HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Şubat 2015 Çarşamba - 14:42

'Konak'ın tarihi' için dialog zirvesi: Tepeden değil...

Kentteki tarihi değerlerin yeniden kente kazandırılması için yeni bir adım daha atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı-Kadifekale aksında yer alan Oteller, Havralar ve Anafartalar Caddesi 2. Etap bölgelerindeki uygulamalar için harekete geçti. İlgili kesimleri bir araya getiren Dialog Konferansı’na, Prof. Tekeli’nin “Tarihe tepeden değil orada yaşayanlarla birlikte sahip çıkıyoruz” cümlesi damgasını vurdu.

 Konak ın tarihi  için dialog zirvesi: Tepeden değil...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 alt bölüme ayırdığı Kemeraltı-Kadifekale bölgesinin yeniden ayağa kalkması için belirlenen stratejide yeni ve önemli bir adım daha attı.  Oteller, Havralar ve Anafartalar Caddesi 2. Etap bölgeleri için gerçekleştirilen dialog konferansı, bölgeyle ve konuyla ilgili herkesi aynı masanın etrafında topladı. Katılımcı ve sorgulayıcı yönetim modelini sözde değil eylemde gerçekleştirdiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “270 hektarlık tarihi bölgeden hiç elimizi çekmeyeceğiz” dedi. Proje lideri Prof. Dr. İlhan Tekeli ise, “Tarihe tepeden değil orada yaşayanlarla birlikte sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.
 
SÖZDE DEĞİL EYLEMDE…
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, katılımcı yönetim anlayışıyla düzenlediği toplantılar serisi, “İzmir Tarih Projesi” kapsamında yer alan “Oteller, Havralar ve Anafartalar Caddesi 2. Etap Bölgeleri” ile ilgili planların değerlendirildiği “Diyalog Konferansı”yla devam etti. Konak Belediyesi, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve kamu kurumlarının temsilcileri ile akademisyenlerin katıldığı geniş kapsamlı toplantı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı. İ



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konferansın açılışında şunları kaydetti: 
“270 hektarlık tarihi bölgeyi kalkındırarak eski günlerine kavuşturmayı hedefleyen bir çalışma yapıyoruz. Geçmişten gelen mirası yeniden ayağa kaldırırken, bir yandan da burada yaşayan insanları doğup büyüdükleri yerden ayırmadan nasıl geliştirebileceğimizi araştırıyoruz. Katılımcı yönetim anlayışıyla, kentin tüm dinamikleriyle, bu bölgede söz sahibi olacak herkesle birlikte değerlendirip doğruya en yakını bulup, ama sürekli yenileyerek, tartışarak devam etmek ve hedefe ulaşmak durumundayız. Burada katılımcı ve sorgulayıcı yönetim modelini sözde değil eylemde gerçekleştirmek ve sürdürmek istiyoruz. Hem bizim hem  Konak Belediyesi’nin hiç elini çekmeyeceği bu bölgede, öncelikli olarak çalışmaya ve kaynaklarımızı ayırmaya devam edeceğiz.”


 
TARİHE SAHİP ÇIKMAK
Büyük kentlerin tarihsel merkezlerinin çöküntü bölgesi olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. İlhan Tekeli ise, İzmir Tarih Projesi’nin uygulamaya geçme aşamasında katılımcı bir operasyon programı uygulamaya çalıştıklarını söyledi. ‘Operasyon planı’nın yeni bir kavram olduğunu kaydeden Tekeli, “Belki de ilk defa burada uyguluyoruz. Etkili olabilmesi için projelerin raflarda durması değil, eyleme geçmesi ve uygulanması gerekiyor. Uyguladığımız operasyon planıyla tarihe sahip çıkıyoruz. Tarihe tepeden değil, orada yaşayanlarla, İzmir’i sevenlerle, üniversitelerle birlikte sahip çıkıyoruz. İzmir’in tarihi bölgesini bir çöküntü alanı olmaktan kurtarmaya çalışmalarını katılımcı anlayışla yapmak beni heyecanlandırıyor. Diğer kentler de bu örnekten esin alarak benzer uygulamalar geliştireceklerdir. İzmir’in tarihsel merkezini bir çöküntü alanı değil, İzmirlinin sahip çıktığı ve kıskançlıkla korumaya çalıştığı bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Projenin uluslararası destekleri ortaya çıkabilir. Projedeki bazı konular, üniversiteler aracılığıyla uluslararası projeye dönüştürülebilir” diye konuştu.
 
İŞ ADAMLARINA ÇAĞRI
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, bölgenin gelişmesi için işadamlarına çağrıda bulundu. Pekdaş şunları söyledi: “Bölgede yapacak çok işimiz var ama etkin, noktasal dokunuşlarla tetikleyici olabiliriz. Örneğin Hatuniye Meydanı girişindeki sokak girişlerinin sağlıklaştırılması ve düzenlemesinin yapılması çok önemli. Ancak Valilikten gelecek fonları alamadık, yapmamız gerekenleri yapamadık. Bu nedenle başka kaynaklar yaratmak gerekiyor. Bu nedenle iş adamlarının bölgede yatırım yapmasını istiyoruz.”
 
İzmir Tarih Projesi Koordinatörü Gökhan Kutlu, Açılış konuşmalarının ardından, 19 bölgeyi kapsayan Tasarım Stratejisi’nde yer alan ve ilk etapta 3 bölge için oluşturulan operasyon planı hakkında bilgi verdi. Toplantıda, bu 3 bölgenin tarihi nitelikleri ve kültürel değerleri gözetilerek fiziksel, sosyal ve ekonomik ölçülerde canlandırılması ve sağlıklaştırılması amacıyla geliştirilen somut proje önerileri tartışıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NECİP 26 Şubat 2015 Perşembe 10:44

HERŞEYİ VALİLİKTEN BEKLERSE BU BELEDİYE BU KEMERALTI PROJESİ DAHA ÇOK BEKLER BELEDİYENİN YAPTIRIM GÜCÜ VAR NİYE YAPTIRMIYOR BU PROJE 2004 YILINDAN BU YANA VAR FAKAT İKİ BELEDİYE DE YAPMIYOR OLAN KEMERALTINA OLUYOR

Yorumu oyla      12      7  
Olur Olur .... 26 Şubat 2015 Perşembe 09:34

Emin Olur ki Olur !! , Balçova da Ilıcalar Bölgesi ve İnciraltı Bölgesi Yıllardır Çözülemedi,hala İnsanları uyutuyorlar ,Üçkuyulara İse Çed Gerekli deildir kararı bile çıktı ...Yani eğer Vatandaşsanız Sizin hakkınızı koruyan yok lakin Arkanızda dayınız varsa ,yada sözunuzun geçtiği bir grupsanız o zmana imar size çalısır ...saygılarımla...

Yorumu oyla      13      8  
İzmirli 26 Şubat 2015 Perşembe 09:31

Kemeraltı agora basmane şeytan üçgeni ! Buraları izmirin yüz karası. Afganistan kabil mübarek. Agora'da tarih olsa nolur olmasa nolur. Buraya kalite turist gelmeeezzzz !! Yahu jet set sosyete adamın bu izbe yerlerde ne işi var? Aklınızı başınıza toplayın. Önce şehirdeki ucubeleri gecekonduları temizleyin. Çiğli güzeltepe varoşu ne zaman yıkılacak? Buraları yüzünden Çiğli'nin değeri artmıyor. Kentsel dönüşüm yapın kardeşim.

Yorumu oyla      14      8  
Gerçek 26 Şubat 2015 Perşembe 08:52

Orada Adam gibi adam bi Konak Belediye Başkanı var. Konaklılar çok şanslı çooook. Orayı Karşıyakayı fotoğrafları ile süsleyen ve de geçmiş Belediye başkanının yaptıklarını kendine mal eden bir arttisten kurtardı.

Yorumu oyla      11      8  
hem de 26 Şubat 2015 Perşembe 08:20

herkez herşeyi bilmez ama Aziz başkanım herşeyi bilir karışmayın işine halleder o ve ekibi

Yorumu oyla      13      6  
İzmirli Vatandaş 25 Şubat 2015 Çarşamba 16:10

Yorumcu 15.14 ile Sayın Hakkı Gürdal'a sesleniyorum.İzmir büyükşehir belediyesi İznir'lilerin parasını çar-çur etmiyor akıllı kullanıyor.Herkese imar plamının dışında onay verirse İzmir betonlaşır.İzmir'in betonlaşmaya değil kentsel dönüşüm ile çarpık yapılaşmadan biran önce kurtulması gerekir.Ayrıca hükümet İstanbul,Ankara ve Antalya metrolarını yapıyor,söz verildiği halde Üçkuyular-Narlıdere ve Halkapınar-Otogar metrolarını neden yapmıyor.

Yorumu oyla      19      9  
Deniz 25 Şubat 2015 Çarşamba 15:46

İnciraltı için kaç kez toplantı yaptılar sayısını bile bilemiyorum, ama elde avuçta ne var deseniz? koca bir sıfır...

Yorumu oyla      19      12  
25 Şubat 2015 Çarşamba 15:14

yıllardır aynı söylemler: katılımcı yönetim, tarihi ayağa kaldırıyoruz, şu bu ... artık biraz da icraat görsek. Agora yıllar oldu kaplumbağa hızında gidiyor, Kemeraltı adete işporta cenneti oldu ( dükkanlardaki kalite de düştü), spotçular ne olacak ... Basmane diyorsun rezalet ... Gaziler Caddesi'ndeki gece kulüpleri bu şehre yakışmıyor. Şehrin göbeğinde rezillik. dükkanlara bakıyorsun İzmir değilde Hindistan, Afganistan havası var. Kalite yerlerde. 40 yıldır bir bölge değişmez mi? Yatırımcı bölgeye 7 yıldızlı otel yapacağım diyor ama görüntü bozulur diye izin çıkmıyor. Olmayan görüntü mü bozulacak?

Yorumu oyla      23      13  
hakkı gürdal 25 Şubat 2015 Çarşamba 15:02

Konak basmanede kocaman bir çukur var,o çukur ne olacak siz onu söyleyin,daha bir çukuru yıllardır halledemeyenler bu işlere hiç heveslenmesi.

Yorumu oyla      23      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Şenol iş dünyasıyla buluştu
Sarnıç’ta faaliyet gösteren sanayici ve işadamlarıyla bir araya gelen ...
Bornova Belediyesi hizmet binası çalışmaları hızla ilerliyor
Hemşerilerine daha kaliteli ortamlarda hizmet vermek için yeni hizmet ...
Karabağlar'de engelsiz sinema keyfi
Karabağlar Belediyesi ve İzmir Sağırları Koruma ve Kalkındırma Derneği’nin ...
 
Çiğli Belediyesi’nden Comenius’a Destek
AB Birliği Comenius projesi kapsamında Aydınlıkevler Çiftehavuzlar Ortaokulu ...
Karşıyaka’da Tuncay Özkan coşkusu
Karşıyakalılarla söyleşide buluşan Gazeteci-Yazar Tuncay Özkan, sevenlerinin ...
Sakin Şehir’de yeni coşku: Para geçmeyen pazar!
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 28 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirecekleri ...
 
Menderes'ten kansere karşı savaş!
Menderes Belediyesi ve Menderes İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçedeki ...
Büyükşehir yeni hamle: Uzundere'de ilk kazma vuruluyor
Kentin farklı bölgelerinde kent dönüşümü hazırlıklarını sürdüren İzmir ...
Kocaoğlu’ndan başkanlar zirvesi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Cumartesi günü düzenlenecek koordinasyon ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva