HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mayıs 2013 Salı - 10:22

Çiğli’de belediye-işçi-sendika tek yürek: Sözleşme bayramı

Çiğli Belediyesi’nin yenilenen toplu sözleşmesiyle işçiler adeta bayram günü yaşadı. Başkan Metin Solak, yıllık yüzde 21 artış öngören sözleşme nedeniyle defalarca ayakta alkışlanırken, işçiler bol bol halay çekerek yeni sözleşmeyi kutladı.

Çiğli’de belediye-işçi-sendika tek yürek: Sözleşme bayramı

İZMİR - Çiğli Belediyesi ile Disk Genel İş Sendikası arasında 628 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme belediye önünde ve belediye konferans salonunda düzenlenen törenlerde imzalandı.

Sözleşmeyi Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Disk Genel Başkanı Kani Beko, Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, Genel- İş 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin ile sendika ve belediye yetkilileri imzaladı. Şölen havasında gerçekleşen imza törenine ayrıca Genel-İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Cafer Konca, Disk Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, sendika temsilcileri, CHP İl ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ile belediye bürokratları katıldı.


İŞÇİLER YÜRÜYEREK GELDİ
Belediye şantiyesinde toplanan park bahçeler, temizlik ve atölyeler ile fen işleri müdürlüklerine bağlı işçiler davul zurna eşliğinde belediye binasına doğru yaklaşık 1,5 km yürüdüler. Ellerinde pankartlarla “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganları atarak yürüyen işçileri yarı yolda Başkan Metin Solak karşıladı. İşçilerle birlikte belediye binası önüne yürüyerek gelen Başkan Solak, işçilerle birlikte halay çekti. Daha sonra imza töreni için belediye konferans salonuna geçildi. Toplu sözleşme, türküler eşliğinde tüm işçilerin coşkulu tezahüratı ve alkışlarıyla imzalanırken, salonda adeta bayram havası esti.

 
İŞÇİLER BAŞKAN SOLAK’I AYAKTA ALKIŞLADI
Konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Başkan Metin Solak’ı işçiler dakikalarca ayakta alkışladılar.

Gördüğü büyük ilgi karşısında oldukça duygulanan Başkan Metin Solak, “Sizleri her bir hücremin en derin yerinden seviyorum” diyerek sözlerine başladı. Her zaman işçinin yanında ve emekçi dostu olduğunu belirten Başkan Solak, “Biz bir gemideyiz. Her birimiz bu geminin bir parçasıyız. Tek bir vidası bile çıksa geminin dengesi bozulur. Biz çok şeye göğüs gerdik. Çok sıkıntılı zamanlarımız oldu. Hiçbir soruşturma, hiçbir savcılık ifadesi bizim emekçi dostu olmamıza engel olamaz. Hiçbir zaman vicdansız biri olmadım, olamam da. İşçilerimiz için oldukça iyi bir sözleşme imzaladık, tüm işçilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da Çiğli’de iyi bir sözleşme imzalandığına dikkat çekerek, “İzmir örgütlü mücadelenin en iyi yapıldığı yerlerin başında geliyor. Lütfen İzmir’e sahip çıkın. Bugün burada da önemli bir sözleşmeye imza atıyoruz. En iyi sözleşmelerden biri oldu. Tüm işçilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

GENEL İŞ BAŞKANI EKİCİ: ÇİĞLİ’DE TAŞERONLAŞMA YOK
Çiğli’de taşeron şirketin bulunmamasının önemini vurgulayan Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, örgütlülüğün giderek yok edilmeye çalışıldığı ülkede önemli bir sözleşmeye imza atmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Ekici şöyle konuştu: ''Şöyle bir bakıyorum da tüm işçilerimizin gözleri parlıyor. Hepimiz mutluyuz. Haklar kolay elde edilmiyor. Bu güzelliklerin bizden sonraya da kalmasını istiyoruz. Örgütlü mücadeleyi inatla, kararlılıkla ve iradeyle sürdürmeliyiz.”

TÜM BELEDİYELERE ÖRNEK OLSUN
Genel – İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin, Çiğli’de imzalanan sözleşmenin, kapsadığı haklar açısından tüm belediyelere örnek olması gerektiğini belirterek, “Çiğli’de çok iyi bir sözleşme imzaladık. Tüm belediyelere örnek olmasını diliyorum. İşçinin iradesini arkasına alanla biz de yol gideriz. Düğün havası yaşıyoruz. Başta Başkan Metin Solak olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplu sözleşmenin ardından DİSK Başkanı Beko, Genel-iş Başkanı Ekici ile belediye işçileri, Başkan Metin Solak’a teşekkür ederek çiçek takdim ettiler. Başkan Solak da tüm işçiler adına 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.


İŞTE YENİ SÖZLEŞME
31 Aralık 2014’e kadar geçerli olacak sözleşmede A gurubu bir işçinin maaşı 1.300’den 1.660 TL’ye, B gurubu işçinin maaşı 1.350’den 1.710 TL’ye, C grubu işçinin maaşı da 1.450’den 1.850 TL’ye yükseltildi. Yol yardımı yüzde yüz artarak 80 TL’ye çıktı. Ayrıca, her yıl bir kereye mahsus 250 eğitim yardımı, ilk yıl yılda dört kez 350 TL, ikinci yıl ise 400 TL gıda yardımı, yılda iki kez tam maaş ikramiye ve yılda bir kez 100 TL yakacak yardımı yapılacak. Öte yandan işçilere günlük yarım kilo yoğurt verilmeye devam edilecek. İlk yıl yüzde 21, ikinci yıl ise yüzde 23’lük artışa denk gelen sözleşme, sendika tarafından İzmir’de en iyi sözleşme olarak nitelendirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismail 14 Mayıs 2013 Salı 20:19

memed arkdaşm ibb de çalışıorum ne zammı 900 tl alıorum

Yorumu oyla      13      5  
İZMİRLİ 14 Mayıs 2013 Salı 14:57

bu zam yapılan işçi arkadaşlara birkere memleket araştırması yapılsın bakalım kimler nerelerden getirilmiş .kaç tane içlerinde İZMİRLİ kardeşimiz var ? görün bakalım ne kadar adaletsizlik varmış bu memlekette !

Yorumu oyla      17      9  
erbil kırbaş 14 Mayıs 2013 Salı 12:20

seçimler yaklaştıkça diğer belediyelerde bunun üstünde artışlar göreceğiz zavallı "çiğli halkı" bundan sonra hizmet beklemeyin işçinin maaşına yapılan zam normal fakat şu yardımlara ne demeli ""Yol yardımı yüzde yüz artarak 80 TL’ye çıktı. Ayrıca, her yıl bir kereye mahsus 250 eğitim yardımı, ilk yıl yılda dört kez 350 TL, ikinci yıl ise 400 TL gıda yardımı, yılda iki kez tam maaş ikramiye ve yılda bir kez 100 TL yakacak yardımı" maaşlar oldu 4.000 tl net allah çiğli halkının yardımcısı olsun

Yorumu oyla      18      10  
memed 14 Mayıs 2013 Salı 12:03

Bu CHP li belediyeleri anlamıyoru. kendileri iyi zam veriyorlar. ancak İZBAN da bir genel müdür yardımcısı var ki çocuklara ekmek vermiyor.Kocaoğlu da seyrediyor. Çiğliye hayırlı olsun

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da ‘emek’ zirvesi: Durak Beko’yu ağırladı
DİSK’in İzmirli Genel Başkanı Kani Beko Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat ...
İzmir engelleri kaldırmak için bir dilek tuttu
İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından düzenlenen “Engelleri kaldırmak ...
İzmir’de gençlerin haftası: Dolu dolu bayram
Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda ...
 
İzmir’in tarihi davasında yeni perde: Kritik dosyalar masada
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere 129 ...
İl Genel Meclisi'ne bir destek de MHP'den
İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Ak Parti Grup Başkanvekili ...
İzmir’in yeni gemileri için 110.8 milyon Euro’luk imza
Dünyanın farklı ülkelerine mensup 4 adet Kalkınma Bankası, Türkiye’de ...
 
Gençlik ve Çiçek Festivali Narlıdere'de başlıyor
Narlıdere Belediyesinin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Gençlik ...
Karabağlar’dan usta yazar İzgü’ye büyük onur
Karabağlar Belediyesi, edebiyat dünyasının büyük ustası, Türkiye’nin en ...
Anadolu kültürleri Gaziemir'de bir arada
Anadolu’nun dört bir yanından gelerek İzmir’e yerleşen ve hemşehri dernekleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva