HABERLER>GÜNCEL
2 Aralık 2016 Cuma - 18:23

'Şike kumpası Zaman Gazetesi'nde planlandı!'

'Şike' iddianamesinde, Fetullah Gülen'in "Futbol camiasına girelim. Geniş kitleleri etkiliyor" talimatı sonrası, Zaman gazetesinde yapılan toplantının ardından harekete geçildiği bildirildi.

 Şike kumpası Zaman Gazetesi nde planlandı!

"Futbolda şikede kumpas" iddianamesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in "Futbol camiasına girelim. Geniş kitleleri etkiliyor." talimatı sonrası harekete geçildiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan ve mahkemeye sunulan 434 sayfalık iddianamenin detayları ortaya çıkmaya başladı. 

FETÖ örgütü anlatılarak, eylemlerine yer verilen iddianamede, "Futbolda şike" soruşturmanın nasıl başlatıldığı kronolojik olarak aktarıldı.

İddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "Futbol camiasına girelim. Futbol geniş kitleleri etkiliyor.'' talimatı sonrası dosyanın şüphelilerinden İhsan Kalkavan'ın harekete geçtiği kaydedildi.

"Futbol'da şike" soruşturması başlatılmadan önce kapatılan Zaman gazetesinde toplantı yapıldığı belirtilen iddianamede, toplantıya şüpheliler Suat Yıldırım, Şerif Ali Tekalan, Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca, İlhan İşbilen'in katıldığı vurgulandı.

Şüphelilerin, toplantının ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı "Ergenekoncu" olarak gördükleri ve "askeri ihalelerde yolsuzluk" yaptığı iddiasıyla "Futbolda şike" soruşturmasında adını geçirdikleri belirtilen iddianamede, bu olayın başlangıcının ise şüphelilerden Ekrem Dumanlı'nın, Aziz Yıldırım'a muhalifliği ile bilinen Cihan Oskay'ı İstanbul'a çağırdığı, İstanbul'a gelen Oskay'a Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapma ve Aziz Yıldırım aleyhine yazılar yazmasını talep etmesine dayandığı anlatıldı. Cihan Oskay'ın söz konusu talepleri kabul etmediği anlatılan iddianamede, Oskay'ın uçuş bilgileri HTS kayıtlarına yer verildi.

Zaman Gazetesinde 'şike' toplantısı
Talimat üzerine Zaman gazetesinde yapılan toplantının ardından FETÖ'nün emniyetteki yapılanmasının harekete geçtiği ifade edilen iddianamede, "Giresunspor Kulubü'nde bazı usulsüzlükler yapıldığına dair dosyanın" şüphelilerinden olan eski polis Lokman Yanık'ın bunu tutanak altına aldığı, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne götürdüğü ancak Asayiş Şube Müdürünün bunu kabul etmediği anlatıldı.

Yanık'ın bunun üzerine söz konusu tutanağı İstanbul Organize Şube Müdürlüğüne götürdüğü, bu tutanağın burada raporlaştırılarak dönemin özel yetkili savcısı Zekeriya Öz'e sunulduğu kaydedilen iddianamede, Öz'ün de soruşturma talimatı vererek, birçok kişinin usulsüz olarak o dönem suç olmayan ''şike''den dinlenildiği bildirildi.

FETÖ'nün ''Futbolda şike'' soruşturması ile başka amaçlarının da bulunduğu anlatılan iddianamede, söz konusu soruşturmayı Başbakan yaptırmış algısını da kullanarak, kitleleri etkilemeye çalıştıkları ayrıca ''şike soruşturmasıyla'' kulüpleri ele geçirerek, örgüte maddi kazanç elde ettikleri vurgulandı.

Gezi olayları Fatih Üniversitesinde planlandı
Örgütün, "Futbol'da şike" soruşturması, ''Gezi olayları'', 17/25 Aralık teşebbüsü, MİT tırları eylemleriyle ülkede kaos çıkarmaya çalıştığı kaydedilen iddianamede, bir tanığın Gezi olayları ile ilgili beyanları dikkati çekti. Tanığın beyanlarına göre, Gezi olaylarının kapatılan Fatih Üniversitesinde planlandığı ve burada toplantı yapıldığı aktarılan iddianamede, Gezi olayları sırasında Güvenlik Şube Müdürü olan Mithat Aynacı'nın FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bir tankın içerisinden çıktığı ve tutuklandığı hatırlatıldı.

Ayrıca örgütün, kendi avukatları aracılığıyla ''Futbolda şike'' soruşturması gibi bazı soruşturmalarda tutuklananlarla iletişime geçerek, belli bir miktar karşılığı ''himmet'' verdirerek tahliye kararı aldırdıkları anlatılan iddianamede, ''Futbolda şike" soruşturması kapsamında tutuklanan Serdal Adala'nın FETÖ'ye para verip, tahliye edildiği bilgisi yer aldı. (AA)

 
Borsa İstanbul ve TMSF'den TL kararı
 
Minik Irmak'ın öldüren cani ilk kez hakim karşısına çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taksiciden mahkemede cübbeli poz!
Afyonkarahisar’da bir taksici, kardeşinin cinayetten yargılandığı duruşma ...
MEB'de 3592 personel görevlerine geri döndü
MEB 3 bin 592 personelin bugün itibariyle görevden uzaklaştırma talebinin kaldırıldığını bildirdi.
İzmir’de Halep protestosu
Memur- Sen İzmir İl Temsilciliği öncülüğünde düzenlenen İSTOK, Buca Güçbirliği ...
 
İKÇÜ Rektörü’nden CHP’li Baydar’ın iddialarına bir yanıt daha!
CHP Aydın Milletvekili Baydar’ın ‘FETÖ iddiaları’na yazılı ve detaylı ...
Şok iddia: Öğretmen öğrencilerine akrep yedirdi
Kahramanmaraş'ta, öğrencilerine sobanın üzerinde akrep kızartıp yedirdiği, ...
Dink davası hakimine duruşmada gözaltı
Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen davanın üye hakimi ...
 
Alaçatı’da yeni yıl şenliği
İzmirliler, yeni yıl kutlamalarına 10-11 Aralık’ta 4. Alaçatı Yeni Yıl Şenliği ile başlayacak.
Akaryakıt tankerinde patlama: 1 ölü
Büyükçekmece'de bir akaryakıt tankerinde kaynak yapıldığı sırada meydana ...
Darbeciler helikopterden mermi kasası düşürmüş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast için giden helikopterler, Marmaris ilçe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva