HABERLER>GÜNCEL
24 Temmuz 2017 Pazartesi - 23:58

ABD'den terör örgütüne isim önerisi için ilişkin açıklama!

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Jeff Davis, Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas'ın, "ABD'nin PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG'ye isim önermesiyle" ilgili açıklamasına yönelik sorulara net bir cevap vermedi

ABD den terör örgütüne isim önerisi için ilişkin açıklama!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff Davis, Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas'ın, "ABD'nin PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG'ye isim önerdiğine" ilişkin açıklamasına yönelik soruları geçiştirdi.

Pentagon'daki günlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Albay Davis'e, Orgeneral Thomas'ın cuma günü Colorado eyaletinde düzenlenen Aspen Güvenlik Forumu'nda yaptığı "ABD'nin Türkiye'nin tepkisini geçiştirmek ve terör örgütü PKK/PYD'ye meşruiyet kazandırmak üzere örgüte ismini değiştirmesini tavsiye ettikleri" şeklindeki açıklamaları soruldu.

Davis, soruya cevap verirken Suriye'de DEAŞ'a karşı verdikleri mücadelenin öneminden ve hangi unsurların nasıl katkı sağladığından bahsetti. 

"BU KONUDA ELİMDE BİR ŞEY YOK"
PKK/PYD'nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) DEAŞ ile mücadelede "etkin" olduğunu savunan Davis, "ABD'nin SDG isminin türetilmesinde nasıl bir rolü olduğu" şeklindeki soruya "Bu konuda elimde bir şey yok." cevabını verdi.

Terör örgütü YPG'ye 'isim değiştirme' tavsiyesinde bulunduklarını belirten ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Thomas, YPG'nin adının "Suriye Demokratik Güçleri" olarak değiştiğini duyurdu PKK/PYD'nin kuzey Suriye'de demografik bakımdan baskın unsur olduğunu savunan Orgeneral Thomas, "Brett McGurk gibi bir partnerim olduğu için şanslıydım çünkü (SDG unsurları) benim veremeyeceğim şeyleri istiyorlardı. Suriye'nin geleceğinin konuşulduğu Cenevre ve Astana gibi yerlerde masada olmak istiyorlardı. PKK ismi altında hiçbir zaman masada olamazlardı." ifadelerini kullandı.

Bir yıl öncesine kadar SDG'nin 20 bin kişilik grup olduğunu, ancak şimdi 50 bin kişiye ve çok etnikli bir yapıya kavuştuğunu savunan Davis şunları kaydetti:

"SDG'nin etnik kompozisyonunu değiştirmek için çok çalıştık. Başlarda sadece etnik Kürtlerden oluşuyordu. Başta Sünni Araplar olmak üzere diğer etnik grupların memnuniyetle karşılandığı büyük bir çadır kurmaya çalıştık. Şimdi Kürtlerle Sünni Araplar arasında yarı yarıya bölünmüş durumda. Sayısı 50 bin civarında. Dolayısıyla katlanarak büyüdü. Rakka'da özelinde işi yapanların çoğu Sünni Araplardır, orada kontrolü ele almaya hazırlanan yerel gruplar."

TÜRKİYE'NİN S-400 HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNİ ALMASI 
ABD Genel Kurmay Başkanı Joseph Dunford'ın, "Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füzelerini almasının kaygı verici olacağı" şeklindeki yorumuyla ilgili bir soruya ise Davis, şu cevabı verdi:

"Türkiye bir NATO müttefikidir. Birlikte operasyon yaptığımız, tatbikatlar düzenlediğimiz ve ortak savunma konusunda birlikte çalışmaya hazır olduğumuz herhangi bir ortağımızda olmasını istediğimiz şey, ekipmanların birbiriyle karşılıklı çalışma kabiliyetine sahip olmasıdır."

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füzeleri almasını kendi açısından açıklama ve karar verme hakkına sahip olduğunu dile getiren Davis, Türkiye'nin ABD'nin araç ve cihazlarına entegre edebilecek ekipmana sahip olmasını beklediklerini kaydetti.

ABD'nin bu konuda Ankara'ya herhangi bir alternatif sunup sunmadığına yönelik soruyu da cevaplandıran Davis, "özel görüşmelerin detaylarına girmek istemediğini" söyledi. (AA)

 
TÜBİTAK uzmanının evde yaptığı deney facia ile sonlandı
 
Türk şirketten Avrupa'ya dev proje
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜBİTAK uzmanının evde yaptığı deney facia ile sonlandı
TÜBİTAK için bir çalışma hazırlayan 52 yaşındaki Tuncay Özışık'ın eşi ...
Otobüs şoförü 'park eden araçlara' isyan etti!
Manisa’da bir halk otobüsü şoförü, tek şerit olan ve park yasağı bulunan ...
Erdoğan'dan Körfez turu dönüşü açıklama!
Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'a gerçekleştirdiği ziyaretler sonrası ...
 
Katarlılardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler
Katarlılar, "Twitter"daki paylaşımlarıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkelerini ...
İzmir’deki  FETÖ davasında ortaya çıktı: Terör elebaşından kırbaçlı işkence!
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin davada şok detaylar çıktı.
AK Parti İl Başkanlığı'nı işgal etmişlerdi: İşte karar!
FETÖ'nün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın işgal girişimine ilişkin ...
 
SGK’dan 20 yıllık emekliye büyük şok!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 75 yaşındaki 20 yıllık emekli Mustafa Demirci’nin, ...
Sokak sokak aranıyor ama bir türlü bulunamıyor!
Tekirdağ'da 5 gün önce evden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan ...
Mezarlıkta çiftetelli oynayınca işten atıldılar...
Zonguldak'ın Ereğli İlçesi’nde, ’Toplum Yararına Çalışma Programı’ (TYÇP) ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva