HABERLER>YAŞAM
17 Aralık 2017 Pazar - 17:44

İzmir'de 'organ'ını kaybetti... Minibüs şoförleri buldu!

Konak ilçesinde, 2,5 yaşındaki Göktuğ Tutar'ın annesiyle bindiği minibüste düşürdüğü 17 bin liralık biyonik kulaklık, şoförlerin araması sonucu bulundu. Göktuğ'un annesi Nazlı Tutar, "Kulaklık kaybolduğunda çok ağladım. 'Oğlumun bir organını kaybettim' dedim. Bulunmasaydı kredi çekecektik" dedi.

İzmir de  organ ını kaybetti... Minibüs şoförleri buldu!

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan sağlık memuru Nazlı Tutar, 1 ay önce ameliyatla biyonik kulaklık takılan oğlu Göktuğ'u kreşten alarak, eve gitmek için Gültepe-Pınarbaşı hattı minibüsüne bindi. Anne Tutar, bir süre sonra oğlunun kulağındaki biyonik kulaklığın olmadığını fark etti.

Oturduğu koltuğa ve minibüsün içine bakan Tutar, kulaklığı bulamayınca büyük üzüntü yaşadı. Minibüs şoföründen yardım isteyen Nazlı Tutar, tüm aramalara rağmen oğlunun kulaklığını bulamadı. Anne- oğulun bindiği minibüsün sürücüsü, aynı hattın minibüs şoförlerinin kendi aralarında kullandıkları telefonlarının 'bas- konuş' özelliğinden yaralanarak, herkesin konuyla ilgili duyarlı olmasını istedi. Hattaki tüm minibüsler, durağa çekilerek, tek tek arandı. Küçük Göktuğ'un biyonik kulaklığı, bindiği minibüsün koltuğunun altındaki demir parçasının üzerinde bulundu.

Biyonik kulaklığın bulunmasıyla büyük sevinç yaşadıklarını söyleyen anne Nazlı Tutar, yaşadıklarını anlatırken, gözyaşlarını tutamadı. Kulaklık kaybolduğunda oğlunun bir organını kaybettiğini belirten Tutar, "Oğlumu kreşten aldım. Eve giderken, kafam çok dalgındı. Minibüse bindik, bir süre sonra kulaklığının olmadığını fark ettim. Çok kısa bir mesafe olmuştu. Minibüs şoförüne kulaklığı bulamadığımı ve inmek istediğimi söyledim. Sonra şoförle birlikte aradık. Bulamayınca şoföre bulursa bana haber vermesini söyledim. Sonra çocuğumu kreşe getirip, bıraktım. Sokağa çıkıp, yollarda çiçeklerin arasında kulaklık aradım. Her yeri aradım, bulamadım. Polislere söyledim, yardım istedim. Çok ağladım; çünkü daha 1 ay oldu takılalı. Pahalı bir şey. Telefonun ışığıyla yollarda kulaklığı aradım. Ondan sonra bindiğimiz minibüsü hatırlamadığım için durağa gittim. Şoförler, bulduklarını söyledi. Bayıldım o onda. Onun takılması için çok acılar çekti. Eğer bulunmasaydı kredi çekmek zorunda kalacaktık" diye konuştu. 

'ANNENİN GÖZYAŞLARI İÇİMİZİ YAKTI'
Aynı hatta çalışan ve minibüsteki aramalarda biyonik kulaklığı bulan şoför Volkan Türkan, "Nazlı hanım, oğlunun biyonik kulaklığını kaybettiğini anlattı. Biz, ucuz bir şey zannettik. Öyle herkesin alabileceği bir şey zannettik; ama annenin gözyaşlarını görünce ve 17 bin lira değerinde olduğunu öğrenince konunun önemini anladık. Araçlarımız, durağa çekildi. Tüm araçlara özenli bir şekilde arama yapıldı. İlk önce üzerindeki mıknatıstan dolayı bulamadık; çünkü koltuğun altındaki metal kısma tutunmuş. Sonraki aramada bulduk. Annenin gözyaşları içimizi yaktı. Bulduğumuz için çok mutluyuz. Teslim ettik aileye. Güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum" dedi.

'KAYBOLMA DURUMLARDA METAL PARÇALARA BAKSINLAR'
Biyonik Kulaklı Çocuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İzmir Temsilcisi Nurcan Kızıl Toprak, biyonik kulaklığın bulunmasından dolayı Gültepe- Pınarbaşı hattında çalışan minibüs şoförlerine teşekkür plaketi verdi. Biyonik kulaklığın, kullanan çocuklar için çok önemli olduğunu ve kulaklık olmadığı takdirde çocukların dünyayla bağlantılarının kesildiği belirten Toprak, "Bizim çocuklarımızın cihazlarında kafalarına tutması için mıknatıs var. Böyle kaybolma durumlarda metal parçalara baksınlar. Eğer bu kulaklık olmazsa çocuklarımız, sessizliğe gömülüyor. Bu duyarlı davranış, bizleri çok mutlu etti. Herkesin bu konuda bilinçli olmasını istiyoruz. Bu kulaklık olmazsa davul çalsanız duymazlar" diye konuştu. (DHA)

 
Sakin şehri Teksas'a çeviren olayda mahkemeden karar!
 
Şeytan, dört partiyi birden kızdırdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
6 yaşındaki çocuğa kayyum atandı!
İlk evliliğinden dört, ikinci evliliğinden ise bir olmak üzere toplam ...
İzmirliler yarına dikkat! Gök delinecek!
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, İzmir için yarın kuvvetli sağanak uyarısında bulunuldu.
Başkan Pekdaş taziyeleri kabul etti
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, vefat eden annesi Macide Altay’ı Seferihisar ...
 
Buca'da en hüzünlü buluşma... 146 yıllık bekleyiş son buldu
146 yıl boyunca sessizce bir mezarda keşfedilmeyi bekleyen 26 günlük William ...
İzmir'de 'Göçmenler Günü' buluşması
İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü ...
Dün gece İzmir... Kimse gözlerini alamadı...
Halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen meteor yağmurunun en yoğun ...
 
İzmirli ikizler okula ilgisizdi... Öğretmen öyle bir şey yaptı ki...
İzmir'de, okula karşı ilgisiz olan 15 yaşındaki ikiz kardeşler Beste ve ...
İzmirliler dikkat! Yağmur geliyor!
Metereoloji’den alınan bilgilere göre, İzmir’de hafta sonu yağmur bekleniyor.
Ünlü halk ozanı hayatını kaybetti
Halk Ozanı Ali Kızıltuğ bu sabaha karşı hayatını kaybetti. 73 yaşındaki ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva