HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2012 Perşembe - 18:32

İzmir siyasetinde şok: 25 yıllık CHP’li AK Parti’ye geçti!

CHP’nin tanınmış isimlerinden 25 yıllık partili Azad Fazla ikinci kez istifa ederek AK Parti’ye kayıt yaptırdı.

İzmir siyasetinde şok: 25 yıllık CHP’li AK Parti’ye geçti!

Can ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - CHP İzmir’de yaşanan parti içi tartışmalar, eski İl Başkanı Tacettin Bayır aleyhine başlatılan imza kampanyası ve partililer arasında yaşanan güç dengeleri istifa getirdi.

CHP Buca İlçe Örgütü’nde kayıtlı bulunan, daha önce de istifa etmek isteyen ancak ilçe başkanının engeline takılan 25 yılık CHP’li Azad Fazla, ilçe başkanlığına ikinci kez istifa mektubunu sunarak partisinden ayrıldı. Eski İl Başkanı Bayır ve yönetim kurulu aleyhinde başlatılan imza toplama sürecinde etkin görev üstlenen Fazla’nın, parti içi demokrasi kurallarının işlemediğini öne sürerek istifa ettiği açıklandı. CHP’de, uzun yıllar süren aktif görevlerine nokta koyan Fazla, aynı gün AK Parti Buca İlçe Teşkilatı’na giderek üyelik kaydı yaptırdı.
 
AK PARTİ’YE KAYIT YAPTIRDI
Uzun yıllar CHP’nin çeşitli kademelerinde aktif görev alan, 10 yılı aşkın bir süre de sosyal demokrat politikaları benimseyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK)  Ege Bölge temsilciliğini yapan Azad Fazla’nın, ani bir kararla AK Parti’ye üyelik kaydı yaptırdığı ve siyasi yaşamına da burada devam etme kararı aldığı ortaya çıktı. 25 yıldır CHP’nin çeşitli kademelerinde görev yapan, üç dönem il yönetim kurulu üyeliği bulunan, iki dönem de Buca İlçe Yönetiminde görev alan Fazla’nın, AK Parti’yi transfer olması parti içinde şaşkınlık yarattı. CHP’de kurultay delegeliği de yapan ve son dönemde, CHP İzmir gündeminde önemli bir yer tutan imza kampanyasının da öncü isimlerinden biri olan Fazla’nın dışında, bazı meclis üyelerinin de AK Parti ile dirsek temasında bulunduğu ve CHP’nin büyük kurultayı sonrası, partiden başka kopmaların da yaşanabileceği belirtildi. CHP Buca’daki kopmaların perde arkasında AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in de olduğu öne sürüldü.
 
“CHP KENDİSİ DÜŞÜNSÜN”
AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz da Azad Fazla’nın transferini doğruladı. Solmaz “Resmi olarak geldi ve üyelik kaydını yaptırdı. Normal bir vatandaş gibi üye olmak istediğini söyledi. Gerekli değerlendirmeleri yaptık ve üyeliğinde bir sakınca görmedik. CHP’den, AK Parti’ye, bu süreçte çok daha fazla insanın geçeceğini düşünüyorum. Azad gibi birine, parti içi çalışmalarda ihtiyacımız olabilir. Gelmesine çok sevindik. CHP’nin iç işlerindeki karışıklık bizi ilgilendirmez ama bizim açımızdan iyi bir transfer oldu. çok yakında farklı projeleri de devreye sokacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 49 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şahn 16 Haziran 2012 Cumartesi 11:00

ben böyle insanlara sadece gülüyorum şünki akp dekilerde aynı azat bey tam yerine gitmiş sakın ayrılmasın ordan

Yorumu oyla      11      5  
devrim karabul 9 Haziran 2012 Cumartesi 13:08

chp den giden arkadaşlara kızmamak lazım bunları buraya getirenlere kızmak gerekiyor akp li ercan geçgel,meclis üyeliği geçici listelerinde 16. sıra gelen r zayıfoğlunun ettiği küfürler.akp yakınlığı bilinen suat nezir,av a. hepdemirgil sırasını beyenmeyip seçim bürosunda bağıran azad ı aayan lokma fazlaları getirenlere sormak lazım

Yorumu oyla      12      5  
BAHRİ DALLAS 9 Haziran 2012 Cumartesi 00:06

YÜKSEK AHLAK TİMSALİ TOMBALACILAR.GİTTİĞİNİZ YERDE PARTİ İÇİ DEMOKRASİ ÜST SEVİYEDE.SİZDE DEMOKRATSINIZ.NE GÜZEL YAKIŞTINIZ BİRBİRİNİZE.SAHİ DİSK TEN NİÇİN AYRILMIŞTINIZ.DİSK İN ATAMA BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ YAPTINIZ.SEÇİMLE GELMEMİŞTİNİZ.DEMOKRASİ AKLINIZA BİLE GELMİYORDU.ÇÜNKİ DİSK TE JİPİ OLAN TEK TEMSLCİ SİZSİNİZ.BROŞÜR-AFİŞ-PANKART-FİLAMA İŞLERİ BAYA KARLI OLUR F A Z L A FATURA DA ALABİLİRSEN.

Yorumu oyla      13      5  
bucalı 8 Haziran 2012 Cuma 17:23

Yorum yapıp ideolojiden bahseden CHP lilere - Biz solcular; YÖK’e Karşıydık, CHP Yök’ü savunur oldu. - Biz solcular; 12 Eylül Anayasasına karşıydık, değiştirilmesini ve daha demokratik bir Anayasa istiyorduk. CHP 12 Eylül Anayasasını savunur oldu - Biz Solcular; Darbelere ve işkencelere karşıydık, CHP Ergenekonu, Balyozu savunur oldu. - Biz Solcular; Cumhurbaşkanını halk seçsin diyorduk, CHP sandıkta HAYIR dedi. - Biz Solcular; Taşeronlaşmaya karşıydık. CHP li Belediyelerin Çoğunda Taşeron var.

Yorumu oyla      18      13  
BUCALI 8 Haziran 2012 Cuma 14:55

- Biz Solcular ; Sosyal Belediyecilikten yanayız, CHP li Buca Belediyesinin İlköğretim Öğrencilerine verdiği sosyal yardım kesildi. - Biz Solcular ; Sosyal Belediyecilikten yanayız, CHP li Buca Belediyesinin Asker ailelerine verdiği sosyal yardım kesildi. Daha yazacak çok şey var. Bucalı olduğum için genelde bucadan bahsettim diğer ilçelerle ilgilide yazacak çok şey varya neyse… HALA CHP NİN BİR İDEOLOJİ PARTİSİ OLDUĞUNU İDDİA EDİYORMUSUNUZ.

Yorumu oyla      15      12  
isimsiz 8 Haziran 2012 Cuma 14:31

Kim sosyalist Azat'mı güldürmeyin. Şimdi gercek düşünçesinde olay bu.

Yorumu oyla      19      9  
stop 8 Haziran 2012 Cuma 13:17

durun bakalım daha yeni başladı.siz şimdi yavaş geçişleri görün.artık bilmiyorum tek kale maç mı oynarsınız yoksa.bdp lilerle veleypol mu??

Yorumu oyla      17      9  
VURUN KAHPEYE 8 Haziran 2012 Cuma 12:12

UYAN EY BUCALI UYAN EY İZMİRLİ UYAN EY TÜRKİYEM,ATI ALAN PENSİLVANYA YA GEÇTİ.SENİN CUMHURİYETİN TEHDİT ALTINDA GİTTİ GİDİYO,SEN CHP OLARAK,TABANDAN GELENLERİ ÖTEKİLEŞTİRİYON,SEN KORKU İMPRT YIKTIK DEDİN EN BÜYÜK KORKU İMPRT YARATTIN,SEN CHP DE BUGÜNE KADAR YAŞANMAMIŞ ETNİK AYRIMCILIK YAPTIN VE SEN KALKMIŞSIN SOLCULUĞU YARGILANMAYACAK OLAN AZAD FAZLA YI İNFAZ EDİYON.ÖZELLİKLE AKP YE GİTMESİ BİR MSJ DIR ANLAYANA.BEN VE YAKINLARIMDA GİDİYORUZ AMA AKP YE DEĞİL,ATATÜRK'E TABİ ANLAYABİLİRSENİZ...

Yorumu oyla      20      18  
BUCALI 8 Haziran 2012 Cuma 11:16

CHP'den Kürtleri,Göçmenleri,Karadenizlileri,Konyalıları,sünnileri kaçırın. Parti size kalsın eski Barış Partililer.

Yorumu oyla      18      20  
BUCALI 8 Haziran 2012 Cuma 11:11

CHP'de yaprak dökümü başladı.CHP'de zaten birkaç tane Adam gibi adam vardı, onlarda bir bir gidiyorlar. Geride kalanlara Yeni CHP (Eski Barış Partisi) Hayırlı uğurlu olsun.

Yorumu oyla      16      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Taciz’ davasını kazandı: Kaleli 5 bin lira ödeyecek
CHP Milletvekili Deniz Baykal, kendisini taciz ettiğini iddia eden gazeteci ...
Ali Engin'den ilk ziyaret Değirmenci'ye
Geçtiğimiz günlerde yapılan kongre ile CHP İzmir İl Başkanlığına seçilen ...
MHP İzmir’de yeni yönetimden bir istifa daha
MHP İzmir İl Kongresi’nde kazanan İl Başkanı Necat Karataş’ın listesinde ...
 
Şengül'den seri salvo: Hem CHP'ye hem de Kocaoğlu'na
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Karşıyaka’nın il yapılarak ...
CHP Urla'da Gürsoy güven tazeledi
CHP Urla İlçe Kadın Kolları seçimlerinde Fatma Gürsoy tek aday olarak ...
MHP: CHP ile görüşecek bir şeyimiz yok!
CHP'nin çağrısını değerlendiren MHP'li Vural, "Kürt sorunu demeseler de ...
 
Gül’den tarihi zirveye yorum: Takdire şayan
Cumhurbaşkanı Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununu ...
“Gelin, gerekirse Ak Saçlılar Komisyonu deriz”
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, terörle ilgili çağrılarını MHP, BDP ve diğer ...
‘Karşıyaka il olacak’ iddiasına siyaset nasıl bakıyor?
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva