HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Kasım 2014 Çarşamba - 15:14

Selvitopu: KARBEM’i daha ileriye taşıyacağız

Karabağlar Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin ücretsiz ve kaliteli eğitim alması amacıyla kurulan Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi'nde(KARBEM) eğitim gören öğrencilerin oluşturduğu müzik grubu verdiği konserle konuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Etkinlikte konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, KARBEM’i daha ileriye taşımayı hedeflediklerini belirterek, “Eğitimi karanlığa çevirmek isteyenlere asla müsaade etmemeliyiz.” açıklamasında bulundu.

Selvitopu: KARBEM’i daha ileriye taşıyacağız

İZMİR - Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen KARBEM konserine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, başkan yardımcıları meclis üyeleri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Konser öncesinde 2013-2014 öğretim yılında Karbem'de eğitim gören ve çeşitli üniversiteleri kazanan Mehmet Canmaya,  Büşra Uzun ve Özge Gür ödüllendirildi. Başarılı öğrenciler ödüllerini Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun elinden aldı.

FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ
Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi Yetkilisi Hakkı Karadeniz etkinlikte yaptığı konuşmada, eğitimde ciddi bir gerileme olduğunu, 7.5 milyon vatandaşın okuma yazma bilmediğine dikkat çekerek  KARBEM olarak amaçlarının dar gelirli ailelerin çocuklarına fırsat eşitliği sağlamak olduğunu söyledi. Başkan Selvitopu’na da desteğinden dolayı teşekkür eden Karadeniz, “ Ekonomik sıkıntı çeken aileler çocuklarını okula gönderemiyor. Okula gönderenlerin çoğu da çocuklarına iş bulamıyor. Bu sorunların farkına varan Karabağlar Belediyesi 3 yıl önce KARBEM’i  kurdu. Amaç ekonomik gücü olmayan ailelerin çocuklarına eğitim desteği,  hiç olmazsa fırsat eşitliği sağlamaktır. Bu projeyi sahiplenen Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Selvitopu’na teşekkür ediyorum.” Dedi.
 
Konuşmasına Karbem'i kuran geçen önceki Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve ekibine teşekkür ederek başlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, KARBEM’i daha ileriye taşımayı hedeflediklerini söyledi. Öğrenci sayısını arttırmak zorunda olduklarını belirten Selvitopu öğrencilere de eğitime ilişkin önemli mesajlar verdi. Selvitopu, “Eğitimi karanlığa çevirmek isteyenlere asla müsaade etmemeliyiz. Bizler özgür iradesiyle karar verebilecek bireyler yetiştirmeliyiz. Bunu başardığımızda ülkeyi kötü yönetme anlayışında olanlar  bu fırsatı bulamayacaklardır. Dünyada bir çok ulus eğitim sayesinde bir yerlere geldiler. Bizim ülkemizin de gelişebilmesi için kendi yurttaşlarımızın eğitimini geliştirmemiz gerekiyor. Nazım Hikmet gibi sanatçılar, bilim adamları yetiştirmemiz gerekiyor. Bunu yapabilirsek çok önemli bir görev yapmış oluruz.” dedi.

ZAMANINIZI İYİ DEĞERLENDİRİN
Konuşmasında “Belediye olarak parkı, yolu yapabilirsiniz ama eğitimde fırsatı kaçırdığınız da bir daha yapamazsınız” değerlendirmesinde de bulunan Başkan Selvitopu gençlere seslenerek,  “Zamanın değerini iyi bilin, kendinizi geliştirin. Bu ülkeyi daha ileriye götürmek için var gücünüzle çalışın” tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından KARBEM müzik grubu üyeleri okudukları şarkılarla 2 saat boyunca tam bir müzik ziyafeti yaşattı. Popüler şarkıların yanı sıra dillerden düşmeyen eski şarkıları da okuyan gençler performansları ile ustalara adeta taş çıkarttı. Konser sonunda Başkan Selvitopu konser veren öğrencileri tek tek tebrik etti, onlarla birlikte günün anısına fotoğraf çektirdi.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’nın çocukları atık yağ toplayacak
Bornova Belediyesi, çevre duyarlılığını artırmak için ilkokul ve ortaokullar ...
Başkan Piriştina’dan Özcan’a ‘hayırlı olsun’ ziyareti
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, kısa bir süre önce göreve başlayan ...
Karşıyaka’da öğrencilere ‘sağlıklı gıda’ uyarısı
Gelişim çağındaki çocukları ve ilköğretim öğrencilerini açıkta satılan ...
 
İzmir Ali İsmail için oynadı, kardeşlik kazandı
Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz ...
İZSU'dan Foça'ya 88 kilometrelik can suyu
İzmir’in turistik bölgelerinden Yeni Foça’nın en büyük çevre sorunu çözülüyor. ...
Kordon'da modern tuvalet dönemi!
Büyükşehir Belediyesi İzmirliler'in ilkinden memnun kalmadığı tuvaletlerin, ...
 
Konak Meclisi’nden siluet önlemi: Gökdelenlere fren!
Konak Belediye Meclis’i olağanüstü gündemle toplandı. Başkan Sema Pekdaş’ın ...
İzmir’e 4.süper gemi: Ve Soma sefere hazır
Yalova’daki Özata Tersanesi’nde inşa edilen katamaran tipi yolcu gemisi ...
Karabağlar'da dostluk rüzgarı esecek
Son dönemde futbolda artan şiddet olaylarının aksine Karabağlar'da düzenlenen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva