ve üzerinde mutabık kaldıkları meclis üyesi listesini İl Başkanı Deniz Yücel'e ilettiklerini belirtti. Yücel'in kendisine listeyle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını söylediğini ileri süren Nezir, şöyle devam etti:

"İlçe Başkanı Kasım Akdağ'ın, Deniz Yücel ile birlikte Ankara’ya gittiğini öğrendim. 18 Şubat akşamı, Kasım Akdağ tarafından bana üzerinde mutabık kaldığımız listeyle hiçbir alakası olmayan yeni bir liste gönderildi. Bana 'Gelmene gerek yok' diyen İl Başkanı Deniz Yücel, İlçe Başkanı Kasım Akdağ’ı da yanına alarak Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan ve Veli Ağbaba ile bir araya gelerek Ankara'da arkadaş, ahbap çavuş ilişkisine dayalı bir meclis tablosu oluşturdu ve bana dayatmaya çalıştı. Ben de bu listeye tepki gösterdim. Benim dışımda hazırlanan bu yeni listenin Buca'nın demografik yapısını yansıtmadığını, hem parti içerisinde hem Buca'nın genelinde sıkıntı yaratacağını, bu haliyle kabul etmemin mümkün olmadığını İlçe Başkanı Kasım Akdağ aracılığıyla o gün orada o ahbap çavuş listesini yapanların hepsine ilettim."

"İL BAŞKANI YÜCEL İLE BİR TÜRLÜ GÖRÜŞEMEDİK"
Liste konusunda geri adım atmadığını dile getiren Nezir, daha sonra ulaştığı Akdağ'dan bu konudaki yetkinin İl Başkanlığına verildiğini öğrendiğini aktardı. Bunun üzerine arkadaşlarıyla liste hakkında bir kez daha görüşmek, son haline birlikte karar vermek için İl Başkanlığına gittiğine işaret eden Nezir, "Ne hikmetse tüm çabalarımıza rağmen İl Başkanı Yücel ile bir türlü görüşemedik. Benim adaylığımın hukuksuz bir biçimde geri çektirilmesi, daha önce aday adayı bile olmayan bir ismin Buca halkına dayatılması, başkan kontenjanından listenin ilk sıralarına Buca ile alakası olmayan Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesine yer verilmesi gibi listedeki bazı isimler de tepkiyi iyice artırdı." diye konuştu. 

İsminin yerine ilçe seçim kuruluna Erhan Kılıç'ın verilmeye hazırlandığı sırada Ankara'da da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "adaylıktan çekildiği" yalanının söylendiğini ileri süren Nezir, "Adaylıktan çekildiğime ilişkin hiçbir yazılı ve sözlü beyanım bulunmamasına rağmen böyle bir yalan ve iftiraya maruz kaldım." değerlendirmesini yaptı.

Gelişmeler üzerine Ankara'ya gittiğini belirten Nezir, tüm çabalarına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştürülmediğini ifade etti. Önce parti içi mücadeleyi sürdüreceğini sonuç alamazsa bütün hukuki yolları deneyeceğini dile getiren Nezir, "Ben CHP'liyim. Parti değiştirmeye kesinlikle niyetim yok." dedi.

Bunun üzerine Nezir'i desteklemeye gelen grup arasından bir kişi "Başkan sen başka bir yere gitmezsin ama biz o dayatılan adaya oy verir miyiz?" dedi. 

Nezir'i desteklemeye gelen sivil toplum kuruluşları adına konuşan İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaş da CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundu. Böyle bir olayın Türk siyasi hayatından görülmediğini vurgulayan Savaş, "Ayak oyunlarıyla yapılanı insani, ahlaki ve onurlu bulmuyoruz. Tek ve vazgeçilmez adayımız Suat Nezir'dir. Genel Merkezin bu yanlıştan bir an önce dönmesini istiyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Nezir'e destek için seçim ofisinin önüne gelen çok sayıda partili, "Nezir yoksa Buca'da yok. Hak, hukuk, adalet hani nerede?, Deniz Yücel istifa. Tuncay Özkan istifa. Vur vur inlesin Ankara dinlesin" sloganları attı.

Basın açıklamasın ardından partili grup CHP Buca İlçe Başkanlığına yürüdü. (AA)

 
Karşıyaka'da taraftardan tam destek
 
Bakan Albayrak'tan KDV iadesi açıklaması
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 11 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mağdur edebiyatının böylesi... 22 Şubat 2019 Cuma 03:55

Suat Nezirin akıl hocası Kemal K dır ama izmirde olanı ankarada ki değil...hadi çıksın yalan desin... diyemez.. çünkü suat'ın siyaset becerisi yok... bucalıyım deyip durur .. yahu rıza aganın havuzunda yüzmen bauaya ne kazandırır söylesene yoksa projen rıza aganaın havuzunu geri mi yapacaksın.. geç bunları suat nezir.. son 10 yıl Buca belediyesinin zaten yönetim kadrosundaydın 2 numaralı adamdın ne oldu ne yaptın bucaya neyi değiştirdin.. bi anlatırmısın sen anlatamasanda biz geyet iyi biliyoruz...vah suat mağdur suat...ya o akıl hocana söyle bucayı kaybettiniz...

Yorumu oyla      8      7  
mağduriyet olayı... 22 Şubat 2019 Cuma 03:49

ya kardeşim bunların hepsi seneryo anlamadınız mı daha...maduriyet algısı yaratılmaya çalışıyor bu görmemek için kör olmak lazım...verilen beyanatlar fln süreci baştan sona izleyin oyunu anlarsınız zaten...bak sen şimdi aday istifa etmesin.. Bunu Bucalı yemez..

Yorumu oyla      7      6  
Bucalı Arif 22 Şubat 2019 Cuma 01:34

Hak,hukuk,adalet kavramı adalet yürüyüşünde söylenen bir kuru söz olarak kalmamalı. Eğer genel başkan bu ahlaksızlığı, komployu temizlemezse artık adalet sözcüğünü bir daha ağzına almamalıdır.Balkan Derneklerinin tamamı ve sivil toplum örgütlerinin ve haksızlık karşısında susan kara şeytandır diyen onurlu Buca ve İzmir halkı Buca'ya akın etti. Bu rüzgarın önünde hiç kimse duramaz. CHP bu yanlıştan dönmeli. Bu konjenktörde Suat Nezir dışında CHP 'nin Buca'da seçimi kazanması imkansızdır. Diliyoruz Genel Merkez bu yanlıştan döner. Aksi halde Balkanlılar olarak Buca'da sandıkta hesabını sorarız. Öyle bir hesap sorarızki sandığın dibine gömeriz. CHP Buca'da nal toplar. Sonsöz tarihte Balkanlıların istemediği hiç bir aday Buca'da seçim kazanamamıştır. Nokta.

Yorumu oyla      9      6  
Bornovalı 22 Şubat 2019 Cuma 00:30

Bornova’da oturmama rağmen bütün kalbimle sizi destekliyorum Yapılan bu haksızlığa tahammül etmek gerçekten çok zor Kelimeler kifayetsiz kalıyor asıl utanması gereken CHP il başkanı fakat ortalarda görünmüyor çünkü yüzü yok.Ama olsun İzmir Sizin yanınızda eğer bu yanlıştan dönülmezse bunun elbette sonuçları olacaktır seçmen affetmez...rs

Yorumu oyla      6      5  
Bu suat o suat değil.. 22 Şubat 2019 Cuma 00:29

İnanadığımız Suat Nezir bu olmamılıydı.. Onurunu gururunu şerefini ayaklar altına alan chp'de hala durman ve istifa etmemen düşündürücü.. Dha neyin hesabını yapıyorsun ki...Şok oldum

Yorumu oyla      7      6  
Partili 21 Şubat 2019 Perşembe 21:32

Atatürk tekrar geri gelse ilk şuan yönetimde olan genel başkan ile genel başkan yardımcılarını partimizin kapısından sokmaz di. İzmirde martin sonu sonbahar yapacaklar. Biz herkese bu şehir aziz kocaoğlunu mumla arayacaklar . Bu parti de biletlere aday yazılmak için ya tunceli doğumlu olacaksın,yada alevi olacaksın. Kılıçtaroğlu 1 nisan ilk iş yeni partimizin başından def etmek olacak

Yorumu oyla      16      5  
tuncay Özkan 21 Şubat 2019 Perşembe 19:49

Beyefendi Tuncay ÖZKAN neden konuşmuyorsun.Sen Parti Meclisinin üzerindemisin.Alınan karar hukuken geçersiz.

Yorumu oyla      17      5  
Feti deniz 21 Şubat 2019 Perşembe 17:53

Saf bir secmenim bucadaki aday belirleme haksizlik var o yuzden secimi boykor ediyorum bucada bir parti uyesi olarak

Yorumu oyla      20      9  
merkeze cvb 21 Şubat 2019 Perşembe 14:48

biz objektifiz..sen gibi yanlis olan seyleri savunmuyoruz..bizde yanlis yanlistir!!!! . deniz yucel ve Kılıçdaroğlu istifa etsin.. yetti artık ..izmirin en buyuk ilcesini kaybedince anlayin....akp de bakalim buca metroyu yapacakmi cezaevini kaldiracakmi.. atil tren yoluna tranway yapacakmi gorelim!!!!!

Yorumu oyla      30      8  
merkez efendi 21 Şubat 2019 Perşembe 14:48

trolün başkasını trollükle suçlaması ilginç.Sen bu işi paralı yapıyorsun ama biz kendi öz düşüncemizi belirtiyoruz. Bu konu chp nin konusu,sana buradan bir mama çıkmaz

Yorumu oyla      21      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Bayraklı adayı Aslan'dan pazar mesaisi
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan Çamkıran Pazarı ve çevredeki ...
CHP'li Bayır: En az 11-12 ilçe kayıp görünüyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Buca ...
Deniz Baykal Meclis'te yemin etti
Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal Meclis Genel Kurulu'nda yemin etti.
 
AK Parti’den CHP tepkisi: 31 Mart’ta ders alacaklar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül, CHP’de gerçekleşen ve tepki toplayan ...
Vatan'ın Kiraz adayı Ayvalı'dan tam gaz saha çalışmaları...
Tüm partiler içinde İzmir’in en genç adayı olan Vatan Partisi Genel Başkan ...
Soylu'dan taciz iddialarına çok sert yanıt!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da eylemde taciz iddiası hakkında, ...
 
CHP'li Beko: Yasa çıkaralım, işçiler ölmesin, yaşasın!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, Meclis’te ...
TSK'da ankesörlü telefon operasyonu!
Konya merkezli 13 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), FETÖ/PDY'ye ...
Demokrat Parti'den 'Kocamaz' açıklaması
Demokrat Parti Mersin İl Başkanı Tural Kadızade, Mersin Büyükşehir Belediye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva