HABERLER>GÜNCEL
14 Şubat 2016 Pazar - 11:00

'Kalan cezası' için camide temizlik yapıyor

Uyuşturucu ticareti yapmak" suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Uğur Bıyıklıoğlu, 'denetimli serbestlik yasası' kapsamında, kalan 1 yıllık cezası için 'cami temizliği' ile görevlendirildi.

 Kalan cezası  için camide temizlik yapıyor

İstanbul'da uyuşturucu ticaretinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan 50 yaşındaki Uğur Bıyıklıoğlu,  4 yıl kapalı, 1 yıl açık cezaevinde tutulduktan sonra, iyi hali göz önüne alınarak 'Denetimli Serbestlik Yasası' uyarınca cezasının kalan 1 yılını  'Kamuya yararlı iş' olarak cami temizliğinde görevlendirildi. Ayağına elektronik kelepçe takılan ve cezasının son 117 gününü çekmekte olan Bıyıklıoğlu, yasa kapsamının daha fazla mahkumu kapsayacak biçimde genişletilmesini istiyor…

Bir süre uyuşturucu kullanan ve daha sonra da uyuşturucu satmaya kalkınca polis tarafından yakalanan Uğur Bıyıklıoğlu, 2009’da Bakırköy 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezasının 3 yıl 7 aylık bölümünü Ümraniye T Tipi Cezaevi'nde tamamlayan Bıyıklıoğlu, daha sonra Silivri L Tipi Cezaevi'ne nakledildi. Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında cezaevinden tahliye edilen Bıyıklıoğlu, başvurusu kabul edilince son 1 yıl için de 'Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlandırıldı. Avcılar'daki Ambarlı Mahallesi'ndeki Siteler Camii'nde de hafta içinde günde 4 saat tuvalet ve iç temizliği yaparak cezasının kalan 117 günlük bölümünü çekmekten memnun olan Bıyıklıoğlu, şöyle dedi:

“Bu yasa cezaevindeki insanları topluma kazandırmak için çıkarıldı. Memnun olduğumuz bu yasanın daha da genişletilmesini istiyoruz. Yalnız tek sorunumuz var,  cezaevinden çıkıyoruz, bize gösterilen böyle bir işte karşılık almadan çalışıyoruz. Ama camiye gidip- gelmek için yol parasına ihtiyaç var. Ailesi olanlar yardım edenler bir şeyler yapabiliyor. Benim annem, babam, kardeşim, evlenmediğim için çocuğum dahil hiç kimsem yok. Buraya gelirken bazen minibüs parası veriyor, bazen yürüyerek gidip-geliyorum. Ayağımda kelepçe var. Akşam 9'dan sonra dışarı çıkmam yasak. Haftada 4 gün gidiyorum imza atıyorum. Yasaya göre sigortalı işimiz olsa kamuda yararlı işte çalışmamıza gerek kalmıyor ancak sabıkalı olduğumuz için kimse bizi işe de almıyor. Bakanlık bu konulara daha fazla ilgilenirse çıkan mahkumların tekrar cezaevine dönmemesi adına olumlu adım atılmış olur diye düşünüyorum."

Cezaevine girmeden önce kahvehanelerde çay ocakçılığı yaptığını, kendisine gösterilen her işi kısa sürede öğrenip yapabileceğini ifade eden Uğur Bıyıklıoğlu, ayağındaki elektronik kelepçe ile 21.00-07.00 saatleri arasında evden ayrılmasının yasak olduğunu, haftada 4 gün karakola giderek imza attığını söyledi. Bıyıklıoğlu, Avcılar Kaymakamlığı'na başvurarak durumunu anlatacağını öncelikle iş, bulunamadığı takdirde gıda ve para yardımı yapılmasını isteyeceğini ekledi. Bıyıklıoğlu, yasa uyarınca 40-45 gün arayla düzenlenen 8 ayrı konferansa katılmasının zorunlu olduğunu, ayağındaki elektronik kelepçenin çok hafif ve rahatsız edici yönü bulunmadığını, evdeki sabit eşleştirilen cihaz sayesinde 21.00-07.00 saatleri arasında evde olmadığı takdirde anında tespit edilebildiğini ekledi.

 
Vali Toprak’tan sanayicilere açık çek
 
Yörükler Fethiye'de buluştu: Birlik beraberlik çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! TSK, YPG mevzilerini bir kez daha vurdu
İngiliz Reuters haber ajansı, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne dayandırarak, ...
Erdoğan'ın hayatı Menderes'te anlatıldı: Asım'ın neslinden...
Menderes Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı anlatan ...
Liseliler şimdiden üniversiteli oldul!
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Yaşar Üniversitesi Eğitim ve Tanıtım Günleri’ne ...
 
İstanbul'da bu kez de bar kurşunlandı: 3 yaralı
Ataşehir'de bir barda ateş ederek 3 kişiyi yaralayan saldırganın barın ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 5 ayda 23 başdanışman
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasi yolculuğunun büyük bölümünde yanında ...
İzmir'de acı son: Hastane penceresinden atladı
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Bölümü'nde tedavi gören ...
 
Mor Çatı'dan 14 Şubat mesajı: Bunun adı aşk değil!
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı 14 Şubat için flört şiddetinin işlendiği ...
Sınırdaki 2 saldırıya misliyle karşılık verildi
Güvenlik kaynakları, Suriye'de Azez'in güneybatısında yer alan Maranas'tan ...
Murat Karayılan'ın kardeşi gözaltına alındı
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yasa dışı gösterilere katıldıkları ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva