HABERLER>İŞ DÜNYASI
3 Eylül 2018 Pazartesi - 14:18

EGİAD'dan KOBİ'lere destek çağrısı

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı İlter, ekonomide son dönemde yaşanan gelişmelerden en çok KOBİ'lerin etkilendiğine vurgu yaparak, finansal kaynaklara kolaylıkla erişebilmelerine ve bu işletmelerin yapısal olarak güçlendirilmesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirtti.

EGİAD dan KOBİ lere destek çağrısı

Özellikle finansal dalgalanmaların yaşandığı ve finansal kaynaklara yüksek maliyetle erişildiği ekonomik iklimlerde KOBİ'lerin önemli ölçüde zarar gördüğünü ve kriz ortamından en fazla etkilenen ekonomik aktör olarak yer aldıklarını söyleyen EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, "Finansmana erişim konusunda zorluk yaşayan bu önemli ekonomik aktörler için bazı adımlar atılmasının ekonomide yaşanan dalgalanmaların yıpratıcı sonuçlarını azaltacağını düşünüyoruz" dedi. Türkiye ekonomisinde toplam girişim sayısının yüzde 99.8'ini oluşturan; istihdamın yüzde 73.5'ini, maaş ve ücretlerin yüzde 54'ünü, cironun yüzde 62'sini, faktör maliyetiyle katma değerin yüzde 53.5'ini oluşturan KOBİ'lerin ekonomideki rollerinin önemine vurgu yapan İlter, "Diğer taraftan, know-how, sermaye miktarı ve özellikle bilgi ve iletişim alanındaki modern teknolojiye erişim ve sağladığı avantajlardan faydalanma kabiliyeti açısından da geliştirilmesi gereken KOBİ'lerin finansman bulma konusunda güçlük yaşamakta oldukları yadsınamaz bir gerçektir. Ekonominin canlandırılması ve büyüme- kalkınmaya dayalı ekonominin sağlanması açısından KOBİ'lerin finansal kaynaklara kolaylıkla erişebilmesine ve bu işletmelerin yapısal olarak güçlendirilmesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç var" diye konuştu

Bu kapsamda yapılması gerekenlere değinen İlter, "Öncelikle KOBİ'lere sağlanan teşvikler için mevzuat sadeleştirilerek başvuru sürecinin kolaylaştırılması daha çok KOBİ'nin desteklerden faydalanabilmesini sağlayacaktır. KOSGEB, Türk Eximbank gibi kurumların KOBİ'lere sağlayacakları destekleri arttırılıp, bu desteklerin yaygınlaştırılmasının sağlanması ve bunun yanında özellikle KOBİ'lerin ihracata teşvik edilerek kapasitelerinin bu yönde arttırılması gerekmektedir. Geçtiğimiz günlerde açıklanan TOBB ve 8 bankanın işbirliği ile hayata geçen, mevcut kredi faizlerinin altında kredi olanağı sağlayan ve daha önce uygulanmaya başlayan KOBİ Nefes Kredisi'nin devamı niteliğindeki 'KOBİ Destek Kredisi' projesi ile pek çok KOBİ'ye uygun finansman sağlanacağını ümit ediyoruz. KOBİ'leri alacaklarını tahsil edememe riskine karşı koruyan alacak sigortası sisteminin yaygınlaştırılması, bankaların kredi teminatı konusundaki katı yaklaşımlarını esnetmesi, finansal kiralamanın yaygınlaştırılması, Kredi Garanti Fonu imkanlarının arttırılması, KOBİ'lerin finansal kredi ve ayrıca riskten korunma ihtiyaçlarına cevap verecektir. KOBİ'lerin Ar-Ge konusunda desteklenmesinin ve özellikle teknoloji kullanımının özendirilerek verimli üretim ile daha fazla katma değer yaratmalarının sağlanması gerekmektedir. Diğer taraftan KOBİ'lerde kurumsallaşma ve işletme-finans yönetiminin etkinliğinin arttırılması açısından bilgiye yatırım yapmaları teşvik edilmelidir. Girişimciliğin desteklenmesi ve finansmanın sağlanması açısından risk sermayesi olanaklarının geliştirilmesi ve bunun için gerekli kurumsal ve fiziksel altyapının oluşturulması gerekmektedir" diye konuştu. (DHA)

 
Göztepe hücumda etkisiz!
 
O ülke şokta: 10 kişi silahla vuruldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO'dan çağrı: İzmir pilot il olsun!
EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, "İzmir’in, Sanayi ...
Aliağa için dev araştırma: Başkan Devran'dan konsensüs çağrısı
Aliağa Sanayici ve İş İnsanları Derneği; ilçenin sorun ve beklentilerine ...
TTO'dan kriz hamlesi: İhracatın yanındayız
Dövizde yaşanan istikrarsızlıktan sonra yabancı şirketlere mektup yazan ...
 
Rektör Budak’tan sanayicilere çağrı: Bizimle çalışmak zorundasınız!
EBSO meclisinde üniversite-sanayi iş birliğine yönelik geniş bir sunum ...
İzmir iş dünyasında fuar heyecanı
Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ...
İZTO’dan fuarcılığa can suyu
Sahip olduğu 80 bin üyesinin, çağın ihtiyaçlarını takip ederek aktif ve ...
 
Türkiye'nin sigorta devi İngilizlere satıldı!
Türkiye'nin en büyük ikinci sağlık sigorta şirketi olan Acıbadem Sigorta, ...
İZTO düğmeye bastı: İzmir'e Berlin modeli
İzmir Ticaret Odası (İZTO), kente milyar dolarlık katkı yapacak, fikri ...
Torbalı'dan yabancı yatırımcıya 'her şey yolunda' mektubu
60 yabancı menşeli şirkete güven mektubu yazan TTO Başkanı Olgun “İflas ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva