HABERLER>POLİTİKA
20 Nisan 2012 Cuma - 16:22

Moroğlu ve Güler'den Balbay'a imzalı destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, İzmir Kitap Fuarı’nda, cezaevinde bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın kitaplarını okuyucuları için imzaladı. Güler, Meclis'te 8 milletvekilinin tutuklu olduğunu hatırlatarak, "TBMM 92'nci yaşına ayıpla giriyor" dedi.

Moroğlu ve Güler den Balbay a imzalı destek

İZMİR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın kitaplarını İzmir Kitap Fuarı’nda standa temsili olarak konulan demir parmaklıklar arkasında imzaladı.

Güler, 23 Nisan’da TBMM’nin kuruluşunun 92’nci yıldönümünün kutlanacağına dikkat çekerek, Meclis'te 8 milletvekilinin tutuklu olmasının büyük bir ayıp olduğunu söyledi.
Güler, şunları kaydetti: "TBMM, 92’nci yaşına çok büyük bir hukuksuzluk ve ayıpla giriyor. Bunu haykırmak için buradayız. Çünkü tarihinde ilk kez milletvekilleri hapiste olan bir TBMM’den söz ediyoruz. Bu parlamenter demokrasinin bittiği nokta. Bunu protesto ediyoruz. Mustafa Balbay, İzmir ikinci bölgeden milletvekili seçildi, mazbatasını aldı ama hapiste. Oysa kitapları var, okuyucusuyla buluşmak istiyor, TBMM’de davasını savunmak istiyor. Balbay bizim için temsili isim. Bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları gerekir ki Türkiye bu ayıptan kurtulsun." 



Mustafa Balbay için hem “adaş” hem “yoldaş” imzası
Gazeteci, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay için İzmir 17. TÜYAP Kitap Fuarı bünyesinde oluşturulan simgesel hücre, kitap fuarının bitimine üç gün kala yeni “tutsakları”nı ağırladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Şair Yazar Güney Dinç, Yazar Prof.Dr. Emre Kongar, “Balbay İzmir Kitap Fuarı’nda aramızda” diyerek, Gazeteci Balbay’ın kaleme aldığı “Gülümsemek direnmektir”, “Zulümdar”, “Zulümhane” gibi pek çok kitabı imzaladı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Mustafa Balbay’a Özgürlük Girişimi öncülüğünde TÜYAP Kitap Fuarı 2 Nolu salonda oluşturulan stantta, Mustafa Balbay okurlarını ağırlayan Güler, Moroğlu, Bayır, Dinç ve Kongar; ziyaretçilerle demir parmaklıklar arkasından “açık görüş”me yapma olanağı buldu. İmza gününe özgürlük tutkunu İzmirliler yoğun ilgi gösterirken, yurttaşlar Balbay adına imza atan “tutsak”larla fotoğraf çektirdi.

Aynı partiden aynı bölgeden milletvekili seçildiği Mustafa Balbay ile hem adaş hem de yoldaş olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, cezaevinde geçirdiği 6 yıl 1 günlük süreye ilişkin anıları zaman zaman Balbay okurlarıyla paylaşırken, imzaladığı sayfalara “Mücadelemiz mutlaka zaferle tanışacak”, “Umudu tüketmek bize yakışmaz” diye yazdı.  Denizli Güney ilçesi doğumlu Mustafa Moroğlu, Burdur Güney doğumlu Mustafa Balbay için; 1987’de serbest kaldığı cezaevinde demir parmaklıklar ardında geçirdiği günden bu yana, bu kez “özgürlük” adına demir parmaklıklar ardındaki yerini almış oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK'ya karşı ortak önkoşul: Silah bırak!
Ankara zirvesinin ardından Erdoğan ve Barzani'den PKK'nın silah bırakmasının ...
Hamza Dağ Ankara'da Ege'yi yaşadı
Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza DAĞ, EGEM Platformunun başkent Ankara’da ...
İki Bakan'ın hesabı Özel İdare'den...
Bakanlar Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay'ın İzmir gezilerinin faturası ...
 
CHP Bornova Gençlik Kolları'nda topuk sesleri
CHP'de kadın kotası gençlik kollarında da etkisini gösterdi. Bornova Gençlik ...
Bayır: Akay başkan olsun isterim!
İzmir’de CHP 3 Haziran’da, Ak Parti 9 Haziran’da sandığa giderek, yeni ...
Susam'dan hipermarket yasası isyanı
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, kamuoyunda ‘Hipermarket Yasası’ ...
 
Türeli: AKP çifçiyi ezdi tarlaları boş bıraktı
CHP İzmir Milletvekili Türeli, girdi fiyatları karşısında ezilen çiftçinin ...
Sürekli: Durak haddini bilsin!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği birlik ve dayanışma ...
Erdoğan: Türkiye'de darbeler sorgulanıyor
Başbakan Erdoğan Katar'a hareketi öncesinde düzenlediği basın toplantısında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva