HABERLER>İŞ DÜNYASI
9 Eylül 2018 Pazar - 14:05

87. İEF’de EBSO farkı

Ege Bölgesi Sanayi Odası, “teknoloji” teması ile gerçekleştirilen 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’na (İEF) katıldığı şemsiye standında, açılış günü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı ağırladı.

87. İEF’de EBSO farkı

Dünyanın en köklü uluslararası genel ticaret fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde kapılarını Kültürpark’ta 87. kez dünyaya açtı. Her yıl benimsediği ana tema uygulaması ile dünyadaki gelişmeleri takip ederek bugüne kadar birçok sektöre ivme kazandıran İEF, bu yıl teknoloji teması ile birçok farklı ülkeden gelen yeni ürün ve inovasyonları hem Türkiye hem de dünyanın dört bir yanından gelen katılımcı ve ziyaretçileriyle buluşturuyor.

DÜNYADA HER EVDE BİR TÜRK MALI İÇİN…
Ege Bölgesi Sanayi Odası da, “dünyada her evde bir Türk Malı bulunmalı” hedefi doğrultusunda İzmir, Ege ve Türkiye’de yatırımların çoğalması, üretimin çeşitlenmesi, ihracatın artmasına yönelik olarak şemsiye bir stantla 87. İEF’de yerini aldı.

EBSO’nun Fuar 2 Numaralı Hol’deki 104 metrekarelik standında; Aliağa OSB, Bergama OSB, Kemalpaşa OSB, Menemen Plastik İhtisas OSB, Tire OSB, Torbalı OSB de başkan ve bölge müdürü gibi üst düzeyde temsil edilerek, bölgelerindeki sanayi yapılanması ve üretim kabiliyetlerini fuar ziyaretçilerine aktarma imkanı buldu.

İLK GÜNÜN KONUĞU PEKCAN
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 87. İEF’nin açılış töreninden sonra Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın standını ziyaret etti. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile Meclis Başkanı Salih Esen tarafından karşılanan Pekcan, göreve başlamasından bu yana yakın temas içinde bulunduğu EBSO’nun çalışmalarını takip ettiğini belirterek, kendisine aktarılan konuların da gerek bakanlık olarak gerekse Hükümetteki diğer bakanlıklarla koordinasyon içinde çözümüne gayret gösterdiğini söyledi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, akıllı üretim ile akıllı fabrikaların Türkiye gündemine yerleşmesi gerektiğine işaret ederken, “Dünyayı başka bir yöne sürüklemeye başlayan küresel krizden bu yana, rekabet farklı bir şekle büründü. Varlığımızın devamı için üretim, üretimin sürdürülebilirliği için de şüphesiz ki bu rekabet ortamı ile baş edebilmemiz gerekiyor. Ancak bu, mevcut geleneksel üretim yöntemlerimizle mümkün görünmemekte. Biz artık seyretmenin ötesine geçelim. Yani artık harekete geçelim. Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak, Sanayi 4.0 sürecini çok önemsiyor ve bu hususta farkındalık oluşturmak için elimizden geldiğince aktif olmaya gayret ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin dünyada ilk 10 büyük ekonomi olma hedefine uygun olarak sanayi yatırımlarının artması ve üretimin desteklenmesi için çaba gösterdiklerini vurgulayan Ender Yorgancılar, “Bu amaçla İzmir’in planlı ve düzenli sanayileşmeyle üretimde geldiği noktayı, yabancı katılımcı ve ziyaretçilerin yanısıra kamuoyuna da göstermek amacıyla organize sanayi bölgelerimizle birlikte 87. İEF’de yer aldık” diye konuştu.

 
Seferihisar'da kaçak göçmen operasyonu: 45 gözaltı
 
Bornova'da 9 Eylül heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir iş dünyasından yatırım ve ticaret daveti
87. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası ...
İzmirli başkanlardan krize reçete!
Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) sekretaryasında ve İzmir Ticaret ...
Afrikalı bakan ve yardımcılarından İzmirli yatırımcılara davet
İzmir'e Afrika ülkelerinden gelen bazı bakan ve bakan yardımcıları, 'Afrika ...
 
İzmir'deki 'İş Günleri'ne yabancı ilgisi
87'nci İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen ...
Torbalı Ticaret Odası’ndan vefa örneği
Torbalı Ticaret Odası Meclisi 6 ay önce vefat eden Başkan Yardımcısı Adnan ...
Uzak Doğu’dan İzmir’e yatırım umudu
İzmir Ticaret Odası (İZTO), bir Çinli heyetini daha ağırladı, bir tanesi ...
 
EGİAD'dan KOBİ'lere destek çağrısı
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı İlter, ekonomide son dönemde ...
EBSO'dan çağrı: İzmir pilot il olsun!
EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, "İzmir’in, Sanayi ...
Aliağa için dev araştırma: Başkan Devran'dan konsensüs çağrısı
Aliağa Sanayici ve İş İnsanları Derneği; ilçenin sorun ve beklentilerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva