HABERLER>POLİTİKA
20 Nisan 2012 Cuma - 18:12

CHP Buca’da saflar netleşti

İlçe Kongresi’ne kilitlenen CHP Buca’da saflar netleşti. Süreci müdahil olan milletvekilleri Bahri Dal’a ‘çekil’ baskısı yaparken, Umut Orkun Uğraş ve Bektaş Gül adaylıklarını açıkladı.

CHP Buca’da saflar netleşti

Can Özlü/EGEDESONSÖZ - Tartışmalı delege seçimlerine sahne olan CHP Buca örgütünde, gözler 29 Nisan’da yapılacak İlçe Kongresi’ne çevrildi.

Mahalle bazında yapılan seçimlerin ardından 10’un üzerinde aday ile kongre sürecine giren Buca örgütünde saflar netleşmeye başladı. İlk açıklama Umut Orkun Uğraş’tan geldi. Mehmet Süne- Hüseyin Yüzer yapısının desteğini alan İl Genel Meclis Üyesi Uğraş’ın yarın (Cumartesi) adaylığını ilan edeceği belirtildi. Uğraş gibi delegeler üzerinde etkili olan Bektaş Gül de aynı gün adaylığını açıklayacak. Daha önce yapılan teklifleri geri çeviren ancak üçüncü aday olarak son anda ortaya çıkan Bahri Dal ise tatsız bir sürprizle karşılaştı.

MİLLETVEKİLLERİ MÜDAHİL OLDU
Milletvekili Alaattin Yüksel’in il başkanlığı döneminde ilçe başkanı olarak görev yapan Dal’ın, Yüksel, Mustafa Moroğlu, belediye yapısı ve Azad Fazla’nın da desteği ile aday olacağı ifade edilmişti. Özellikle Buca İlçe Kongresi’ne direkt müdahil olan partili milletvekilleri, dün akşam Birinci Kordon’da bir kafede toplantı yaptı. Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger ve Musa Çam’ın da yer aldığı toplantıya, meclis üyesi Güngör Kaya’nın da davet edildiği ve Bahri Dal’ın adaylığı hakkında nabız yoklandığı öğrenildi. Yapılan toplantı sonrasında Dal’ın, ‘imzacılar’ ile hareket ettiği fikri ortaya atıldı.

BALÇOVA’DA, BUCA’YI TARTIŞTILAR!
İddialar karşısında fikrini değiştiren milletvekilleri bu sabah Balçova Termal Tesisleri’nde bir kahvaltı organizasyonu daha yaptı. Toplantıda Yüksel ile birlikte, Moroğlu, Çam, Hülya Güven, adaylar ve Bahri Dal da yer aldı. Toplantıda, Dal’a, çekilmesi yönünde baskı yapıldığı Dal’ın da delegeler ile konuşmak üzere bir gün izin istediği öğrenildi. Buca’da etkili olmaya çalışan milletvekillerinin tutum değişiklikleri ile birlikte ibre yeniden Bektaş Gül ve Umut Orkun Uğraş’a döndü. Bektaş Gül’ün 110 imzayı aştığı, Umut Orkun Uğraş’ın da delege tabanından önemli ölçüde destek gördüğü kaydedildi. Bayram Kurt, Ali Hıdır Uludağ ve Heval Savaş Kaya’nın da bireysel adaylık çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

VEKİLLER BENDEN VAZGEÇTİ
Milletvekillerinin baskısı ile adaylıktan el çektirilen Bahri Dal, sitemini ‘Milletvekilleri benden vazgeçti’ diyerek dile getirdi. Dal “Kesinlikle verdiğim sözden dönmedim. İyi niyetli kişileri ötekileştirmedim. Ben yıllardır çok çalıştım. Bir tek evim, bir arabam vardı arabayı da sattım. Şerefimle yaşadım. Buca’da CHP’yi daha ileriye götürmek için yola çıktım. Amacım küskünlükleri bitirmekti. Sokak sokak dolaşacaktım. Bu yaştan sonra ilçe başkanlığı talebim olmadı. Baskı vardı aday olmam için. Sabah toplandık. Aday adayları seçilmemem için ellerinden geleni yaptılar. Benim adıma iki gündür mesaj çekiliyor. E-mail gönderiliyor benim adıma. Tehditler gelmeye başladı. Kılıçdaroğlu karşıtı gibi gösterdiler. Ben genel merkez yanlısıyım. İleride beni görevden alan Baykal- Sav ekibi oldu. Milletvekilleri sen girme dediler. Buca’da sana karşı hareket var dediler. Benden vazgeçmelerinin nedeni hep bu dedikodular. Ercan Tatı’nın adamı, Azad Fazla’nın adamı dediler. Azad bu olayın içinde hiç olmadı. Buca’dan giden gruplar milletvekillerinin kafasını çeldi. Tam karar veremedim. Kafam karmakarışık. Ben örgütü bölen tarafta hiç olmadım. Ama öyle gösteridler” dedi.

UĞRAŞ DA ‘ADAYIM’ DEDİ
Buca İlçe Başlan adaylarından Umut Orkun Uğraş ise adaylık öncesi projelerini açıkladı. Uğraş “Buca ilçemiz İzmir’in en büyük ve en özel ilçelerinden biridir. AKP buraya göz dikmiş, yaklaşan  2014 yerel seçimlerin de başarılı olmak için çok yoğun çalışmalar yürütmektedir. Bu sebepten dolayı bizler birlik olup partimizi Buca’da birinci parti yapacak ve yerel seçimleri kazanacağız.  Yerel seçimlerde yüzde 50. 6 oy oranı ile alınan 122 bin oyu arttırmak birinci önceliğimiz olacaktır. Bizler her zaman Genel Başkanımız ve Genel merkezimizin önderliğinde gittiğimiz yoldan ve gösterdiği hedeften sapmayacağız. Bu duygu, düşünce ve tüm samimiyetimle hiçbir partilimi ayrıştırmadan sevgiyle, saygıyla ve hoşgörüyle Cumhuriyet Halk Partimizin Buca İlçe Başkanlığına aday olduğumu açıklıyorum” dedi.

PROJELERİNİ SIRALADI
Uğraş, projelerini şöyle sıraladı: “Mevcut ilçe binamızın fiziki şartları iyileştirecek tadilat, boya ve tamiratları yapılıp kadın kollarımız gençlik kollarımız ve partililerimize rahat çalışma imkanları sağlanacak. 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde Buca ilçemizin aday belirleme yönteminin ön seçimle olması genel merkezimize iletilecek ve belediye başkan adayımızın, il genel meclisi üyelerinin, belediye meclisi üyelerinin bu yöntemle belirlenmesi sağlanacak. Mahalle temsilcilikleri yeniden yapılandırılacak, mahallelerimizin büyüklüğüne ve nüfus oranına göre her mahalle temsilci sayısı en az 10 kişi olacak ve bu temsilciler mahallesindeki sorunları eksikleri ihtiyaçları tespit edecek ve önce ilçe başkanlığına ve ilçe yönetim kuruluna bildirecek belediyemizin bu sorunlara acil çözüm üretmesi sağlanacak. Sokak sorumluları oluşturulacak bu sorumlular tespit ettikleri eksikleri ve sıkıntıları çözümleriyle birlikte mahalle temsilcilerine, ilçe başkanlığına ve belediye yetkililerine iletecek. Gençlik kolları yönetimi seçimle gelecek ve bu seçimler şölen havasında geçecek. Kadın kolları yönetimi seçimle gelecek ve seçimlere sadece kadın üyelerimizin katılımı sağlanacak ve siyasi çekişmelere fırsat tanınmayacak. Gençlik kolları ve kadın kollarımızın rahat çalışabilmesi, proje üretmesi ve bu projelerini aktarmalarının önü açılacak. Üniversite gençliği partiye davet edilecek ve partiye katkı koymaları sağlanacak. Danışma Kurulu Toplantıları mutlaka yapılacak toplantıdan çıkan kararlar dikkate alınacak. Ar- Ge (araştırma geliştirme) komisyonumuz yeniden yapılandırılacak ve siyasal, sosyal ve kültürel alanda çalışmalarına hız verecek, raporlar hazırlayacak ve çözüm üretecek. Parti içi disipline mutlaka uyulacak. Tüzük ve yönetmeliğimizin talimatları doğrultusunda hareket edilecek. aykırı tutum ve davranış sergileyen partililerimiz için kesinlikle disiplin mekanizması çalışacak. Sokak ve mahalle çalışmalarına hız verilip, parti programı anlatılacak ve öncelikle belediye başkanımız, il genel meclisi üyelerimiz, belediye meclisi üyelerimiz, mahalle ve sokak çalışmalarına bir an önce hız verip yoğun bir şekilde çalışmaları sağlanacak. Ülkemizde, ilimizde veya ilçemizde oluşacak olan ve Mustafa Kemal Atatürk devrimlerine aykırı veya yıkıcı her türlü davranışlara karşı eylem komisyonu oluşturulacak ve acil eylem planı hazırlanacak”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 50 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akp de yok 23 Nisan 2012 Pazartesi 20:24

allah muhammet ali aşkına.şu akp ye bir bakında utanın bir gram kavga yok.biatmış ne biat.tattip izmirdemi.adap var uslup var.saygı var ve demokratik bir yarış var.yiyin birbirinizi dicem.olmucak.arkadaşlar,bükemediğiniz eli öpün.gidin şu akp lilerden ders alın,feyz alın.hep kavga hep mırmır.hep şikayet ,hep ağlama.ben en kısa zamanda chp den istifa edeceğim.sonu yok,ne ardı ne önü var.meclis üyeleriniz,belediye başkanınız il başkanınız her kez aynı fabrikadan çıkma.sizden soğudum.

Yorumu oyla      11      5  
ortak dil 23 Nisan 2012 Pazartesi 14:07

Sayın Bahri DAL 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yakışır bir şekilde bayram havasında geçen ve çok geniş katılımlı olan toplantıda adaylığını açıkladı şimdiden kendisini tebrik ediyorum.. Eş, Dost, Akrabadan ziyade kongre delegelerinin katılım gösterdiği bir basın ve adaylık açıklaması oldu.. Bu oluşum ciddi anlamda CHP'ye ve Buca'ya yakışır bir nitelik ve nicelik kazanan bir oluşumdur..

Yorumu oyla      17      6  
23 Nisan 2012 Pazartesi 12:40

Azat fazla bahri bey için delegeleri bizzat kendisi arıyormuş devam etsin bence çok faydası olur:)))

Yorumu oyla      15      7  
23 Nisan 2012 Pazartesi 12:38

Bu makamları sıçrama tahtası olarak kullananları bu örgüt mutlaka cezalandıracaktır. Ali Hıdır bey meclis üyeliğinde gösterdiği performası ilçe başkanlığındada devam ettirirse vay Chp bucanın haline.

Yorumu oyla      20      6  
23 Nisan 2012 Pazartesi 11:31

Bahsi geçen aday adayları sonrada bahri beyle anlaşarak il delegesi olabilirler. çünkü başka şansları yok bektaş gül onları listesine asla yazmaz diye düşünüyorum:))

Yorumu oyla      13      7  
ortak dil 23 Nisan 2012 Pazartesi 10:47

Sayın Bayram Kurt,Zaman Süer,Hakkı Geyik ve Ali Hıdır Uludağ'ın kaç tane oyu var?İmza yeter sayısını Mehmet SÜNE'nin el atından tanınmayan delegelerle tamamlayacağı doğru mu?Dönem makam mevki dönemi değilse neden 4.aday olarak çıkıyorsunuz?Mevcut adaylar arasında size en yakın adaya destek vermek bu bağlamda daha anlaşılır bir davranış olmazmıydı?Ne yazık ki oyların Bahri DAL noktasında birleşmesini engellediğiniz gerçeğini göremeyecek kadar hezeyan içindesiniz.Mehmet Sünenin ekmeğine yağ sürün.

Yorumu oyla      19      6  
23 Nisan 2012 Pazartesi 09:57

Hakkı geyik irade beyan eder ama sonra uyarmı onu bilmem bektaş gül konusundada yapılan oylamaya katılıp sonrada çıkan sonucu kabul etmişti, daha sonra vazgeçti, istikrar yok yani.

Yorumu oyla      17      7  
ALİ HIDIR ULUDAĞ 23 Nisan 2012 Pazartesi 03:04

Ben Ali Hıdır Uludağ ,Sayın Bayram Kurt ,Sayın Zaman Süer ,Sayın Hakkı Geyik ,ile CHP Buca ilçe başkanlığı sürecini değerlendirip; Buca da 'ortak akıl, ortak irade' nin gerçekleşmesi için yaptığımız görüşmeler sonucunda. Ortak aklın AKP karanlığına karşı Cumhuriyet Halk partisini iktidar yapmak ve bu amaç için, bütün imkanları kullanıp mücadele etme kararlılığı ortaya koymak gerektiği kararına varılmış .Dönemin makam mevki koltuk süreci olmadığı, zamanın dört elle birlik olup önümüzde bulunan yerel genel ve cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP ve yaptıklarıyla savaşma zamanı olduğu kararı alınmış..Sürece katılan değerli yol arkadaşlarım Sayın Bayram Kurt , Sayın Zaman Süer, Sayın Hakkı Geyik Buca da ortak aklın adayı olarak Ali Hıdır Uludağ ın olması yönünde irade beyan etmişlerdir. Hep Birlikte yeni bir Buca inşa edeceğiz..

Yorumu oyla      11      16  
Hasan Hüseyin 22 Nisan 2012 Pazar 23:13

Sn.Bahri Dal'ı destekliyoruz.Bucadaki kavgacıları,muhalifleri ancak o dize getirir.

Yorumu oyla      19      8  
22 Nisan 2012 Pazar 01:12

Arkadaşlar ne o eli yüzü düzgün falan salona biblo mu alıyorsunuz. hayırdır sokakta gezeçek çamura girecek hersofraya oturacak ezilenin halindeanlayacak emekçi biri lazım. bırakın bu elitist ayaklarını halk kendinden birini istiyor. halk Bektaş Gül'de somutlaşıyor.

Yorumu oyla      13      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Moroğlu ve Güler'den Balbay'a imzalı destek
CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, İzmir ...
PKK'ya karşı ortak önkoşul: Silah bırak!
Ankara zirvesinin ardından Erdoğan ve Barzani'den PKK'nın silah bırakmasının ...
Hamza Dağ Ankara'da Ege'yi yaşadı
Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza DAĞ, EGEM Platformunun başkent Ankara’da ...
 
İki Bakan'ın hesabı Özel İdare'den...
Bakanlar Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay'ın İzmir gezilerinin faturası ...
CHP Bornova Gençlik Kolları'nda topuk sesleri
CHP'de kadın kotası gençlik kollarında da etkisini gösterdi. Bornova Gençlik ...
Bayır: Akay başkan olsun isterim!
İzmir’de CHP 3 Haziran’da, Ak Parti 9 Haziran’da sandığa giderek, yeni ...
 
Susam'dan hipermarket yasası isyanı
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, kamuoyunda ‘Hipermarket Yasası’ ...
Türeli: AKP çifçiyi ezdi tarlaları boş bıraktı
CHP İzmir Milletvekili Türeli, girdi fiyatları karşısında ezilen çiftçinin ...
Sürekli: Durak haddini bilsin!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği birlik ve dayanışma ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva