HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2012 Cuma - 14:46

29 Ekim için AK Parti'den farklı ses

Ankara'da 29 Ekim yürüyüşüne izin verilmezken Milli Savunma eski Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül'den Cumhuriyet Bayramı'yla ilgili ilginç çıkış geldi. Gönül, "O cumhuriyet sayesindedir ki bayrağımız dalgalanıyor, minarelerden ezan eksik olmuyor" dedi.

29 Ekim için AK Parti den farklı ses

ANTALYA - Ak Parti Antalya İl Başkanlığı, Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle çifte bayramlaşma töreni düzenlendi. Ak Parti Antalya milletvekillerinden Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül, Sadık Badak, İl Başkanı Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye başkanı Nurettin Tursun ile parti yöneticileri ve çok sayıda partilinin katılımıyla parti binası önünde bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

MUHALEFETE ’CUMHURİYET’ TEPKİSİ
Hiçbir bayramın hiçbir grup, kimse veya siyasi partinin tapusu altında olmadığını belirten Menderes Türel, bu bayramları hep birlikte büyük bir coşkuyla kutlamanın en önemli görevimiz olduğunu söyledi. Kimsenin alternatif cumhuriyet bayramları programı geliştireceği bayramlar olmadığını kaydeden Menderes Türel, "Bizler bir ve bütünüz. ’Hayır benim Cumhuriyet Bayramı programım milletten ayrı, farklı bir program olacak’ diyenler işte bu milletin birlik ve beraberliğine gölge düşürmek isteyenlerdir. İşte bu milleti bölüp parçalamak isteyenlerdir" dedi.


CHP’NİN REFERANDUMLARI ÇADIR TİYATROSU
27 ilde 1023 beldenin kapatılmasını öngören Büyükşehir Yasası Tasarısı’na ilişkin CHP’nin referandum çalışmalarını çadır tiyatrosuna benzeten Menderes Türel, "Köy meydanlarına sandık kurup, diyorlar ki ’Belediye kapatılsın mı kapatılmasın mı?’ Hiçbir ilmi, bilimsel, yasa ve yönetmeliklerle alakası olmayan bir şekilde yapılıyor. Buraya bir sandık koysak aynı şekilde halkı düşünen sizin gibi gönüllüler eminim ki yüzde 95 ’belediyeler kapatılsın’ sonucu çıkartabilir. Önemli olan bu işlerin kanun ve yönetmeliklerle belirlenmesidir" diye konuştu.

ALLAH CUMHURİYETİ KURANLARDAN RAZI OLSUN
Ak Parti’nin bayramlaşma töreninde konuşan Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül ise iki bayramın birlikte kutlandığını belirterek, Cumhuriyet Bayramının en büyük milli bayramımız olduğunu söyledi. Vecdi Gönül, "O cumhuriyet sayesindedir ki bayrağımız dalgalanıyor, minarelerden ezan eksik olmuyor ve hepimiz bu hürriyet havasını teneffüs edebiliyoruz. Allah cumhuriyeti kuranlardan razı olsun. Çoğu, tamamı aramızdan ayrıldı rahmetle anıyoruz" dedi.

İKİ EŞ İSTEYENLERE HZ. İBRAHİM ÖRNEĞİ
Vecdi Gönül, Kurban Bayramı’nın çıkış noktasını da anlatırken, Hz. İbrahim’in ilk eşi Hacer’den Hz. İsmail’in, ikinci eşi Sara’dan da Hz. İshak’ın doğduğunu belirterek, "Bakın şimdi bunu hanımlara özellikle söylüyorum. İki hanımla evlenme hevesinde olanlara bu misali versinler. Peygamber karıları oldukları halde bunlar geçinemediler. Sara Hacer’i istemedi, artık onun da çocuğu var çünkü. Allah’ın da emriyle Hz. İbrahim Hz İsmail’i aldı, Hacer’le beraber Kabe’ye götürdü. Ve bildiğimiz kurban olayı orada yaşandı" diye konuştu.

İKİSİ DE BU MİLLETİN MUKADDES DEĞERİ
Partililerin iki bayramını da kutlayan Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse ise, hem Kurban hem de Cumhuriyet’in bu milletin mukaddes değerleri olduğunu, ne Kurbanı Cumhuriyetten, ne de Cumhuriyeti Kurbandan üstünmüş gibi göstermeye yönelik girişimlerin hoş olmadığını söyledi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray’dan şok iddia: ''One mınute'' tekrarlanacak
Ödemiş’te ÇHP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine ...
Kılıçdaroğlu'ndan Baydemir'e 'tarihi' ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Türeli: İncir bahçeleri tarlaya dönüştürülüyor!
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Şahitleri Erdoğan olunca şark hizmeti 1 ay sürdü!
Başbakan Erdoğan’ın nikah şahitliğini yaptığı Yargıtay üyesinin kızı ile ...
Yerel seçime doğru: Konak’ın olası başkan adayları…
Büyükşehir için CHP’nin pusulası Kocaoğlu’nu gösterirken, AK Parti cephesinde ...
Yüksel’den Bakan Yıldırım’a sert cevap: Aday olması…
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın AK Parti ...
 
Yerel seçime doğru: İlçe ilçe İzmir raporu
Büyükşehir için CHP’nin pusulası Kocaoğlu’nu gösterirken, AK Parti cephesinde ...
29 Ekim tartışması: Kılıçadaroğlu Erdoğan'a karşı!
Kurban Bayramı'nın ilk gününe 29 Ekim'de yapılacak kutlamalarla ilgili polemik damgasını vurdu.
Bakan Yıldırım’dan bombardıman: Telaş başladığında…
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma törenine katılan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva