HABERLER>EKONOMİ
12 Haziran 2012 Salı - 09:28

13. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu başladı

Türkiye Kalite Derneği İzmir Şubesi'nin, düzenlediği Mükemmelliği Arayış Sempozyumu (MAS) başladı.

13. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu başladı

EGEDESONSÖZ - İş dünyasından bir çok profesyonelin katılımıyla gerçekleştirilecek olan çalıştaylar 09.30 ‘da Swiss Otel ‘de başladı. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere gerçekleşecek program 11 tane çalıştaydan oluşuyor.
 
İlk kez 26 Ekim 1999 tarihinde gerçekleştirilen MAS'ın misyonu "Ege Bölgesi 'nde faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlarda, ''Toplam Kalite Yönetimi'' çalışmalarının gelişimine katkıda bulunmak, bu kurum ve kuruluşlardaki ekip çalışmalarını özendirerek, gerçekleştirilen iyi uygulamaları Yılın Başarılı Ekibi Ödülü ile, ayrıca, bölgemizdeki kuruluşları Ulusal Kalite Ödülü ve EFQM Avrupa Kalite Ödülü'ne hazırlanmak, rekabet ve kalite seviyelerini arttırmak amacıyla, EFQM Mükemmellik Modeli'nin kullanıldığı ve süreç olarak Ulasal Kalite Ödül sürecinin aynısının kullanıldığı Ege Bölgesi Kalite Ödülü ile değerlendirmek."
 
egedesonsoz.com’un da basın sponsoru olduğu sempozyumda iş dünyasından da önemli isimler konuşmacı olarak yer alacak.
 
İŞTE PROGRAM
Çalıştaylar 12 Haziran 2012 Salı
 
 Profesyonel Hayatta Sosyal Yaşam
 
 İnsan Kaynaklarında Etkinlik
 
 AR-GE Destekleri
 Yeni Dünyada Yeni Liderlik Anlayışı
 Y Jenerasyonu İle Çalışmak, Şirket Yönetiminde Yeteneklerin Birleştirilmesi
 Günümüz Yöneticisinin 18 Temel Rolü-The Equalizer-Orkestra Şefi
 Bireysel Liderlik İçin Kişisel Farkındalık Atölyesi. Benim Kim Olduğumu Biliyor Musun?
 İletişimde Zor Anları Yönetmenin İncelikleri
 
 Yönetici Koçluğu Çalıştayı
 Yenileşimle Değer Yaratma Atelye Çalışması
 
 Bak Şu Bakana! Algılama Üzerine Bir Deneme
1. Gün 13 Haziran Çarşamba
 
 Açılış Konuşmaları 
 Özel Konuşmacılar 
 
 Açılış Oturumu ''2023 Türkiye Vizyonu ve İzmir''
 Paralel Oturumlar
   A)Geleceğin İş Dünyası
 
 B)Yeni Nesil Yöneticiler
 
 C)Kazananlar ve İyi Uygulamalar
 
 Özel Oturum
 2.Gün 14 Haziran Perşembe 
 
 Paralel Oturumlar
 A) İNOVASYON
 Markalaşmanın, müşteriyi memnun etmenin, satışları artırmanın, çevreyi korumanın, çalışanı memnun etmenin yolu artık farklılaştırmaktan geçiyor. Farklılaştırmanın temelinde yatan unsur ise inovasyon. Kurum kültürünü inovatif bir tarzda oluşturanlar, çalışanlarına ekip çalışması, yenilikçilik ve yaratıcılık kültürünü aşılayanlar pazarda bir adım önce geçiyor. Artık şirketlerin daha fazla kar etmesi, maliyetlerini düşürmesi çalışanlarının inovasyonları ile ürün/hizmetlerini daha kolay satabilmesi ise müşterilerine sundukları inovatif uygulamalarla gerçekleşiyor. Çok tartışılan bir terim olan inovasyon nedir? İnovasyon kültürü nasıl oluşturulur ve nasıl hayata geçirilir? Gerçekten şirketlerin gelecekte ayakta kalmaları inovasyona mı bağlı?
 
B) SOSYAL MEDYA
 Hepimizin hayatında artık sosyal medya platformları oldukça yer edinmiş durumda. Şimdi sıra şirketlerin de sosyal medyada yer almasına geldi. Şimdiden bir çok şirket bu alanda yatırımlar yapmakta ve uygulamalar gerçekleştirmekte iken iş dünyasının çok büyük bir kısmı da bu platformlardan habersiz. Gün geçtikçe kurumsal ve bireysel pazarlamanın, iletişimin, halkla ilişkilerin sosyal medya platformlarına kaydığı günümüzde hem bireysel olarak hem de kurumsal olarak daha ne kadar uzak durabiliriz? Gerçekten sosyal medya platformları olmazsa olmazlar listesinin başında mı?
 
 A) ÇEVRECİ ENDÜSTRİ İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİŞME
 Endüstri gelişmek için her türlü sınırı zorluyor. Bu sınırların başında da dünyamızın doğal dengesi geliyor. Gezegenimizin doğaln kaynaklarını bu hızla tüketmeye devam edersek çok yakın bir gelecekte sürdürülebilir gelişmeyi sağlamak için bize dünyamızın 2.5 katı yeni bir gezegen gerekecek. Peki doğal kaynakları bu kadar hızlı tüketmeyecek hangi teknolojiler var? Bunların kullanılabilirliği nedir? Ekonomikliği açısından günlük hayatımıza ne zaman girebilir duruma gelecekler? Bu uygulamalar ile ilgili yeni yasal düzenlemeler ve yasal ihtiyaçlar neler?
 
B) İŞ YAŞAMINA KENDİMİZİ NASIL HAZIRLAMALIYIZ?
 İş yaşamı gittikçe zorlaşmakta. Rekabet artarken iş dünyasının yıpratıcı etkisi insanı zorluyor. İnsan gittikçe daha çok zamanını işe ayırırken özel hayata ayrılan süre kısalıyor. Bu da insanın üstünde büyük bir baskı oluşturuyor. Kurum/Kuruluşların çalışanlarını daha mutlu etme yolunda yaptıklarının başında da iş yaşamı ile aile/özel yaşam kesişmelerini arttırmak, iş ortamını daha eğlenceli kılmak geliyor. İş yaşamı stresi insanı çeşitli rahatlama platformlarına itiyor. İnsan bu baskıdan çıkışı çeşitli meditasyon teknikleri, hobiler hatta dinsel yönelimlerde arıyor. Çatışma yönetimi, koçluk çözüm olarak nerede?
 
A)PERAKENDEDE YENİ TRENDLER
 Perakendede yeni trendlerin başında e-ticaret geliyor. E-ticaret gittikçe gelişen ve kolaylaşan uygulamaları ile pazar payını büyütmekte. Bilgi ve mobil teknolojilerinin gelişimi ve hatta bu günler de konuşulan konulardan biri olan duyguların sanal ortamlara taşınması da gerçekleştiğinde e-ticaret tüm pazarı ele geçirecek mi? Perakende dünyası gittikçe gelişmekte ve büyümekte, özellikle AVM'ler alışveriş dışında tüm aktiviteleri bir araya toplayarak, içine girildiğinde her türlü ihtiyacınızın karşılanabileceği birer tüketim merkezi oldular. Bunun sonucu artan tüketim çılgınlığının sonu ne olacak? Ülkeler açısından oluşan balonların patlaması ülkeleri iflasa sürüklerken bireysel etkileri ne olacak? Perakendede diğer yeni trendler neler?
 
 B) BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN İŞ HAYATINA ETKİLERİ
 Bilişim ve mobil teknolojileri iş hayatının artık vazgeçilmezi oldu. İş hayatımızın her aşamasında toplantı yönetiminde, sunumlarda, şirket hedeflerinin takibinde, müşteri ve insan kaynakları uygulamalarında, finansta, planlamada, satışta, üretimde, pazarlamada kısaca kurum/kuruluşların her türlü faaliyetinde bilişim teknolojileri hız, kolaylık ve özellikle insan gücünden tasarruf ile büyük kazanımlar sunmakta. Bunun sonu nereye varacak? Yerimizden kalkmadan, mobil teknolojiler yardımıyla dünyanın neresinde ne oluyorsa haberdar oluyoruz ya da işimiz ile ilgili her türlü unsuru takip edebiliyoruz. Ancak bunun yanında bu teknolojilerin güvenlik açıkları, izlenebilirlikleri, kırılganlıkları iş dünyasını ne kadar tehdit ediyor?
 
KAPANIŞ OTURUMU " YAŞAMDA KALİTE "
Kurum ve kuruşlarda kalite, kurumun içinde çalışan insanın kalitesi ile şekilleniyor. İnsanın kalitesi de aile içindeki yetiştirilik tarzından, okullarda verilen eğitime kadar birçok faktörden etkilenerek sonuçta bir kültür birikimi ile ortaya çıkıyor. Yaşamda kalitenin de en önemli unsurları insan ve çevre. İnsani özellikler, davranışlar ve çevreye duyarlılık, tüm canlılara duyarlılık gibi bir çok unsur yaşamda kaliteyi oluşturuyor. Yaşamda kaliteyi yakalamış kişiler bunu nasıl başarmış, neleri yapmışlar, neleri yapmamışlar, neleri biriktirmişler?
     
2.Gün 14 Haziran Perşembe                                            
Yerel Kalite Ödülleri Ödül Töreni
Ege Bölgesi Kalite Ödülü
Ege Bölgesi Kalite Ödülü ile ülkemizde ve bölgemizde kalite bilincinin yükseltilmesi ve y
aygınlaştırılması, kuruluşların kaliteye yönelik çabalarının özendirilmesi ve başarılı kalite stratejilerinin tüm ülke yararına sunulması ile bölgemizdeki kurum/kuruluşların Ulusal Kalite Ödülü ve Avrupa Kalite Ödülü’ne hazırlanmaları amaçlanmaktadır.
 
Yılın Başarılı Ekibi Ödülü                                                                                        
“Yılın Başarılı Ekibi Ödülü” tüm kurum ve kuruluşların süreçlerinde iyileştirmeye açık alan olarak belirledikleri ve geliştirmeyi planladıkları, kalite tekniklerini kullanılarak, bölüm içi veya bölümler arası kişilerin katılımıyla oluşturulan ekip veya takımların gerçekleştirdiği, belirlenen hedeflere ulaşmış, paylaşılabilir uygulama sahiplerine verilir.
.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Paris’te ikinci tango: İzmir sahneye çıktı
Kentin gözü kulağı Fransa’nın başkentinde… BIE’nin 151.Genel Kurulu’nda ...
Emekliler ikinci bahardan ‘kredi’ye döndü
Son 5 yılda kredi kullanan 66 yaş ve üzerinde kişilerin sayısı yüzde 424, ...
Zeytinyağında hayal kırıklığı
Sektör, 1 Kasım 2011-31 Mayıs 2012 tarihleri arasında ihracatını miktar ...
 
Çocuk işçiliğinde korkunç tablo
DİSK-AR, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü kapsamında ...
‘Kanseri ithal edip binalara döşüyoruz!’
Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç, hastaneler başta ...
Ekonomi muhabirleri yaza Seferihisar'da merhaba dedi
Ekonomi Muhabiri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleri, ''Yaza Merhaba'' etkinliğinde biraraya geldi.
 
Kordon’da yine esnaf ile zabıta kapışması!
İşgaliye bedelini ödemeyen esnafa yapılan operasyonda dışmekandaki masa ...
İzmir Fuarı'nın kurtuluşu gençlerin elinde!
İzmir Enternasyonel Fuarı’nda hedef gençleri fuara çekmek, eski günlere dönmek…
3.5 saatte Ankara-İzmir için ilk adım: İmzalar atıldı
Hızlı tren ağının en önemli etaplarından biri olacak İzmir-Ankara hattı için ilk imzalar atıldı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva