HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mayıs 2013 Pazartesi - 17:35

İl Genel Meclisi'ne bir destek de MHP'den

İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Ak Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu ve MHP Grup Sözcüsü Ahmet İncesu, Konak Meydan Projesi ve Kaklıç Havaalanı projeleri için MHP İl Başkanı Necat Karataş’ı ziyaret etti ve destek istedi.

İl Genel Meclisi ne bir destek de MHP den

İZMİR - İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, daha önce AKP ve CHP İl Başkanlarını ziyaret ederek, Konak Meydanı projesi ve Kaklıç Havaalanı projesi için destek aldıklarını hatırlatarak, “Konak Meydanı’nın genişletilmesi ve Kaklıç’ta bulunan ve 1980 darbesi sonrası askeriyenin kullanımına bırakılan havalimanının yeniden düzenlenerek kullanıma açılmasını istiyoruz. İl Genel Meclisi’ndeki partilerle birlikte ortak hareket etme kararı aldık. Bu anlamda AKP ve CHP İl Başkanlarına yaptığımız ziyaretler olumlu geçti. İl Genel Meclisleri’nin kapatılması sonrası paylaştırılacak taşınmazların durumu nedeniyle İzmir’in önünde tarihi bir fırsat vardır. Bilindiği gibi Büyükşehir’in hizmet binası depreme dayanıksız. Merkez Bankası ve SGK binası da aynı paralelde yan yana yer alıyor” dedi.

“Yeni yaptırdığımız ve Eylül ayında bitecek olan yeni hizmet binası Büyükşehir’in yeni hizmet binası olabilir” diyen Başkan Değirmenci, İzmir’in tarihi bir şans yakaladığını da sözlerine ekledi. İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Sözünü ettiğimiz üç binanın yıkılmasıyla İzmir ihtiyacı olan büyük meydana kavuşabilir” dedi. Hasan Tahsin Anıtının Büyükşehir Belediyesi gölgesinde kaldığını da hatırlatan İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Yıkım sonrası yarışma yoluyla daha büyük bir heykel yapılarak bu meydana adı verilebilir. İlk etapta yıkılacak üç binanın ardından Hükümet konağı çevresinde bulunan valilik ve emniyete ait binalarında yıkılmasıyla İzmir’in çehresi yenilenebilir diye düşünüyoruz” diye konuştu.

CHP İzmir Eski Milletvekili Kemal Anadol tarafından gündeme getirilen Kaklıç Havalimanı’nın sivil kullanıma açılması önerisinin İzmir’in kuzey aksı için çok önemli olduğunu belirten Başkan Değirmenci, “İzmir Expo 2020’ye aday. Kazandığımız takdire Adnan Menderes Havaalanı ihtiyaca cevap veremeyebilir. Bu anlamda İzmir’in acilen ikinci bir havaalanına ihtiyacı olacak” dedi.
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren MHP İl Başkanı Necat Karataş ise, bu projenin İzmir’e fayda sağlayacağını belirterek, “Kentin sembol olacak yerlerinin mutlaka iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Büyükşehir Belediye Binasının, SGK ve Merkez Bankasının binalarının oralardan kaldırılmasına yönelik yaptığınız çalışmalara koşulsuz sonuna kadar destek veririz. Bize düşen bir görev varsa sizlerle birlikte mücadele vermeye çalışırız. Diğer siyasi partiler de samimi ise, teklifin kimden geldiğine bakmadan destekleriz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in yeni gemileri için 110.8 milyon Euro’luk imza
Dünyanın farklı ülkelerine mensup 4 adet Kalkınma Bankası, Türkiye’de ...
Gençlik ve Çiçek Festivali Narlıdere'de başlıyor
Narlıdere Belediyesinin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Gençlik ...
Karabağlar’dan usta yazar İzgü’ye büyük onur
Karabağlar Belediyesi, edebiyat dünyasının büyük ustası, Türkiye’nin en ...
 
Anadolu kültürleri Gaziemir'de bir arada
Anadolu’nun dört bir yanından gelerek İzmir’e yerleşen ve hemşehri dernekleri ...
2. Uluslararası Bergama Sempozyumu sona erdi
Bergama Belediyesi ile Ege Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası ...
Bornova’dan girişimcilere büyük destek
Bornova Belediyesi’nin kendi işinin patronu olmak isteyenler için Küçük ...
 
Vali Cahit Kıraç’ın unutamadığı İzmir anısı…
Altı yılı aşkın süredir İzmir’de görev yapan ve geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’a ...
Karşıyaka yine çiçek gibi olacak
Karşıyaka Belediyesi Çiçek Festivali bu yıl 12. kez gerçekleştiriliyor. ...
Balçova 'temiz sahil' için tek yürek: Denizden koltuk çıktı!
Dünya’nın bir çok ülkesinde gönüllü guruplar tarafından organize edilen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva