HABERLER>POLİTİKA
20 Nisan 2012 Cuma - 10:53

İki Bakan'ın hesabı Özel İdare'den...

Bakanlar Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay'ın İzmir gezilerinin faturası İzmir İl Özel İdare bütçesinden karşılanıyor. Bakanların 'temsil ve ağırlama' giderlerinden rahatsız olan İzmir İl Özel İdaresi’nin denetim komisyonu tarafından hazırlanan raporda 'Bunun doğru olmadığı kanaatindeyiz' denildi.

İki Bakan ın hesabı Özel İdare den...

İZMİR - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “İzmir’i istiyorum” sözünün yerine getirilmesi katkıları olur düşüncesiyle bu kentten milletvekili seçilen iki bakan Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay, seçim çalışmalarına İzmir İl Özel İdaresi bütçesinden aldıkları destekle hızlı girdi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Emre Döker'in haberine göre İki bakanın beraberindekilerle birlikte, lüks restoranlarda yedikleri yemeklerin giderleri, İzmir İl Özel İdaresi tarafından İzmir Valiliği’ne ayrılan “temsil ve ağırlama giderleri” kaleminden karşılanıyor. İzmir İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu’nun 2011 yılı için hazırladığı raporda, özel idarenin düzenlemediği etkinliklere temsil ve ağırlama giderlerinden kaynak aktarılmasının doğru olmadığı vurgulandı.

DÜZENLEME İSTEĞİ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın kentteki yemek giderlerinin İzmir Valiliği tarafından karşılanması eleştiri konusu oldu. İzmir İl Genel Meclisi 2011 Denetim Raporu’nda “Başka kurum veya tüzel kişilerin düzenlediği sempozyum ve kongre gibi giderlerin il özel idaremiz bütçesinden karşılandığı görülmektedir. Özel idaremiz düzenlemediği temsil ve ağırlama giderlerinin bütçemizden karşılanmasının doğru olmadığı kanaatindeyiz. Bu yönde düzenleme yapılmalıdır” deniliyor. İzmir İl Özel İdaresi Özel Kalem bütçesinde temsil ve ağırlama giderlerinin 263 bin lira olduğu belirtilen raporda, 2011 yılında bakanlık, cumhurbaşkanlığı ve devlet büyükleri ağırlama giderlerinin 88 bin lira olduğu vurgulandı.

İzmir İl Özel İdaresi’nin 125 milyon lira bütçesinin 600 bin lirası, İzmir Valiliği’ne temsil, ağırlama, fuar ve organizasyonlar için bırakılıyor. İzmir’de 597 köy bulunurken, meclis kısıtlı bütçesiyle bir yandan köylere hizmet götürmeye çalışırken bir yandan da bakanların yemek ve konaklama giderlerini karşılamış oluyor. Raporda, bakanların kente geldiklerinde beraberindeki heyetle birlikte bin liranın üzerinde hesaplar ödendiği görülüyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BEBİŞKO 21 Nisan 2012 Cumartesi 00:39

Rivayet olunurki,Tarlada çocuğu KARPUZ KAPUĞUNU iştahla yiyince babası dayanaz ve şöyle der"YARASIN TOSUNUMA KARPUZ KAPUĞU" Ama günümüzde KARPUZUN GÖBEĞİNİ YİYENLERLE KABUĞUNU YİYENLER Yeniden gündemde.Saygılar.

Yorumu oyla      13      6  
Atilla Kamar 20 Nisan 2012 Cuma 23:35

El kesesinden yemek güzel galiba.... Etik olup olmadığını da kendileri söylesin. Belediyeye yüzlerce dava açan valimiz de bu durumu bir açıklayıverse, bizde öğrensek.

Yorumu oyla      15      5  
ŞİRİNYERLİ 20 Nisan 2012 Cuma 21:38

2seçim bölgesinde bulunan seçmenlerle ilgili araştırma yapılsa,herhafta bakan geldiğine göre demekki "KEBAPLARI,TATLILARI"DUBLE yemişlerki KİLO ALMIŞlar.Herhafta bir İL'e gitseler 80 HAFTA da bir sıra gelir..Ama bu haberin DOĞRU OLMADIĞINA " İnanmak istiyorum.SKANDAL...Saygılarımla..

Yorumu oyla      19      5  
sedat 20 Nisan 2012 Cuma 21:35

izmire akp ile hizmet gelecek chp kavgalara devam etsin belediyeler siyaset ile ugraşsın iş yapmasın delege kavgası yapsın izmir hizmet beklesin

Yorumu oyla      12      10  
metin 20 Nisan 2012 Cuma 21:09

Bakanlara gelince para var. Engelliye gelince yok. o paralar engellilerin sosyal yaşama katılmaları veya spor yapmaları için harcansa iyi olmazmı acaba diye düşünüyorum. Güzel dimi

Yorumu oyla      17      5  
AHMET 20 Nisan 2012 Cuma 12:57

BUNLARIN HAYATLARI BEDEVA HER GÜN İZMİRE GELİP ATIP TUTUYORLAR YEDİRİP İÇİRİYORLAR ORTADADA BİŞEY YOK OH NE HAYAT LAFA GELDİNMİ MÜSLÜMANLIKTA KİMSEYE SIRA VERMEZLER YETİMİN HAKKINI YİYİP KEYİF SÜRÜYORLAR YİYİN EFENDİLER YİYİN BUNLARIN HESABI ELBET SORULUR BİRGÜN

Yorumu oyla      22      12  
VAY BEE 20 Nisan 2012 Cuma 11:19

Okullara mandilina dağıtıkları için yargılanlaraa yazık değil mi?

Yorumu oyla      26      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova Gençlik Kolları'nda topuk sesleri
CHP'de kadın kotası gençlik kollarında da etkisini gösterdi. Bornova Gençlik ...
Bayır: Akay başkan olsun isterim!
İzmir’de CHP 3 Haziran’da, Ak Parti 9 Haziran’da sandığa giderek, yeni ...
Susam'dan hipermarket yasası isyanı
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, kamuoyunda ‘Hipermarket Yasası’ ...
 
Türeli: AKP çifçiyi ezdi tarlaları boş bıraktı
CHP İzmir Milletvekili Türeli, girdi fiyatları karşısında ezilen çiftçinin ...
Sürekli: Durak haddini bilsin!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği birlik ve dayanışma ...
Erdoğan: Türkiye'de darbeler sorgulanıyor
Başbakan Erdoğan Katar'a hareketi öncesinde düzenlediği basın toplantısında ...
 
Çevre Komisyonu'ndan İzmir çıkarması: İlk durak kuzey aksı!
TBMM Çevre Komisyonu bir dizi kritik inceleme için kente geldi. Vekiller ...
AK Partili Çetin İnce'yi topa tuttu: Zayıf Başkan!
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin, CHP'li Güzelbahçe Belediye ...
CHP Gaziemir'de 'eski başkansız' devir-teslim
CHP Gaziemir'de kıran kırana geçen başkanlık yarışında rakibi İlçe Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva