HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Şubat 2015 Çarşamba - 08:41

Büyükşehir yeni hamle: Uzundere'de ilk kazma vuruluyor

Kentin farklı bölgelerinde kent dönüşümü hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir-Aydın-Çeşme otobanı yanındaki 32 hektarlık alanda gerçekleştireceği dönüşüm için ilk 23 binanın yıkımını Cumartesi günü gerçekleştirecek.

Büyükşehir yeni hamle: Uzundere de ilk kazma vuruluyor

İZMİR - Kent dönüşümünde “uzlaşma ve yerinde dönüşüm” prensipleriyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 32 hektarlık alanı kapsayan Uzundere projesi için bir yandan uygulama proje ihale sürecini devam ettirirken diğer yandan da bölgede uzlaşma sağladığı binaların yıkımlarına başlıyor. Bölgedeki ilk yıkımlar, 28 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

Uzlaşma çalışmalarının devam ettiği proje kapsamında, ilk etapta yasa gereği dönüşüm alanından konut/işyeri teklif edilemeyen hak sahiplerine ait 23 bina yıkılacak. Hak sahipleri ile varılan uzlaşma ile toplam 23 binada oturan 65 aileye Büyükşehir Belediyesi’ne ait Uzundere Toplu Konutları’ndan konut tahsis işlemleri gerçekleştirilerek hak sahipleri de evlerine taşındı. 32 hektarlık alanda etap etap olmak üzere, 474 yapının daha yıkımınnı gerçekleştirileceği bildirildi.
 
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s634187.jpg

PROJEDE NELER VAR?
Bölgede yapılması planlanan toplam 3 bin 500 konut ya da ticari yapıyı kapsayan tüm altyapı ve üstyapı uygulama projelerinin hazırlanması için ihale süreci devam ediyor.
İzmir-Aydın-Çeşme otobanı yanında bulunan Uzundere Mahallesi için hazırlanan ön projede; 149 bin metrekare konut alanı, 66 bin metrekare rekreasyon alanı, park alanları ve çocuk oyun alanları ile 10 bin metrekare alan da sosyal donatı alanı olarak ayrıldı. Alandaki tüm çalışmalar tamamlandı.

Uzundere İletişim Merkezi'nde hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarla “Konut / İş yeri sözleşmesi” imzalamaya devam ediyor.
 
Uzundere’de neler yapıldı?
 

  • 32 hektar alanda, 497 yapı ve bin 168 bağımsız bölümü kapsayan Kentsel Dönüşüm alan sınırı, 11 Kasım 2011 tarihli yazıyla Bakanlar Kurulu’na sunulmak üzere İzmir Valiliği’ne gönderildi.
  • Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alan sınırı, 9 Eylül 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
  • Uzundere Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından mülkiyet durumu, bina ve ölçüm tespitleri ile hak sahiplerinin belirlenmesi çalışmaları tamamlandı.
  • Alanda yapılan çalışmalar hakkında vatandaşların bilgi sahibi olması ve proje hazırlığına katılabilmesi amacıyla, 23 Mart 2013 tarihinde bölgede bir “İletişim Merkezi” açıldı.
  • Halkı proje süreci hakkında bilgilendirmek amacıyla, farklı zamanlarda bölge içerisinde bilgilendirme toplantıları düzenlendi ve vatandaş talepleri değerlendirildi.
  • Kentsel Tasarım, yerleşim planı ve 13 farklı tipte mimari avan proje hazırlanarak uzlaşma görüşmeleri sürdürülüyor.
  • Vatandaşlarla uzlaşma görüşmeleri ve Konut / İşyeri sözleşmeleri imzalanma süreci devam ediyor.
 
BÜYÜKŞEHİR, KENTİN DÖRT BİR YANINDA ÇALIŞIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent bütününde toplam 4 bin 700 hektarlık alanda  kentsel dönüşüm çalışması yapıyor. Bunlardan Kadifekale’deki dönüşüm tamamlandı. Afete Maruz Bölge olan Kadifakale’deki sağlıksız yapılar yıkılarak vatandaşların Uzundere’deki yeni konutlara taşınması sağlandı. Proje sonucunda İzmir, 420 dönüm büyüklüğünde bir kent ormanına kavuştu. Yeşildere heyelan bölgesindeki yıkımlarda sona geldi. 153 yapıdan 152’sinin yıkımı tamamlandı. Kalan tek bina için hukuki sürecin bitmesi bekleniyor. Yeşildere heyelan bölgesindeki vatandaşlar da Uzundere’deki yeni konutlarına kavuştu.
Gürçeşme heyelan bölgesinde yer alan 120 binanın tamamı yıkıldı. Boşaltılan alanın yeşil alan olarak kente kazandırılması için uygulama çalışmalarına başlandı.
Bayraklı Belediyesi tarafından sınırları belirlenen, Çanakkale-İzmir Otoyolu ile Altınyol arasındaki Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alparslan mahallelerinin büyük kısmını içeren 60 hektar büyüklüğündeki alana ilişkin de tüm planlama çalışmaları tamamlandı. Hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri ve “Konut/İş yeri sözleşmesi” imzaları sürüyor.
Ege Mahallesi’nin yaklaşık 7 hektarlık kısmından oluşan “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” için de vatandaşlarla konut/işyeri sözleşmesi imzalanmaya devam ediliyor.
3 bin 600 yapıyı kapsayan 48 hektarlık Ballıkuyu projesi için ise yapıların ölçüm çalışmaları tamamlandı. Vizyon, kentsel tasarım çalışmaları  ile avan mimarlık projeleri devam ediyor.
Gaziemir’in Aktepe ve Emrez bölgelerinde de 122 hektarlık alandaki yapıların ölçümü tamamlandı, kentsel vizyon ve kentsel tasarım çalışmaları devam ediyor.
Örnekköy’de jeolojik etüdü onaylanan 18 hektar büyüklüğündeki alana ilişkin ön fizibilite raporu hazırlandı. Kentsel tasarım ve planlama çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen projenin önümüzdeki günlerde kamuoyuna tanıtılarak, hak sahipleri ile konut/işyeri sözleşmesi imzalanmasına başlanılması hedefleniyor.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzm 26 Şubat 2015 Perşembe 09:49

Çiğli güzeltepe gecekondu mahallesini temizleyiniz. Yetkililer neyi bekliyorsunuz? Burası İzmir'in giriş noktalarından biri. Dingonun ahırı gibi. Afganistan kabil bile buradan iyidir.

Yorumu oyla      11      5  
26 Şubat 2015 Perşembe 00:35

Benim en çok merak ettiğim proje Ballıkuyu projesi ... 2019'a kadar bu bölge komple yıkılırsa Aziz Başkan tarihe geçer. Aziz Başkan'dan önceki başkanlar kaleyi yıkmaya başlasalardı şimdiye bitmişti :( Konak tarafında da 600 ev yıkılmaya çalışılıyor ama birileri engel koymaya Rant mant diyerek başlamış bile. Sanki adam oraları yıkıp AVM yaptıracak :)

Yorumu oyla      13      5  
önce tarım 25 Şubat 2015 Çarşamba 20:15

önce tarım alanlarını imardan koruyalım

Yorumu oyla      17      6  
Gultepeli 25 Şubat 2015 Çarşamba 20:12

Sn. Işık Dikicigil, Ferahlı hakkinda malumatim yok ancak Levent 26 Agustos Mahallesi'nde 3-4 ay once yeni planlamaya gidildi. Bilginiz olsun

Yorumu oyla      12      6  
Gultepeli 25 Şubat 2015 Çarşamba 19:28

Sn. Işık Dikicigil, Ferahlı hakkinda malumatim yok ancak Levent 26 Agustos Mahallesi'nde 3-4 ay once yeni planlamaya gidildi. Bilginiz olsun

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 25 Şubat 2015 Çarşamba 17:33

FERAHLI BÖLGESİNDE NAZIM İMAR PLANINI UYGULAYIN YETER. SONRA İZALE İ ŞUUR 1000 METRE KARE. BIRAKIN İKİ KOMŞU ANLAŞSIN VERSİN MÜTEAHİTE.

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 25 Şubat 2015 Çarşamba 16:14

GÜRÇEŞME LEVENT GÜLTEPE EN ESKİ SEMTLER. HALA UZUNDERE DİYORSUNUZ YAAAAA BEN SİZE NE DİYEYİM

Yorumu oyla      14      7  
25 Şubat 2015 Çarşamba 15:43

Üçkuyular-Uzundere-Stat-Fuar-Gaziemir-Havaalanı diye bir raylı sistem hattı düşünülmeli. monoray projesini Üçkuyulara uzatma düşüncesi vardı ama ... :( böyle bir hat olursa Narlıdere-Balçova-Göztepe ... gibi yerlerde oturanların havaalanına-fuar-stat gibi yerlere gitmesi çok kolaylaşır.

Yorumu oyla      13      6  
deli bekir 25 Şubat 2015 Çarşamba 14:01

kandırmayın insanları.

Yorumu oyla      13      14  
İzmirli Vatandaş 25 Şubat 2015 Çarşamba 12:08

Kentsel dönüşüm projesinde Büyükşehir Belediyesi ve ekibine İzmirliler olarak güveniyoruz.İşe bir yerde başlamak,bu işin yapılacağının belirtisidir.

Yorumu oyla      24      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan başkanlar zirvesi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Cumartesi günü düzenlenecek koordinasyon ...
Aliağa Vergi Dairesi Müdürü’nden Acar'a ziyaret
Yurt genelinde olduğu gibi Aliağa'da da Vergi Haftası kutlamaları başladı. ...
Çiğli’de ‘meslek edindirme’ hamlesi
Çiğli Belediyesi ve Çiğli Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde toplam 17 ...
 
Selçuk'tan ikisi bir arada güzellik!
Selçuk Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde çalışmaya devam ediyor.
Foça'nın kurslarına 7'den 70'e büyük ilgi
Foça Belediyesi tarafından, çocuklar ve yetişkinler için, Foça ve Yeni ...
Dikilil çocuklar tiyatroyla büyüyor
Dikili Belediyesi’nin, çocuklarla gençlerin suça ve kötü alışkanlıklara ...
 
İzmir’in turizm merkezinde sağanak teyakkuzu!
Son 24 saatte metrekareye düşen 168,3 kg ile ilçe tarihinin yağış rekoru ...
Karabağlar'ın güneş enerjisi 'İzmir'e örnek oldu
İzmir Elektrik Teknisyenleri Odası tarafından düzenlenen programda 30 ...
Bornova'da ağaçlara kurtarma operasyonu
Bornova Belediyesi, ağaçları korumak ve ilçedeki yeşil alanların miktarını ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva