HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2012 Perşembe - 11:42

“Gelin, gerekirse Ak Saçlılar Komisyonu deriz”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, terörle ilgili çağrılarını MHP, BDP ve diğer partilere de yaptıklarını belirterek, "Beraber bakacağız, akıl akıldan üstündür. Herkesin çözümü varsa gelip tartışalım. Amaç isimde değil. ‘Ak Saçlılar Komisyonu’, ‘Düşünen Adamlar Komisyonu’ deriz" dedi.

“Gelin, gerekirse Ak Saçlılar Komisyonu deriz”

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'la dün yapılan terör zirvesi sonrasında gazetecilerin karşısına çıkarak açıklama yaptı.
 
MHP ve BDP'ye de çağrı yaşan Kılıçdaroğlu, komisyonun ismi üzerinde durulmaması gerektiğini söyledi.
 
Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: "Terör konusunda bir araya gelip konuşalım. Öneri getirmedik, yol haritası belirledik. Bizim de önerilerimiz. Önerilerimizi baştan söylesek tepki gelebilirdi. Dayatma mantığı içerisinde olmadık. Demokrasi kavga rejimi değil, uzlaşma kültürüdür. Yol haritasını belirlediğimiz için memnunuz.
 
Bütün siyasal partiler için bu yol haritası geçerlidir. İsimler şart değil, ismi siz koyun. İnsan merkezli bakarsak sorunları çözeriz. Biz sorunlara insan merkezli bakıyoruz. Ben şehit annelerine söz verdim. Ankara’daki şehit ailesine ziyarete gittim. ‘Niçin bu sorunu çözmüyorsunuz’ dedi? ‘İktidar çözüm getirmezse, siz gideceksiniz’ dedi. Söz verdim. Çözün bu sorunu dediler. Ortak bir çağrı var; ‘İnşallah bu son olur. Benim oğlum öldü, başka çocuk ölmesin.’ 30 yıldır kronikleşen soruna kayıtsız kalınamaz. Bu sorun tek bir partinin çözebileceği bir sorun değil, ülkenin ortak bir sorunudur.
 
Her kimlikten düşünceden insanlar şehit oluyor. ‘Öneriniz yanlıştır’ diyebilirsiniz, siz önerinizi getirin, biz size destek verelim. Acıları paylaşmamız yetmiyor, ateş düştüğü yeri yakıyor. Ne olacak, böyle mi gidecek. Kan üzerinden terör üzerinden siyaset yapılamaz. Terör bizim artık ulusal sorunumuzdur. Bu kronik sorun parlamentoda adrestir. Hangi ismi istiyorsanız o ismi koyalım. Akil Adamlar bir uluslararası çalışmadır. Akil Adamlar olmasın, Apo söyledi diye ismi koyuyorsunuz. Değiştirelim, ‘Ak Saçlılar Komisyonu’, ‘Düşünen Adamlar Komisyonu’ deriz. Amaç isimde değil, sorunu çözmekte. Kürt sorunu, terör sorunu demeyin. Can yakıcı sorun olsun deyin. Beraber bakacağız, akıl akıldan üstündür. Herkesin çözümü varsa gelip tartışalım.
 
MHP’ye de BDP’ye de çağrı yapıyoruz. Parlamento dışındaki partilere de çağrı yapıyoruz. Mutabakat Komisyonu olmasın diyorsanız, değiştirelim. Bir toplum çaresizliğe mahkum edilemez. Siyaset kurumu çözüm üretecek. Oy verdiğine göre hesabını soracak."
 
Kılıçdaroğlu, konuyu görüşmek için MHP’ye gitmek istediğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Yeri ve ortamı olursa MHP’den randevu isteriz” dedi.
 
'Akil Adamlar Komisyonu' önerisinin Abdullah Öcalan'ın belirlediği yol haritasıyla örtüştüğünü savunan MHP, sürece katılmak istemediğini belirtmişti.
 
DİYANET'E UYARI: SİYASETTEN UZAK DUR
Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kürtaj tartışmalarına katılmasına da tepki gösterdi.
 
Diyanet İşleri’nin CHP döneminde kurulduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Diyanet İşleri Başkanı günlük siyasi tartışmaların içine girecek isim değildir. Polemiklerin içine girerse dini siyasallaştırır. Bizim siyaset kültürümüze ihanet etmiş olur. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran parti CHP’dir. Biz, siyaset tartışmalarının içinde yer alsın diye kurmadık. Diyanet İşleri Başkanı sıcak siyasetten uzak dursun.”

'ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER KAPATILSIN'
Özel Yetkili Mahkemeleriyle ilgili tartışmalara da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Başbakan, ‘Özel Yetkili Mahkemeler beni de aştı’ diyor. Biz sana defalarca söyledik. Bu mahkemeler normal mahkemeler değil, adalet dağıtmıyorlar. ‘Ne kadar insan tutuklarsam o kadar saygınlığım olur’ diyorlar. Giydikleri o cüppeler adalet cüppeleri değildir. Terörle mücadele eden Genelkurmay Başkanı ‘terörist’ diye tutuklandı, gıkın çıkmadı. MİT Müsteşarı ifadeye çağrıldı, uyandın. İnsanlar ne olduğunu bilmeden içeride yatıyor. Oraya boşuna Silivri Toplama Kampı demiyoruz. Başbakan geç bile kalsa kazanımdır. Özel Yetkili Mahkemeleri tümüyle lağvetmelidir. Darbe hukukunu kullanan bir Türkiye’deyiz. Darbe hukukundan arınmadıkça demokrasi gelmez.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar BUCALI 7 Haziran 2012 Perşembe 17:51

Vah Kılıçdaroğlu,vah CHP !!! Tekrar söylüyorum.Bu memlekette kürt sorunu YOKTUR,Sadece pkk terör sorunu vardır.Sizler hangi maca hizmet ettiğnizin ve kimleri daha da cesaretlendirdiğinizin farkındamısınız.İnanın son seçimlerde aldığınız oyu bile alamayacaksınız bu sefer,özellikle kale gördüğünüz yerlerden.İnşaallah hatanızı anlarsınız demek istiyorum ammaa,nerede o günler..

Yorumu oyla      11      5  
AHMET NEVZAT GÜVEN 7 Haziran 2012 Perşembe 12:05

KOMİSYONA APO'YU,CEMİL BAYIK VE MURAT KARAYILAN'I ALIN.ÇÜNKÜ BİRİSİ İÇERİDE YATA YATA,DİĞERLERİDE DAĞLARDA GEZE GEZE SAÇLARI AĞARTTILAR.ONLARDAN İYİ AK SAÇLIYI NERDEN BULACAKSINIZ?KOMİSYON BAŞKANIDA AHTİSARİ OLSUN.ONUNDA SAÇLARI SÜT GİBİ BEYAZ.BU BEYAZ SAÇLILARLA SİZ TÜRK MİLLETİ'NİN TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK YAZILACAKSINIZ.ATATÜRK'ÜN PARTİSİ MİLLİ MÜCADELENİN VE HALKIN PARTİSİDİR.ORDA ÜLKEMİZİ BÖLME YOLUNDA YAPTIKLARINIZ MİLİİ EMANETE BİR HIYANETTİR.BUNU UNTMAYIN.

Yorumu oyla      16      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Karşıyaka il olacak’ iddiasına siyaset nasıl bakıyor?
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın ...
CHP’de büyük kurultayın tarihi belli oldu
CHP MYK’sı dün yapılan toplantının ardından büyük kurultay tarihini belirledi. ...
Savcıya rest: Alacaksanız beni alın!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında CHP lideri ...
 
Erdoğan Mehter Takımı’yla Davos’a mı gidecek?
Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Schwab, Başbakan Erdoğan'ı, 'One Minute' ...
Türeli: Alsancak neden AVM yapılıyor?
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
Başbakan Erdoğan: CHP'nin planı baştan çöktü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında CHP lideri ...
 
Darbe Komisyonu Ağar'a '28 Şubat'ı sorulacak
Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu, 28 Şubat sürecine yönelik dinleyeceği ...
İP: Başbakan gelecek diye parti binası arandı
Denizli'de, İşçi Partisi (İP) İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, 8 Haziran'da ...
Bahçeli: Kürt sorununu konuşmaktan vazgeçin
MHP lideri Bahçeli, Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında gerçekleştirilen ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva