HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mart 2021 Cuma - 16:38

Karabağlar'da mutlu son

Karabağlar Belediyesi’ne bağlı KARBEL AŞ.’de çalışan 925 kişiyi kapsayan 9. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası yöneticileri arasında törenle imzalandı. 696 sayılı KHK’yle belediye şirketine geçen özel güvenlik görevlileri ve öğretmenlerin de dahil edildiği sözleşmeye göre, ücretlere sosyal haklarla birlikte yüzde 16 zam yapıldı.

Karabağlar da mutlu son

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Şantiyesi’nde gerçekleştirilen törene, Başkan Selvitopu, Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener, Genel İş Sendikası Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ve diğer şubelerin başkanları, KARBEL AŞ. Müdürü Yakup Tendriç, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çalışanlar katıldı.

Sendika Genel Sekreteri Sevgener ve 5 Nolu Şube Başkanı Kara yaptıkları konuşmalarda, emekten yana tavrı nedeniyle Başkan Selvitopu’na teşekkür ettiler. Ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde Karabağlar Belediyesi yönetiminin, çalışanların hak ve çıkarlarını gözettiğini vurguladılar.

Uzlaşmayla çözüldü
Başkan Selvitopu da, toplu sözleşme görüşmelerinin sadece ücretleri içermediğini; kurumun daha iyi hizmet etmesi için çalışma kurallarının da belirlendiğini söyledi. Bu anlayış doğrultusunda sendikayla çok sayıda toplantı yaptıklarını hatırlatan Başkan Selvitopu, “7 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bu süreç içinde belki de en verimli, iletişimin ve uzlaşmanın olduğu bir sözleşme sürecini gerçekleştirdik. Buradan sendikanın tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum. Karşılıklı bir anlayış birliğiyle, konuları derinlemesine tartıştıktan sonra uzlaşıya vardık. Sözleşmemizin her maddesi, hem çalışanlar hem de bizler açısından çok önemli” dedi.

‘Çalışanlarımızın yanındayız’
Başkan Selvitopu Karabağlar Belediyesi’nin, ülkenin ekonomik krizden geçtiği ve bundan en çok alın teri dökenlerin olumsuz etkilendiği bir dönemde, çalışanların yanında olmaya devam edeceğini vurguladı. Geçim derdinin herkesin önemli bir sorunu olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Amacımız böyle sıkıntılı günlerde, olanaklarımız ölçüsünde sizlerin yanında olmaktır. Biliyoruz ki üreten, hizmeti yaratan sizlersiniz. Sizin moral ve motivasyonunuz bizim için çok önemli. Bunlar olursa insanlarımız için daha fazla hizmet üretiriz. Bundan sonraki süreçte de aynı anlayışımızı sürdüreceğiz. Toplu sözleşmenin maddelerinde olmasa bile, o günün koşullarına göre sıkıntılarınızı gidermeye gayret edeceğiz” diye konuştu.

Sözleşmenin anlaşmayla sonuçlanmasında emek veren herkese teşekkür eden Başkan Selvitopu, “Karabağlar’da hep birlikte iyi bir ortamı sağladık. Umarım bu aynı şekilde devam eder. Bugüne kadar çalışanlarımızın alacaklarını aksatmamaya çalıştık. Tüm çalışanlarımız aynı gün maaşlarını alsın istiyoruz. Herkese aynı gözle bakıyoruz. Toplu sözleşmenin çalışanlarımıza ve Karabağlar’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi, Başkan Selvitopu, Genel İş Sendikası yöneticileri ve KARBEL AŞ. Müdürü Yakup Tendriç arasında imzalandı.

Törenin sonunda Başkan Selvitopu Sendika Genel Sekreteri Sevgener ve Mali İşler Daire Başkanı Güleryüz’e, Karabağlar’daki mobilya ustalarının el işçiliğiyle yaptıkları sandıklardan armağan etti. Sevgener ve Güleryüz de Başkan Selvitopu ile Tendriç’e çiçek verdi. Daha sonra günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.

111 KHK mağduru sözleşme kapsamında
İmzalanan toplu sözleşme kapsamına, 696 sayılı KHK'yle belediye şirketlerine geçen çalışanlar da dahil edildi. Buna göre, 99'u özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 111 çalışan, sözleşmenin tüm haklarından yararlanacak. Bu kişiler arasında Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM) öğretmenleri de bulunuyor. 925 işçiyi kapsayan sözleşmeye göre, ücretlere sosyal haklarla birlikte yüzde 16 zam yapıldı. Her ay verilen gıda yardımına yüzde 25 zam oldu. Ramazan ve Kurban bayramları, 1 Mayıs ve yılbaşında verilen ikramiyelere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da eklendi. Doğum yapan kadınlara ek süt izni verildi.

 
15 yıl boyunca yağ bezesi sandı, kanser çıktı!
 
Yerli ve milli tohumlar İzmirli üreticilere dağıtılacak
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
memur 13 Mart 2021 Cumartesi 10:16

sonra belediyeler borç batağında. vatandaşa hizmet yapmıyorlar para yok çünkü. devlet bu konuya el atmalı asgari ücretten en fazla yüzde 10 verebilmeli belediyeler. bu ne ya. benim paramla vergimle zam

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş 13 Mart 2021 Cumartesi 07:29

Bence az bile helal olsun Chp Belediyelerine.

Yorumu oyla      2      5  
İzmirli 13 Mart 2021 Cumartesi 07:23

Bu devirde bu para az bile..güle güle harcasınlar...

Yorumu oyla      2      5  
KSKLİ 13 Mart 2021 Cumartesi 04:23

1000 Dolara yakın maaş ÇİN de bu paraya iki mühendis çalıştırıyorsun Iphone üretiyor. Maaşlar ödenemezse hükümet paramızı kesiyor diye yaygara başlar.

Yorumu oyla      6      10  
alen35 12 Mart 2021 Cuma 18:54

Kardeşim tıp öğrencisi. söyledim hemen okumayı bırakıp karabağlar ve bornova belediyelerine başvuru yapıyor.

Yorumu oyla      10      12  
izmir 12 Mart 2021 Cuma 17:50

bizlerin vergisi ile ödenen paraların daha dikkat edilerek ölçülü hesaplanması gerekiyor. bütçenin yarısından fazlası personel maaşlarına gittiği çok açık.

Yorumu oyla      8      11  
vatandas 12 Mart 2021 Cuma 17:30

TLG ak partiller bile bilir MUHTTİN başkanın eli ne kadar sıkı belediyenin tek kuruşunu bile boşa harcamaz bunuda herkes bilir

Yorumu oyla      11      7  
KARABAGLAR HALKI 12 Mart 2021 Cuma 17:28

taşeronu olmayan tek belediye direk işçi ye verilen para arada mütahit yok tebrikler başkanım

Yorumu oyla      9      8  
izmirli 12 Mart 2021 Cuma 17:27

umarım devlet,mize örnek olur asgari ücrete ona göre zam yapar merkezi hükümet

Yorumu oyla      11      6  
halk 12 Mart 2021 Cuma 17:26

adam gibi adam tebrikler başkanuım

Yorumu oyla      10      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı Karabağlar'da kutlandı
İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 100. yılı Karabağlar’da törenle kutlanırken, ...
Selçuk'ta kadın temalı fotoğraf yarışması
Kadın N’efesi UlusalFotoğraf Yarışması başvuruları başladı.  Efes Selçuk ...
Konak'ta tarihi Çınar’ın altında 100. yıla özel tören
Kurtuluşun şehri İzmir’in kalbi Konak’ta, İstiklal Marşı’mızın kabulünün ...
 
Vali Köşger'den hafta sonu uyarısı: 14 bin kişi denetleme için alanda!
Geçen hafta cumartesi günü sokaklarda, mekanlarda yaşanan yoğunluğun tehlikeyi ...
Çiğli’de elektrik ihalesi ile yüzde 12 tasarruf
Çiğli Belediyesi tarafından, 2021 yılında kullanılacak elektrik enerjisinin ...
Başkan Uygur taburcu oldu: 'Korona' iddiasına yalanlama!
Yaşadığı apartmanda çıkan yangın sonrası dumandan etkilendiği için önce ...
 
Bergama'da İstiklal Marşı'nın 100'üncü yılı kutlaması
Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de Türkiye ...
Bakanlıktan belediyelere 'komisyon seçimi' talimatı!
Koronavirüs pandemisi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 2020 yılında ...
Seferihisar'da İstiklal Marşı’na özel fotoğraf sergisi
Seferihisar Belediyesi İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılına özel sergi düzenledi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva