HABERLER>POLİTİKA
19 Nisan 2012 Perşembe - 21:56

Sürekli: Durak haddini bilsin!

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği birlik ve dayanışma yemeğinde konuşan İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, Belediye Başkanı Cevat Durak'a yüklendi. Sürekli, "Sayın Durak başbakana dil uzatma haddini bil" dedi.

Sürekli: Durak haddini bilsin!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İlçe Başkanlığı hafta sonu yapılacak kongre öncesinde partilerle bir araya geldi. Bostanlı Altınbalık Restoran'da düzenlenen 'Birlik ve Dayanışma Yemeği"ne AK Parti İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül, Nesrin Ulema, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, eski Milletvekili Teyfik Ensari, İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli,eski ilçe başkanları Mikail Bilici, Tuncay Bozkurt ve Mehmet Karal, parti yöneticileri, delegeler ve çok sayıda kişi katıldı.

SENİ MEN EDİYORUM
Toplantıda ilk sözü İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli aldı. Pazar günü yapılacak kongre öncesinde yer arayışlarına girdiklerini fakat kendilerine salon verilmediğini anlatan Sürekli, "Bizden korkanlar yer vermiyorlar. Vermezlerse vermesinler meydanlar, sokaklar caddeler var. Bunlara en güzel cevabı vermek için hepinizi kongreye bekliyorum. Onlar endişe ediyor. Karşıyaka'nın bir belediye başkanı var. Başbakana dil uzatıyor. Haddini bil Cevat Durak. Belediye başkanı çıkıp 'Türkiye'de tek adam diktatörlüğü var. Ekonomi geriye gidiyor' diyor. Heralde kendisi duruma yerel yönetimler açısından bakıyor. Sen mühendissin nasıl hesap yapıyorsun?.Türkiye, Dünya'da büyümede 2. sırada Sayın Durak. Bilmiyorsan internete gir bak. Bizim elimizde size karşı malzeme çok fazla. Başlarsak bizi durdumamazsınız. Seni, ağzına başbakanı almaktan men ediyorum. Heralde Pazar günkü kongreden sonra belediye başkanı çok çok düşünür. Zaten şimdiden düşünmeye başladı"dedi. Sürekli kendisinden önce görev yapan ilçe başkanlarına teşekkür ederken, "Emekleriniz için size minnettarız. Sizden aldığımız bayrağı daha yukarılara taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

ABAKÜS HEDİYE ET
Toplantıda konuşan Milletvekili Nesrin Ulema, AK Partili olmanın ayrıcalık olduğunu söyledi. Kendilerini alkışlayanlara teşekkür eden Ulema, en çok alkışı parti teşkilatının hak ettiğini ifade etti. Ulema, "Bizleri buraya sizler getirdiniz. Bunun vebalini her zaman omuzlarımızda hissediyoruz. Tüm teşkilatın milletvekilleri olarak emrindeyiz.Pazar günü gerçekleştirilecek kongrenin İzmir'de çok büyük yankı uyandıracağına ve CHP'yi tedirgin edeceğini sanıyorum. Başbakanımızı, CHP Genel başkanı da zaman zaman eleştiriyor. Başbakanımız da ona, "Hesabı kitabı biz biliriz. Sana abaküs hediye edelim" diyor. Ben de buradan ilçe başkanıma Belediye Başkanı Cevat Durak'a abaküs hediye etmesini öneriyorum" dedi. Ulema, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yolunun Karşıyaka'dan geçtiğini sözlerine ekledi.

AKLIMIN UCUNA GELMEZDİ
Toplantıda kürsüye "Geliyor. Alemin kralı geliyor" sloganları ile çıkan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ise, geçmişi hatırlattı. Şengül, "Buraya gelirken Kerem Ali Sürekli kapıda beni karşıladı. Eski günlere gittim. Parti yönetiminin kuruluş zamanlarını hatırladım. Siyasete yeni başladığımda Kerem Ali Sürekli ile Ali Aşlık'ın yönetiminde tanıştım. Bu günlere geleceğim aklımın ucundan bile geçmedi. Siyasete ruhunuzu verin. Samimiyetinizi, inıncınızı verin. Herşey olur. Bana 'il başkanı, milletvekili olacaksın' deseler kendim bile inanmazdım. Çocuğum yeni doğmasına rağmen onu bile göremeden parti için gece gündüz çalıştık. Seçim döneminde gezerken insanların beklentisini gördüm. Halk taleplerinin Ak Parti ile yerine geleceğini biliyordu. O zaman siyaset yapanlar aslında kendi adlarına siyaset yapmadılar. Çocuklarının geleceğini düşünerek siyaset yaptılar. Bizim liderimiz kimimize abi, baba, kardeş oldu. Onun bir özelliği var. O hiç bir zaman siyaset yapmadı. İnsanların içinden geçenleri biliyordu. Yıllardır yorulmadan, asla yorgunluğu kabul etmeden bize örnek oldu. Biz koşarak ona yetişmeye çalıştık ama yetişemedik. 10 yıla çok şey sığdırdık" dedi.

MUHALEFET İSTİYORUZ
AK parti olarak güçlü bir muhalefet istediklerini belirten Şengül, "Biz parti olarak yaptıklarımızı araştıran, sorgulayan, daha iyiyi bulmamıza neden olacak bir muhalefet istiyoruz.Ne yazık ki kendisini 1923'e odaklamış, darbelerle iktidar hesabı yapan bir muhalefet partisi var.Muhalefetpartisi kendisine batının yaşam biçimini ele almış ama batının vizyonunu almayan, kısır çekişmelerle mücadele eden bir parti var. Onlar yapmasa bile biz kendi kendimize bakacağız.Yaptıklarımızı düşüneceğiz. Gerekirse kendimize muhalefet edip yaptıklarımızı kontrol edeceğiz. Salona baktığımda her yerden insan görüyorum. Türkiye'nin geleceği budur. Bu birlik ve beraberliği sağladığımız zaman lider ülke haline gelmemek için hiçbir neden yok" dedi.



BU AKŞAM KINA GECEMİZ VAR

İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise, göreve geldiği günden bu yana nasıl çalıştıysa bundan sonra da aynı şevkle çalışacağını söyledi.Akay, "Biz bu akşam kına yakmaya geldik.Pazar günü düğünümüz var. Anadolu'da yeni evlenen geline, damada bir de askere giden yiğide kına yakılır. Biz bugün Karşıyaka'nın yiğidine kına yakacağız. Bugün bizim başbakanımıza bırakın dil uzatmak yan bakmak bile yanlıştır. Onlar siyasetteyken Sosyal Sigortalar Kurumu'nu ne hale getirdiler biz biliyoruz. Bizim siyasi tecrübemiz onlardan fazla. Bizden siyaseten, edeben, ahlakan öğrenecekleri var. Biz bu geminin kaptanıysak denize düşecek bir tayfamızın gitmesine gönlümüz razı olmaz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Kavganın yeri değildir" dedi. Akay, Başbakanın hayatını anlatan kitaptan kesitler okuduktan sonra kitabı salonda bulunan en yaşlı bayana hediye etti.

Toplantıda Karşıyaka'da partinin kuruluşundan itibaren görev alan ilçe başkanlarına plaket verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
B.Ö 30 Nisan 2012 Pazartesi 16:04

SEÇİMLERDE GÖRÜŞÜRÜZ,ÖYLE KONGRE ÖNCESİ BELEDİYE BAŞKANINA CHP YE SALDIRARAK LAF ATARAK PRİM YAPMAYA ÇALIŞMANIZI ANLIYORUM:),ADAYSINIZ...EKONOMİ KONUSUNA GİRMEYECEĞİMİ BÜYÜME KONUSUNDA AKADEMİK BİRKAÇ İSTATİSTİK VERRİRSEM, SENDE BAŞBAKANINDA REZIL OLUR..ZATEN ONUMUZDEKI SECIMLERDE KARŞIYAKAM SIZI YINE REZIL EDECEK SECIMLERDE...YINE FARK ATACAGIZ HEP BIRLIKTE..

Yorumu oyla      11      5  
tırıvırı 20 Nisan 2012 Cuma 11:54

Sn başkab , madem Cevat beyle ilgili elinizde çok malzeme var, niye açıklamıyorsunuz? Açıklamıyorsanız, buna şantajcılık denir.

Yorumu oyla      16      6  
Mert 20 Nisan 2012 Cuma 11:41

Cevat Durak'a laf atıp prim yapmaya çalışma ya ne kadar kıt bir siyaset kerem ali..Cevat Başkan bu seçimde bir yüzde 90 patlatırsa şaşırmayın

Yorumu oyla      14      8  
bülent ışık 20 Nisan 2012 Cuma 10:25

09.34 bu senin yazdığın yorum çocukların birbirine dediği" ne söylersen bir fazlası"na benzemiş.

Yorumu oyla      17      5  
Sinan 20 Nisan 2012 Cuma 09:34

BÜLENT IŞIK,soyadın Işık fakat yaydığın ışık doğruları görmene malesef yetmiyor.Karşıyaka'nın diğer yüzünü görebilmen için ya biraz daha ışığa ihtiyacın var,yada körü körüne CHP li olmaktan arınmana.

Yorumu oyla      15      9  
cem yıl 20 Nisan 2012 Cuma 09:06

İzmir'de uğraşmadığınız k.yaka kalmıştı, ne kadar göztepeli olsamda k.yaka sizin hakkınızdan gelir. Gün birlik günü ya

Yorumu oyla      15      8  
bülent ışık 20 Nisan 2012 Cuma 08:54

Dünyanın 2.en hızlı büyüyen ekonomisi ama ne hikmetse Kredi derecelendirme kuruluşları ülke notunu yatırım yapılabilir ülke seviyesine bir türlü çıkarmıyor.Hormonlu büyümeden dolayımı acaba?

Yorumu oyla      15      8  
Ömer Beydeş (1) 20 Nisan 2012 Cuma 00:47

Sayın Cevat Durak,18 Nisan çarşamba günü bir toplantı düzenledi. Bu toplantının konusu 8 yıl boyunca yaptığı hizmetleri anlatmaktı.Tahmin ediyorum ki Sn.Durak konuşma metnini hazırlarken,2004 yılından günümüze kadar verdiği vaatleri gerçekleştiremediğini o an farketti ve telaşa kapıldı.Bu telaşla sunumunu zenginleştirmek ve başarısızlığını gölgelemek için konudan sapıp Sayın Başbakanı eleştirmeye başladı. Şaka bir yana buradan Sayın Cevat Durak' seslenmek istiyorum,

Yorumu oyla      16      10  
Vahap Güler 20 Nisan 2012 Cuma 00:27

İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, Belediye Başkanı Cevat Durak'a yüklendi. Sürekli, "Sayın Durak başbakana dil uzatma haddini bil" dedi.SEN KİMSİN BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN CEVAT BEY'E DİL UZATIYORSUN! SEN BİL ASIL HADDİNİ %90 İLE SEÇER KARŞIYAKA HALKI BU KEZ CEVAT BEYİ.Karşıyaka'da yediğiniz sandık tokatları yetmedi herhalde! BÜYÜKSÜN CEVAT BAŞKAN.

Yorumu oyla      15      12  
bülent ışık 19 Nisan 2012 Perşembe 23:49

İleri demokrasi bu olsa gerek men etmek.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Türkiye'de darbeler sorgulanıyor
Başbakan Erdoğan Katar'a hareketi öncesinde düzenlediği basın toplantısında ...
Çevre Komisyonu'ndan İzmir çıkarması: İlk durak kuzey aksı!
TBMM Çevre Komisyonu bir dizi kritik inceleme için kente geldi. Vekiller ...
AK Partili Çetin İnce'yi topa tuttu: Zayıf Başkan!
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin, CHP'li Güzelbahçe Belediye ...
 
CHP Gaziemir'de 'eski başkansız' devir-teslim
CHP Gaziemir'de kıran kırana geçen başkanlık yarışında rakibi İlçe Başkanı ...
Oktay Vural: 28 Şubat AKP'nin ebesidir
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Barzani'yi karşılayan Başbakan Recep ...
CHP'den 'Darbe Temizliği İçin Demokrasi Paketi'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği ...
 
Tutuklu vekiller bayram sonrasına kaldı
Tutuklu milletvekillerinin durumunu görüşmek için yapılan Cemil Çiçek ...
AK Parti Balçova'dan Başkent çıkarması
AK Parti Balçova İlçe Teşkilatı, Başkent’i ziyaret ederek, Başbakan Recep ...
Şengül: 2B yarasının tedavisiyle meşgulüz
TBMM Çevre, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi AK ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva