HABERLER>GÜNCEL
2 Aralık 2016 Cuma - 16:20

İzmir’de Halep protestosu

Memur- Sen İzmir İl Temsilciliği öncülüğünde düzenlenen İSTOK, Buca Güçbirliği Platformu, İZYAD, İzmir Şubesi ve Anadolu Gençlik Derneği üyelerinin de destek verdiğini basın açıklamasıyla Suriye rejim güçlerinin Halep şehrine yaptığı saldırılar protesto edildi.

İzmir’de Halep protestosu

İzmir’de, Memur- Sen İzmir İl Temsilciliği öncülüğünde Konak Meydanı'nda düzenlenen İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK), Buca Güçbirliği Platformu, İnsani Yardım Derneği (İZYAD) İzmir Şubesi ve Anadolu Gençlik Derneği üyelerinin de destek verdiğini basın açıklamasıyla Suriye rejim güçlerinin Halep şehrine yaptığı saldırılar protesto edildi.

Konak Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından yapılan açıklamada, yıkılan şehir, ölen ve yaralanan savaş mağduru insanların fotoğraflarının yanı sıra 'Sessizliğin Halep'i boğmasın', 'Halep ölüyor, çığlığına ses ver', 'Yıkılan Halep, ölen insanlığımız', 'İnsanlık uyuma, kardeşine sahip çık' yazılı dövizlerde taşındı. Eylemde, Esad rejimi, Rusya ve İran aleyhine sloganlar atıldı, Birleşmiş Milletler'in Halep'e karşı pasif tutumu protesto edildi.

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, tüm dünyanın Halep'te yaşanan bu vahşetin suç ortağı olduğunu belirterek, "Günlerdir dünyanın gözleri önünde Halep’ten yürek yakan manzaralara şahit oluyoruz. Esad Rejimi, Amerika, İsrail, Rusya, PKK, İran, Hizbullah vesair güçler, hep birlikte bu kadim şehri yok etmek için işbirliği içindeler. Dünyanın gözleri önünde Halepliler'i diri diri toprağa gömüyorlar. Biraraya gelmesi mümkün görünmeyen güçlerin aynı cephede buluştuğuna tanıklık ediyoruz. Ancak modern dünya, Müslüman kardeşlerimizin yaşadıkları karşısında sessiz, adeta üç maymunu oynuyor. İslam dünyasından içeriksiz, yasak savma kabilinden cılız sesler yükselse de kan, gözyaşı ve zulüm devam ediyor. Aylardır abluka altında olan, insani yardım malzemelerinin dahi girmesine izin verilmeyen Halep’te, dünya tarihinin en ağır bombardımanı ve sivil katliamlarından biri yaşanıyor. Şer Koalisyonu, sistematik biçimde okulları, fırınları ve hastaneleri, ambulansları, yardım TIR'larını ve camileri vurup imha ediyor. Günlerdir fırınlarda ekmek dahi çıkmıyor, her gün binlerce insan şehri terk ediyor. Kalanlar da Esad güçlerinin kimyasal silahlarıyla katlediliyor. Suriye’de rejim güçleri ve şer koalisyonunun Halep’e düzenlediği yoğun saldırılar sonrası sokaklar, ceset yığınlarından geçilemez halde. Dünyanın sessizliği ve umursamazlığı karşısında katliamlarının dozunu sürekli arttıran Şer Koalisyonu, Suriye’yi sömürmek ve halkına boyun eğdirmek için vahşice öldürmeye devam ediyor" dedi.

Açıklamada, bugün Halep'te yaşananların Şam'a, Kahire'ye, İstanbul'a taşınmak istendiğini, asıl planlarının bu olduğunu dile getiren Ali Musa Bina, "Suriye işgali biter bitmez sıranın İslam coğrafyasının diğer bölgelerine geleceğini de biliyoruz. Zira 15 Temmuz’da medeniyet coğrafyamızın kalbinde, yani ülkemizde bunu denediler. Ancak milletimizin feraseti ve kahramanlığı işgalcilere geçit vermedi. Türkiye’nin İslam medeniyetinin kilit taşı olduğunu çok iyi biliyorlardı. Türkiye diz çökerse, cihanın çökeceğini de biliyorlardı. Ancak bu millet, Türkiye’ye asla diz çöktüremeyeceklerini bir kez daha gösterdi. Şimdi zaman, Halep’in işgalcilerden kurtarılması zamanıdır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından topluluk Konak Meydanı'ndan ayrıldı. (DHA)

 
İzmirli öğretim görevlisi Arslan’a Sedat Simavi onuru
 
MEB'de 3592 personel görevlerine geri döndü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İKÇÜ Rektörü’nden CHP’li Baydar’ın iddialarına bir yanıt daha!
CHP Aydın Milletvekili Baydar’ın ‘FETÖ iddiaları’na yazılı ve detaylı ...
Şok iddia: Öğretmen öğrencilerine akrep yedirdi
Kahramanmaraş'ta, öğrencilerine sobanın üzerinde akrep kızartıp yedirdiği, ...
Dink davası hakimine duruşmada gözaltı
Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen davanın üye hakimi ...
 
Alaçatı’da yeni yıl şenliği
İzmirliler, yeni yıl kutlamalarına 10-11 Aralık’ta 4. Alaçatı Yeni Yıl Şenliği ile başlayacak.
Akaryakıt tankerinde patlama: 1 ölü
Büyükçekmece'de bir akaryakıt tankerinde kaynak yapıldığı sırada meydana ...
Darbeciler helikopterden mermi kasası düşürmüş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast için giden helikopterler, Marmaris ilçe ...
 
İzmir’de darbe karşıtı vatandaşlara silahlı saldırı iddianamesi hazır: Ne ceza istendi?
FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi İzmir'de bir kişinin ...
Mavi Marmara davasında savcıdan flaş talep
Mavi Marmara davasının, İsrail ve Türkiye arasındaki anlaşma gerekçe gösterilerek ...
'Bordo bere'ye rekor müraacat!
Özel Kuvvetler Komutanlığının personel ihtiyacının karşılanması için Milli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva