HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Nisan 2013 Cumartesi - 00:08

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde arbede çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında kavga çıktı. AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri birbirine girdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde arbede çıktı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı üçüncü olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda kavga çıktı. Belediyenin, 2012 yılı faaliyetlerinin onaylandığı meclis toplantısı gayet sakin başladı. Belediyenin yatırım ve hizmetlerini  eleştirmek için ilk sözü AK Parti Murat Akdemir aldı. Kentin ana yatırımlarının hayata geçmesi için özel sektöre teşvik uygulanmasını isteyen Akdemir, merkezi idareden belediye payına düşen paranın verimli kullanılamadığını söyledi. AK Partili Kerem Ali Sürekli ise bürokratların hatası yüzünden kamulaştırmasız el atma cezaları ödendiğini, bu nedenle kamu zararı yaratıldığını savundu. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar ise “İzmir’in, Türkiye’nin en güzel ve birinci kenti olmasından yanayız. Bütün eleştirilerimizi bu yönde dikkatli ve ilkeli yapıyoruz. İzmir’in üçüncü büyük kent olmasını kabul etmiyorum. İzmir’in, İstanbul’la at barışı yarışan kent olması için çalışmalıyız. Bu potansiyeli hayata geçirmeliyiz. İzmir’in 482 milyon liralık borcu bu hükümet tarafından silindi. Ancak 9 yılda çamur çürütme ve kurutma tesisinin yapına başlandı. Biraz vicdanlı ve adaletli olun. Stratejik plana baktığınızda ceğiz, -cağız’dan başka bir şey göremezsiniz. ‘Biz yapamadık çünkü hükümet vermedi, vardı, kanunlar vardı, hükümet bize vermedi’ diyorsunuz. Bunlar kolaycılık. İzmir ‘Biz bir şey yapamıyoruz’ acziyetine kurban edilecek bir kent değildir” diye konuştu.


AKP HÜKÜMETİNİN LÜTFU
AK Partili meclis üyelerinin eleştirilerinin ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin mali yapısını anlattı ve eleştirilere cevap verdi. Kocaoğlu, “Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olan İzmir, merkezi hükümete ödediği verginin karşılığını almaktadır. Her ay hesaba geçen bu paranın, AKP hükümetinin lütfu gibi anlatılmasını hayretle izliyorum. İzmirlinin parasını İzmirliye veriyorlar. Biz de yatırım yapıyoruz. Bu para arttıysa, bunu da İzmirli hemşerilerimizin vergi ödeme ahlakına borçluyuz. Özel sektör tabi ki teşvik edilmeli. Bu doğru da yeni fuar alanı için çalmadığımız kapı, başımızı vurmadığımız yer kalmadı. Kimse destek olmadı. Tek başımıza imza attık. Biz ayrı bir kulvarın, ayrı bir felsefenin, ayrı bir kent ve insan anlayışını yaşama geçirmek için yola çıktık. Emin adımlarla ilerliyoruz. Yeni imar izinleri vererek bu kent kurulamaz. Biz kentsel dönüşüm çalışmaları ile bu kenti geleceğin kenti yapacağız”dedi.

BELEDİYE  AHLAK ABİDESİDİR
Başkan Kocaoğlu konuşmasında daha da sertleşerek uzun uzadıya cevap verdi. Otopark sorununu her kentin yaşadığını belirten ve metro çalışmalarına da son sürat devam ettiklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, kamulaştırmasız el atma cezaları konusunda da suçlu olmadıklarını söyledi. Kocaoğlu “Yargıtay’ın verdiği bir karar sadece bizi değil, tüm resmi kurumları sıkıntıya boğdu. Bu işin içinden kimsenin çıkması mümkün değildir. Bürokratlara yönelik saldırıları kabul etmiyorum. Bu bürokrat arkadaşlar, hiçbir belediyenin başına gelmeyen baskının, sindirmenin, incelemenin ardından aklanarak çıkmıştır. Ak çıkmak demek,  bu kurumun alnı açık demektir. Bu işin içinden çıkmak da bizim en önemli özelliğimizdir. Bu kurum ahlak abidesidir. Kimle nasıl konuştuğunuza dikkat ederseniz ve mesai arkadaşlarıma da saygısızlık etmezseniz memnun olacağım. Körfez temizliğinde belirli aşamaya geldik. Yakın zamanda hep birlikte yüzeceğiz. Buncan işin altından kalktıktan sonra, çöp tesisini de modern sistemle yapacağız. Biz diğer belediyelerin üstündeyiz. Kıyaslama telaşına neden giriyorsunuz. Sayın Çakar’ın vicdan ve adaletten bahsetmesi sevindirici. Biz şikayet etmiyoruz. Biz aciz değiliz. Çalışıyoruz, üretiyoruz. Neyle mücadele ettiğini ve ne için çırpındığını bilmeyen insanlar acze düşer. 9 senedir bu gemiyi götürüyorum. Hiç acze düşmem” ifadelerini kullandı

YAKIŞMADI, BAKAN BURADA YOK
Başkan Kocaoğlu, Ekonomi’den Sorumlu Bakan Zafere Çağlayan’dan kredi talebinde bulunduklarını, Çağlayan’ın da buna olumlu yaklaştığını ancak üst sınırın 600 bin lira olduğunu öğrendikten sonra hayal kırıklığı yaşadıklarını da ifade etti. CHP grubunda gülüşmelere neden olan bu sözlere AK Parti sıralarından tepki geldi. AK Partili Çakar “Yakıştı mı şimdi başkan? Sayın Bakan burada yok. Yaptıklarınızı anlatın” diye bağırdı. Araya giren CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise başkana müdahale edilmesinin usule aykırı olduğunu savundu ve Çakar’a ‘Başkanı dinlemek zorundasın. Sözünü kesemezsin. Böyle bir adet yok’ diye çıkıştı.


YALANCI- EDEPSİZ SÖZLERİ
Başkan Kocaoğlu’nu eleştirmeye devam eden AK Partili Çakar’ın ‘İşiniz gücünüz ağlamak. Söylediklerinizi inkar ediyorsunuz. Edebinizle konuşun. Yalan söylüyorsunuz. Bakanla aranızda geçen konuşmayı burada anlatamazsınız. İşiniz gücünüz yalan” sözleri tansiyonu bir anda yükseltti. Çakar’ın sözleri karşısında sinirlenen Başkan Kocaoğlu “Bu diyalog kürsüde yaşandı. Edebi kimseden öğrenecek halimiz yok. Edebi, edepsizden öğrenmek için belediye başkanlığı yapmıyoruz. Edebi, edepsizden öğrenmeyeceğim” dedi. Başkan Kocaoğlu, Çakar’ın ‘Sen bana edepsiz diyemezsin’ sözüne ise ‘Sen bana yalancı dersen, ben de sana edepsiz derim. Senin dokunulmazlığın mı var” dedi.

UYGUR KOLUNDAN ÇEKTİ
Başkan Kocaoğlu ve AK Partili Çakar arasındaki söz düellosu devam ederken, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, oturduğu yerden kalkarak Çakar’ın yanına geldi ve sözlerini bitirip, yerine oturmasını istedi. Uygur, tepki gösteren Çakar’ın kolundan tutarak çekti ve “sus artık otur yerine. Kes artık sesini. Yeter bu terbiyesizliğin” diye bağırdı. Araya diğer meclis üyelerinin girmesi ile arbede büyüdü. İtişmeler ve küfürleşmeler yaşandı. Kargaşa sırasında Ak Partili Çakar’ın ‘Bir belediye başkanı bunu yapar mı? Ayıp, rezalet.  Terbiyesiz insanlar. Kim o ya bana yerine geç diyor. Böyle terbiyesizlik mi olur? Her şeye ‘evet’ dersek iyi. Başkan saldırıyor. Mimik yapıyor. Meclis üyeleri de alkışlıyor. Ayıp ya. Sanki bir de fedaisini gönderiyor. Sanki fedai” diyerek bağırdı

MECLİSE ARA VERİLDİ
Yaşanan arbede salon bir anda karışırken meclis üyeleri birbirine girdi AK Partili Sıddık Soysal ile CHP’li Mustafa Sevinç de boğaz boğaza geldi. Sevinç’i kavga için dışarıya davet eden Soysal’ı diğer meclis üyeleri sakinleştirdi. Yaşananların ardından meclise 5 dakika ara verildi. Başkan Kocaoğlu odasına çekildi. AK Partililer ise grup odasında bekledi. Oturumun ikinci bölümünde konuşan Başkan Kocaoğlu “Biz kimseye edepsiz demeyiz. Biz ama herkes edebe davet ederiz. Edebe davet etmek gibi doğal bir şey olamaz. Biz 9 senedeki İzmir manzarasını değiştirdik. Birlik ve beraberliği sağladık. Biz haysiyetimizle çalıştık ve İzmir’i kurtardık. 30 senelik tozu toprağı attık ve ekonomimiz canlandı” dedi. Çakar ise ‘Bu mecliste her şeyi gördük ancak bir belediye başkanının bir meclis üyesinin üzerine yürümesini ilk kez yaşadık. O arkadaşımızın o andaki heyecanına veriyorum” ifadelerini kullandı.
Tartışmalara ve kavgalara neden olan 2012 yılı faaliyet raporu AK Partili meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gaziemir. 13 Nisan 2013 Cumartesi 22:12

kenan çakar ı fikirlerinizle yok edemediniz.tek başına hepinizin başarısız belediyeciliğinizi gözler önüne serdi.şimdi onu susturmak için fiziki saldırıda bulunuyorsunuz.kenan çakar yalnız değildir. onu susturamayacaksınız.sayın uygur bolu beyinin kapısındaki uşakları ı

Yorumu oyla      14      6  
izmirli vatandaş 13 Nisan 2013 Cumartesi 22:07

izmirli olarak söylüyorum sayın başkan aziz kocaoğlu ve ekimi bizleri farklı partilere oy vermeye zorluyorlar !ilçe belediye başkanlarıda buna dahil ?

Yorumu oyla      15      6  
hamdi 13 Nisan 2013 Cumartesi 11:23

düne kadar kardeşkardeş geçiniyor,tanta yönelik plan degişikliklerini hep bereber oyluyorlardı. ne oldu şimdi. anlaşılan rant kavgası

Yorumu oyla      16      9  
bülent ışık 13 Nisan 2013 Cumartesi 11:17

Sıddık Soysal 1994 yılında ANAP lı imiş.Buca ya çalışan troleybüsleri,Karşıyaka otoparkını ve trafik sorununa çözüm olarak getirilen tek çift plaka uygulamasını unutmamıştır sanırım.

Yorumu oyla      14      10  
1930 LI YILLARDA KALMIŞ C.H.P. ve BELEDİYECİLİK UYGULAMASI... 13 Nisan 2013 Cumartesi 11:07

Başkan...Başkan...Başkan...9 Senedir İZMİR'İ Kelimenin tam anlamıyla - TOKAT Erbaga - STSNDARDINDA Yönettiniz diyomuyorum çünkü ADIMIZ HIDIR, İŞİMİZ BUDUR Ölçeginde idare etmeye çalıştınız...AMA İZMİRLİNİN BU KAYBOLAN 9 YILINI NEREYE KOYALIM. İZMİRİN 1 Numaralı sorunu olan DEPREMDE VATANDAŞIN CAN EMNİYETİ...Konusunda koca bir 0 Çektin. ÇOKTAN, ULUSLARARASI PLATFORMDA BAYRAK GÖSRET MESİ GEREKEN İZMİR Sayenizde Yerinde sayıyor.İŞTE BU TAM ANLAMIYLA C.H.P. BELEDİYECİLİK STANDARDIDIR...K.ÖZEN

Yorumu oyla      18      17  
ERBİL KIRBAŞ 13 Nisan 2013 Cumartesi 08:38

SAYIN BAŞKAN ' İzmirli hemşerilerimizin vergi ödeme ahlakına borçluyuz.' DİYOR başkana sormak lazım işportayı hortlatan kaldırımların üzerine büfeler koyarak kayıt dışı ekonomiyi izmirde yaratan kim biz İzmirliler ahlaklı insanlarınız söz sahibine aittir.

Yorumu oyla      19      12  
umapre 13 Nisan 2013 Cumartesi 00:42

izelman işçiler ekmek parası davasına düşmüş siz orda bu sıkıntılı durumu çözüme kavuşturmak yerine kavga edin bravo valla

Yorumu oyla      19      6  
izelman 13 Nisan 2013 Cumartesi 00:41

başkan ve etrafı artık gerçekten sağlıklı düşünmemek için ellerinden geleni yapıyorlar başkan artık silkelen bi kendine gel artık ne olur izmir giderse bir daha gelmez ankara ,istambul bakın geri gelmiyor

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir standına Çin’de büyük ilgi
Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleştirilen Çin Yurt Dışı Seyehat ve Turizm ...
BAYDER’in denetim sonucu: Tek sorun 216 liralık stopaj!
Kısa adı BAYDER olan Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün İzmir ...
Çiğli’den 30 kursiyere sertifika
Çiğli’de yaşayan kadınlar ve engelliler için Çiğli Belediyesi’nin KOSGEB ...
 
Belediyeden ilaç gibi kurs
Gaziemir Belediyesi tarafından Yeşil Mahalle Cumhuriyet Semtevinde düzenlenen ...
Bornova'da personele iletişim eğitimi
Bornova Belediyesi vatandaşa sunulan hizmet sırasında yaşanan iletişim ...
‘Yüzülebilir Körfez’e doğru: Günde 2 bin metreküp çamur!
İzmir Körfezi'nde ‘yüzülebilir deniz’ hedefiyle devam eden dip tarama ...
 
Giysi Bankası'nda mutluluk öyküsü
Kurulduğu günden bu yana binlerce vatandaşın giyim ihtiyacını karşılayan ...
Başkan Tartan'dan üreticilere destek
Türkiye’nin En Temiz Köyü ödüllü Bademler’in el değmemiş doğası içinde ...
Karşıyaka'dan Özer Kırca'ya büyük vefa
Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanlığı ve Onur Kurulu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva