HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Kasım 2014 Perşembe - 15:43

Kemalpaşa’nın Başkanı’ndan Engin’e cami yanıt: İddianı ispatla yoksa…

CHP İl Başkanı’nın Kemalpaşa’da Karakayalı döneminde yapılan cami projesinin yeni başkan Uğurlu tarafından AVM yapmak için iptal edildiği iddiasına yanıt geldi. Uğurlu, Engin’i bilgi sahibi olmadan konuşmak itham ederken “İddiasını ispatlamakla sorumludur yoksa müfteridir” ifadelerini kullandı.

Kemalpaşa’nın Başkanı’ndan Engin’e cami yanıt: İddianı ispatla yoksa…

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ – CHP İl Başkanı Ali Engin’in Balkan dernekleri ile yapılan toplantıda yaptığı cami açıklaması tartışma yarattı.

Engin toplantıda Kemalpaşa’da CHP’li Başkan Rıdvan Karakayalı döneminde yapılan cami projesinin yeni Başkan AK Partili Arif Uğurlu tarafından AVM yapmak için iptal ettiğini öne sürmüş ve şunları söylemişti: "Kemalpaşa’da eski CHP’li belediye başkanı Rıdvan Karakayalı cami projesi yapmıştı. AKP’li belediye başkanı göreve gelince cami projesini iptal etti. Niye iptal ettiği sorulduğunda cami projesinin merkezde kaldığı, kıyıda köşede yapılabileceğiydi. Gerekçe ise oraya çok güzel AVM yapılması fikridir. Gidip sorabilirsiniz. CHP kesinlikle camiye, dine karşı değildir. Bizim belediyelerimiz camilerde bakım onarım yapıyor. Büyükşehir Belediyesi bu zamana kadar 400 caminin tamiratını üstlendi. Biz ülkede her türlü sorumluluğu almaya hazırız." 

CHP İl Başkanı’nın iddiasına yanıt gecikmedi. Egedesonsöz’e açıklama yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu Engin’i bilgi sahibi olmadan konuşmak itham ederken “İddiasını ispatlamakla sorumludur yoksa müfteridir” ifadelerini kullandı.



İŞTE O AÇIKLAMA
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in tarafımızı hedef alarak ‘Alışveriş Merkezi (AVM) yaptırmak için cami ihalesini iptal ettirmekle’ suçlaması yakışıksız ve çirkin bir ifadedir. Bu üslup, Sayın Engin’in siyasi makamına yakışmamaktadır. Böylesine hassas bir konuda CHP’li Engin gibi önemli bir görevi üstelenin kişiden gerçekçi ve tutarlı olması; iddia ettiği şeyin önünü ve arkasını iyi araştırması beklenir. Buna karşın gelinen noktada görülmüştür ki, Sayın Engin, bu konuda ne kadar cahil ve bilgisiz olduğunu ortaya koymuştur. Sayın Engin’in AVM yaptırmak için cami ihalesini iptal ettirdiğimize ilişkin düşünceleri hem hayal ürünü hem de akla mantığa aykırıdır. İhale iptal edilmiştir ancak AVM yaptırmakla bunun yakından uzaktan ilişkisi bile yoktur.
 
ALİ ENGİN TAKİYE YAPIYOR
Biz bu işin doğru olmadığını zaten başkan olmadığımız dönemde dile getirmiştik. Bunun sebebi ise mühendislik ve mimarlık mantığına tamamen aykırı olarak; dört kova harç ve iki çukur açarak temel attıkları yerin ne cami ne de AVM yapmaya uygun olmayışıdır. Bunu defalarca söylememize karşın o dönemki belediye başkanı ile bu temel atıldı çünkü CHP zihniyeti, camiyi 30 Mart seçim yatırımı olarak görmüştü. Hedeflerinde ise muhafazakar vatandaşlarımızdan oy almak vardı. Şimdi de aynı Ali Engin, 2015 seçimleri için hazırlık ve takiye yaparak, vatandaşlarımızın dini duygularını sömürmekle meşgul.  Aslında CHP’li Engin, bu konuda bilgi sahibi olsaydı, adı geçen alana yaklaşık 100’er metre mesafede iki cami olduğunu da; bu alanın ilçenin en yoğun yapılaşmasının bulunduğu yer olduğunu da iyi bilirdi. Yine kendisi AVM ile ilgili her türlü yetkinin büyükşehirde olduğunu da bilirdi. Biz seçimden önce de bu caminin yapılamayacağını ifade ettik ve halkımızın karşısına böyle çıktık. Göreve geldikten sonra da burayı oturma alanları ile otoparkın bulunduğu yeşil bir alana çevirdik. Sayın Engin, geçmişlerinde camilerin parayla satılıp ahıra çevrildiği dönemleri çok çabuk unuttu galiba. Sayın İl Başkanı şimdi de, kirli geçmişlerini kapatmaya çalışarak halkımızın dini duyguları üzerinden 2015 seçimleri üzerinde oy devşirmeye çalışıyor.
 
“İDDİANI İSPATLA YOKSA MÜFTERİSİN”
Bu işin temelinde AK Partili belediyeciliğe iftira atmak var. AVM olayı da benzer şekilde iftiraya dayalı. Bu noktada Sayın Engin, iddiasını ispatlamakla sorumludur yoksa müfteridir. Biz “O bölgeye AVM yapacağız” diye kesinlikle konuşmadık, açıklama da yapmadık. Kaldı ki, AVM’ye ilişkin her türlü ruhsat ve plan değişiklikleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin onayından geçiyor. Yani bu alanla ilgili her türlü tasarruf büyükşehir belediyesinde. Üstelik bizim de bu alanın AVM’ye dönüştürülmesi için büyükşehirden en ufak bir talebimiz olmadı. Sayın Engin, buranın AVM olacağını iddia ediyorsa bilinçaltındaki şeyleri söylüyorlar demektir. Sayın Engin cami yapmak konusunda bu kadar samimi ise ellerinde 22 tane ilçe bir de büyükşehir belediyesi var. Buyursun yapsın. Madem camiyi Kemalpaşa’da çok istiyor, gelsin büyükşehir ile birlikte camiyi yapalım. Son olarak kamuoyuna şunu sormak istiyoruz: “Sayın Engin, Kemalpaşa’ya cami yapılmasını bu kadar çok istiyordu da neden bunu yapmak için 5 yıl bekledi? Hangi sebeple 30 Mart seçimlerine birkaç hafta kala alelacele cami temel atma işine girişti?” İzmir gibi Ege’nin Batı’ya açılan penceresi olan bir şehirde, Ana Muhalefet Partisi’nin İl Başkanı’nın kendisine yakışacak şekilde iftira atmadan, sorumluluk içinde açıklama yapması gerekir. Bizim de kendisinden beklentimiz, belediyecilik anlayışımızla ilgili kulaktan dolma bilgilerle yalan yanlış açıklama yapmaktan uzak durmasıdır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 21 Kasım 2014 Cuma 11:53

Büyükşehir belediyesinin cami yapmak diye bir görevi mi var ? AVM işinde sizin elinize kimse su dökemez. Atakent örneğinde olduğu gibi yeşil alanları imara açanları iyi biliriz

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 21 Kasım 2014 Cuma 08:55

Akepe iktidar partisi ya. Bakalım Kemalpaşa'ya ne hizmet yapacak göreceğiz. Seçimler geçeli neredeyse 1 seneye yakın zaman geçti. Daha bu zat Kemalpaşa'ya dişe dokunur bir icraatı bile yok. CHP döneminde yapılan çalışmalarla Kemalpaşa ilçeye benzedi. Daha öncede akepe vardı. Ne vermişler Kemalpaşa'ya???

Yorumu oyla      15      5  
mehmet 20 Kasım 2014 Perşembe 19:14

CHP mi cami tadilatı yapiyo o zaman konak belediye sinin baslayipta yapmadigi konak taki cami ornektir

Yorumu oyla      13      7  
20 Kasım 2014 Perşembe 17:40

Belediye başkanı düzgün işler yapsın...

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selvitopu'na velilerden teşekkür plaketi
Uzundere'de bulunan Sabiha Yorgancılar İlköğretim Okulu’nun Aile Birliği ...
Bornova’da ders yeni hizmet binası!
Bornova Belediyesi, birimleri tek çatı altında toplayarak vatandaşa verilen ...
Ünlü konferansı Soyer açtı: Başka bir dünya mümkün
Dünyaca ünlü TED konferanslarının İstanbul ayağında Seferihisar Belediye ...
 
Karşıyaka Belediyesi’nden Okullara 1 milyon TL
Eğitime ve eğitim kurumlarına verdiği destekle adından söz ettiren Karşıyaka ...
Büyükşehir’den Gültepe’ye kültür merkezi müjdesi
Bornova, Çiğli, Altındağ ve Selçuk’ta hizmete açtığı kültür merkezleri ...
Ve Başkan’ın listesi hazır: Meclis üyeleri sahaya iniyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun parti örgütünden bağımsız ...
 
Efemçukuru suyunda arsenik var araştıran yok!
Menderes’e bağlı Efemçukuru Köyü’ne su sağlayan kuyularda arsenik, manganez ...
Kocaoğlu’ndan ilginç ‘Agora’ mesajı: Başkan olmasam…
Tarihi Kemeraltı A.Ş (TARKEM) 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılan ...
Selvitopu: KARBEM’i daha ileriye taşıyacağız
Karabağlar Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin ücretsiz ve kaliteli ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva