HABERLER>İŞ DÜNYASI
6 Eylül 2018 Perşembe - 08:21

İzmir'deki 'İş Günleri'ne yabancı ilgisi

87'nci İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası İş Günleri toplantıları başladı. İlk gün sekizi bakan düzeyinde toplam 27 ülkeden gelen temsilciler, Türkiye'nin uluslararası ticari potansiyelinin tanıtıldığı toplantıya ilgi gösterdi.

İzmir deki  İş Günleri ne yabancı ilgisi

Bu yıl 7-16 Eylül tarihleri arasında 87'inci kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında 2015'ten beri düzenlenen Uluslararası İzmir İş Günleri Toplantılarının ilki, kentteki bir otelde yapıldı. Toplantıda sekizi bakan düzeyinde toplam 27 ülkeden gelen temsilciler, Türkiye'nin uluslararası ticareti, yatırımları ve projeleri hakkında bilgilendirildi. Türkiye ile katılımcı ülkeler arasında doğabilecek işbirlikleri değerlendirildi.

Türkiye'deki yatırım fırsatlarının tanıtıldığı sunumlar İzmir Ekonomi Üniversitesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Eximbank yetkilileri tarafından yapıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, Türkiye ekonomisi, sanayi kapasitesi ve ihracat potansiyelini ve İzmir'in bunun içindeki payını tanıttı. Eximbank adına sunumu gerçekleştiren Burcu Gökçe Yılmaz Akın, yabancı kurum ve kuruluşlara finans imkanları hakkında bilgi vererek ticaret, yatırım ve projeler üzerine konuştu. TİKA adına konuşan Şerife Öztürk ise, gelişme yolundaki ülkelere Türkiye tarafından sağlanan teknik yardım imkanlarını tanıttı.

'TÜRKİYE İLE YENİ YATIRIMLAR HEDEFLİYORUZ'
Toplantıya Arnavutluk, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gambia, Gana, Güney Sudan, Karadağ, Kosova'dan bakanlık düzeyinde katılım gerçekleşti. Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Osman Nurkoviç, "Türkiye'nin bugüne kadarki başarılarından oldukça etkilendim. Altyapı ve ulaştırma konusunda 20 yıl öncesine göre çok büyük bir ilerleme var. Türkiye'nin şu ana kadar Karadağ ile gerçekleştirdiği yatırımlardan memnunum ve yenilerini hedefliyoruz. Yaklaşık bin Türk firması Karadağ'da faaliyet gösteriyor. Bu organizasyon ile Türk bakan ve iş adamları ile bir araya geleceğim için mutluyum. Denizcilik ve Ulaştırma Bakanı olarak, buradan dönünce daha çok liman, alt yapı ve yol projesi görmek istiyorum" dedi.



ARNAVUT BAKAN SHKURTA: TURİZMDE İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ
Arnavutluk Finans ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Albana Shkurta ise "Uzun yıllardır her iki ülke arasında hem geleneksel hem de profesyonel ilerleyen bir dostluğumuz var. Türkiye bizim ilk uluslararası iş birliği yaptığımız ülkelerden biri. Arnavutluk'taki en büyük banka bir Türk şirketine ait. Türk firmalarına ait çok sayıda enerji ve turizm yatırımlarımız var. Türk bir şirket tarafından yaptırılıyor Arnavutluk'ta bir havaalanı yapılıyor, ekonomimize büyük bir katkısı var. Türklerle turizm açısından da iş birliği yapmak istiyoruz. Çünkü Türkiye turizm açısından bakınca çok iyi bir konumda bulunuyor. Aynı zamanda turizm işinde Türkiye'nin bilgi ve deneyiminden yararlanmak istiyoruz. Arnavutluk çok küçük bir ülke, global olarak daha yeni yeni tanınmaya başladık ve bu organizasyon ile birlikte Türk yatırımcılara kendimizi tanıtmak için güzel bir fırsat yakaladığımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

Üç gün sürecek İş Günleri'ne bu yıl 18 ülkeden bakan düzeyinde katılım olacak. Toplam 27 ülkenin katılacağı İş Günleri'nin son günü olan 7 Eylül'de Türkiye- Sırbistan arasında yapılacak ikili görüşmelerine Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic de katılacak.

 
Eski Başkan İzmir’e santral yapacak!
 
15 üniversiteye yeni rektör atandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı Ticaret Odası’ndan vefa örneği
Torbalı Ticaret Odası Meclisi 6 ay önce vefat eden Başkan Yardımcısı Adnan ...
Uzak Doğu’dan İzmir’e yatırım umudu
İzmir Ticaret Odası (İZTO), bir Çinli heyetini daha ağırladı, bir tanesi ...
EGİAD'dan KOBİ'lere destek çağrısı
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı İlter, ekonomide son dönemde ...
 
EBSO'dan çağrı: İzmir pilot il olsun!
EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, "İzmir’in, Sanayi ...
Aliağa için dev araştırma: Başkan Devran'dan konsensüs çağrısı
Aliağa Sanayici ve İş İnsanları Derneği; ilçenin sorun ve beklentilerine ...
TTO'dan kriz hamlesi: İhracatın yanındayız
Dövizde yaşanan istikrarsızlıktan sonra yabancı şirketlere mektup yazan ...
 
Rektör Budak’tan sanayicilere çağrı: Bizimle çalışmak zorundasınız!
EBSO meclisinde üniversite-sanayi iş birliğine yönelik geniş bir sunum ...
İzmir iş dünyasında fuar heyecanı
Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ...
İZTO’dan fuarcılığa can suyu
Sahip olduğu 80 bin üyesinin, çağın ihtiyaçlarını takip ederek aktif ve ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva