HABERLER>İŞ DÜNYASI
28 Ağustos 2018 Salı - 13:22

Aliağa için dev araştırma: Başkan Devran'dan konsensüs çağrısı

Aliağa Sanayici ve İş İnsanları Derneği; ilçenin sorun ve beklentilerine yönelik yaptırdığı kamuoyu araştırmasının ilk etabını tamamladı.

Aliağa için dev araştırma: Başkan Devran dan konsensüs çağrısı

İzmir merkezli İntegral Kamuoyu Araştırma Şirketi'nin yürüttüğü kapsamlı araştırmada en çok önemsediği sonuçlardan birinin halkın, ilçesindeki çalışmalara ve sorunlara hakimiyeti ve duyarlılığı olduğuna dikkat çeken Başkan Devran; " Oldukça detaylı bir araştırma oldu. Pek çok açıdan kullanılabilecek veriler elde ettik. Aliağa'nın ilçe genelinde öne çıkan sorunlarını belirleyerek, hizmet kurumlarından beklentileri öğrenmek üzere yaptığımız araştırmanın öne çıkan iki detayı çok önemsediğimi söylemeliyim. Birincisi; halkımızın kendisine yöneltilen sorulara neredeyse yüzde yüz oranında bir katılımla yanıt vermesi. Bu, ilçemizde katılımcı bir bilincin olduğunu gösterir ki; sorunun olduğu yerde, çözümü kolaylaştıracak en önemli anahtardır. İkincisi ise;  doğrudan görev alanına girmemesine rağmen, bir çok hizmetin ve yatırımın hükümetten değil; yerelde seçilmiş olanlardan; yani büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyesinden bekleniyor olması." diye konuştu.

BU ARAŞTIRMA BAŞLANGIÇ
ASİD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Devran; açıklamasını şöyle sürdürdü; " İlçe yaşayanlarımızın gözünden ayrıntılı bir Aliağa fotoğrafı çektik. Oldukça geniş ölçekli bir araştırma oldu. Elbette bu veriler ışığında etap etap somut çalışmalar, projeler ortaya koyacağız. Özet olarak paylaşacak olursak; Aliağa'nın sorunlarının başında, hava kirliliği, yol, trafik ve hastane yetersizliğinin ilk sıralarda yer aldığını gördük. Bunları, alt yapı, otopark, konut sorunu, sinema, tiyatro, eğlence dinlence gibi sosyal donatı ve çocuk oyun alanlarının yetersizliği takip ediyor. İlginçtir ki; anketimize katılanların bir bölümü, sosyal donatı ve eğlence alan ihtiyacını, AVM yapılmasını isteyerek dile getiriyor. İlçe ve Büyükşehir Belediyeleri ile hükümetten beklentilerin ne olduğuna yönelik sorulara verilen yanıtlarda ise; görev alanlarına ilişkin bir karmaşa görülüyor. Hatta; siyasi algı operasyonlarının faktör olarak ortaya çıktığı söylenebilir. Örneğin hükümet ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile yürütülmesine rağmen; İZBAN Projesi'nin Bergama'ya uzatılması, sadece Büyükşehir Belediyesi'den beklenen bir çalışma olarak karşımıza çıkıyor. Yerel yönetimlerden, yani halkın yerelde seçtiklerinden beklenti listesi; hükümetten beklediklerinin neredeyse iki katı. Üstelik pek çok konu başlığı doğrudan belediyelerin tasarrufunda ve yetkisinde değil. Aliağalı'ların hükümetin ilçesine verdiği hizmetlerden memnuniyet oranı oldukça düşük. Hizmet kurumlarının uyumu, uzlaşı ve ortak eylem planı ilçemiz için oldukça önemli."

YOL ALABİLMEK İÇİN...
Aliağa yaşayanlarının mahalle ve ilçe düzeyindeki sorun ve beklentilerinin belirlenmesinin ardından iş dünyasına yönelik de bir çalışma yapacaklarını belirten Devran; hızla gelişen sanayinin başta göç olmak üzere getirdiklerinin önemine dikkat çekti. Aliağa'nın ortalamanın üzerindeki nüfus artışı ve sonuçları, ilçenin yerel halkı, göçle gelen yapısı, iş dünyası gibi olmazsa olmazlarının aynı potada değerlendirilerek çözüm araması ve hizmet kurumlarının bu noktada uzlaşı ve birlikte hareket zemini yaratması gerektiğini vurguladı.

Aliağa Sanayici ve İş İnsanları Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Devran; sözlerini şöyle sürdürdü; " Sorun dışarıdan görünür belki ama çözüm içerdedir. Niyet, sorunun çözümü ise; yol; saklamak değil, paylaşmak; eleştirmek değil, çözümü göstermek; yıkmak değil, yapmak; saldırmak değil, sarılmak olmalı. Ayrıca; reel ve müspet tespitlerle yol alabiliriz. Siyasallaştırılan hizmet verme anlayışının kimseye bir faydası yok. İlçe belediyesinin büyükşehir belediyesi ile köprüleri attığını halkımızdan gelen yanıtlardan da görüyoruz. Görülüyor ki; halkımız için de çözüm için konsensüs gerekiyor. Ayrıca; bu araştırmayla, trafik sorununun çözümü, otoyol yapımının hızlandırılması ve donanımlı bir hastane çağrımız da haklı ve bilimsel bir zemine oturmuş oldu. İnsanlarımız da bu konularda büyük beklenti içinde. yapılanı, verileni yok saymak değil; geliştirmenin formülünü aramaktan yanayız. Aliağa'yı bölge ve ülkemiz için  lokomotif kılan büyük sanayinin varlığını , halkımızın gündemi ve ihtiyaçları ile birleştirerek katma değere dönüştürmek gerekiyor. Bir sonraki aşamada, Aliağa'da iş insanı olan, esnaf, tüccar, sanayici kesimine dönük bir araştırma planlıyoruz. Elimizdeki veriler, işinin uzmanı ve alana hakim bir kadro tarafından değerlendiriliyor. Biz bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bu açıklamamız vesilesiyle de başta Aliağalı hemşerilerim olmak üzere; herkesin bayramını kutluyor, gelecek kaygısı duymadığımız, barış, huzur, sağlık ve güvenle nice bayramlar yaşamamızı diliyorum. "

 
PETKİM eski Genel Müdürü için istenen ceza belli oldu!
 
Hakkari'den acı haber: 2 şehit, 7 yaralı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Macit Menderes 29 Ağustos 2018 Çarşamba 18:13

Yalı Mahallesi 161 sokak 1/3 de ikamet ediyorum.Karşımızda,deniz kıyısı boyunca Aliağalılar mangalda et pişiriyorlar.Kokudan bu yaz günü balkonumuzda oturamıyoruz,cam açamıyoruz.Bu duruma maalesef Belediyemiz mangal yerleri yaparak neden oluyor.Akşamları ALİAĞA'ya yakışmayan pis kokular,dumanlar ve kötü manzaralar oluşuyor.Şikayetci sadece ben değilim.Tüm yöre halkı.Lütfen buna bir çare düşünün.Saygılarımla.

Yorumu oyla      9      5  
Mesut Ak 29 Ağustos 2018 Çarşamba 00:11

Bakırçay Havzası ve Aliağa ilçesinin Tarımda Kalkınmaya İhtiyacı Var Diye Düşünüyorum. BAŞKANIM SAYGIMLA ..

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TTO'dan kriz hamlesi: İhracatın yanındayız
Dövizde yaşanan istikrarsızlıktan sonra yabancı şirketlere mektup yazan ...
Rektör Budak’tan sanayicilere çağrı: Bizimle çalışmak zorundasınız!
EBSO meclisinde üniversite-sanayi iş birliğine yönelik geniş bir sunum ...
İzmir iş dünyasında fuar heyecanı
Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ...
 
İZTO’dan fuarcılığa can suyu
Sahip olduğu 80 bin üyesinin, çağın ihtiyaçlarını takip ederek aktif ve ...
Türkiye'nin sigorta devi İngilizlere satıldı!
Türkiye'nin en büyük ikinci sağlık sigorta şirketi olan Acıbadem Sigorta, ...
İZTO düğmeye bastı: İzmir'e Berlin modeli
İzmir Ticaret Odası (İZTO), kente milyar dolarlık katkı yapacak, fikri ...
 
Torbalı'dan yabancı yatırımcıya 'her şey yolunda' mektubu
60 yabancı menşeli şirkete güven mektubu yazan TTO Başkanı Olgun “İflas ...
EBSO Başkanı Yorgancılar: Ekonomide tek çıkış yolu...
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yprgancılar, "Ulu Önder ...
EBSO Başkanı Yorgancılar: Üretim yoksa kalkınmak hayal!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva