HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Kasım 2014 Çarşamba - 17:15

Kocaoğlu’ndan ilginç ‘Agora’ mesajı: Başkan olmasam…

Tarihi Kemeraltı A.Ş (TARKEM) 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Agora-Kadifekale ve Kemeraltı Bölgesi’nde yapılan çalışmaları anlattı. Kocaoğlu, “Bu projeden para kazanılır mı meçhul çünkü sosyal sorumluluk projesidir. Ben büyük paralar kazanılacağına inanmıyorum. Moralinizi de bozmuş olmayayım” dedi. Başkan Kocaoğlu, belediye başkanı olduğu için bölgeden bina satın alamadığını da söyledi.

Kocaoğlu’ndan ilginç ‘Agora’ mesajı: Başkan olmasam…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’in en önemli ticaret merkezleri arasında yer alan Kemeraltı’nın ticari anlamda ayağa kalkması için iki yıl önce işadamları ve ticaret yapanların bir araya gelerek oluşturduğu Tarihi Kemeraltı A.Ş (TARKEM) 2. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TARKEM ortakları katıldı.


 
Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye tarafından planlaması yapılan Kadifekale-Agora ve Kemeraltı’ndaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kocaoğlu, “Binaları dışarıdan gelerek yatırım amacıyla satın alanlar bir çalışma yapmadı. Onlar da aldıkları binaların değerlenmesini bekledi. O gün geldi. Hep birlikte bu mirası yarınlara bırakmamız, Dünya mirasına devretmemiz gerekiyor. Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak ‘satılık’ tabelası gördüğümüz her türlü binayı almaya hazırız. Cephe düzenlemelerini, tadilatlarını yapacağız. Ben belediye başkanı olmasam kesinlikle o bölgeden şahsi olarak gayrimenkul alırdım. Şimdi buradan bina alsam tefe koyarlar ve arkamdan davul çalarlar” dedi.
 
KİMSE 7 YILDIZLI OTEL İÇİN KENTE GELMEZ
Başkan Kocaoğlu, tarihi binaların önemine dikkat çekti. Kocaoğlu, “Tarihi kent, eski kent adına ne derseniz diyebilirsiniz bizim kentimiz 2 bin 500 yıldır yaşamını sürdürüyor. Kadifekale, Agora ve Kemeraltı bölgesi çok önemli bir yer. Dünya’nın her tarafında 5-7 yıldızlı oteller, mimari binalar, eserler, opera binaları, müzeler, kongre merkezleri yapabilirsiniz ama bu tür bir yarış farklı bir şeydir. Satacak bir şeyiniz yoksa bunları yapmak doğrudur. Bizim de var. Fuar projemiz bitiyor. Kongre merkezinin proje çalışmaları sürüyor. Opera binasının temelini atacağız.  İnsanlar 5 yıldızlı otelde kalmak için kentlere gelmiyor. İnsanlar kentlere fuar, kongre, ören yeri, şifalı sular, tarihi değerler için geliyor. İzmir’de, Ege’de hemen hemen hangi taşı kaldırırsanız kaldırın tarih var. Bizim bölgemizde 12 bin bina, 16 bin civarında iş yeri var. İnsanlar bölgeleri kirletip terk ediyor. Terk ede ede öyle bir yere gidiyoruz ki artık kent ile ilişkimiz kalmamış. Terk edenlerin yerine daha düşük gelir grup insanlar geliyor ve konaklıyor. Burası bizim mücevherimizdir. Havra, kilise, camiler var” diye konuştu.
 


ÖNGÖRÜLMEYEN SORUNLAR
Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Kocaoğlu, “Agora’da ön görülen her yeri kamulaştırdık. Kadifekale’de sur duvarlarının ihalesine çıkıldı. Bize ‘Kadifekale aslına uygun olarak yapılabilirdi’ diyenler oldu. Bilim insanları da tartışıyor. Bunları sağlamlaştırıp ileri tarihe taşımak mı yoksa yeniden tarihi eser gibi yapmak mıdır diye düşünüyoruz. İzmir’de genel görüş tarihi yapının restore edilerek korunması oldu.  Buralarda yapılan çalışmalar beni heyecanlandırıyor. İkiçeşmelik, Anafartalar Caddesi, Altınpark’taki çalışmalar etkiliyor. En can alıcı çalışma da Roma Antik Tiyatrosu’dur. Orada tiyatronun 16 bin kişilik oluğu tahmin ediliyor. Tarihi eserlerin ayağa kaldırılması da kolay değil. Tarih eserlerin restorasyonunda süre belirtmek, söylemek son derece yanlıştır. Kazı Evi’ni restore ettik, kullanıyoruz ama önündeki bina ihaleye çıkılmasına rağmen durdu. Öngörülmeyen sorunlar çıktı. Bu tür çalışmalarda geriye gidişler çok oluyor. Biz damlata damlata belirli bir noktaya geldik. Burada tarihin olduğu, istikbalin bulunduğu belli oldu” dedi. 


 
BAŞKAN OLMASA…
Genel kurulda konuşan TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri de, “Şirketimiz 117 ortaklı bir şirkettir. Kemeraltı yıllardan beri uzun ince bir yol. Biz şirket kurduk ama vakıf gibi çalışıyoruz.  Başkanımız bize sahip çıktı ve önümüzü açtı. Aziz Başkan olmasa biz bu işe zor girerdik. Kemeraltı’nı ayağa kaldırmak zorundayız. Yoksa çürüyüp, rüzgarda yıkılıp gidecek. Bizim artık bir yere gelmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 20 Kasım 2014 Perşembe 11:46

Kentin tarihi dokusunu yaşatmak icin elinden gelen tum insanlara ancak saygı duyarım ,hepsine helal olsun! onların yaptıklarını/yapacaklarını bugunu yasayanlar takdir etmese de zaman en buyuk takdiri verecektir . hep boyle olmustur cunku ...

Yorumu oyla      15      5  
Mustafa Y 20 Kasım 2014 Perşembe 11:21

tarkem in artık kemeraltında gözle görülür somut birşeyler yapma vaktı gelmedimi, tarkem nereleri satın aldı, hangi yapıları restore edecek?mezarlıkbaşı, oteller sokağında satılık o kadar çok tarihi bina varki.satınalacak ehil kişileri bekliyor.bu tarijühi mekanlar butik otel olur, şık restoran olur, vakıf üniversitelerine mekan olabilir.

Yorumu oyla      13      5  
kvncozsy 20 Kasım 2014 Perşembe 11:09

Başkan olmasam demiş ! keşke olmasaydın :D

Yorumu oyla      14      10  
20 Kasım 2014 Perşembe 08:09

Kemeraltından el arabalı seyyar satıcıları ikiçeşmelikteki kaldırımları işgal eden spotçuları temizlemedikten sonra bize masal anlatma sayın başkan.

Yorumu oyla      16      8  
Lombak 19 Kasım 2014 Çarşamba 21:55

Bu konuda başkanın eline kimse su dökemez. Hakkını teslim edelim.

Yorumu oyla      18      26  
Sonsöz 19 Kasım 2014 Çarşamba 19:57

cesur adımlar atılmadıkça bu çalışmalar bir adım gitmez.Ne mucevher yapılar var, harabe olmuşlar. Kızlarağası gıbı ne cevherler çıkar. Balıkçı hali ne olacak ..

Yorumu oyla      20      5  
19 Kasım 2014 Çarşamba 17:57

İkiçeşmelik'de boya-badana yapılıyor. harcanan paralara yazık. buraya yatırımcı çekmek, spotçuları da göndermek lazım. şehrin göbeğinde spotçunun işi ne? onlar yetmiyormuş gibi bir de eskici depoları var. şu eskileri yasaklayın.

Yorumu oyla      26      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selvitopu: KARBEM’i daha ileriye taşıyacağız
Karabağlar Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin ücretsiz ve kaliteli ...
Bornova’nın çocukları atık yağ toplayacak
Bornova Belediyesi, çevre duyarlılığını artırmak için ilkokul ve ortaokullar ...
Başkan Piriştina’dan Özcan’a ‘hayırlı olsun’ ziyareti
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, kısa bir süre önce göreve başlayan ...
 
Karşıyaka’da öğrencilere ‘sağlıklı gıda’ uyarısı
Gelişim çağındaki çocukları ve ilköğretim öğrencilerini açıkta satılan ...
İzmir Ali İsmail için oynadı, kardeşlik kazandı
Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz ...
İZSU'dan Foça'ya 88 kilometrelik can suyu
İzmir’in turistik bölgelerinden Yeni Foça’nın en büyük çevre sorunu çözülüyor. ...
 
Kordon'da modern tuvalet dönemi!
Büyükşehir Belediyesi İzmirliler'in ilkinden memnun kalmadığı tuvaletlerin, ...
Konak Meclisi’nden siluet önlemi: Gökdelenlere fren!
Konak Belediye Meclis’i olağanüstü gündemle toplandı. Başkan Sema Pekdaş’ın ...
İzmir’e 4.süper gemi: Ve Soma sefere hazır
Yalova’daki Özata Tersanesi’nde inşa edilen katamaran tipi yolcu gemisi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva