HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mayıs 2013 Salı - 09:27

İzmir’de gençlerin haftası: Dolu dolu bayram

Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda yine “bayrama yakışan” bir program hazırladı. 16-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen program, kentin dört bir yanındaki gençleri buluşturacak. Finalde ise Pinhani’nin konseri var.

İzmir’de gençlerin haftası: Dolu dolu bayram

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı için dolu dolu bir program hazırladı. 16-19 Mayıs 2013 tarihlerini kapsayan etkinlikler, İzmirliler’in bayramı coşkuyla yaşaması amacıyla açık alanlar ve meydanlarda düzenlenecek. Sokak basketbolu turnuvası, buz sporları ve cimnastik gösterileri, İzmir Kayıkları Yarışması, gençlik dağ kampı, yol koşusu ve bisiklet turu, kano gösterisi gibi birbirinden renkli etkinlikleri, gençlerin en sevdiği gruplardan olan Pinhani’nin konseri taçlandıracak.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri 16 Mayıs 2012 Perşembe günü ‘Sokak Basketbolu Turnuvası’yla saat 16.00’da başlayacak. Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda Basketbol Federasyonu İl Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen ve 4 gün sürecek turnuva, karma gençler ve karma yıldızlar olmak üzere iki kategoride yapılacak. Turnuvaya katılmak isteyenler, 16 Mayıs’a kadar Bostanlı Rekreasyon Alanı (362 48 28) ve Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’ndan (425 04 21- 425 04 42) ücretsiz kayıt yaptırabilir. Detaylı bilgi almak isteyenler www.izmir.bel.tr, www.izmirbsbspor.org, www.izmirbasketboliltemsilciligi.com web adreslerinden yararlanabilir.
 
Saat 19.00’da ise Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Buz Sporları Salonu’nda görsel bir şölen sporseverleri bekliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sporcuları, buz pistindeki hünerlerini bu kez bayram dolayısıyla sergileyecek.

 
DAĞDA, DENİZDE, HER YERDE…
Üç günlük ‘Gençlik Dağ Kampı’ 17 Mayıs 2012 Cuma günü başlayacak. Geçtiğimiz yıllarda renkli görüntülere sahne olan kampa 18 yaş üstü yaklaşık 100 genç katılacak. Homeros Vadisi’nde kurulacak olan kamp için gerekli ekipmanlar da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak. Kampta ilk gün, saat 20.00’de ‘kampa ateşi’ yakılacak. Gençler, müzik dinletisi eşliğinde sucuk-ekmek partisi yapacak.
 
Aynı gün, Gündoğdu Meydanı’nda saat 19.00’da cimnastik gösterileri yapılacak. Türkiye Jimnastik Federasyonu İl Temsilciği işbirliğiyle düzenlenecek olan etkinlikte, İzmir’de bulunan tüm cimnastik kulüpleri gösterilerini İzmirliler için yapacak.
 
18 Mayıs Cumartesi gününe İzmir Kayıkları Yarışması damga vuracak. Saat 10.00’da İnciraltı Gemi Müzesi yanından başlayacak olan yarışta, İzmir’in kayıkları Körfez’de renkli görüntüler oluşturacak.
 
Saat 16.00’dan itibaren, Bostanlı Rekreasyon Alanı’ndaki sokak basketbol turnuvasında gençler ter dökmeye devam edecek. 
 
Aynı gün, dağ kampında gençler için de çeşitli organizasyonlar hazırlandı. Kahvaltının ardından kamp aktiviteleri yapacak olan gençler Çamiçi Köyü’ne bir doğa yürüyüşü gerçekleştirecek. Köyün çocuk parkında boyama yapacak olan gençler, “kampa katılım şartı olan” yanlarında getirdikleri çocuk kitaplarını köy çocuklarına armağan edecek. Daha sonra Çamiçi köyü sakinleri ve kampçılar hep birlikte Büyükşehir Belediyesi Bandosu Pop Orkestrası’nın konserini dinleyecek.
 
GENÇLER VE KENDİNİ GENÇ HİSSEDENLER İÇİN
19 Mayıs Pazar gününün ilk etkinliği, ’19 Mayıs Yol Koşusu’ olacak. Gençler, büyükler ve veteranlar olmak üzere toplam 6 kategoride yapılacak olan koşu saat 09.00’da Güzelyalı İskele’den başlayacak. Konak İskele’ye kadar olan yaklaşık 5 kilometrelik parkurda gerçekleşecek olan yarışma, para ödüllü olacak. Koşuya katılmak isteyen sporseverler 18 Mayıs’a kadar Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’ndan ücretsiz kayıt yaptırılabilir, ayrıca www.izmir.bel.tr, www.izmirbsbspor.org web adreslerinden bilgi alabilir.
 
Aynı gün, gençlik kampı programı gençlerin saat 12.00’de kamptan ayrılmasıyla son bulacak. Sokak basketbolu turnuvasında ise Bostanlı Rekreasyon Alanı’ndaki final karşılaşmaları güne heyecan katacak. Turnuvanın ödül töreni saat 16.00’da gerçekleşecek.
 
Pazar günü ayrıca, gençler için bisiklet turu yapılacak. Bostanlı Rekreasyon Alanı’ndan saat 17.00’de başlayacak tur, Büyükşehir Belediyesi’nin sahil boyunca oluşturduğu parkuru takiben İnciraltı Kent Ormanı’nda son bulacak. İnciraltı Kent Ormanı’nda ise bir kano gösterisi düzenlenecek.
 
19 Mayıs Pazar gününün en eğlenceli etkinliğine ise Türk Pop Müziği’nin başarılı gruplarından ‘Pinhani’ imza atacak. Sevilen grup, Gündoğdu Meydanı’nda saat 21.00’de başlayacak konserde İzmirli gençler ve kendini genç hissedenler için söyleyecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in tarihi davasında yeni perde: Kritik dosyalar masada
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere 129 ...
İl Genel Meclisi'ne bir destek de MHP'den
İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Ak Parti Grup Başkanvekili ...
İzmir’in yeni gemileri için 110.8 milyon Euro’luk imza
Dünyanın farklı ülkelerine mensup 4 adet Kalkınma Bankası, Türkiye’de ...
 
Gençlik ve Çiçek Festivali Narlıdere'de başlıyor
Narlıdere Belediyesinin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Gençlik ...
Karabağlar’dan usta yazar İzgü’ye büyük onur
Karabağlar Belediyesi, edebiyat dünyasının büyük ustası, Türkiye’nin en ...
Anadolu kültürleri Gaziemir'de bir arada
Anadolu’nun dört bir yanından gelerek İzmir’e yerleşen ve hemşehri dernekleri ...
 
2. Uluslararası Bergama Sempozyumu sona erdi
Bergama Belediyesi ile Ege Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası ...
Bornova’dan girişimcilere büyük destek
Bornova Belediyesi’nin kendi işinin patronu olmak isteyenler için Küçük ...
Vali Cahit Kıraç’ın unutamadığı İzmir anısı…
Altı yılı aşkın süredir İzmir’de görev yapan ve geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’a ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva