HABERLER>SAĞLIK
12 Mart 2021 Cuma - 16:27

15 yıl boyunca yağ bezesi sandı, kanser çıktı!

İzmir'de yaşayan 41 yaşındaki Cengiz Bülbül'ün göğsünde çıkan ve yağ bezesi sanılarak 3 kez alınan şişkinliğin "doku kanseri" olduğu ortaya çıktı.

15 yıl boyunca yağ bezesi sandı, kanser çıktı!

Cengiz Bülbül, göğsünde çıkan ve yağ bezesi sandığı şişliği, büyümeye başlayınca hastaneye giderek aldırdı. Her operasyondan sonra kitle yeniden büyüyünce Bülbül, aynı işlemi 3 kez tekrar ettirdi. Ancak Bülbül'ün yağ bezesi sandığı şişliğin aslında yumuşak doku kanseri olarak bilinen sarkoma olduğu ortaya çıktı. Ameliyatla kitleyi temizleyen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Özlem Gündeşlioğlu, bu tür kitlelerin alındıktan sonra tekrar etmemesi için bölgenin çevresinin çok geniş bir şekilde temizlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Yarım santim bile olmayan yumuşak doku tümörünün çevresi 10 santim çapında temizlenmeli" dedi.

İlaç mümessili olarak çalışan Cengiz Bülbül, göğsündeki kitlenin sadece fiziki olarak rahatsızlık verdiğini, herhangi bir ağrıya sebep olmadığını ifade ederek, "10 yıl kadar önce hastaneye giderek kitleyi ilk kez aldırdım ancak kitleyi her aldırdığımda yeniden büyüyordu. Bu nedenle aynı kitleyi 3 yıl arayla 3 kez aldırdım. Hekimler her seferinde yağ bezesi diyerek alıp gönderdi beni. Son seferinde artık 4 santime kadar büyümüştü" dedi.

Medicana International İzmir Hastanesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Özlem Gündeşlioğlu'nun muayene ettiği Cengiz Bübül'ün pataloji raporunda, yağ bezesi sandığı kitlenin aslında yumuşak doku kanseri olarak bilinen sarkoma olduğu ortaya çıktı.

"CİDDİYE ALINMASI GEREKEN BİR TÜMÖR"
Doç. Dr. Özlem Gündeşlioğlu, yumuşak doku sarkomlarının, vücudumuzdaki yumuşak dokularda baş gösteren kanserli tümörler olduğunu ifade ederek, “Yumuşak dokular, vücuttaki diğer yapıları birbirine bağlar, onları destekler ve çevreler. Sarkomalar, kemiklerde, kıkırdakta, adaleler, tendonlar, yağ gibi organ veya dokuları çevreleyen, yumuşak bağdokusunda ve destekleyici dokularda ortaya çıkabiliyor. Kesinlikle ciddiye alınması gereken, ölümcül seyredebilen tümörlerdir" dedi. Sarkomaların erkeklerde kadınlara göre daha sık görüldüğünü belirten Doç. Dr. Gündeşlioğlu, “Yumuşak doku sarkomu vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Ancak en çok kollar, bacaklar, eller ve ayaklarda, göğüs, sırt, kalça, omuzlar ve karında görülürken, yaklaşık yüzde 10'u da baş ve boyunda ortaya çıkabilir. Yumuşak doku sarkomu ilk evrelerinde genellikle hiçbir belirti ve semptom göstermez. Tümör yumuşak dokuda büyüdükçe, şişme ya da yumrulara sebep olabilir" diye konuştu.

"BACAĞINDAN DERİ NAKLİ YAPILDI"
Hastanın göğsündeki tümörü çıkarmak için çevresindeki alanı 10-15 santim çapında temizlediklerini anlatan Doç. Dr. Gündeşlioğlu, "Ameliyat esnasında o bölgedeki kolumuzu hareket ettiren kası aldık, kasın altındaki göğüs kemiğinin en üst tabakasını sıyırdık. Sonrasında bacağından deri alıp, göğsüne yama yaparak ameliyatı tamamladık" diye konuşarak, ciltte çıkan kitlelerin ve lezyonların ciddiye alınarak takip edilmesi uyarısında bulundu. (DHA)

 
Elleri bağlı sedyede yatan göçmeni darp ettiler!
 
Karabağlar'da mutlu son
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa'dan bir aşıya daha onay çıktı!
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avrupa İlaç Ajansının (EMA), Johnson and ...
Avrupa'da Oxford aşısı alarmı!
Oxford aşısı nedeniyle Avrupa tetikte. Bunun sebebi ise aşının kanda pıhtılaşmaya ...
Küresel ısınma yavaşlayınca sıtma yayılımı da azaldı
Küresel ısınmadaki gerileyişin Afrika'da sıtma bulaşıcılığının azalmasını ...
 
Uzmanlar uyardı: Koronada 3'üncü pik kapıda!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek ...
Kovid-19 kısıtlamaları kentlerin havasına yaradı
Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim ...
İzmir Sağlık Plartformu'ndan iktidara 14 maddelik talep
İzmir Sağlık Plartformu, 14 Mart Tıp Bayramı Haftası dolayısıyla basın ...
 
Yerli aşı mutant virüse karşı etkili olacak
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan ...
Vakalar arttı... Midyedeki tehlike!
Gıda Mühendisleri İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, son günlerde sosyal ...
Koronavirüs geçiren erişkinlere MIS-A uyarısı!
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi, Covid'den iyileşen erişkinlerde birkaç ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva