HABERLER>DÜNYADAN
1 Ocak 2018 Pazartesi - 11:50

ABD ve Rusya İran üzerinden restleşti!

İran'da hükümet karşıtı protestolar 2017'nin son gününde de devam etti. Associated Press haber ajansının aktardığına göre, İran devlet televizyonu gösterilerde 12 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. ABD Başkanı Trump İran için 'değişim zamanı' tabirini kullanırken Rusya da açıklama yaptı.

ABD ve Rusya İran üzerinden restleşti!

İran'daki hükümet karşıtı gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükselirken, gözaltına alınanların sayısının ise en az 377 olduğu bildirildi.

Gösteriler sırasında Tahran'da 200, Erak kentinde 100, İsfahan'da 60, Batı Azerbaycan Eyaletinde 10 ve Rebatkerim ilçesinde 7 kişi olmak üzere ülke genelinde 377 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. 

Meşhed kentinde perşembe günü herhangi bir siyasi partinin çağrısı olmadan toplanan bir grup, ülkedeki ekonomik şartları protesto etmek amacıyla gösteriler düzenlemeye başlamıştı. Gösteriler, rejim muhalifi protestolara dönüşerek birçok kente yayılmıştı.

ABD BAŞKANI TRUMP: İRAN'DA DEĞİŞİMİN ZAMANI 
Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İran Obama yönetiminin kendileriyle yaptığı berbat anlaşmaya rağmen her seviyede başarısız oluyor. Mükemmel İran halkı yıllardır baskı altında bulunuyor. (Onlar) yiyecek ve özgürlüğe açlar. İnsan haklarıyla birlikte, İran'ın varlığı yağmalanıyor. DEĞİŞİMİN ZAMANI" ifadesini kullandı. 

ÜLKENİN BÜYÜK KISMINA YAYILDI...
28 Aralık'ta ülkenin kuzeydoğusundaki Meşhed kentinde yüksek enflasyonu protesto etmek için sokağa çıkan göstericilerle başlayan eylemler ülkenin önemli bölümüne yayılmış durumda.

Protestolarda dün gece 10 kişi öldü yüzlerce kişi gözaltına alındı. 

İran İSE Meşhed kentinde perşembe günü başlayan ve ülkenin birçok bölgesine yayılan protesto gösterilerini bazı devletler, "halkın barışçıl gösterileri" olarak nitelendirirken, İran yönetimi bu devletleri iç işlerine karışmakla suçladı. (Hürriyet)

Öte yandan Rusya da bir mesaj yayınladı.

RUSYA'DAN NET İRAN MESAJI: KABUL EDİLEMEZ

İran'daki protestoların şiddet ve kan dökme yoluyla tırmanmamasını umduklarını belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı, dış müdahalenin kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Sputnik'te yer alan habere göre; Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İran'da 5. gününe giren protestoların ülkenin iç meselesi olduğu belirtildi.

Olayların şiddet ve kan dökme yoluyla tırmanmamasını umduklarını kaydeden bakanlık, "Ülkedeki durumu istikrarsızlaştırılabilecek dış müdahaleler (İran'ın içişlerine) kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

İran'da geçen perşembe birçok kentte hayat pahalılığı ile başlayan ancak giderek rejim karşıtı bir nitelik kazanan eylemlerde 12 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

Dün çoğunluğu başkent Tahran'da olmak üzere yüzlerce kişi de gözaltına alınmıştı. Ülkede Telgram ve Instagram gibi sosyal medya uygulamaları da geçici olarak erişime engellenmişti.

 

 

 
Rektör Budak'tan öğrencilere yılbaşı sürprizi
 
Foça'da yılbaşı coşkusu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sac ayağı 1 Ocak 2018 Pazartesi 18:39

Batılı ve bazı müslüman ülkelerin yani dış mihrakların desteklemesi doğaldır.Böyle bile olsa yöneticilerin hemen olayın müsebbibi olarak dış mihrakları göstererek olayın temeline inilmez ise daha vahim sonuçlar doğurur.Yönetenler elbette dünya sorunları ile ilgileceklerdir ama kendi vatandaşının enflasyon ve hayat pahalılığı ile baş edemiyorum diye haykırışını duyup gerekli tedbirleri almadan yüzünü sadece dışarıya dönüyorsa bu daha da tehlikeli sonuçlar doğurur.İnsanlar hayat pahalılığı için bu masum isteklerini yönetenlere duyurmak için bunu yapıyorlarsa gayet doğal istek, ancak dünyanın bu bölgesinde kimse güçlü ve huzurlu ülke istemez onlar fitili ateşler ama sadece İran‘da kalmasını istemezler.Bölge ülkeleri de acilen kendi kağıtları üzerindeki rakamları değil, gözleri dünyada olabilir ama kendi vatandaşlarının hayat pahalılığına acil çözüm bulmaları gerekiyor.Aç insan veya hayvanla baş etmek kolay değildir.

Yorumu oyla      11      5  
GAZİEMİR ÇARŞI 1 Ocak 2018 Pazartesi 16:33

emperyallerin ayak sesleri mi.!?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsrail, Filistinli vekili gözaltına aldı!
İsrail askerleri, Ramallah'taki evine baskın düzenledikleri Filistinli ...
İran yasakladı! Kendini bu haritayla savundu...
İran'da hükümet protestoları devam ediyor. İran devlet televizyonu, yükselen ...
İran'da göstericiler valiliği ele geçirdi
İran'da ekonomik kriz gösterilerinin hükümet karşıtı gösterilere dönüşmesinin ...
 
İran...Bu kez mollalar sokağa indi
İran'dan arka arkaya son dakika haberleri geliyor, muhaliflerin ardından ...
Avrupa bu fotoğrafı tartışıyor!
Fransa'nın başkenti Paris'te çekilen fotoğrafta göçmen çocukların çamaşır ...
İran karıştı! Sokağa çıkma çağrıları yapılıyor
Hayat pahalılığını protesto edenlerin polisle çatıştığı ülkede, bugün ...
 
Erdoğan'ın 'Esed teröristtir' sözlerine Rusya'dan yanıt!
Rusya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Esed devlet terörü estirmiş bir teröristtir' ...
Afganistan'da Şiilere saldırı: 40 ölü!
Afganistan'ın başkenti Kabil'de Şii gruplara ait kurumların bulunduğu ...
Arap bakandan 'Türkiye'ye karşı birleşin' çağrısı!
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Twitter ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva