HABERLER>GÜNCEL
14 Kasım 2013 Perşembe - 10:33

2.radyasyon şoku: Bir ‘Çernobil’ de İzmir’in göbeğinde!

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nün Makine Kimya Enstitüsü Kurumu’na gönderdiği hurdalarda yüksek oranda radyasyon çıktı. Malzemeler kamyonlarla geri gönderilirken kurum olağanüstü toplantı yaptı. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun (TAEK) devreye girmesi beklenirken radyasyonlu malzemeler her gün on binlerce insanın ulaşım için yolunun düştüğü Halkapınar’a yakın bir bölgeye yığıldı. TCDD'den ise konuyla ilgili çok ilginç bir açıklama geldi.

2.radyasyon şoku: Bir ‘Çernobil’ de İzmir’in göbeğinde!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Türkiye, kamuoyunda ‘İzmir’in Çernobili’ olarak tanınan Gaziemir’deki eski kurşun fabrikasında çıkan nükleer atıkları tartışırken ikinci tehlikeli gelişme bu kez Konak’ta yaşandı. TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’ne ait Halkapınar’da depolarda bekletilen ve daha sonra Makine Kimya Enstitüsü’ne gönderilen hurdalarda yüksek oranda radyasyon tespit edildi.

- FLAŞ! TCDD'DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA...



GERİ GELDİ
TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nün yetki ve sorumluluğunda bulunan İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir ve Denizli illeri başta olmak üzere birçok ilçe sınırlarından toplanan hurda ve atık malzemeler binlerce vatandaşın sabah akşam kullandığı İZBAN ve İzmir Metrosu’nun kesişme-aktarma noktası Halkapınar’da yakın bölgeye yığıldı. Depoda uzun süre bekleyen başta elektronik ürünler olmak üzere trenlerde kullanılan malzemeler daha sonra kamyonlara yüklenerek Aliağa’ya gönderildi. Resmi kurumların hurda malzemelerini toplayan Makine Kimya Enstitüsü’nün Aliağa’daki bertaraf yerine gönderilen malzemelerde araştırma yapılınca gerçek ortaya çıktı. TCDD’den gönderilen 27 bin kilonun üzerindeki malzemelerde radyasyon tespit edildi. Normal değerlerin çok üstünde olan oranın ardından Aliağa’daki tesisler malzemeyi kabul edemeyeceklerini dile getirdi. İlk partide radyasyon tespit edilince geriden gelecek olan kamyonlar da yola çıkamadı.  Aliağa’da yeterli yer bulunmadığı gerekçesiyle geri gönderilen malzemeler TCDD’nin Alsancak’taki boş arsalarından birine geri döküldü.


 
OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI
Radyasyonlu malzemelerin Makine Kimya’nın adına çalışan şirket tarafından kabul edilmemesi üzerine ortaya çıkan problem nedeniyle TCDD’de olağanüstü hal ilan edildi. Yetkililer ve birim müdürleri gece geç saatlere kadar toplantılar yaptı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne konu ile ilgili bilgi verildi. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ile bağlantıya geçilirken bölge müdürlüğü yetkililerinin TCDD Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı’na da haber verdiği ifade edildi.
 
TEHLİKELİ Mİ?
TCDD’nin çeşitli yerlerinde kullanılan malzemelerde tespit edilen radyasyonun oranı ve etkileri hakkında henüz bir araştırma yapılmazken radyasyonun ne kadar alanda etkili olacağı ise şimdilik bilinmiyor. Makine Kimya’nın kabul etmediği, şehrin göbeğinde insanların yaşam alanına dökülen atıkların ne zaman kaldırılacağı ise meçhul durumda…

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hamdi Öztürk 15 Kasım 2013 Cuma 10:01

Bir şeyi hayat doğruluyorsa doğru odur. Nükleer santrala karşı eylemlerde; ysgp olarak nüekleer ve termik santral istemiyoruz rüzgar güneş yete bize haykırmamız bu yüzden. Devleti tüccar mantığı ile yöneten sermayenin uşağı (temsilcisi)(hangi siyasi parti bu devleti savunuyorsa sermayenin uşağı) kirlilikle elde ettiği enerjiyi satıp sermayeye (Devlete değil) para kazandıracak. Avrupa nükleer ve termik santrallarını kapatıyor yenilerini yapmıyor Nükleer santıralımız yok radrasyonlu atıklarımız çok. Aklını alıyor mu!!!!!!! ya nükleer santralımız olsa ne olur ülkeniz Fabrika müdürleri şefi mühendisi hatta diğer çalışanları üniversite mezunu (eşeüe altından semer vursan eşek gene eşektir. Tahsil öğrenmeyi kolaylaştırır cahillik baki kalır) Bu insanlar radrasyon hakkında hiç mi bilgileri yok. Futbol aşıkları başka bir şey öğrenemez ki. Şöyle bir sözüm var özellikle emeği ile geçinenler için; fulbolcunun kıçındaki beni (leke-siğil) bilir ama; kendi (işten atılma emeklilik psikolojik (ekonomiden kaynaklı) ülke ve dünya sorunlarını bilmezler. Aziz Nesin'in vatandaşları... Bir şeyi hayat doğruluyorsa doğru odur. Nükleer santrala karşı eylemlerde; ysgp olarak nüekleer ve termik santral istemiyoruz rüzgar güneş yete bize haykırmamız bu yüzden. Devleti tüccar mantığı ile yöneten sermayenin uşağı (temsilcisi)(hangi siyasi parti bu devleti savunuyorsa sermayenin uşağı) kirlilikle elde ettiği enerjiyi satıp sermayeye (Devlete değil) para kazandıracak. Avrupa nükleer ve termik santrallarını kapatıyor yenilerini yapmıyor Nükleer santıralımız yok radrasyonlu atıklarımız çok. Aklını alıyor mu!!!!!!! ya nükleer santralımız olsa ne olur ülkeniz Fabrika müdürleri şefi mühendisi hatta diğer çalışanları üniversite mezunu (eşeüe altından semer vursan eşek gene eşektir. Tahsil öğrenmeyi kolaylaştırır cahillik baki kalır) Bu insanlar radrasyon hakkında hiç mi bilgileri yok. Futbol aşıkları başka bir şey öğrenemez ki. Şöyle bir sözüm var özellikle emeği ile geçinenler için; fulbolcunun kıçındaki beni (leke-siğil) bilir ama; kendi (işten atılma emeklilik psikolojik (ekonomiden kaynaklı) ülke ve dünya sorunlarını bilmezler. Aziz Nesin'in vatandaşları...

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hırsızlar yakayı ‘Behzat Ç.’ çıkışında ele verdi!
Hırsızlık şüphelisi iki kişinin Bursa'dan İstanbul'a izini süren polis, ...
İmralı için flaş iddia: Basın mensupları ve akil adamlar da…
AK Parti Hükümetinin, Abdullah Öcalan’ın “Çözüm Süreci” kapsamında atılmasını ...
Bergama'da bin 600 karton kaçak sigara yakalandı
Bergama’da bir şüpheliyi takibe alan polis, 1600 karton gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.
 
Haber müdürüne Gezi yayınları davası!
Ulusal Kanal'ın sorumlu müdürü Naci Eriş hakkında, Gezi Parkı odaklı olaylar ...
Urla yine utanç: 14 yaşındaki kıza seks tuzağı!
Urla’da, şikayet üzerine harekete geçen ekipler, alkol ve uyuşturucu içirdikleri ...
'Coş'an valinin silah arkadaşı Başbakan!
Adana'da vatandaşa ''Gavat'' diyen Vali Coş, eski Başbakanlardan Tansu ...
 
Soyoğul yazdı: Sincan’da Balbay’la 1 saat…
“Adı gitmiş kendi kalmış Özel Yetkili Mahkemeler tarafından onlarca ‘usul ...
İzmir Adliyesi’nde Alaattin Çakıcı alarmı!
İzmir’de 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun ...
Bir Gezi davası da Ulusal Kanal’a
Gezi eylemleri sırasında yayınları nedeniyle Ulusal Kanal'a 'Suç işlemeye ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva