HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2012 Perşembe - 15:44

Şengül'den seri salvo: Hem CHP'ye hem de Kocaoğlu'na

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Karşıyaka’nın il yapılarak İzmir’in bu şekilde AK Parti tarafından alınacağı yönündeki CHP iddialarına sert cevap vererek, “Cumhuriyet Halk Partisi suni gündem peşinde” dedi. Şengül ayrıca Alsancak Stadı’nın AVM yapılmasına karşı duran Başkan Aziz Kocaoğlu için de “Hükümet neye el atsa aslan kesiliyor” yorumunu yaptı.

Şengül den seri salvo: Hem CHP ye hem de Kocaoğlu na

İZMİR – CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın AK Parti’nin Karşıyaka’yı il yapmak istediğini ve bu yolla 2014’te İzmir’de zafere uzanma planı yaptığını ileri sürmesine AK Parti cephesinden sert tepki geldi. 

- İddiaya CHP ve AK Parti cephesinden ilk yorumlar... tıklayınız...

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Karşıyaka’nın il yapılarak İzmir’in bu şekilde AK Parti tarafından alınacağı yönündeki CHP iddialarına sert cevap vererek, “Cumhuriyet Halk Partisi suni gündem peşinde” dedi.
 
Şengül, CHP’nin bunu çok sık yaptığına işaret ederek, “İlk önce kendileri ortaya bir iddia atıyorlar daha sonra da buna kendileri de inanıp açıklama yaparak komik duruma düşüyorlar. Karşıyaka’nın il yapılarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu şekilde Ak Parti tarafından alınacağı iddialarına gülüyorum. Ak Parti’nin böyle bir çalışması yoktur” diye konuştu.
 
 Şengül şöyle devam etti: “Yerel hizmetlere, belediyeciliğe ilişkin söyleyecek sözü bulunmayanlar yalanlar üzerine kurdukları gündemlerinden çıkardıkları korkuları salarak İzmirli vatandaşlarımızı germe gayretine giriyorlar. Hizmet üretemeyenler yalan ve iftira üretirler. Siyaseti somut olay ve icraatlara dayandıramayanlar, suni gündem ve dedikoduyla var olmaya çalışırlar. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın da yaptığı bu. Ne yazık ki arkadaşımız ortaya bir iddia atmakla kalmamış, bu asılsız iddia üzerinden kendince sonuçlar da çıkarmış. 'Karşıyaka il olacak, İzmir'den ayrılacak ve böylece AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni daha rahat alacak.' Bu kadar basit hesaplarla hareket ederek oluşturmaya çalıştığı suni gündem kadar, çıkardığı sonuçlar da komik.”

Karşıyaka'nın İzmir'den ayrılıp il olması gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olamadığına dikkat çeken Şengül, “AK Parti’nin İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’ni alması için Karşıyaka’nın il olmasına gerek yoktur. Biz böyle şeylere tevessül etmeyiz. AK Parti mevcut durumda yerel seçimlerde zafere kolaylıkla ulaşacaktır. İzmir’de yerel seçimlerde zafer Ak Parti’nin olacaktır. İzmir Ak Partili bir belediyecilik anlayış ile ilk yerel seçimlerde tanışacaktır. İzmir’de hem Büyükşehir Belediyesi’nde hem de ilçe belediyelerinde AK Parti dönemine az kaldı. İzmirliler biraz daha sabretsin, çoğu gitti azı kaldı.”

‘HÜKÜMET NEYE EL ATSA KOCAOĞLU ASLAN KESİLİYOR’
Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu’nun, Alsancak Stadyumu’nun AVM yapılmasına izin vermeyeceği yönündeki açıklamalarına da yanıt verdi.

Aziz Kocaoğlu’nun hemen hemen her konuda getirilen öneri sonrası aslan kesilerek agresif tutumlar sergilediğini belirten Şengül, “Bugüne kadar pek çok konuda bir önerisi olmayan Kocaoğlu, gündeme getirilen önerilere hemen karşı çıkma yolunu seçiyor. Bugüne kadar kentsel dönüşümde bir şey üretmeyen Kocaoğlu, hükümet kentsel dönüşüm yasası çıkardığı zaman harekete geçti. Hükümet stat yapmaya kalkınca da harekete geçti. Şimdide Alsancak Stadyumu’nun AVM yapılacağını iddia ediyor. Böyle bir plan mı varmış? AVM yapımı nereden çıkmış? Üzgünüm ama yine hayal görüyorlar.” diye konuştu.
 
 “AMAÇLARI BİR ŞEY YAPMAK DEĞİL, YAPTIRMAMAK”
Şengül, Kocaoğlu’nun açıklamalarına yönelik şöyle devam etti: “Alsancak Stadı, fiziki sebeplerle kendi kendine yıkılıyor, başkanın haberi yok. Yaklaşık 80 yıllık bir bina. Betonarme sistemi çökmüş durumda. Yoğun doluluk durumunda maç sırasında bile çökme riski var. Stadın, şehrin tarihinde hatıraları olduğunu söylüyorsanız korumak için bugüne kadar belediye olarak ne yaptınız. Orada nasıl maç oynanıyor haberiniz var mı? Bu stada ailenizi alıp gidebilir misiniz? Bu kadar demode olmuş, çağdışı bir stat Türkiye’nin neresinde var. Böyle bir fiziki yapıya, böyle bozuk bir zemin yapısına sahip bir statta oynayan takımlarımız nasıl sportif başarılar elde edecek? Sayın Kocaoğlu, bu işler yaptırmam demekle olmaz. Ben yapacağım diyorsanız yapın. Şehrin neresine isterseniz buyurun yapın. Biz de alkışlayalım. Elinizi tutan mı var.   Ama yıllardır sadece konuşuyorsunuz. Bahane üstüne bahane. Yalan yanlış teknik bilgilerle İzmirli’yi kandırma, oyalama peşindesiniz. Ama bunlar işin bahanesi. Sizin amacınız bir şey yapmak değil, ne pahasına olursa olsun yaptırmamak.   Ama artık yeter.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MUALEFET 7 Haziran 2012 Perşembe 16:19

Sayın Ömer Cihat Akay’ın ofansif duyguları depreştiği için saldırganlaşmaya başladı. Polonyalı Yahudi bir ailenin çocuğu olan Amiral Hyman G. Ricover'ın o meşhur ve veciz "Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler kişileri konuşur" sözünü koca kafalı, orta kafalı küçük kafalı olarak değiştirerek partimizin etik değerlerini yansıtmayan bir açıklama yaptı. Bu konuşmasıyla Akay, demokratik yarışa saygısının olmadığını kanıtladığı gibi kulaktan dolma ve ölçüsüz konuşma adamı olduğunu da bir kez daha kanıtlamış oldu

Yorumu oyla      16      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Urla'da Gürsoy güven tazeledi
CHP Urla İlçe Kadın Kolları seçimlerinde Fatma Gürsoy tek aday olarak ...
MHP: CHP ile görüşecek bir şeyimiz yok!
CHP'nin çağrısını değerlendiren MHP'li Vural, "Kürt sorunu demeseler de ...
Gül’den tarihi zirveye yorum: Takdire şayan
Cumhurbaşkanı Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununu ...
 
“Gelin, gerekirse Ak Saçlılar Komisyonu deriz”
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, terörle ilgili çağrılarını MHP, BDP ve diğer ...
‘Karşıyaka il olacak’ iddiasına siyaset nasıl bakıyor?
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın ...
CHP’de büyük kurultayın tarihi belli oldu
CHP MYK’sı dün yapılan toplantının ardından büyük kurultay tarihini belirledi. ...
 
Savcıya rest: Alacaksanız beni alın!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında CHP lideri ...
Erdoğan Mehter Takımı’yla Davos’a mı gidecek?
Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Schwab, Başbakan Erdoğan'ı, 'One Minute' ...
Türeli: Alsancak neden AVM yapılıyor?
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva